Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga Bombclaat!*4634

Kugi

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 78875
Login: Ceneedy
Nick oskarżonego: @Bombaclaat!*4634
Powód skargi: Jazda pod prąd, staranowanie, brak zapłaty za szkody + wyzywanie na VoiceChat.
Data zdarzenia: 29.09.2023, godz. 21:48
Dowody:  Jazda pod prąd + taran (filmik) : https://imgur.com/mtA5JZp

Moment uderzenia przez gracza Bombclaat!*4634 pod prąd :

aMC0CxY.png.7d53b52dd4eace2ac3ca6e6def24855e.png

Wyzwiska w moją stronę (Było ich więcej, ale niestety nie nagrałem) https://imgur.com/TEJQx1g
Opis sytuacji: Gracz jechał w momencie uderzenia we mnie pod prąd, później się spierał (za razem) wyzywając i wmawiając, że to ja jechałem w momencie zderzenia pod prąd. Na końcu filmiku z głosem możemy usłyszeć jak sam potwierdza moje zdanie w tej sytuacji mówiąc "Powtórki mi się zjeb****", a dalej pozwolę Administracji dokończyć co powiedział w moją stronę. Dodam, że słowa gracza mówiące o tym, że jak ja chcę szybko pojeździć to jest autostrada od tego, nie wnoszą nic do bezmyślnego staranowania mnie przez tego gracza jazdą pod prąd. Wyzwiska moim zdaniem nie na miejscu. Nagrałem około 50% tych wyzwisk. Oczywiście gracz może się wypierać, że nic więcej nie powiedział, aczkolwiek jak można zauważyć jest on na tyle agresywny, że to pozwala mnie poprzeć w zdaniu, że wyzywał więcej niż to co nagrane.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: pKYl8MS.thumb.png.581c63ef00f0631065d9cb0947cd1374.png

XD Od strony z której jechałem jest wjazd na autostradę, to ty jechałeś pod prąd wysyłasz dowody na samego siebie? Po wyjeździe z giełdy powinieneś skręcić w prawo. Z reszta mimo iż to jednokierunkowa droga to trzymałem się prawej strony tak czy siak. 

6 minut temu, Goku napisał:

Dodam, że słowa gracza mówiące o tym, że jak ja chcę szybko pojeździć to jest autostrada od tego

Mówiłem ci że to ty jedziesz pod prąd gdyż od mojej strony jest wjazd na autostrade 

2 minuty temu, Bombaclaat!*4634 napisał:

XD Od strony z której jechałem jest wjazd na autostradę, to ty jechałeś pod prąd wysyłasz dowody na samego siebie? Po wyjeździe z giełdy powinieneś skręcić w prawo. Z reszta mimo iż to jednokierunkowa droga to trzymałem się prawej strony tak czy siak. 

Mówiłem ci że to ty jedziesz pod prąd gdyż od mojej strony jest wjazd na autostrade 

Jeżeli otrzymam kare mute za to co mówiłem również liczę na nadanie prawka dla kolegi co wysyła dowody sam na siebie

Nie ma tam znaków świadczących o jednym kierunku jazdy, ponadto droga zaczyna się pasami z jednej i drugiej strony i jak mam być szczery to od strony którą jechałeś droga wygląda na taką gdzie masz nakaz wylotu na autostradę.

obraz_2023-09-29_224246250.thumb.png.ca9f25cb7f48bbd4168a1aa75f7344a1.png

Zauważ ponadto, na rozstaw przystanków autobusowych, są zarówno lewej jak i prawej strony. Myślisz że hipotetyczny autobus ma do wyboru po której stronie ulicy jednokierunkowej będzie się zatrzymywał? Weź pomyśl trochę.

obraz_2023-09-29_224359290.thumb.png.ccf12c643ef5e71699785029b9c1df92.png

Zauważ na górnym zdjęciu braku znaków zakazu i zauważ na dolnym zdjęciu brak znaków świadczących o jednym kierunku jazdy

obraz_2023-09-29_224515922.thumb.png.c6a69dee6db5ae9b957b8857f0ba0c88.png

Dodam na końcu, że KRD mówi o tym żeby stosować się do znaków pionowych/poziomych:

image.png.c60fa47813ca4bc3fea1dd0a459c035b.png

Jeśli ich nie ma to nie ma farmazonów takich jak wspominasz, że ja jechałem pod prąd.

