Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na konzz

Szlugi

Rekomendowane odpowiedzi

Login: jestemkotem
Nick oskarżonego: @konzz
Powód skargi: Niekompetencja wobec nakładania kar i sprawdzania apelacji.
Data zdarzenia: 28.12.2020 16:00
Dowody: Logi z nadawania kar w dniu 28.12.2020 około godziny 16:00
Opis sytuacji: Podczas eventu, który zazwyczaj służy do zabawy, wyżej wymieniony support wymienił na chacie zasady, które po prostu były wyssane z palca. Support konzz zaczął karać za łamanie jego wymyślonego regulaminu, karami typu 7d za spychanie osób do tyłu na evencie, ((mogę również wspomnieć, że w niektórych przypadkach właśnie do tego zepchania nie doszło. A jeśli osoba nie umie dopilnować eventu to nie powinna go robić.))- który ma zamysł tego, że właśnie trzeba się taranować. Natomiast podczas eventu, który odbył się parę dni wcześniej (Shamale śmierci), gdzie oczywiście taran absolutnie nie wchodzi w grę napisał on, że taran=kick https://imgur.com/a/21qocOc . Chyba coś tu nie gra, ponieważ waga przewinienia osób, które dostały zakaz prowadzenia pojazdów na derbach na aż 7d, jest o wiele mniejsza. Natomiast support konzz w tamtym momencie nie wykazał się chęcią do ukarania tamtego gracza kickiem jak obiecał (może to świadczyć nawet o faworyzacji) przez co gracz przez jego nieuwagę musiał ponieść konsekwencję zabrania prawa jazdy na 12h co jest i tak o 156 godzin mniejszą karą dla tej osoby, niż dla tych co dostały ją na tym evencie. Dam przykład kary, która nadała osoba z dłuższym stażem niż konzz a kara miała dużo większe przewinienie, przejdźmy do rzeczy- Support @Pazdek ukarał członka frakcji SARA za łamanie KRD karą 1 dnia, teraz przytoczę pewien punkt regulaminu. 8. Graczowi pełniącemu funkcje administracyjne zezwala się stosować kary według własnej skali lecz wymaga się od niego sprawiedliwego wymierzania kary w stosunku do złamanych zasad Regulaminu Serwera. // Dlatego również jestem zaskoczony, decyzją konzz'a, ponieważ ranga wyżej, czyli moderator Heysiwer, za łamanie jego wymyślonego regulaminu z eventu nadał karę właśnie na wyżej wspomniane 12h a support konzz, który dopiero się uczy bo nie ma co przeceniać jego umiejętności... Postanowił wyjść za schemat i dawać zbyt długie kary.((Wspomnę również o tym Gracz kunolis został wyrzucony z serwera przez konzz, powód: cbk na evencie // supporter za CBK na evencie, nadał kicka więc jestem ciekawy czy na Dim0 Nałożył by taką samą karę a nie inną. Chciałbym bardzo również poznać schemat nadawania kar według właśnie tego supportera, ponieważ osoby, które dostały zakaz prowadzenia pojazdów zostały potraktowane bardziej surowo niż na dim0. Na zwykłym dimie za staranowanie gracza i nie zapłacenie mu za szkody bardzo często kary nie przekraczają długości 1 dnia, więc chciałbym się dowiedzieć czym się kierował właśnie support nadający kary. Myślę, że support grzecznie mówiąc się po prostu poczuł, ponieważ sami supporterzy namówili mnie do pisania tej skargi, którzy znają jego zachowanie lepiej ode mnie. W tym momencie chciałbym przytoczyć kolejny podpunkt regulaminu. 8.1. Administracji zezwala się na stosowanie bardziej dotkliwych kar dla graczy, którzy lamią regulamin po raz kolejny. // Tu chyba nie trzeba nic tłumaczyć, ponieważ ten support nawet się tym nie kierował. Owy support, również podczas rozpatrywania apelacji ((przykład nie jest o nadanej karze tylko apelacji)) wspomniał o tym, że pisałem ,,mogłeś mnie kicknac a go tepnac spowrotem11!!!11'' Jest to oczywiście kłamstwo, teraz również przytoczę pewien podpunkt regulaminu. 9. Zakazuje się nierównego traktowania graczy przez Administrację serwera. //Tutaj również nie trzeba dużo tłumaczyć, support posłużył się cytatem innego gracza wobec mnie co świadczy o tym, że mógł mnie nierówno potraktować i o jego nagannym sprawdzaniu dowodów potrzebnych do rozpatrzenia apelacji.

