Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Leszek*Nt

zhar*

Rekomendowane odpowiedzi

Login: VAGOS.zhar
Nick oskarżonego:   Leszek*Nt
Powód skargi: Niesłusznie nałożona kara, zlewanie zapytań gracza, próśb.
Data zdarzenia:  23;30 około, 04.07.2023
Dowody: image.thumb.png.75d26f49d3b7bf6c3109b5169edd1fd2.pngimage.png.19152035a54ae8172b29d7d7254bdb7d.pngimage.png.cf9df9776165f2f9b5a8ca2ff89ce06e.pngimage.png.9cc20b7a9f328d0b8b3d8e7bf27c72d9.png 
Opis sytuacji:  
W momencie, kiedy otrzymałem karę, byłem zatrudniony w pracy, w której nie jest dostępny tryb "ghost mode" po zejściu z kosiarki. W takich okolicznościach, przypadkowe przejeżdżanie przez innych graczy jest całkowicie normalne i częstym zjawiskiem w grze. Chciałbym podkreślić, że nigdy nie wjeżdżałem celowo w żadnego gracza, a moje intencje były zawsze zgodne z zasadami fair play. Najbardziej zaniepokojony jestem faktem, że Administrator Leszek po zapytaniu, czy jest w stanie pokazać nagranie administracji RCON wyszedł z serwera.  Nie jestem przekonany o tym, czy administratorzy mają prawo wysyłania takich nagrań graczom,  lecz mam nadzieję, że administracji RCON zostanie ono udostępnione oraz  dogłębnie przeanalizowane, w końcu jest to nagranie, które otrzymał, na podstawie którego nałożył karę, a więc liczę, że nadal je posiada 🙂Jestem przekonany o mojej niewinności, i chciałbym uczciwie bronić swojego dobrego imienia oraz udowodnić, że karę nałożono błędnie. Jako gracz, mam prawo do przejrzystości. W związku z powyższym, pragnę uprzejmie zaapelować o wsparcie ze strony administracji RCON, która ma możliwość dokładnego przeanalizowania incydentu i rozstrzygnięcia sprawy w sprawiedliwy sposób. Poprzez przekazanie nagrania tejże administracji, będę mógł udowodnić, że nie popełniłem żadnego celowego VDM. Warto podkreślić, że zawsze po podjechaniu w miejsce rzekomego "VDM'a" nie stoje w miejscu, tylko schodzę z kosiarki i oddaje kosz. - Oznacza to, że nawet nie mam możliwości zauważenia, czy dany gracz jest pod kołami mojej kosiarki. ( W momencie gdy siedzę w pojeździe ) 

Witaj!

Otrzymałem nagranie na Twoją osobę, na którym widać jak przejeżdżasz kosiarką gracza i go zabijasz, dlatego otrzymałeś karę. Jako gracz masz prawo do przejrzystości, dlatego odpisałem Tobie, że nie otrzymasz ode mnie nagrania, gdy mnie zapytałeś o to. Od kary mogłeś również apelować na forum, a wiadomość, którą mi wysłałeś dwa razy po prostu przeoczyłem. Nagranie oczywiście wyślę administracji RCON. 

Mimo wszystko na podstawie nagrania nie powinineś stwierdzać, że był celowy VDM kosiarką, ponieważ gracze pracujący na kosiarkach po kilku godzinach jeżdżenia w kółko i wykonywania przez kilka godzin tych samych czynności zwykle nie są w stanie zauważyć, czy ktoś im wpadł pod koła. Sprawując rangę Moderatora powinieneś wziąć to pod uwagę, i z takim doświadczeniem wiązać się z tym, że praca ta wygląda właśnie w taki sposób, sam często jestem w sytuacji, w której umieram pod kołami czyjejś kosiarki i udaje się z powrotem do pracy wiedząc, że takie sytuacje są tam na porządku dziennym i nie są celowe. Pełniąc funkcję moderatora powinieneś zastanowić się kilka razy i podjąć odowiednią decyzję, a po 30 sekundach od obejrzanego klipu wystawiasz karę, która w 100% nie jest słuszna. 

