Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Życie handlarza: Tania giełda w San Fierro

Poziomeq

Rekomendowane odpowiedzi

FkGVM6n.gif

M3o7SmR.png

Witam serdecznie, z tej strony Trainee @Poziomeq z redakcji Project News. Dziś przedstawię Wam giełdę w San Fierro oraz porozmawiam z handlarzem z owej giełdy zapraszam.
PA0Cack.png

Zacznę od lokacji giełdy, jest to Foster Valley w San Fierro, możemy zakupić tutaj pojazdy od 0$ do 25.000$. Ta giełda odwiedzana jest głównie, przez nowych graczy, ale nie rzadko można spotkać tu gracza, który na serwerze jest od dłuższego czasu. Moim zdaniem lokacja, jest idealna, ponieważ nowi gracze, czyli główni klienci przebywają właśnie w San Fierro. Niestety giełda jak to giełda, jest na niej również sporo tak zwanych "handlarzyków", do czego zaraz przejdę. Wykorzystują nie wiedzę nowych graczy dla własnych korzyści, sprzedając im pojazdy po absurdalnych cenach.

gif-2

Handlarz jak sama nazwa wskazuje gracz, którego głównym źródłem zarobku jest handel czy, to pojazdami, czy to nieruchomościami bądź punktami premium. Starają się coś kupić jak najtaniej, a sprzedać jak najdrożej. Mniej lubianym defektem handlarza jest "handlarzyk" czyli toksyczny gracz, który próbuje odkupić pojazdy, nawet dwa razy taniej niż są one warte. Z reguły są oni niemili dla innych graczy oraz wypowiadają się z wyższością względem innych. Wracając do handlarzy, zwykle nie przywiązują się do jakiegoś pojazdu, ponieważ jest on zakupiony "pod handel", nie mniej, jednak jeżeli chodzi o gospodarkę serwera i na przykład ceny pojazdów są oni niesamowici, potrafią niezwykle dokładnie wycenić pojazd. Rozglądając się po giełdzie, spotkałem kilku graczy, jeden z nich był handlarzem i udzielił mi wywiadu, zapraszam.

vgC1HDp.png

R: Redaktor @Poziomeq | H: Handlarz @Virven

R: Witam, czy chciałby Pan odpowiedzieć na kilka pytań odnośnie do Pańskiego źródła zarobku?
H: Dzień dobry, jasne!

R: Więc zacznę od tego, iż handlarze nie cieszą się zbytnio dobrą opinią wśród społeczności miał‚ Pan do czynienia z jakimiś wyzwiskami bądź innymi aktami przemocy?
H: No niestety jest duża grupa handlarzy, którzy są nie uczciwi, sprzedają auta po zawyżonych cenach, dla tego niestety "uczciwi" dostają przez takich po uszach, lecz osobiście nie spotkałem się z takim zjawiskiem w jakimś nadmiernym stopniu.

R: A jak z zaufaniem innych graczy do Pana?
H: Wiadomo, ludzie są nie ufni no ale niestety taka opinie wyrobili nam pseudo handlarze.

ramka

R: Rozumiem, a dlaczego handluje Pan akurat pojazdami niskiej klasy?
H: Większość osób handluje w Las Venturas, na giełdach średniej i wysokiej klasy, więc postanowiłem handlować tutaj ze względu na niską konkurencję oraz chciałem wspomagać nowych graczy. A takie auta nie są drogie w utrzymaniu, więc uważam to na dobrą inwestycję.

R: To prawda, ale czy nie myślał Pan nad przeniesieniem się na jakąś giełdę w Las Venturas i handlem, lepszymi pojazdami?
H: Owszem myślałem, droższe auta to większy zarobek, ale również wyższe ryzyko. Nie mniej jednak skupiam się na razie na handlu tańszymi autami, zobaczymy, co czas pokaże.

R: Sam miałem okazję handlować pojazdami. Wracając do tematu, idzie z handlu przysłowiowo "wyżyć"? Oraz jak wygląda sytuacja z zarobkami?
H: Nie oszukujmy się, handel tanimi autami nie przynosi jakiś ogromnych korzyści, oczywiście zależne jest to od pojazdu, lecz średnio jest to od 1 do 5 tysięcy, ale jak wspomniałem wcześniej, może się to różnić.

R: Jak to mówią, bez ryzyka nie ma korzyści.
H: Właśnie tak.

R: Myślę, że to wszystko z mojej strony dziękuję za wywiad i życzę miłego dnia!
H: Również życzę miłego dnia oraz dziękuję za możliwość udzielenia wywiadu.

gif-1

Dziękuję za poświęcenie mi czasu, wkrótce pojawią się kolejne dwa artykuły kolejno ze średniej giełdy w Las Venturas oraz z drogiej giełdy w Las Venturas. Na obecną chwilę mogę Wam polecić inne artykuły oraz wywiady znajdujące się na pod forum biznesu. Do usłyszenia!

8eybfgF.png

JRUyVow.pngb2SGF8h.pngtGkMpXQ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.