((Wspomnę też, że skarga nie jest za nadaną karę, ponieważ nie przytoczyłem żadnego przykładu na mnie.))

Hi.

Pierwsze do czego się odniosę jest skarga którą rozpatrzył Heysiwer. Na jednym z moich pierwszych eventów zastosowałem zasadę Taran - Kick, to prawda. Aczkolwiek nie rozumiem co to ma do rzeczy z dzisiejszym eventem? Byłem wtedy bardzo świeży na randze i liczyłem na to że kicki są wystarczające, jak się szybko okazało - Kompletnie nic one nie zmieniają, natomiast zabranie prawka wzbudza w graczach pewien stopień poważności, przez co nie utrudniają eventu i stosują się do zasad. Nie jest to mój pierwszy event na którym rozdaje prawka za łamanie zasad, można sprawdzić moje wiadomości na asay'u jeśli jest tak potrzeba. 

Druga sprawa: Gracz Kunolis otrzymał kicka za CBK, to prawda, ale wiesz co? Otrzymał on również prawo jazdy na 7 d tak jak ty! Tego już nie raczysz załączyć prawda? Gracz otrzymał prawko na 7 d i dobrze wiemy że w każdym wzbudza to emocje, złe czy dobre - nie istotne. Wiedząc że gracz napisał trochę nie miłe rzeczy pod wpływem emocji postanowiłem nie karać go więcej, zamiast tego dałem kicka który pozwolił mu ochłonąć i nie wyrwać muta do pakietu kar. 

Trzecia sprawa: Co ma kara twojego kolegi (aka członka zarządu sapd) do mojej? Kompletnie inne sytuacje, kompletnie inne dimy, w dodatku jesteśmy kompletnie innymi osobami.

Czwarta oraz zarazem ostatnia sprawa: Złamałeś jedyną zasadę na organizowanym przeze mnie evencie, jeżeli ci ona nie odpowiadała to mogłeś go po prostu opuścić. Wychodzę z założenia że eventy są dla zabawy, aby sprawiały graczom frajdę, a ty utrudniałeś tą zabawę graczu o nicku Filip00. Jesteś byłym supporterem, więc dobrze wiesz że gdy nie ma wolnych monsterów, to respimy więcej. Problem jest taki że gracz który stoi przed drugim, ma o wiele większą przewagę. Wystarczy że ruszy do tyłu i może bez problemu zepchnąć gracza który stoi bliżej krawędzi (czyli za nim) - Właśnie dlatego kategorycznie zabroniłem spychania ludzi do tyłu zaraz po starcie, tak aby każdy gracz miał równe szanse. 

Zasady ---> [2020-12-28 16:00:44] [Output] : [368] konzz >> Zasady -> NIE WOLNO spychac osoby za sobą po starcie, każdy ma mieć równy start. Kto przezyje jako ostatni wygrywa

