Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - "Co w trawie piszczy?" Wrzesień'23

Tomek.gg
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

3tkdIGg.png

RyfYWaX.png
Cześć! Kolejny miesiąc za nami, a wraz z nim wychodzi kolejne wydanie serwerowej gazetki.
Znajdziecie w niej m.in. wszystkie aktualizacje, wyniki ankiety, wywiad z administratorem, sylwetkę gracza oraz wiele więcej!

mGaL7p5.png

Najlepszy Supporter: @czeslawmuwi
Najlepszy Moderator: @Curry
Najlepszy Administrator: @Toya
Najlepszy Administrator RCON: @Zebra

Najlepsza frakcja: San Andreas Transport Corporation 
Najlepszy biznes: ProjectFM
Najlepszy redaktor: @xanny
Najlepsza organizacja: 
Hotel California
Najbardziej pomocny gracz serwera: @Euzebiusz
Najbogatszy gracz: @Euzebiusz

Najlepsza praca na serwerze: Kurier
Najlepszy tuner: @Euzebiusz
Największy odwalacz: @Zusje

Najlepszy lider frakcji: @Braian11
Najlepszy lider biznesu: @Jezus_Carbonara

n1tYkiy.png

Urlopy w ekipie serwera:

17.09.2023

Supporterka @Zimna  przechodzi na urlop, który potrwa do 22.09.2023
Moderator @J.o.K.e.R przechodzi na urlop, który potrwa do 22.09.2023
Supporter @Mizshift przechodzi na urlop, który potrwa do 26.09.2023
Supporter @VasteK przechodzi na urlop, który potrwa do 22.09.2023
Supporter @falloweK przechodzi na urlop, który potrwa do 01.10.2023
Supporter @alfred przechodzi na urlop, który potrwa do 28.09.2023

Wydalenia w ekipie serwera:

10.09.2023

Administrator @MagiX zostaje usunięty z szeregów administracji serwera z powodu niewywiązywania się ze swoich obowiązków.
Supporter @.Mariuszek. zostaje usunięty z szeregów administracji serwera z powodu niewywiązywania się ze swoich obowiązków.

Odejścia w ekipie serwera:

03.09.2023

Supporter @Volfol* opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

08.09.2023

Supporter @boobiesmmm opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

12.09.2023

Supporter @Mechatron opuszcza szeregi administracji w wyniku osobistej decyzji.

Zawieszenia w ekipie serwera:

07.09.02023

Supporter @Mizshift zostaje zawieszony na 3 dni z powodu łamania regulaminu administracji.

16.09.2023

Administrator @WhiteTiger*nt zostaje zawieszony na 7 dni w związku z nadużyciem praw administratora.

Powroty w ekipie serwera:

12.09.2023

Supporter @MasnyBratan powraca w szeregi administracji serwera.

21.09.2023

Administrator @KoDzo powraca w szeregi administracji serwera.

Awanse w ekipie serwera:

25.09.2023

Moderatorka @semyaaza zostaje awansowana na rangę Administrator.
Moderator @Leszek*nt zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @reezen zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @CzouGu zostaje awansowany na rangę Administrator.
Moderator @Mixsu zostaje awansowany na rangę Administrator.

Supporter @berz_ zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @.Drymaniusz* zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @sHHaCo zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @ToKrawczyk zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @CzajKA zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @copka zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @Curry zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @TheDreamer zostaje awansowany na rangę Moderator.
Supporter @zwinny. zostaje awansowany na rangę Moderator.

p540bCm.png

ProjectFM
-
Project News 
-
Blood Fight
-
Racing Club 

@Leszek*nt obejmuje stanowisko Szefa, stając się tym samym nowym liderem biznesu.

Marquee: Outdoor media
-
Posorants Group

-

FRAKCJE 

SAPD 
-
SAMD
-
SAFD
-
SATC
-
SARA
-

aHwW6Oo.png?ex=651e9312&is=651d4192&hm=8d4f6b3c1d3bd7c9061a6cdbb4ad2b40dea158455eb1f13230b3812289e49c83&

Wywiad z Administratorem @WhiteTiger*nt

K: @Kapicki_12 | W: @WhiteTiger*nt

K: Witam z tej strony Prassman @Kapicki_12 z redakcji prasowej Project News. Czy masz chwilkę, żeby odpowiedzieć na kilka moich pytań?
W: Hejka, owszem mam czas i chętnie odpowiem na Twoje pytania!

