Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Harnasiel

ciasnyromek

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Ewerest69
Nick oskarżonego: Harnasiel
Powód skargi: Bezpodstawne zabranie prawo jazdy na dwa dni
Data zdarzenia: 2021-01-06 16:33:23
Dowody: 

Opis sytuacji: Na nagraniu jasno widać, że gracz KubusMRR mnie wyprzedzał. Zrobił to w miejscu, w którym nie wolno, ponieważ był to zakręt oraz górka przez, którą nie mógł zobaczyć nadjeżdżającego samochodu. Widać też, że wjechał on mi przed maskę, a ja nie zdążyłem zahamować i go zpitowałem przez co spadł do wody. Na nagraniu jasno widać, że to wina gracza, a supporter zabrał mi prawo jazdy na dwa dni. Na nagraniu w minucie 0:20 widać, że zjechałem w bok tak jakbym mu chciał zagrodzić drogę, ale jest to wina proporcji ekranu i rozdzielczości, na której gram. Ponieważ na monitorze 16:10 gram na 4:3 i rozdzielczości 1440x900 gram na 1368x900 przez co ja widzę inaczej drogę niż on. 0:23 widać, że skręcałem tak jak trasa pokazuje, a on wjechał mi przed maskę widząc, że dalej jadę.

Zalecam przeczytać regulamin działu przed napisaniem skargi ponieważ skarga jest napisana za nadaną karę co automatycznie ją odrzuca.

A więc, z mojego punktu widzenia wygląda to tak że gracz w fioletowym elegancie chciał ciebie wyminąć i gdy był już obok ciebie nagle z prawego pasu skręciłeś lekko na lewy przez co gracz chaotycznie skręcił w prawo i wpadł w poślizg i auto nie pozwalało mu na zakręt w lewo (Krótko mówiąc zająłeś mu miejsce na wyminięcie). 

26 minut temu, Ewerest napisał:

Zrobił to w miejscu, w którym nie wolno, ponieważ był to zakręt oraz górka przez, którą nie mógł zobaczyć nadjeżdżającego samochodu.

To jest gra a nie realne życie chciałbym podkreślić, od tego czy wyminąć może czy nie może po prostu zasygnalizowała mu minimapa a pozatym nie byłeś na duty w żadnej frakcji więc średnio bym powiedział że w tej sytuacji jakkolwiek obowiązuje was obu KRD.

Oraz mam do ciebie jeszcze kilka osobistych pytań, a mianowicie trudno jest do mnie napisać na pm? trudno jest się ugadać ze mną na discorda lub komunikator mumble w celu wspólnego przeanalizowania lub konkretnego wytłumaczenia sytuacji? Zamiast tego po prostu dałeś mi jeden wcale nie przekonujący argument na pw i napisałeś do mnie "Degradzik".

Jak na moje skarga jest do zamknięcia, jeżeli chcesz nadal możesz ubiegać się o zdjęcie kary w dziale Apelacji lub ewentualnie o skrócenie.

Czekam na wypowiedź administracji RCON 

EDIT: Nie zostałem nawet poinformowany o skardze.

Pozdrawiam Harnasieł 🙂 

Nie będę ubiegał się o skrócenie kary, jeżeli jest ona nie odpowiednia.

"A więc, z mojego punktu widzenia wygląda to tak że gracz w fioletowym elegancie chciał ciebie wyminąć i gdy był już obok ciebie nagle z prawego pasu skręciłeś lekko na lewy przez co gracz chaotycznie skręcił w lewo i wpadł w poślizg i auto nie pozwalało mu na zakręt w lewo (Krótko mówiąc zająłeś mu miejsce na wyminięcie). "

Jeżeli chodzi Ci o minutę 0:20, w której lekko skręciłem w lewo to już to wytłumaczyłem. Gram na proporcji 4:3 na monitorze 16:10. Oraz na monitorze 1440x900 na 1368x900, więc ja mam wszystko szersze w grze. Jeżeli chodzi o ten mój skręt to i tak nie miał on wpływu na nic, bo nawet nie dotknąłem gracza. 

Jeżeli chodzi o to, że gracz wpadł w poślizg to wyjaśnienie jest takie. Moment 0:23 wjechał mi przed maskę.

Przez to że zjechałeś lekko na lewo gracz mógł po prostu spanikować i nie jechać tak jak powinien, mógł on po prostu uznać że chcesz go strącić na pobocze i moim zdaniem jest to dosyć logiczne.

4 minuty temu, Ewerest napisał:

Gram na proporcji 4:3 na monitorze 16:10. Oraz na monitorze 1440x900 na 1368x900

Ale co z tego że grasz na tej proporcji, gracz był tak blisko ciebie że nawet na tej proporcji na spokojnie jesteś go w stanie zobaczyć, i tłumaczenie się skręceniem w lewo pod pretekstem proporcji jest śmieszne ponieważ proporcje raczej nie kliknęły same z siebie przycisku A na klawiaturze.

"A więc, z mojego punktu widzenia"

Czyli patrzałeś na zdarzenie subiektywnie tak jak Ci pasuje, a nie obiektywnie tak jak naprawdę jest. Z resztą gubisz się w tym co piszesz, ponieważ:

"i gdy był już obok ciebie nagle z prawego pasu skręciłeś lekko na lewy przez co gracz chaotycznie skręcił w lewo" przecież gracz skręcił w prawo na mój pas i wjechał mi przed maskę, a nie skręcił w lewo, gdyby skręcił w lewo to dalej jechałby pod prąd i prawdopodobnie nie byłoby zdarzenia. 

Supporter powinien patrzeć na dowody obiektywnie, a nie subiektywnie.

"i tłumaczenie się skręceniem w lewo pod pretekstem proporcji jest śmieszne ponieważ proporcje raczej nie kliknęły same z siebie przycisku A na klawiaturze same z siebie."

Kto powiedział, że ja nie kliknąłem "A". Przecież kliknąłem "A", ponieważ pas u mnie wyglądał inaczej i droga więc kliknąłem "A", żeby skręcić. 

Ja to co miałem napisać napisałem akutalnie czekam na wypowiedzenie się administracji RCON, którą proszę, aby wypowiadała się obiektywnie. Oraz proszę o branie pod uwagę wszystkiego. 

6 minut temu, Harnasiel napisał:

Przez to że zjechałeś lekko na lewo gracz mógł po prostu spanikować i nie jechać tak jak powinien, mógł on po prostu uznać że chcesz go strącić na pobocze

Takie gdybanie jest bez sensu. Nie wiesz co myślał gracz.

3 minuty temu, Ewerest napisał:

Czyli patrzałeś na zdarzenie subiektywnie tak jak Ci pasuje

Jeszcze może zaraz powiesz że łapówkę dostałem... A tak na serio to gdy napisałem "Z mojego punktu widzenia" to chodzi o to że mówię co ja widzę i na tej podstawie wystawiam kare, dostaję dowód -> Oglądam -> Wyciągam wnioski -> karam.

"Kto powiedział, że ja nie kliknąłem "A". Przecież kliknąłem "A", ponieważ pas u mnie wyglądał inaczej i droga więc kliknąłem "A", żeby skręcić."

Jedyne co zmienia proporcja 4:3 to że gra jest szersza, a jak chodzi o sterowanie to nic kompletnie nie zmienia.

2 minuty temu, Ewerest napisał:

Nie wiesz co myślał gracz.

Może się go po prostu zapytamy? Chyba nie bez powodu napisał reporta na ciebie z filmikiem.

W skardze już się nie wypowiadam do czasu wypowiedzenia się przez ARCON.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.