Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Brak reakcji administracji

Jasiuu.G59

Rekomendowane odpowiedzi

Jako iż jestem oskarżony to się wypowiem. Ogólnie nie wiem z jakiego powodu jest ta skarga, ja ci tylko napisałem, że masz fajne elegy. A jeśli chodzi o wymianę to mogłeś się bardziej doinformować poprzez bazę pojazdów. Do tego elegy które dostałeś w wymianie ma droższy set jak i również droższy bodykit. Więc nikt cię nie oszukał mój drogi. Pozdrawiam.

5 minut temu, Gash napisał:

Jako iż jestem oskarżony to się wypowiem. Ogólnie nie wiem z jakiego powodu jest ta skarga, ja ci tylko napisałem, że masz fajne elegy. A jeśli chodzi o wymianę to mogłeś się bardziej doinformować poprzez bazę pojazdów. Do tego elegy które dostałeś w wymianie ma droższy set jak i również droższy bodykit. Więc nikt cię nie oszukał mój drogi. Pozdrawiam.

Według ogólno panujących zasad wyceny wśród graczy (wartość całkowita pojazdu + 50% części) wskazuje na to ze zostałem oszukany. 

Chciałbym również dodać że nie będę płakał o te śmieszne 50k( imo było by miło gdyby gracze ponieśli konsekwencje), ale prowokacje na poziomie intelektualnym 10-letniego dziecka są conajmniej żenujące i nie na miejscu…

2 minuty temu, Jasiuu napisał:

Według ogólno panujących zasad wyceny wśród graczy (wartość całkowita pojazdu + 50% części) wskazuje na to ze zostałem oszukany. 

Chciałbym również dodać że nie będę płakał o te śmieszne 50k( imo było by miło gdyby gracze ponieśli konsekwencje), ale prowokacje na poziomie intelektualnym 10-letniego dziecka są conajmniej żenujące i nie na miejscu…

Bym zapomniał kolego, to czy zostałem oszukany stwierdzi osoba sprawdzająca skargę, od siebie mogę dodać iż uczciwą wymianą był by tu przypadek gdyby te pojazdy miały jednakowe tune z wyjątkiem body i setu za które rzeczywiście mógłbym dopłacić. 
Jednak rzeczywistość jest tu trochę inna z racji że pojazd który otrzymałem ma kilka braków takich jak np MZN czy brak opon 

17 minut temu, Jasiuu napisał:

Bym zapomniał kolego, to czy zostałem oszukany stwierdzi osoba sprawdzająca skargę, od siebie mogę dodać iż uczciwą wymianą był by tu przypadek gdyby te pojazdy miały jednakowe tune z wyjątkiem body i setu za które rzeczywiście mógłbym dopłacić. 
Jednak rzeczywistość jest tu trochę inna z racji że pojazd który otrzymałem ma kilka braków takich jak np MZN czy brak opon 

Nie rozumiem kiedy cię prowokowałem, pisząc "fajne masz elegy". I jeśli nie będziesz płakał o 50k to co tu robi ta skarga koleszko?

6 godzin temu, Jasiuu napisał:

UID: 42098
Login: Jasiuu
Nick oskarżonego: @Nerwanek1, @Gash
Powód skargi: Oszustwo na podstawie niewiedzy gracza oraz prowokacje 
Data zdarzenia: 2023-07-24 22:58:40
Dowody: 

Logi 

[2023-07-24 22:55:35] [Output] : << [139] Nerwanek1: 61500?

[2023-07-24 22:49:27] [Output] : << [139] Nerwanek1: 70k i git moj ma 2 klucze i 3 programy

[2023-07-24 23:14:08] [Output] : (139) Nerwanek1: witam
[2023-07-24 23:14:19] [Output] : (96) Gash: fajne elegy
[2023-07-24 23:14:20] [Output] : (96) Gash: masz
[2023-07-24 23:14:22] [Output] : (139) Nerwanek1: no
[2023-07-24 23:14:27] [Output] : (139) Nerwanek1: szkoda ze mzn nie ma
[2023-07-24 23:14:36] [Output] : (96) Gash: bez kitu

Resztę zostawiam do oceny przez osobę sprawdzającą w celu weryfikacji kwot rzeczywistych  Elegy 20636 oraz 21453 oraz sprawdzeniu innych logów które powstały podczas zawierania tej transakcji. 

