Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Punkt 7 reg. działu skargi na administrację istnieje?

fusion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przychodzę dziś z pytaniem głównie do administracji, lecz również chciałbym zobaczyć, co reszta użytkowników ma do powiedzenia o punkcie siódmym regulaminu działu wspomnianego w temacie, a brzmi on tak:

Spoiler

§ 7
Zakazuje się pisania skarg, których powodem jest otrzymanie kary.

Przechodząc do rzeczy, nie rozumiem kompletnie, dlaczego istnieje taki punkt i gracz nie może napisać tematu przykładowo za karę nadaną niesłusznie przez osobę z administracji, która jest niekompetentna i nadaje bezsensowne kary dosłownie za nic, byle zostać zauważonym? To jest przykład pierwszy. Przejdźmy więc dalej. Dlaczego pomimo istnienia tego punktu skargi są przyjmowane? Nie rozumiem już, ten punkt jest, czy też go nie ma? Bo moim zdaniem jeśli jest, to powinien obowiązywać w 100% przypadków, nie tylko 90. Jeżeli już droga Administracjo przyjmujecie skargi, które napisane są z powodu otrzymanej kary, to proponowałbym ten punkt no nie wiem.. zmodyfikować? usunąć? Zupełnie nie widzę powodu, dlaczego 90% skarg miałoby być odrzucanych z powodem zawartym w powyższym spoilerze, a inne 10% nagle rozpatrywane pozytywnie? Inną sprawą jest, że niektórzy nowi supporterzy (nie chcę rzucać nickami) nadają kary co najmniej śmieszne, bezpodstawne, czasem wręcz za nic, byle by zabłysnąć i nacieszyć się rangą, także nie dziwię się, że tyle jest aktualnie skarg, które są... no hmmm.... odrzucane z powodu powyższego punktu? Wydaje mi się, że nie bez powodu niektóre osoby mają tylu wrogów. Jeśli już istnieje punkt X regulaminu to wypadałoby, żeby wszyscy się tego punktu X trzymali moim zdaniem, bo takie losowanie komu to przyjąć a komu odrzucić wygląda co najmniej słabo. 

A teraz wspomniane przeze mnie przykłady, kiedy to w jednej sytuacji punkt regulaminu istnieje, a w drugiej nagle go nie ma, wyparował.

Spoiler

Także po obejrzeniu spoilera, jeszcze raz. Jak jest finalnie? Ten punkt istnieje, czy też nie?

((za wszelkie błędy serdecznie przepraszam, przyznam, że pisałem na szybko bez większego przykładanie się))

Zapraszam do dyskusji i życzę miłego dnia, jestem również ciekaw zdania Administracji 🙂

Witaj graczu. Na samym początku po otrzymaniu rzekomej niesłusznej kary napisz apelację od kary. W przypadku negatywnego rozpatrzenia kary piszesz skargę na danego administratora. W przypadku gdy osoba rozpatrująca skargę na oskarżonego członka administracji uzna karę za niesłuszną, to ukara odpowiednio. To tylko moje zdanie. Pozdrawiam!

27 minut temu, Andrzej. napisał:

Witaj graczu. Na samym początku po otrzymaniu rzekomej niesłusznej kary napisz apelację od kary. W przypadku negatywnego rozpatrzenia kary piszesz skargę na danego administratora. W przypadku gdy osoba rozpatrująca skargę na oskarżonego członka administracji uzna karę za niesłuszną, to ukara odpowiednio. To tylko moje zdanie. Pozdrawiam!

5 minut temu, Kowal napisał:

Od kary jest apelacja, gdzie możesz dokładnie opisać całe zajście. Możesz też stwierdzić, że w twoim odczuciu kara została niesłusznie nadana, co oczywiście powinno się uargumentować i poprzeć dowodami.

Doskonale o tym wiem, dlatego nadal nie rozumiem, po co ten punkt w regulaminie? Skargi są po to, by ukazać niekompetencje osób X, oczywiście jak Kowal powiedziałeś, popierając to dowodami i dobrze argumentując. Tym bardziej w dalszym ciągu nie rozumiem tego punktu, który w teorii zabrania tego, o czym również Panowie wyżej wspomnieliście. Skargi za kary otrzymane niesłusznie czy też z innych powodów, które nie powinny mieć miejsca powinny być tworzone, by te wcześniej wspomniane niekompetencje pokazać, oczywiście już po napisanej apelacji. Z takim punktem w regulaminie część osób chcąca pokazać błędy osób X w administracji mogły zrezygnować z tego właśnie przez ten punkt, a kto wie.. może ktoś miał sporo racji i sporo do powiedzenia, a z tego pomysłu zrezygnował, bo bał się złamania regulaminu.

16 minut temu, Kowal napisał:

Od kary jest apelacja, gdzie możesz dokładnie opisać całe zajście. Możesz też stwierdzić, że w twoim odczuciu kara została niesłusznie nadana, co oczywiście powinno się uargumentować i poprzeć dowodami.

To dlaczego, gdy apelowałem, że to niesłuszna kara 2 razy, to dostałem 2 razy ten podpunkt pod postem ? xD

1 godzinę temu, fusion napisał:

Doskonale o tym wiem, dlatego nadal nie rozumiem, po co ten punkt w regulaminie? Skargi są po to, by ukazać niekompetencje osób X, oczywiście jak Kowal powiedziałeś, popierając to dowodami i dobrze argumentując. Tym bardziej w dalszym ciągu nie rozumiem tego punktu, który w teorii zabrania tego, o czym również Panowie wyżej wspomnieliście. Skargi za kary otrzymane niesłusznie czy też z innych powodów, które nie powinny mieć miejsca powinny być tworzone, by te wcześniej wspomniane niekompetencje pokazać, oczywiście już po napisanej apelacji. Z takim punktem w regulaminie część osób chcąca pokazać błędy osób X w administracji mogły zrezygnować z tego właśnie przez ten punkt, a kto wie.. może ktoś miał sporo racji i sporo do powiedzenia, a z tego pomysłu zrezygnował, bo bał się złamania regulaminu.

Pierw piszesz apelację od kary i czekasz na werdykt, natomiast później dopiero piszesz skargę, gdzie zarzucasz danemu członkowi administracji jego niekompetencję w taki sposób, aby głównym zarzutem nie było otrzymanie przez ciebie kary. 

5 minut temu, dawidmistrz47 napisał:

Chodzi mi ze od supporta dostałem ten podpunkt pod postem. A skarga została rozpatrzona pomyślnie, zerknij: 

Supporter to Supporter, RCON to RCON. W głównej mierze chodzi o to, aby apelacja była apelacją, a skarga skargą.

Porozmawiam z nimi odnośnie ewentualnych zmian podpunktu.

To racja, wiekszość supporterów jest niekompetentnych i rzuca Mute'm, czy prawem jazdy na prawo i lewo, wszyscy tu jesteśmy żeby sobie pograć, i jak dla mnie jazda pod prąd nie powinna podlegać karze, chyba że chłop jedzie pod prąd i jedzie na czołówke z innnym graczem, to nie jest RP żeby takie rzeczy egzekwować, tak samo ze skracaniem, jeśli ktoś skraca to niech sobie skraca, mi to totalnie nie przeszkadza, a jeśli chodzi o mute, to ten chat wygląda jak w przedszkolu, nie można rzucić "Kurwą" bo dostajesz mute xD jak ten serwer będzie funkcjonował tak jak funkcjonje to skończy jak inne serwery tego typu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.