Jedyną osobą która się poczuła jesteś ty, jeśli uważasz że masz jakiekolwiek większe prawo lub uprzywilejowanie do łamania zasad. Nie interesuje mnie czy używałeś telefonu, jadłeś obiad czy byłeś w odwiedzinach u babci - Złamałeś jedyną zasadę mojego eventu i poniosłeś tego konsekwencje. Kary na evencie były długie, to prawda - ale były one po to aby uspokoić i zapanować nad tłumem, wyżej wytłumaczyłem już dlaczego prawka a nie kicki. Pomimo złamania zasad eventu nie wyraziłeś całkowicie ŻADNEJ skruchy i stwierdziłeś że kara jest bezpodstawna, a mimo to skróciłem ci karę z dobrej woli. Co do tego fragmentu: (więc tekst w stylu: mogłeś mnie kicknac a go tepnac spowrotem11!!!11 nie ma jakiegokolwiek sensu) - Nigdzie nie napisałem że ty tak powiedziałeś, a odnosiłem się do tego co większość twoich ''znajomych'' oraz kumpli z administracji pisała na temat twojej kary. Nic więcej nie mam do dodania, kara była słuszna,, aczkolwiek rozumiem że długość kary może/mogła być kontrowersyjna, lecz została ona skrócona do odpowiedniej długości po otrzymaniu twojej apelacji. Tak naprawdę od ciebie zależało jak sprawa się potoczy, gdybyś wykazał skruchę i przyznał się do winy to karę bym całkowicie odwiesił, ale ty wolałeś spamić mi na pm, discord oraz posyłać znajomych. Tak swoją drogą: § 7 Zakazuje się pisania skarg, których powodem jest otrzymanie kary  

Załączam dowody oraz apelacje: 

(Film wysyłam RCON na discordzie ze względu na logi)

Tyle ode mnie, pozostawiam dla RCON :-).

Cytat

Tak swoją drogą: § 7 Zakazuje się pisania skarg, których powodem jest otrzymanie kary  

Czytaj uważnie ze zrozumieniem panie Support, ponieważ co do twojego rozpatrywania już wyżej się odniosłem. Teraz odniosę się do tego z czym się nie zgadzam, wypunktuje to i dodam komentarz.

Cytat

Co do tego fragmentu: (więc tekst w stylu: mogłeś mnie kicknac a go tepnac spowrotem11!!!11 nie ma jakiegokolwiek sensu) - Nigdzie nie napisałem że ty tak powiedziałeś, a odnosiłem się do tego co większość twoich ''znajomych'' oraz kumpli z administracji pisała na temat twojej kary.

Co ma to do mojej kary? Jak pisałem, zarząd frakcji musiałem poinformować o nadanej karze a support chillpiti jedynie był świadkiem całego zdarzenia, nie rozumiem o co chodzi z tłumaczeniem ich się za mnie, nie zmuszałem ich do niczego lecz ty dalej brniesz w kłamstwo, że to zrobiłem. Tym tokiem myślenia może wymyślisz nową zasadę za, którą idzie to, że będziesz nadawał kary innym osobom za kogoś przewinienia? Ponieważ to oni pisali do Ciebie bez mojej wiedzy a ty masz pretensję do mnie. Po za tym po co miałbyś go tepnąć spowrotem skoro nawet go nie zrzuciłem? Teraz, słowo klucz ,,nie zrzuciłem'' Więc jak miałem złamać śmieszny podpunkt twojego regulaminu skoro nawet nie utrudniłem temu graczowi eventu bo po chwili odjechałem? I teraz dodam następne słowo klucz ,,inny dim'' Tak ma to do nadania kary, ponieważ kary na innym dimie nie powinny mieć miejsca, oczywiście mówiąc o zabraniu prawa jazdy. Natomiast musiałeś jak zwykle wystąpić przed szereg z karami typu 7d - podczas, gdy założę się, że nadałeś przynajmniej jedną karę na dim0, która ma większe przewinienie a jest, krótsza niż ta co mi nadałeś.

Cytat

aczkolwiek rozumiem że długość kary może/mogła być kontrowersyjna

Po prostu myślę, że coś Cię przygniata i chciałeś na siłę kogoś uwalić, jeśli nie będziesz prawidłowo rozdzielał kar na graczy i nie umiesz postawić się na jego miejscu to tego nie rób? Polecam kierować się regulaminem.

Cytat

Na jednym z moich pierwszych eventów zastosowałem zasadę Taran - Kick, to prawda. Aczkolwiek nie rozumiem co to ma do rzeczy z dzisiejszym eventem? Byłem wtedy bardzo świeży na randze i liczyłem na to że kicki są wystarczające, jak się szybko okazało - Kompletnie nic one nie zmieniają, natomiast zabranie prawka wzbudza w graczach pewien stopień poważności, przez co nie utrudniają eventu i stosują się do zasad. Nie jest to mój pierwszy event na którym rozdaje prawka za łamanie zasad, można sprawdzić moje wiadomości na asay'u jeśli jest tak potrzeba. 