K: Na początek opowiedz coś o sobie naszym czytelnikom.
W: Mam na imię Kacper i na chwilę obecną mam ukończone 19 lat. Rok temu ukończyłem szkołę zawodową . Moim hobby obecnie jest mechanika samochodów osobowych.

K: Jak rozpoczęła się Twoja przygoda na serwerze Proeject RPG? Sam tu zacząłeś grać czy ktoś Cię tu "zawołał"?
W: Moja przygoda z serwerem rozpoczęła się dokładnie 2020-05-24 19:48:19 wtedy po raz pierwszy przypadkowo pojawiłem się na serwerze. Dlaczego przypadkowo? Ponieważ szukałem serwera, którego nazwa zaciekawi mnie na tyle, żeby na niego dołączyć. Co prawda w tamtym okresie było po 30 osób, aczkolwiek mi to nie przeszkadzało.

K: Jak rozpoczęła się Twoja przygoda w administracji serwera? Długo czekałeś na rekrutacje czy dostałeś się za pierwszy razem?
W: Moja przygoda w Administracji zaczęła się dosyć dawno temu, mianowicie 19 grudnia 2020 roku. Była to moja 1 rekrutacja i dostałem się za 1 razem. Z tego co pamiętam miałem wtedy około 260h spędzonych na serwerze.

K: Jakie są Twoje główne obowiązki jako Administratora serwera Project RPG?
W: Do moich głównych obowiązków należy pilnowanie graczy na serwerze, wykonywanie zgłoszeń tzw: "reportów" wysyłanych przez graczy, również kontrolowanie działu skarg na forum, moderowanie komunikatora Mumble, jak i Discord, oraz pilnowanie kolegów i koleżanek z niższymi rangami.

K: Dużo czasu poświęcasz na wykonywanie swoich administracyjnych obowiązków na serwerze?
W: Na obowiązki, które wypełniam poświęcam praktycznie całą swoją grę.

K: Czy uważasz, że administracja na tym serwerze to ciężkie i odpowiedzialne zadanie? Czy może każdy przypadkowy gracz nadaje się na to stanowisko?
W: Bycie członkiem Administracji naprawdę wymaga poświecenia swojego czasu, rozsądnego myślenia, jak i podejmowania rzetelnych decyzji. Moim zdaniem odpowiedzialność i zaangażowanie to główne cechy, które powinna posiadać osoba powołująca się na to stanowisko. Tym samym uważam, że nie każdy sprawdziłby się w tej roli.

K: Z tego, co mi wiadomo byłeś członkiem praktycznie każdej frakcji na serwerze. Z którą z nich masz najlepsze wspomnienia i dlaczego?
W: Masz racje byłem członkiem prawie każdej frakcji na serwerze, mowa tu o SATC, SARA, SAMD, SAPD. Ciężko określić, z która frakcją mam najlepsze wspomnienia, ponieważ każda frakcja to nowi ludzie, nowe wspomnienia, nowe rzeczy do wykonywania, aczkolwiek moje największe osiągnięcia to SATC (Menadżer) oraz SAMD (Doktor).

K: Ile na chwilę obecną wynosi twój majątek na serwerze?
W: Mój majątek obecnie wynosi około 25,000,000$ myślę, że jest to pokaźna suma.

K: Czy masz jeszcze jakieś cele do osiągnięcia na tym serwerze? Czy uważasz, że to już jest Twoje maximum?
W: Aktualnie moim celem na serwerze jest piąć się jak najwyżej w szeregach Administracji, frakcji SAPD oraz utrzymywać pozycje swojej organizacji na tym samym, bardzo dobrym poziomie.

K: Czy dalej pomimo ogromnego majątku, administracji i własnej organizacji, która jest jedną z największych na serwerze masz jeszcze motywacje do gry?
W: Moją motywacją do dalszej gry obecnie stanowią 3 rzeczy, mianowicie: obecność w Administracji, frakcji SAPD oraz moja organizacja, od założenia której, minęły już 3 lata. Nie potrzebuję już majątku, pojazdów czy innych mniej potrzebnych do gry rzeczy, trzeba pamiętać, że znajomi są najważniejsi i to z nimi budujemy całą grę i przygodę na serwerze.

