Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z serwerowym developerem Willson_

xHamster

Rekomendowane odpowiedzi

Y6mqdlc.png

naTqDnE.png

Witajcie, Ja jestem Journalist @xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Dziś pragnę Wam przedstawić wywiad z serwerowym developerem @Willson_, który mimo braku czasu postanowił odpowiedzieć mi na kilka pytań. Pierwsza część dotyczy świata realnego, natomiast druga dotyczy głównie jego zajęcia na serwerze jako developer. Zapraszam do lektury.

Gzqqb1L.png
X: @xHamster | W: @Willson_

X: Witaj! Jestem Journalist xHamster z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś odpowiedzieć mi na trochę pytań odnośnie do Twojej osoby?
W:
Jasne, czemu nie.

X: Super, w takim razie przedstaw się naszym czytelnikom.
W:
Witam, nazywam się Bartosz, mam na chwilę obecną jeszcze 18 lat, Pochodzę z Poznania, na co dzień jeszcze się uczę na kierunku pożarniczym. W wolnym czasie pogłębiam moją pasję oraz pracuje jako ratownik wodny.

X: Skąd zamiłowanie do pożarnictwa się wzięło?
W:
Od najmłodszych lat w sumie interesowałem się pożarnictwem, najpierw uczęszczałem na zbiórki młodzieżowej drużyny pożarniczej a w późniejszym czasie, po ukończeniu kursów i wyjazdów do zdarzeń, zdecydowałem, że chciałbym wykonywać właśnie ten zawód i zacząłem naukę, w celu pracy w Państwówce.

X: Od jak dawna pracujesz jako ratownik wodny? Czy to bardzo odpowiedzialna praca?
W:
Jako ratownik wodny pracuje od czasu skończenia osiemnastego roku życia, krótko po tym ukończyłem kurs ratownika MSW oraz KPP, który upoważniał mnie do pracy, myślę, że jest to bardzo odpowiedzialny zawód, odpowiadasz za ludzkie życie oraz bierzesz pod swoją opiekę dużo osób na raz.

X: Czy miałeś w swojej "karierze" ratownictwa wodnego jakiś trudny przypadek, który chciałbyś opisać może?
W:
Było parę ciężkich przypadków, które wymagały dość dużo myślenia, ale jednym z takich, który najbardziej zapadł mi w pamięć to poszukiwania 11-letniej dziewczynki, która niepilnowana przez rodziców oddaliła się z miejsca wypoczynku. Rodzice poinformowali nas, że prawdopodobnie weszła do wody, a my rozpoczęliśmy poszukiwania na akwenie. Na szczęście odnalazła się cała i zdrowa na plaży.

X: Rozumiem, tyle dobrego, że się udało odnaleźć. Przejdźmy teraz do wirtualnego świata gry. Mianowicie o twoich początkach z platformą MTA. Skąd dowiedziałeś się o niej?
W:
O MTA dowiedziałem się sporo czasu temu od pewnego youtubera, zaciekawiła mnie sama gra i postanowiłem sprawdzić, jak wygląda rozgrywka na serwerach, wciągnąłem się i tak właśnie zacząłem grać na serwerach MTA.

X: Który serwer był tym pierwszym?
W:
Pierwszym serwerem, na którym zacząłem rozgrywkę, był Polski serwer służb mundurowych, na tamte czasy był dość rozpoznawalny. Pograłem na nim do samego upadku i rozpocząłem poszukiwania innego ciekawego serwera. PSSM to był 2017, później jeszcze pierwsza edycja serwera Play Your Life, następnie serwery konkurencyjne i dopiero dołączyłem do serwera ProjectRPG.

AEhHbwO.png

X: No to zostańmy przy serwerze ProjectRPG. 13 grudnia 2021 roku dołączyłeś do naszej społeczności na serwer. Jak wyglądały twoje początki?
W:
Rozpoczynając rozgrywkę na serwerze, dołączyłem jednocześnie do grona developerów serwera, omijając normalne zarabianie, dołączenie do frakcji, pracowałem nad wykonaniem ciekawych modeli, które urozmaiciłyby rozgrywkę graczom.

X: Czy w niedalekiej przyszłości będziesz próbować dostać się do frakcji/biznesu?
W:
Nie mam w planach dołączania do biznesów bądź frakcji, mam w planach skupić się w 100% na tworzeniu modeli na serwer.

X: Wspomniałeś o wykonywaniu prac w postaci modeli na serwer. Jak długo uczyłeś się w programie? Kiedy zacząłeś w ogóle modelować?
W:
Grafiką 3D zajmuje się już 3 lata, myślę, że już po około roku mogłem powiedzieć, że idzie mi to dobrze i postanowiłem zacząć wykonywać modele dla różnych projektów.

X: Czy możesz nam zdradzić, czego możemy się spodziewać na serwerze nowego? Czy raczej to tajemnica będzie?
W:
Nie mogę zdradzić dokładnie, nad czym aktualnie pracuję, ale warto czekać, bo szykuje się coś ciekawego.

X: Czy frakcje bądź biznesy robią zamówienia na twoje projekty? Jaki był Twój najlepszy model na serwerze, który przypadł do gustu najbardziej graczom?
W:
Frakcje często dają zlecenia na modele, więc jestem w ciągłym kontakcie z zarządem serwera i wykonuje zlecone mi modele, które są potrzebne frakcjom. Ciężko określić jaki model najbardziej spodobał się graczom, gdyż moim zadaniem jako developer jest wykonywanie skinów oraz obiektów.

X: Rozumiem, to będzie jedno z ostatnich pytań już. Mianowicie jak oceniasz współpracę twoją z zarządem serwera w skali od 1 do 10 i dlaczego taka ocena?
W:
Moim zdaniem znakomicie współpracuje mi się z zarządem serwera, zlecenia są bardzo jasno rozpisywane i można się w wielu przypadkach dogadać. Patrząc na te aspekty moja ocenka to mocne 10.

X: No to cieszę się, że współpraca idzie na świetnej drodze. Czy w przyszłości będziesz starać się rekrutować do grona ekipy serwera?
W:
Myślę, że jeżeli czas na to pozwoli i będę miał do tego możliwość, to na pewno spróbuję swoich sił w administracji. Na ten moment zdecydowałem zająć się developerką i temu poświęcać większość czasu.

X: Przejdźmy do końca wywiadu, gdyż na czas dobiega końca. Moi rozmówcy mają na samym końcu możliwość pozdrowienia, kogo tylko chcą. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
W:
Chciałbym serdecznie pozdrowić moich współpracowników @Mvti, @Sachi.dff oraz moich kochanych szefów @Zebra, @Sky, @Jator oraz @Volenir.

X: Oczywiście dołączam się do pozdrowień i jednocześnie dziękuję Tobie za chęć poświęcenia mi czasu. Do zobaczenia!
W:
Dziękuję, trzymaj się.

XGwBbve.png

Dziękuję za przeczytanie tego wywiadu. Do zobaczenia w kolejnych materiałach.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News
Autor: Journalist @xHamster
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Academy Supervisor @xanny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.