Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Dziku1435

xNancio

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 679
Login: xNancio
Nick oskarżonego: @Dziku1435
Powód skargi: Gracz sprzedający mi pojazd marki flash oszukał mnie pisząc "500k miałem ofki"
Data zdarzenia: 15.04 (dziś) około godziny 16:20
Dowody: W logach serwerowych znajdziecie tą samą wiadomość

Cytat

image.png.ef2fb6b9886ad78022ed3973cb386b4c.png

Opis sytuacji: Ogłaszałem sobie na spokojnie skup, aż napisał do mnie gracz Dziku1435. Zaoferował mi flasha, więc spytałem "ile?", po czym gracz odpisał, że miał ofkę 500k co nie jest prawdą. Teraz nie chce on cofnąć wymiany.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 

Cytat

image.png.c220274b83d219a3b80bfe037cc35ecd.png

No okej, gracz napisał Ci, że miał offke 500k, ale z tego co widzę po logach patrzyłeś w panel pojazdów i zaoferowałeś swoją cenę i oskarżony zgodził się na nią i doszło finalnie do transakcji. Z tego co widzę pojazd sprzedałeś z jakimś tam zyskiem więc nie widzę sensu karać tutaj oskarżonego.

Na przyszłość jeśli nie wiesz ile co kosztuje i ktoś Ci pisze miałem ofke tyle i tyle to nie możesz się na takim czymś opierać, ponieważ jeśli ktoś tyle zaoferował to dlaczego nie kupił za tyle? Jeśli Ci nie zależy bardzo na pojeździe albo chcesz go na handel i nie chcesz przepłacać to polecam wyliczać sobie samemu wg tych poradników:

W pierwszej kolejności szukamy ceny katalogowej pojazdu:

W drugiej kolejności silnik liczymy 100%, ponieważ jego nie zdemontujesz:

W trzeciej kolejności patrzysz na tune:

- mechaniczne jest liczone przez graczy 50% montażu, ponieważ tyle się dostaje za demont:

A tutaj masz ceny demontów jakbyś miał jakieś problemy:

- wizualne tak samo 50% się liczy:

- Komponenty gracze różnie liczą, ponieważ za demont dostaje się 0, przeważnie od 70% do 100% liczą

- wulkanizacja podobnie jak komponenty

O tutaj masz dział z poradnikami raczej wszystko potrzebne do wyliczenia ceny pojazdu tam jest:

https://projectrpg.pl/forum/53-poradniki/?

Reasumując jeśli gracz nie zgodzi się na twoją ofertę a ty nie chcesz przepłacać to szukasz dalej. Do odmiany nie dojdzie, ponieważ nie posiadasz już tego pojazdu na koncie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.