Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Nieodebranie nagrody codziennego logowania mimo długiej gry w tym dniu.

DarXe.mnr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mój ostatni dzień codziennego logowania to był:
[2023-08-26 03:27:33] [Output] : ⓘ Otrzymałeś 100 PP za codzienne logowanie, oby tak dalej! (Dzień 84)

27 sierpnia grałem powyżej 30 minut (tak między 12 a 16, z 2 reconnectami), miałem ukryty hud, zaszła taka potrzeba i  przez to zapomniałem odebrać nagrody dziennej.

Pytanie brzmi: czy jest szansa odzyskać taką serię? Wychodzę jednocześnie z propozycją (ale to może napisze w osobnym dziale), by nagroda codziennego logowania była przyznawana automatycznie po przegraniu tych 30 minut, a nie jak klikniemy przycisk. Pewnie nie tylko mi się to przydarzyło, ale grając aktywnie na serwerze i tracąc już taką serie dni przypadkiem.. no to troche nie w porządku - według mnie 🙂
To nie było tak, że w tym dniu wcale nie wszedłem do gry, a aktywnie grałem oraz pracowałem na szambiarce, po 17 już nie było mnie w domu, bo trzeba bylo jechać na nockę do pracy - nie miałem szans odzyskać serii..

Co o tym sądzicie? Nagroda dziennego logowania powinna być przyznawana automatycznie?

Nieodebranie nagrody dziennej wynikło z Twojego błędu. Nie serwera. Po odczekaniu 30 minut wyskakuje notyfikacja nad mapą i daje taką żółtą kropę w HUD'zie. Najwyraźniej do tego nie dotrwałeś. Albo jak piszesz - dotrwałeś. Ale zapomniałeś kliknąć żółtego baneru z tym.

84 dni, to 2 miesiące, 3 tygodnie i 3 dni (łatwo licząc). Nie dużo straciłeś.

I fakt - dużo osób straciło nagrody dzienne. Niestety... Np. @Braian11, @Ka3R, @surfus_1370, @Szakal_. 😞 😞 😞 Ja też się boje, że stracę z 2 lata nagród dziennych. 😞 😞 😞

1 godzinę temu, 50cent napisał:

No fajnie jakby była automatycznie przyznawana tak jak jest z nagrodą za posiadanie premium, ale może mają jakiś powód aby tak nie było. 

Dobrze powiedziane. Tak samo autor postu @DarXe o tym wszystkim wyraził opinię...

@Sky, zobacz co ten skrypt doprowadza. Do szału.

Pisałem o tym długimi wpisami pod statusem @Braian11 co napisał po 15.05.2023 po straceniu aż 871d.

W ciul ludzi traci to i aż 30 minut/1800 sekund trzeba czekać... 😞 😞 😞

2 godziny temu, SprytsBeng napisał:

Po odczekaniu 30 minut wyskakuje notyfikacja nad mapą i daje taką żółtą kropę w HUD'zie.

Zobacz co napisałem 😛

3 godziny temu, DarXe napisał:

miałem ukryty hud

Potrzebowałem ukryć hud, zapomniałem włączyć z powrotem - nie miałem go włączonego przez całą niedziele, dopiero aż wróciłem w nocy w poniedziałek to sobie go włączyłem.. 😉

Według mnie informacja o odebraniu nagrody jest dobrze pokazana, lecz no.. kto sobie wyłączy hud może mieć to samo co ja - zapomnieć całkowicie o czymś takim jak codzienna nagroda z wyniku pośpiechu czy coś.. 

2 godziny temu, SprytsBeng napisał:

dla mnie jest to dużo, dostawałem już po 2400$ dziennie, lub 100pp (1300-1500$warte), za miesiąc miałbym już o wiele lepsze nagrody, niż startować od 1 dnia, czyli 60$.. 

Jest to niesprawiedliwe, ponieważ odkąd gram to trzymam się z projectem dzień w dzień i gram nie tylko 30 minut by nagrodę odebrać, a po kilka godzin - jak już wspomniałem, byłem w niedziele aktywny między 12 - 16 z 2 reconectami, bo mi internet szwankował. Z resztą ilość nabitego czasu w niedziele 27.08 można sprawdzić w logach.

Co do dziennych nagród można zaczerpnąć inspirację z gry War Thunder.

Przykład:
- Ominięcie jednego dnia, to wstrzymanie nagrody w dniu w którym nie została ona odebrana.
- Ominięcie dwóch dni, to cofnięcie progresu nagród o 7 dni.
- Ominięcie trzech dni, to cofnięcie całego progresu aż do początku, czyli start od zera.

Cały system można zbudować w ten sposób lub wybrać którąś z dwóch pierwszych pozycji. Jestem zdania, że nie każdy ma czas, momentami chęci a nawet przy natłoku codziennych obowiązków zdarzy się zapomnieć, takie rozwiązanie to sprawiedliwa opcja.

2 godziny temu, Sucre_3hunna napisał:

Przykład:
- Ominięcie jednego dnia, to wstrzymanie nagrody w dniu w którym nie została ona odebrana.
- Ominięcie trzech dni, to cofnięcie całego progresu aż do początku, czyli start od zera.

Cały system można zbudować w ten sposób lub wybrać którąś z dwóch pierwszych pozycji. Jestem zdania, że nie każdy ma czas, momentami chęci a nawet przy natłoku codziennych obowiązków zdarzy się zapomnieć, takie rozwiązanie to sprawiedliwa opcja.

tak powinno być od początku

3 godziny temu, Sucre_3hunna napisał:

Przykład:

nie ma, lecimy reset i od nowa

8 godzin temu, SprytsBeng napisał:

Nieodebranie nagrody dziennej wynikło z Twojego błędu. Nie serwera. Po odczekaniu 30 minut wyskakuje notyfikacja nad mapą i daje taką żółtą kropę w HUD'zie. Najwyraźniej do tego nie dotrwałeś. Albo jak piszesz - dotrwałeś. Ale zapomniałeś kliknąć żółtego baneru z tym.

I fakt - dużo osób straciło nagrody dzienne. Niestety... Np. @Braian11, @Ka3R, @surfus_1370, @Szakal_. 😞 😞 😞 Ja też się boje, że stracę z 2 lata nagród dziennych. 😞 😞 😞

Dobrze powiedziane. Tak samo autor postu @DarXe o tym wszystkim wyraził opinię...

@Sky, zobacz co ten skrypt doprowadza. Do szału.

Pisałem o tym długimi wpisami pod statusem @Braian11 co napisał po 15.05.2023 po straceniu aż 871d.

W ciul ludzi traci to i aż 30 minut/1800 sekund trzeba czekać... 😞 😞 😞

no i dobrze niech traca o to chodzi w nagrodzie dziennej 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.