A nawet jeśli podwójną linię ciągłą możemy podpisać na siłe jako "znak" poziomy to po swojej stronie masz ją, ja natomiast nie... I nie myl linii kończącej pasy od linii mówiącej gdzie Ci się jednia kończy

Wszystko co mówisz mija się z prawdą, także czekamy na wypowiedź osoby odpowiedzialnej

tobie chyba naprawdę musi się nudzić skoro jakieś przystanki autobusowe rozkminiasz kiedy nie ma autobusów XD, droga się kończy wlotem na autostradę który jest jednokierunkowy i zdroworozsądkowo jest to droga jednokierunkowa, to jest gra a nie prawdziwe życie czleniu

Z resztą hipotetyczny autobus jechałby w stronę giełdy czyli w stronę w którą jechałem ja XD co ty piszesz w ogóle chłopie 

A jeżeli chodzi o tą linię ciągłą spoko, tylko że ona nie określa kierunku jazdy typie, wszystko co piszesz jest kompletnie odklejone i naprawdę sie o ciebie martwię XD dajesz jakieś przepisy KRD które mówią że znaki określają kierunek jazdy a tam żadnego znaku nie ma XD czyli jeśli nie na znaku zakazu wjazdu to możesz sobie wjechać? Droga się kończy wlotem na autostradę który jest jednokierunkowy co oznacza że droga jest jednokierunkowa i to ty jedziesz pod prąd, tworzysz sobie w głowie że masz racje i się w tym wszystkim gubisz 

Nie rób chłopie prawa jazdy w realu bo zabijesz kogoś 

Dodam że cała sytuacja była przypadkowa nie doszliśmy do porozumienia ale od razu groziłeś skargą na forum nie prosząc nawet o zwrot środków 

Wszystko przekręcasz... Rozmowa z Tobą jest podobna do gadania ze ścianą. Przystanek ten dalszy miał określać kierunek. Jeśli nie znasz słowa hipotetyczny, którego użyłem to poczytaj na ten temat. Od mojej strony jadąc w stronę, z której nadjeżdżałeś również mogę wjechać na autostradę z tego co próbujesz nieudolnie wytłumaczyć. Dodam - nie napisałem, że linia określa kierunek jazdy tylko granice jezdni (Co jest prawdą, więc wychodzi na to, że Ty dodatkowo aspirujesz na miano osoby, która nie powinna posiadać prawa jazdy, bo możliwe że jeszcze nie dorosłeś do tego etapu, aby je zacząć robić). Czytaj ze zrozumieniem, prosiłbym. Nigdy nie działa to tak że jeśli jedziesz drogą jednokierunkową to po skręcie jest przymusowo ona kontynuowana. Jeśli nawiązujesz do przepisów z życia realnego to miej tą podstawową wiedzę na jej temat, a nie piszesz farmazon za famrazonem.

Jeżeli chodzi o kwestie rzekomego taranu to moim zdaniem oboje jechaliście blisko krawędzi środka. Twoja jazda jak i jazda oskarżonego pozostawia dużo do życzenia, wiec w tej kwestii po prostu upominam Was o większa uwagę co robicie na jezdni. 

Co do waszego sporu o drogę jednokierunkowa w tym miejscu, to jest to błąd. Nie jest ona jednokierunkowa (mowa o odcinku jezdni z nagrania), tłumacza to chociażby zjazdy na mosty, które sa po prawej stronie jadąc od gieldy. 

Natomiast, za brak kultury na VC zostaje nałożona kara wyciszenia na okres 3 dni.

(Ostatnia z tą kultura jest gorzej, stąd długość kary.)

Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.