Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Tubas

DesmondMustard

Rekomendowane odpowiedzi

Login: xyz.fin
Nick oskarżonego: Tubas
Powód skargi: Niesłuszne nadanie kary
Data zdarzenia: 27.03.23 - 14:20
Dowody: Nagranie poniżej.
Opis sytuacji: Sytuacja wyglądała następująco, gdzieś tak koło godziny 13 zacząłem sobie jeździć i się bawić w oczekiwaniu na telefon, takie tam zwyczajne zabijanie czasu. W pewnym momencie zaparkowałem sobie auto i stanąłem na środku drogi. Tak jak na screenie poniżej: 

Spoiler

image.png.086b37f38ed466d8f921e6255bf95716.png

Gdy chwilę tak postałem to dostałem warna od berz_, z informacją, żebym tego nie robił. Na początku nie wiedziałem w jaki sposób to komuś mogło przeszkadzać, bo na serwie było może z 80 graczy. W następstwie dostałem kicka od berz_ żebym nie stał na tej drodze, tak więc tym razem przesunąłem się na pobocze jezdni a dokładnie chodnik i dałem animację /leze5 i przeglądałem sobie jakieś głupotki na telefonie z resztą widać, na nagraniu, że nic nie robię tylko afczę. Nagle z jakiegoś ciekawego powodu dostaje bana od Tubasa na 2 dni z powodem " Ciągłe utrudnianie rozgrywki, stanie na środku drogi ". Nie wiem do jakiego stopnia odklejenia u Tubasa doszło w momencie nakładania bana za coś takiego, ale przypominam, że byłem na chodniku, nikt tam praktycznie nie jeździł bo było 80 graczy i na dobrą sprawę grzecznie sobie afczyłem. Tak więc proszę o jak najszybsze zdjęcie blokady zanim mi przepadnie nagroda dzienna bo ban na 2 dni czy już nawet jakikolwiek ban za coś takiego to jakaś przesada. 

Nagranie z sytuacji:

Spoiler

Witam, stałeś na środku drogi otrzymałeś ostrzeżenie, po 4 minutach znów stałeś więc otrzymałeś Kicka, wszedłeś na serwer i ponownie stałeś z animacją, więc dostałeś kolejnego Kicka, wszedłeś na serwer po raz kolejny i przechodzileś specjalnie powoli przez drogę i stałeś, na poboczu leżałeś chwilę po tym, oczywiście wszelkie nagrania wyślę adm.Rcon, tyle ode mnie, pozdrawiam berz_

W takim razie proszę, udostępnij te nagrania tutaj. Nic z tego co napisałeś nie jest "zakazane", tak ta gra funkcjonuje, głównie na jeżdżeniu, staniu i chodzeniu. W momencie gdy to robiłem nikomu w żaden sposób nie przeszkodziłem, nikt się o mnie nie rozbił ani we mnie nie wjechał. Proszę wskaż mi komu grę utrudniałem skoro taki jest powód bana.

Na samym początku, mógłbyś najpierw napisać apelację od kary, nie wiem co ta skarga robi skoro wiesz co robiłeś i nie wykonywałeś poleceń członka administracji. Mogłeś wstawić całe nagranie jak celowo chodzisz od krawężnika do krawężnika lub jak stoisz na środku drogi, tańczysz i nic sobie z tego nie robisz po ostrzeżeniach otrzymanych od supportera. Kilku graczy faktycznie jechało tamtą drogę i co gdyby jechali z większą prędkością i by nie zdążyli wyhamować? Stałeś tam i nie wiem na co liczyłeś, liczba graczy nie ma tak wiele do znaczenia, jeżeli ktoś karze Ci coś zrobić to zrób to, a nie działasz na swoją niekorzyść tym samym otrzymując kare. Jeżeli chcesz oczywiście to napisz apelację, a ja skrócę karę, lecz miej to na uwadze, że dalej robiłeś coś o co zostałeś poproszony, żeby nie robić.

Nie mam nic więcej do dodania, czekam na odpowiedź RCON.