Opis sytuacji: 

Chciałbym zgłosić incydent, który miał miejsce dnia 25.07.2023 podczas wymiany pojazdów z graczem @Nerwanek1 Cała sytuacja wyglądała uczciwą ale do czasu, co skutkowało stratą znacznej kwoty. Pragnę zgłosić nieuczciwe działania gracza @Nerwanek1 oraz wspierającego go gracza @Gash.

W trakcie wymiany pojazdów (Elegy R5 za Elegy RH5 Pandem), gracz @Nerwanek1 zaproponował transakcję, twierdząc, że będzie ona uczciwa, jeśli dokonam niewielkiej dopłaty w wysokości 61.5k. Niestety, nie byłem świadomy, że wartość pojazdu, który oddawałem, wynosiła około 620k, podczas gdy pojazd, który otrzymywałem od @Nerwanek1, miał wartość około 633k (korzystając z ogólno przyjętych miedzy graczami sposobów na wycenę mienia gracza). W konsekwencji, zostałem oszukany o różnicę w kwocie około 50k.

Chciałbym podkreślić, że teraz zdaję sobie sprawę, iż mogłem sprawdzić wartość pojazdu w bazie danych przed dokonaniem wymiany, ale zaufałem zbyt łatwowiernie drugiemu graczowi. Moje intencje były uczciwe, jednak zostałem wykorzystany i oszukany.

Dodatkowo, po zakończeniu transakcji, gracz @Gash dołączył do sytuacji, aktywnie zachęcając do nieuczciwej transakcji i wyśmiewając mnie wspólnie z Nerwanek1 z powodu złej decyzji. 

Prezentuje też dowody takie jak 

1. Zapisy czatu: Posiadam zapisy rozmów z graczem @Nerwanek1, w których wyraźnie proponuje on wymianę pojazdów, ale jednocześnie ukrywa prawdziwą wartość swojego pojazdu. To wyraźnie wskazuje na jego zamiar wprowadzenia mnie w błąd i oszukania mnie podczas transakcji.

2. Zapisy czatu z graczem @Gash: Ponadto, posiadam zapisy czatu globalnego z tym  graczem, w których wyraźnie zachęca on do nieuczciwego postępowania i wyśmiewa moją sytuację. To potwierdza jego aktywny udział w oszukańczej wymianie pojazdów oraz brak poszanowania zasad fair play i niszczenia rodzinnej atmosfery na serwerze.

3.  Potwierdzenie wartości pojazdów: Przed transakcją, zebrałem informacje z niezależnej bazy danych dotyczącej wartości pojazdów na serwerze. Te dane jasno wskazują, że wartość pojazdu, który otrzymałem od gracza @Nerwanek1, była wyższa niż wartość pojazdu, który oddawałem. To stanowi istotny dowód na nierówną wymianę, która miała na celu oszustwo. Zachęcam jeszcze raz osobę rozpatrującą skargę do wyliczenia realnej wartości obu pojazdów. 

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 91895921_Zrzutekranu2023-07-25003816.thumb.png.3e04d44b4607f8e6edf3963020d85cea.png

Jako iż jestem oskarżony to się wypowiem. Jasiu zaproponowałeś mi wymianę elegy za elegy zapytałem się ciebie dopka z mojej strony czy twojej powiedziałeś no jasne że z mojej dogadaliśmy się na te 61k i po 20 min piszesz że a to mzn nie ma stary admini mogą wszystkie logi zobaczyć nigdy nie pisałem że te auto ma mzn i wogole pft jest także nie rozumiem po co robisz skargę skoro sam dopke chciałeś dać 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.