Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Przemyt paliwa w Las Venturas

JuzekSQ

Rekomendowane odpowiedzi

bgfnUYD.png

Z tej strony Trainee @JuzekSQ w dzisiejszym artykule chciałbym przedstawić Państwu sprawę nielegalnego przemytu paliwa przez niektórych kierowców pojazdów asenizacyjnych tzw. Szambiarek.

34yiMrE.png 

Michael G., Leonard H., Tom S. - to są właśnie kierowcy owych pojazdów, którzy zostali skazani na 4 lata pozbawienia wolności.
Rafael W. - Prezes Rafinerii w Las Venturas skazany na 6 lat pozbawienia wolności.
David M. - Pracownik rafinerii zatrudniony do pomocy w przeładunku paliwa do pojazdów asenizacyjnych. Skazany na 18 miesięcy pozbawienia wolności.

Cały zarobek kontrabandy szacowany jest na blisko 100 milionów dolarów, a w pomocy ujawnienia przestępców pomogła 57-letnia emerytka Jeniffer.
Zacząłem szukać informacji, o tej kobiecie aż natrafiłem właśnie na nią.

XGwBbve.png

Przeprowadziłem wywiad, z którego dowiemy się jak, to było naprawdę.
vgC1HDp.png

J: @JuzekSQ  |  Jr: Jeniffer

J: Dzień dobry, chciałbym zapytać Panią o sprawę przemytu paliwa.
Jr: Dzień dobry, proszę mówić.

J: Zacznijmy może od tego, jak Pani pomogła ujawnić policji cały ten proceder?
Jr: A więc wszystko zaczęło się od tego, że wyszłam na balkon się przewietrzyć jak co wieczór przed snem i któregoś dnia zauważyłam trzy szambiarki, które jechały w kierunku rafinerii. Początkowo nie wydawało mi się to w żaden sposób. Gdy zdarzyło się to któryś raz z kolei o tej samej godzinie, postanowiłam coś z tym zrobić.

J: Jeżeli można wiedzieć, Co Pani z tym zrobiła?
Jr: Zadzwoniłam na policję z pytaniem, czy jest to możliwe, że 3 razy w tygodniu szambiarki jeżdżą do rafinerii po godzinie 23, dowiedziałam się tego, że nie powinno tak być i kiedy tak się dzieje. Powiedziałam, że w poniedziałki, środy oraz sobotę. Pani powiedziała, że policja ich zatrzyma w najbliższym czasie.

J: Dziękuje za udzielenie wywiadu, do widzenia.
Jr
: Również dziękuję Panu za wywiad, do widzenia!

PA0Cack.png

Policja rzeczywiście zajęła się tą sprawą i podczas kolejnego przewozu kontrabandy, zaplanowali kontrolę tak, aby upewnić się, czy na pewno jest wszystko dobrze. Podczas kontroli kierowcy byli zestresowani, trzęsły im się ręce, a gdy policja poprosiła o otwarcie beczki tak, aby sprawdzić zawartość, Leonard H. Jeden z kierowców zaczął uciekać. To już policjantom dało dużo do myślenia, a więc jedna szambiarka to był tzw. Wabik, który przewoził chemikalia natomiast druga oraz trzecia szambiarka przewoziła paliwo.
Kierowcy zostali aresztowani i zawiezieni na komisariat a pojazdy z substancjami zabezpieczone. Jeden z kierowców anonimowo przyznał się do winy i wydał na światło dzienne informacji, kto jest zamieszany w  sprawę. Zatrzymano jeszcze dwie osoby zamieszane w kontrabandę, pracownika oraz prezesa rafinerii.
Dowiedziałem się, że prezes był dogadany z szefem firmy zajmującej się dystrybucją paliwa i oni rurociągami przemycali paliwo bez podatku VAT, akcyzy i wszelkich opłat. Prezes rozprowadzał paliwo po całym San Andreas, a zyskami mieli dzielić się na pół po odliczeniu kosztów kierowców oraz pracownika. Gdy wszystko wyszło na światło dzienne, szef firmy zajmującej się dystrybucją ulotnił się i ślad po nim zaginął. Więc musimy zapamiętać na przyszłość, że jeżeli robimy coś złego, to może wyjść to na jaw przez drobnostkę, w tej sprawie pomogła 57-letnia kobieta.

XGwBbve.png

Jeżeli dotrwałeś do tego momentu, to bardzo Ci dziękuje czytelniku za przeczytanie mojego artykułu. Zapraszam po więcej... Już niedługo.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News:
juzeksq.png?ex=653d519a&is=652adc9a&hm=84d59fe9eef2ae94673eb29fcb28a9fb514a8a14684a5e36b32e3a3ffd32b354&Aiishan.png.f4b38c52d5339e613042194ffb427ea8.pngkapicki.png?ex=653e1dfc&is=652ba8fc&hm=437bf454b16ad3ec902969acd2e8cbf5589c7bd13f3e78f0038e1a9e921a8e6d&

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.