K: Czy uważasz, że osiągnąłeś dużo na serwerze od początku swojej rozgrywki tutaj? Czy jednak mogło być lepiej?
W: Moim zdaniem osiągnąłem na prawdę wiele jak na swój staż, który wynosi 9288 godzin.

K: Czy na zakończenie chciałbyś kogoś pozdrowić?
W: Kończąc chciałbym pozdrowić organizację Network Trouble, najlepsze osoby w sercu NT, frakcję SAPD i oczywiście wszystkich graczy serwera Project RPG. Chciałbym wszystkim życzyć samych szóstek w szkole, a osobom pracującym większe premie!

K: Dziękuję Ci bardzo za trud poświęcony dla wywiadu. Pozdrawiam serdecznie, do widzenia!
W: Również dziękuję za poświęcony czas, do widzenia!

TALgGKB.png

16.09.2023

Giełda pojazdów została całkowicie odświeżona i napisana od nowa

Zmiany:
Odświeżono szatę graficzną wszystkich interfejsów
Wyświetlanie ofert pojazdów na giełdzie zawiera teraz więcej szczegółów oraz możliwe jest dodanie dodatkowego opisu
Od teraz w ofercie uwzględniony jest pełny tuning pojazdu podzielony na poszczególne kategorie, w zależności od warsztatu, w którym dane ulepszenie jest montowane
Wynajem miejsca parkingowego na giełdzie jest teraz płatny za każdą dobę (z limitem do 7 dni w przód)
Dodano możliwość edycji oraz przedłużenia oferty bez konieczności ponownego wjeżdżania w marker wystawiania pojazdu
- Dodano możliwość wyboru opcji sprzedaży Kup Teraz oraz Do Negocjacji
Pieniądze po sprzedaży pojazdu za pomocą Kup Teraz trafiają na konto bankowe sprzedającego
- Od teraz pojazdy wystawiane na giełdzie nie muszą być w idealnym stanie (ale też jednocześnie nie mogą być zbyt mocno uszkodzone)
- Dodano opcje płatności gotówką/kartą przy tworzeniu oferty sprzedaży
Giełda jest teraz przystosowana pod nowe środki transportu, które pojawią się na serwerze w przyszłości

17.09.2023

Zostało dodane nowe osiedle w Fort Carson: Sandy's Hills
Autor modelu i mapy: @Sachi.dff

UXaOn62.png

mvAvD7y.png

hM3yLIy.png

gYqyf0I.png

W tym miesiącu, na nasz redakcyjny celownik wzięliśmy gracza @AmzeK.

Piotr, bo tak ma na imię gracz o nicku AmzeK to członek ekipy serwera, który piastuję rangę Supportera. W rzeczywistości zajmuje się obróbką na maszynach CNC. Interesuję się motoryzacją, służbami mundurowymi oraz muzyką, sportem, montażem filmów, także informatyką oraz grami komputerowymi. W grze zamiast utrzymywania porządku na randze, jest także policjantem we frakcji SAPD na stopniu Captain I i należy do organizacji Cartel, która jest paczką znajomych z frakcji. Jego majątek na serwerze wynosi w okolicach 4 milionów dolarów. Amzek ma kilka celi na serwerze są to m.in. awans na rangę Moderatora oraz wspinać się wyżej w hierarchii SAPD. Chciałby on w przyszłości nawiązać nowe znajomości, aczkolwiek w jego dalekich latach założyć rodzinę, ustatkować się w życiu i nie martwić się o nic. Piotrek sam w sobie jest aktualnie szczęśliwy i czeka na to co przyniesie mu czas.

8eybfgF.png

Realizacja: Junior Pressman @Tomek.gg

Ankieta: Prassman @Kapicki_12
Wywiad z członkiem ekipy: Prassman @Kapicki_12
Serwerowe aktualizacje: Prassman @Baleron
Ważniejsze zmiany we frakcjach/biznesach: Senior Pressman @Hugel.gg
1. miejsca plebiscytu: Director  @Rafaal
Zmiany w administarcji: 
Prassman @NEONEK
Sylwetka gracza: Supervisor @xanny

Edytowane przez xanny
  • Super 17

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.