Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na dvvmzxq

Wojtek2010PL

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 60032
Login: Yummi*
Nick oskarżonego: @dvvmzxq
Powód skargi: Oszustwo na tune pojazdu + obrażanie rcon na /g
Data zdarzenia: 08.04.2023
Dowody: [2023-04-08 15:27:32] [Output] : (191) Wojtek2010PL: co tam do ft brak?, [2023-04-08 15:27:36] [Output] : (22) dvvmzxq: nv5 baku, [2023-04-08 15:27:41] [Output] : (22) dvvmzxq: i abs
Opis sytuacji:Zakupiłem pojazd marki jester od gracza, przy zakupie zapytałem czego brak do ft, gracz nie wymienił, że brakuje mu torowego i szyb, ponieważ ma 30%. Mogę pójść na rękę, gdzie gracz mi zwróci 270k, ponieważ z demontu wyścigowego dostane 50k. A tutaj wklejam loga gdzie gracz obrażał rcon G> dvvmzxq: jak rcon cipsko ruszy
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: @dvvmzxq

ty za taka kwotę myślałeś ze kupisz pojazd ft dodatkowo z takim id? walnij się w caban gościu i następnym razem przejrzyj bazę zanim coś kupisz 

dosatkowo zapytałeś czego mu brakuje po transakcji wiec nie wiem kogo chcesz w banana robić 

5 minut temu, dvvmzxq napisał:

ty za taka kwotę myślałeś ze kupisz pojazd ft dodatkowo z takim id? walnij się w caban gościu i następnym razem przejrzyj bazę zanim coś kupisz 

dosatkowo zapytałeś czego mu brakuje po transakcji wiec nie wiem kogo chcesz w banana robić 

W logach jest kiedy zapytałem nie ładnie kłamać.

Teraz, Wojtek2010PL napisał:

W logach jest kiedy zapytałem nie ładnie kłamać.

nawet jeśli to po co akceptowałes zanim poczekać aż ci odpowiem. chcesz ewidentnie na tym zarobić i piszesz skargę na sile, ale nie dam ci ani grosza następnym razem se popatrz co ma i pomyśl przed potwierdzeniem transakcji

10 minut temu, dvvmzxq napisał:

nawet jeśli to po co akceptowałes zanim poczekać aż ci odpowiem. chcesz ewidentnie na tym zarobić i piszesz skargę na sile, ale nie dam ci ani grosza następnym razem se popatrz co ma i pomyśl przed potwierdzeniem transakcji

Ale to już nie jest mój problem, że ty zapłacić nie chcesz.

no twój problem bo ty chcesz pieniędzy, a doskonale wiedziałeś jaki ma tune skoro napisałes na discordzie czy ci sprzedam. o tym, ze do ft brakuje tego torowego napisalem ci już po transakcji, która zaakceptowales wiec jest to twoja wina i ja ci niczego nie będę oddawać. 

tyle mam do przekazania w tej sprawie wymuszenia gotówki. czekam za wypowiedz administracji 

Teraz, dvvmzxq napisał:

no twój problem bo ty chcesz pieniędzy, a doskonale wiedziałeś jaki ma tune skoro napisałes na discordzie czy ci sprzedam. o tym, ze do ft brakuje tego torowego napisalem ci już po transakcji, która zaakceptowales wiec jest to twoja wina i ja ci niczego nie będę oddawać. 

tyle mam do przekazania w tej sprawie wymuszenia gotówki. czekam za wypowiedz administracji 

[2023-04-08 15:27:36] [Output] : (22) dvvmzxq: nv5 baku, [2023-04-08 15:27:41] [Output] : (22) dvvmzxq: i abs 

[2023-04-08 15:27:46] [Output] : ⓠKontrahent dvvmzxq zaakceptował propozycję wymiany.

[2023-04-08 15:27:57] [Output] : ✔ Wymiana zakończona sukcesem.

to niezle po wymianie mi napisales

2 minuty temu, Wojtek2010PL napisał:

[2023-04-08 15:27:36] [Output] : (22) dvvmzxq: nv5 baku, [2023-04-08 15:27:41] [Output] : (22) dvvmzxq: i abs 

[2023-04-08 15:27:46] [Output] : ⓠKontrahent dvvmzxq zaakceptował propozycję wymiany.

[2023-04-08 15:27:57] [Output] : ✔ Wymiana zakończona sukcesem.

to niezle po wymianie mi napisales

po transakcji, która zaakceptowales czytaj ze zrozumieniem 

Witam,

Odnosząc się do skargi to sprzedający nie wymienił braku zestawu torowego, który jest wymagany przy określeniu Full Tune. W związku z tym odliczając kwotę demontażu (50k) gracz będzie zobowiązany do zapłacenia 200k na rzecz kupującego.

Z racji że pojazd posiadał szyby 30%, to sprzedający nie wprowadził w błąd kupującego, gdyż zgodnie z definicją tuning Full Tune jest to FM + FV. W definicji FV (Full Visual) mamy zawartą informację, że każda z części musi być zamontowana w pojeździe, jednakże nie musi to być najdroższy wariant tej części. Pozwolę sobię przytoczyć treść regulaminu:
Pełny Wizualny (FV/Full Visual) - pojazd, który posiada zamontowaną każdą z części wizualnych dostępnych dla pojazdu, bez względu na ich cenę czy poziom, wliczając w to każdy możliwy do zamontowania wizualny komponent pojazdu w warsztacie wizualnym. Do tej definicji należy wliczyć wszelkie dodatki wizualne dostępne w warsztacie komponentów. Nie dotyczy Bodykitów, wariantów, tablicy rejestracyjnej oraz rozmiaru felg nie wliczając poszerzeń.
Pełny Mechaniczny (FM/Full Mechanical) - pojazd, który jest ulepszony do najwyższych możliwych dostępnych wartości mechanicznych mających wpływ na zachowanie pojazdu oraz długość jego jazdy na jednym tankowaniu, wliczając w to każdy możliwy do modyfikacji mechaniczny komponent pojazdu dostępny w warsztacie mechanicznym oraz warsztacie komponentów, do tego dodatki mechaniczne (typu radio). Nie dotyczy ustawień ECU, zmiany napędu na AWD lub RWD lub FWD, gwintowanego zawieszenia lub hydrauliki oraz zmian właściwości mechanicznych kół.
Pełny Tuning (FT/Full Tune) - pojazd, który zawiera pełne ulepszenia zarówno mechaniczne jak i wizualne (FM + FV).

Podsumowując zatem sprzedający będzie zobowiązany do zwrotu 200k na rzecz kupującego. W obecnej chwili oskarżony jest zbanowany permamentnie, w związku z tym nakładam na niego kolejnego bana i warunkiem unbana będzie spłata należności na rzecz oskarżającego. Skargę przyjmuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.