Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na gracza janu

KiloX

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 49748
Login: bartek15684
Nick oskarżonego: @janu
Powód skargi: pożyczenie 22k i nie oddanie
Data zdarzenia: 02.09 2023
Dowody: nie mam dowodów, ale wszystko znajduje się w logach
Opis sytuacji: dodał mnie do znajomych na dc  gadaliśmy  i on się zapytał czy pożycze mu 22k   na lampy bo mu brakowało to ja mu porzyczyłem bo myślałem że odda i do tej pory nie oddał
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: <Tutaj zamieść zrzut ekranu potwierdzający poinformowanie gracza o skardze>

Screenshot_2023-09-05-20-37-06-271_com.discord.jpg

Cześć, witam, siema! słowem wstępu powiem tylko tyle że wszystko co jest napisane w tej skardze na moją osobę to nieprawda, owszem miałem styczność z użytkownikiem @bartek15684 lecz nigdy od niego nic nie pożyczałem, on sam przelał mi pieniądze z własnej woli, nie było żadnego bezsensownego zapożyczania, jeśli było proszę o dowód gdzie jasno-klarownie napisałem bądź powiedziałem żeby pożyczył mi pieniądze, z góry pozdrawiam i wracam trzepać kapucynka.

Niestety analizując każde możliwe źródło logów (Czat ogólny, wiadomości prywatne i czat organizacji) nie jestem w stanie znaleźć dowodów na zawarcie między wami umowy o zaciągnięciu pożyczki. Czy posiadasz jakiekolwiek inne dowody na zawarcie pożyczki @bartek15684? Masz 24h na przedstawienie ich w odpowiedzi do tej skargi, później przelew zostanie uznany jako darownizna.

Dodam tylko że w momencie kiedy mamy tu do czynienia z darowizną to wykracza ona poza dozwolone przez regulamin progi majątkowe, bazując na majątkach obu graczy zaangażowanych w tę skargę. W związku z tym jeżeli transakcja będzie uznana jako darowizna w przypadku braku dowodów potwierdzających zawarcie pożyczki, to konieczne będzie zwrócenie części pieniędzy żeby wyrównać transakcje do norm założonych w regulaminie.

Czyli znowu wygrałem? damn.. serio ziomuś musisz mieć troszkę więcej chromosomów!!

Ale jak coś to nic straconego, kumpel mi polecił dobrą poradnie dla ciebie. Możesz stać się normalnym!!! mogę ci też opłacić busa/transport do tej poradni. Wystawiam pomocną dłoń do takich osób w potrzebie jak ty, trzymaj się bratku! beng beng

https://poradnia2krakow.pl/

Tylko nie idź na policje proszę, strasznie boje się wydziału sprawiedliwości

image.png.a0a77b80c6fd62bcfe3f7ddaffba76c6.png

W związku z tym że nie ma dowodów na zawarcie pożyczki, to przelew traktuję jako darowizne. 

Bazując na punkcie regulaminu:

2.1. Zezwala się jedynie na podarowanie drugiemu graczowi nie więcej niż 5% obecnego całego majątku. Wartość przekazywanego majątku nie może stanowić więcej niż 15% majątku odbiorcy.

Wyliczam majątek gracza @bartek15684na 77000$. W związku z tym maksymalna darownizna jaką mógł przelać to 3850$. W związku z tym @janu jesteś zobowiązany oddać 18150$. Do tego nakładam na Ciebie karę na rzecz administracji RCON w wysokości 10000$ w związku ze skandalicznym zachowaniem w skardze i licznymi prowokacjami. Czas na spłatę otrzymujesz do dnia 16.09.2023r. Wpłat możesz dokonać przez bank w Los Santos (UID RCON - 30077, UID gracza @bartek15684 - 49748). 

@bartek15684 W związku ze złamaniem regulaminu serwera nakładam na Ciebie karę w wysokości 3000$. Termin i sposób wpłaty tak jak wyżej.

Jeżeli któryś z Was spłaci wcześniej nałożone sankcje to proszę o informację o tym w odpowiedzi do tej skargi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.