Kompletnie nie rozumiem, ranga support jest do pomocy przy serwerze więc jeśli nie umiesz robić czegoś co nie jest Ci potrzebne to po co to robisz? Ponieważ, jeśli nie umiesz zorganizować eventu nie kickując i nie dając prawek na 7d na innym dimie co jest żałosne to nie rozumiem po co zabierać się za to, by się pochwalić...?

Cytat

Trzecia sprawa: Co ma kara twojego kolegi (aka członka zarządu sapd) do mojej? Kompletnie inne sytuacje, kompletnie inne dimy, w dodatku jesteśmy kompletnie innymi osobami.

Ten podpunkt zostawiłem na koniec, ponieważ najbardziej mnie bawi. Otóż kompletnie inne dimy, nie byłem w stanie jak zapłacić za swoje czyny, ponieważ nawet nie zostałem o nich poinformowany. Czemu? ponieważ nie popełniłem żadnego błędu czyt: nie zepchałem go.

I teraz chciałbym przytoczyć bardzo, ale to bardzo ważnego loga w, którym nie sprecyzowałeś swojej wypowiedzi

[368] konzz >> kto zepchnie osobe za soba ma prawko 7d.  ((o tym logu to już nie wspomniesz co?))

Jak wyżej napisałem, nikogo nie zepchnąłem a ty jasno napisałeś, że kto zepchnie jakiegoś gracza otrzyma taką karę. Więc proszę, kontroluj i precyzuj swoje wypowiedzi, ponieważ póki co są na niskim poziomie i przez to wynikają takie nieprzyjemności. Dodam, że napisałeś to na /asay więc dostosowałem się do tego i nikogo NIE ZRZUCIŁEM. ((Dostosowałem się do tej wiadomości, ponieważ została dopisana jako druga a pojęcie ,,nie spychaj'' a ,,zepchnie'' są kompletnie inne więc nie widzę powodu, gdzie złamałem twój jak nadal uważam śmieszny regulamin. Dostosowałem się do tego co napisałeś a jeśli napisałeś drugą wiadomość z treścią podobną jak wyżej to dostosowałem się do drugiej, ponieważ uznałem, że twoja zasada została odświeżona.)) Dobrze, teraz zmienię temat bo widzę, że specjalnie sprowadzasz do tematu mojej kary by skarga została zamknięta a przecież nie o to się tutaj rozwodzimy a mam do wyjaśnienia jeszcze jedną kwestię, która bardzo mnie intrygowała.

Natomiast, zadałem pytanie, czym kierujesz się przy nadaniu kar. No to bardzo dziękuję za jasną odpowiedź. Oczywiście wątpię, że jest ona na twoją korzyść ale lepiej ją przytoczę i dodam szybki komentarz.

Cytat

natomiast zabranie prawka wzbudza w graczach pewien stopień poważności, przez co nie utrudniają eventu i stosują się do zasad.

Jaki dajesz przykład innym nie patrząc kompletnie na to, czy osoba posiadała wcześniej jakąś karę, chcesz takimi karami wzbudzić może tylko respekt? bo właśnie tak napisałeś, że kierujesz się przy nadawaniu kar respektowaniem, by gracze respektowali twoje kary, przy czym będą respektować również Ciebie. Nie patrzysz na to czy gracz odwala, czy ma coś do stracenia, czy ma inne kary. Masz to po prostu gdzieś, czyli po prostu nie stosujesz się do regulaminu administracji. Ponieważ nie nadajesz kary w stosunku do złamania regulaminu tylko w stosunku do tego, żeby kara była respektowana? Żałosne posunięcie z twojej strony.

Nie mam nic do dodania, nie róbmy zbędnego spamu. Czekam na werdykt ARCON.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.