Nie wykonywałem poleceń członka administracji - Oczywiście, że nie. Tam nikogo nie było, więc stałem. Przecież stać mogę gdzie chcę. Ja rozumiem jakby to był nie wiem... Teren frakcji, organizacji, biznesu czy jakiegoś wydarzenia. To był środek drogi który w tamtym momencie był praktycznie całkowicie nieuczęszczany bo nie było graczy na serwerze.
Całe nagranie ma dokładnie 5 minut, tyle zapisuje Nvidia ShadowPlay. Jedyne co z niego wyciąłem to prywatę, gdy szukałem czegoś na przeglądarce.

Chodziłem od krawężnika do krawężnika - zgadza się, robiłem to przez jakieś 30 sekund, bo mogę to robić.
Stałem na środku drogi - owszem, jednakże było to zanim dostałem drugiego kicka. Po kicku może zdarzyło mi się tam jeszcze zatrzymać na dosłownie 5 sekund.
Tańczysz - kłamstwo z Twoje strony, nic takiego nie miało miejsce.

Przez godzinę mojego afczenia w tamtym miejscu przejechał jeden gracz, a nie kilku. Daruj sobie podkoloryzowanie.

Jeśli ktoś by we mnie wjechał to właśnie co? Nic. Na okrągło się takie sytuacje dzieją, że ktoś sobie biegnie drogą i się w niego wjedzie. Dostaje bana? Nie.
Ja rozumiem podejście, lepiej zapobiegać niż leczyć. W tym przypadku jednak ewidentnie Cię poniosło, ktoś by we mnie wjechał, zniszczył by sobie zderzak i bym mu zapłacił. Nic takiego nie miało miejsca, nikomu nie zniszczyłem pojazdu, nikomu nie utrudniłem przejazdy ani nikomu nie utrudniłem gry, jedynym poszkodowanym w całej tej sytuacji jestem ja.

To nie było chamskie stanie za górką i czekanie, żeby komuś auto popsuć tylko kawał długiej drogi na którym widać mnie z daleka, do tego obok stało auto na awaryjnych które również zwracało uwagę ludzi jadących z drugiego końca drogi. Oczywiście, że liczba graczy ma znaczenie. Jeśli była by godzina 19 i 350 osób na serwerze to wiadomo, że bym tam nie stał i nie afczył. Jasne zostałem poproszony, żeby nie robić i przestałem jak widać na nagraniu. Przeszedłem się na pobocze i nagle po 5 minutach dostaje bana bo ktoś miał taką ochotę. 

@Tubas Żadnej apelacji pisał nie będę, dobrze wiemy, że ta kara jest milion razy przesadzona i nigdy nie powinna mieć miejsca. W Twoim interesie jest ją teraz skrócić a nie dodatkowo zobowiązywać mnie do marnowania czasu na pisanie kolejnego tematu. Zarówno Sky jak i Zebra zostali bezpośrednio poinformowani o tej akcji, bo dla mnie to już jest jakaś patologia, że ja mam stracić nagrodę dzienną, ponieważ nie wiem... szukaliście jakiegoś pretekstu, żeby mi tego bana wlepić? 

Niezależnie czy pójdziesz po rozum do głowy i sam skrócisz tą karę, czy ją zostawisz - skarga pozostaje aktywna.

Dodatkowo @berz_ ponawiam prośbę o podesłanie tych nagrań.

Na 8 różnych nagraniach podesłanych przez Supporta widać, że leżysz na środku drogi w dosyć ruchliwym miejscu, bo zaraz obok spawnu SF. Utrudniasz w ten sposób rozgrywkę innym, co na przedstawionych dowodach pokazuje, że jakiś gracz w Ciebie wjechał i rozwalił sobie auto. 

Skoro administracja nadaje Ci ostrzeżenia to nie robi tego bez powodu, skoro nie dostosowujesz się do poleceń to zostajesz finalnie ukarany  czasowo. 

Nagrania nie muszą być upubliczniane ze względu na zawieranie wrażliwych informacji. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.