Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Czeslawmuwi

Mleczny

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Mleczny
Nick oskarżonego: Czeslawmuwi
Powód skargi: Brak kompetencji do pełnienia zawierzonej mu funkcji 
Data zdarzenia: 25 Września 2023, 21:16, 26 Września godzina +/- 10:00 (forum)
Dowody:  

Pomijając sam fakt słuszności kary, a także jej długości nakreślę jeszcze bardziej arogancką i bezczelną postawę oskarżonego. Spędziłem około 30 minut, aby szczerze i szczegółowo rozwinąć swój problem na forum w dziale apelacji, dołączając dowody. Wyjaśniłem w apelacji wszystko i czekałem, aż @czeslawmuwizajmie swoje stanowisko. Z racji, ze była to kara czasowa powinien zrobić to jak najszybciej. Cały czas odświeżałem forum i czekałem, aż pojawi się jakakolwiek odpowiedz. Podkreślę, że w między czasie pan Czesław był aktywny na forum, odpowiadając na inną skargę, która tyczyła się jego osoby. Końcowo stwierdził, że nie będzie odpowiadał na moją skargę i poczeka aż kara minie, aby zamknąć temat do archiwum. 

Niestety. Straciłem swój czas. Ktoś z administracji, kto będzie rozpatrywał moją wcześniejszą apelacje, aby stwierdzić słuszność kary i ocenić postawę oskarżonego, straci tego czasu jeszcze więcej. Mimo wszystko uważam, że najbardziej poszkodowaną osobą w tej całej sytuacji jestem ja, bo odechciewa się grać w momencie kiedy robi się dzienne zadanie i ktoś ci zabiera prawko w momencie, kiedy zapłaciłeś za szkodę i nigdy wcześniej nie byłeś za nic podobnego karany. W dodatku nie odpowiada na twoją apelacje - jest po to aby cię karać a nie pomóc. 

Powiadomiłem Czesława o skardze. Przeczytał wiadomość kilka godzin temu, ale nie zajął stanowiska w tej sprawie. Proponuję, aby oskarżony wpłacił mi na konto 1100$ za zadanie dzienne, które wykonywałem w momencie otrzymania kary, oraz 2000$ za 400kg odpadów, których nie mogłem zebrać. Dodatkowo wnoszę o wpłatę symbolicznych 10zł na WOŚP, przez oskarżonego w ramach rekompensaty za poniesione straty moralne, a także za mój czas. 

Uzasadnienie: W momencie otrzymania kary jechałem sweeperem, wykonując zadanie dziennie. Kara minęła dnia następnego, przez co nie mogłem wykonać zadania dziennego. 

Cześć

Zaczynając od sprawy mojej wypowiedzi od twojej apelacji pozwolę przytoczyć sobie podpunkt z regulaminu działu apelacji:

Spoiler

§ 9

Członek administracji serwera ma obowiązek rozpatrywać apelacje od kar które nadał, w przeciągu 72 godzin od ich pojawienia się na forum w dziale Apelacje od kar.

Wyjątek stanowią kary krótsze bądź równe 3 dni oraz kary permanentne.

Przechodząc do wypowiedzi w ów skardze na moją osobę również przytoczę podpunkt z regulaminu:

Spoiler

§ 5

Oskarżony ma obowiązek wypowiedzieć się w skardze w ciągu 24 godzin od ostatniego wpisu.

Kończąc moją wypowiedź, pozwól że administracja RCON zadecyduje jaka kara na mnie zostanie nałożona.

Co do ostatniego zdania Twojej pierwszej wypowiedzi. Moim zadaniem jest karać jak i pomagać.

Nie mam pojęcia czy przytoczony przez Ciebie podpunkt jest prawdziwy, ponieważ zawarte w nim zdanie: "w przeciągu 72 godzin" jest samo w sobie nieprawidłowe. Uczono mnie, że "w przeciągu" można stanąć, a w tym znaczeniu powinno być zastosowane zdanie: "w ciągu 72 godzin" No, ale świadczy to też o Administracji, która w takim dziale jak: "regulamin działu apelacji" stosuje tego typu błędy językowe.  Co do samej treści przytoczonego przez Ciebie podpunktu regulaminu dochodzę do fundamentalnej konkluzji, że proces rekrutacji powinien być rozszerzony o egzamin z logiki. Nie wiem czy dobrze interpretujesz to co napisane jest niżej: "Wyjątek stanowią kary krótsze bądź równe 3 dni oraz kary permanentne."  Dla mnie jest to jawna informacja, że w momencie kiedy dajesz komuś karę na 8 godzin i osoba ta składa apelacje chwilę po otrzymanej karze to twoim obowiązkiem jest szybsze rozpatrzenie apelacji niż w ciągu 72 godzin. Zgodzę się z Tobą, że twoim zadaniem jest pomagać i karać. Karać w momencie, kiedy ktoś sobie na to zasłuży. 

m4HSW5k.png

Czekam na werdykt. 

W dniu 26.09.2023 o 11:31, Mleczny napisał:

Z racji, ze była to kara czasowa powinien zrobić to jak najszybciej. Cały czas odświeżałem forum i czekałem, aż pojawi się jakakolwiek odpowiedz. Podkreślę, że w między czasie pan Czesław był aktywny na forum, odpowiadając na inną skargę, która tyczyła się jego osoby. Końcowo stwierdził, że nie będzie odpowiadał na moją skargę i poczeka aż kara minie, aby zamknąć temat do archiwum. 

§ 9
Członek administracji serwera ma obowiązek rozpatrywać apelacje od kar które nadał, w przeciągu 72 godzin od ich pojawienia się na forum w dziale Apelacje od kar.
Wyjątek stanowią kary krótsze bądź równe 3 dni oraz kary permanentne.

Kara była krótsza niż 3 dni (8h), więc członek administracji nie miał obowiązku jej rozpatrzyć.

W dniu 27.09.2023 o 00:57, Mleczny napisał:

Powiadomiłem Czesława o skardze. Przeczytał wiadomość kilka godzin temu, ale nie zajął stanowiska w tej sprawie. Proponuję, aby oskarżony wpłacił mi na konto 1100$ za zadanie dzienne, które wykonywałem w momencie otrzymania kary, oraz 2000$ za 400kg odpadów, których nie mogłem zebrać. Dodatkowo wnoszę o wpłatę symbolicznych 10zł na WOŚP, przez oskarżonego w ramach rekompensaty za poniesione straty moralne, a także za mój czas.

Niestety, nie jesteś osobą, która określa końcowy werdykt. Wymaganie, aby ktoś wpłacił realne pieniądze ze względu na skargę w grze jest nie na miejscu.

W dniu 27.09.2023 o 14:46, Mleczny napisał:

Nie mam pojęcia czy przytoczony przez Ciebie podpunkt jest prawdziwy, ponieważ zawarte w nim zdanie: "w przeciągu 72 godzin" jest samo w sobie nieprawidłowe. Uczono mnie, że "w przeciągu" można stanąć, a w tym znaczeniu powinno być zastosowane zdanie: "w ciągu 72 godzin" No, ale świadczy to też o Administracji, która w takim dziale jak: "regulamin działu apelacji" stosuje tego typu błędy językowe.

Skoro nie masz pojęcia czy punkt jest prawdziwy to możesz to łatwo sprawdzić, bo regulamin jest ogólnodostępny dla graczy, ale rozumiem ewentualne lenistwo.

Odnosząc się do tego błędu językowego, dziękujemy za zwrócenie uwagi i zostanie to poprawione. Nie wydaje mi się, że jest to na tyle karygodny błąd, żeby o nas jakkolwiek świadczył.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.