Gracz był w trakcie oddawania trawy i stał w blipie, ty również byłeś w trakcie oddawania więc musiałeś zauważyć, że właśnie przejeżdżasz gracza. A jeżeli masz sytuacje, w której umierasz pod kołami kosiarki to nagraj taką sytuację i wyślij zgłoszenie, a gracz zostanie ukarany. Ja nie siedzę w głowach ludzi i nie mogę określić czy VDM był faktycznie celowy, jednakże nie mogłeś nie zauważyć, że przejechałeś gracza. To jest moja ostatnia wypowiedź.

1. Ty chyba nadal nie rozumiesz, że przejeżdżanie graczy w pracy, a zwłaszcza na kosiarkach jest całkowicie normalnym zjawiskiem, więc jakby po co mam nagrywać jazdę na kosiarkach w pracy, skoro dziennie dochodzi do kilku, a może nawet kilkunastu VDM'ów.
2. Powiedz mi, jak to jest, że teraz w odpowiedzi napisałeś "Ja nie siedzę w głowach ludzi i nie mogę określić czy VDM był faktycznie celowy" - co oczywiście zaprzecza karze, jaką mi nałożyłeś: 

Spoiler

image.thumb.png.dbd69b1baaa90f612f830bdce6ea1f40.png

3. Jak można zauważyć staram się jak najbardziej unikać serwerowych kar, dlatego od ponad 8 miesięcy nie otrzymałem żadnej z kar, a teraz ty mi piszesz, że nie możesz określić czy VDM był celowy XD? To pod jakim pozorem nakładasz mi karę? Za rozjechanie gracza podczas pracy, które jest całkowicie normalnym zjawiskiem? 

Twoim zdaniem przejeżdżanie graczy na kosiarkach jest normalnym zjawiskiem i nie powinniśmy karać za to, to może w takim razie niech każdy przejeżdża siebie. To co piszesz jest po prostu absurdalne, wyobraź sobie, że na HH, każdy by siebie zabijał tylko po to, żeby zdobyć kosiarkę... Co do mojej wypowiedzi "Ja nie siedzę w głowach ludzi i nie mogę określić czy VDM był faktycznie celowy", źle sformułowałem zdanie. Chciałem przez to powiedzieć, że nieistotne, czy ktoś został przejechany celowo czy nie - zasługuje na karę. Można odwołać się od kary na forum, gdzie gracz może wyjaśnić, że działał nieumyślnie i przeprasza za zdarzenie. Nie dojdziemy do konsensusu, bo nie możesz zrozumieć tego, że zabijanie graczy na kosiarkach jest zabronione, a otrzymałeś karę za celowy VDM, bo po obejrzeniu nagrania doszedłem do wniosku, że było to celowe.

Ogólnie to coraz bardziej mnie oczy bolą jak to widzę, nie wiem w ogóle w jakim celu nawiązujesz do HH i piszesz "wyobraź sobie" - zrozum, że w tej skardze bazujemy na dniu wczorajszym i na tym co się wydarzyło, a nie, że ja mam sobie coś wyobrazić. Ah no tak, przecież jeśli wjechałeś w kogoś przypadkowo na kosiarkach, a on zginął to kara jest jak najbardziej słuszna, ale Ty musisz dodać dopisek celowy VDM, pomimo tego że biorąc pod uwagę to co napisałeś powyżej nie byłeś pewny czy był to celowy VDM. - Więc jak to jest, że w powodzie kary wpisujesz coś, czego jednak nie jesteś pewien? Chyba zdajesz sobie sprawę, że taki dopisek "Celowy" też ma swoją wagę i też wpływa negatywnie, czy to na podania do frakcji, czy po prostu na moją reputację na serwerze. Zamiast dokładnego przeanalizowania sprawy postawiłeś na to, co pewnie napisał Ci gracz dostarczając dowod - "Celowo mnie przejechał", a ty po obejrzeniu nagrania wpisałeś Celowy VDM. Jest to dla mnie nie do pojęcia, że na tej randze dochodzi do takich błędów, które później negatywnie wpływają na reputacje graczy.

Po przeanalizowaniu nagrania jestem w stanie stwierdzić, że nie było to celowe zabicie gracza. Dodatkowo ostatnia kara czasowa na prawo jazdy tego gracza miała miejsce 2022-05-17 18:06:05. 

W tej sytuacji kara została nadana niesłusznie i zbyt pochopnie. Karę unieważniam, a moderator zostanie ukarany wewntrznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.