Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Odrodzenie Organizacji California: Hotel California

_Matekkk_

Rekomendowane odpowiedzi

GrVKbrA.png

tQxJChk.png

Witajcie! Z tej strony Trainee @_Matekkk_ z Redakcji Prasowej Project News. W dzisiejszym artykule chciałbym przedstawić historię organizacji California oraz jej odrodzoną wersję Hotel California. Zapraszam do przeczytania artykułu!

7f7u2TN.png

Zacznijmy od początku. California była jedną z topowych organizacji. Jej założycielką była supporterka serwera @Toya, aktualnie pełni funkcję administratorki serwera, wraz z supporterem @Volfol*. Organizacja powstała 3 marca 2021 roku. Już na samym starcie członkowie wraz z zarządem nastawiali się na przyjemną, rodziną atmosferę. W tamtym okresie serwer nie był na takim topie jak teraz, dzięki czemu organizacja bardzo szybko się wybiła. Gracze mogli dołączyć do organizacji poprzez podanie na forum, jeśli oczywiście spełniali wymagania, które w tamtym okresie nie były wygórowane. Osoby pomagające członkom, jak i zarządowi mogli otrzymywać plusy, za które dostawali awanse.

7f7u2TN.png

Dzięki dużej aktywności członków organizacja California wygrała event rowerowy. Już na samym początku organizacji, były organizowane różne konkursy. Pierwszy ich event, który odbył się 4 kwietnia, cieszył się dużą popularnością wśród graczy. Jednak największym oraz najbardziej zapamiętanym był Event California x Network Trouble.

hzukHY8.png

Na event poszła łączna suma 100k! W tym konkursie odbyły się takie zabawy jak: sajmon mówi, wyścig łódkami, derby losowymi pojazdami, chowany pojazdami, wyścig Faggio na Mount Chilliad, spadające panele, ox (pytania i odpowiedzi), konwój pojazdami, wspólne zdjęcia oraz G1.

hcsuzHu.png

R - Redaktor @_Matekkk_ | U - Użytkownik @sirkosu1

R: Cześć, Trainee _Matekkk_ z Redakcji Prasowej Project News. Czy chciałbyś udzielić mi wywiadu o starej Californii?
U: 
Oczywiście!

R: Opowiedz nam, jak z twojej perspektywy wyglądała atmosfera w Californii oraz jak wspominasz tamten okres?
U: Było naprawdę w porządku. Dużo razem siedzieliśmy na kanałach głosowych i rozmawialiśmy ze sobą. Była to organizacja tworzona głównie pod interakcję.

R: Jakie wydarzenia najbardziej utkwiły Ci w pamięci z tamtego okresu?
U: Wszystkie eventy organizacyjne od zwykłej prezentacji, wynajętego przez nas prezentera @Kulek, aż po event między organizacyjny California x Network Trouble.

R: Event między organizacyjny z tego, co słyszałem był naprawdę ekstra! Wspominałeś o naprawdę dobrej atmosferze, a więc co było powodem usunięcia organizacji? Jakieś wewnętrzne konflikty, czy może jakiś inny powód?
U: Po odejściu poprzedniej liderki, każdy myślał, że to nie będzie już to samo co z nią i dlatego wszyscy odeszli, mówiąc "California bez Toyi to nie to samo". Gdy odeszła ja przejąłem rolę lidera, ale nie miałem dla kogo prowadzić tego dalej.

R: Dobrze, dziękuję za udzielenie odpowiedzi na moje pytania. Przykro mi, że tak potoczyła się sytuacja i musiałeś zamknąć organizację. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
U: Pozdrawiam gracza @Krystiano234oraz @Pochciuu.

7f7u2TN.png

California często zmieniała bazy. Jednymi z główniejszych była baza w LV Pilgrim, Hotel LV obok SAPD oraz Hotel SF Queens.

Poniżej przedstawiam Wam bazy główniejsze bazy organizacji.

1jpyRwB.gif

7f7u2TN.png

Nadszedł dzień 25 marca 2023 roku. Właśnie tego dnia powstała odrodzona wersja Californii - Hotel California. Już na samym początku organizacja wzbudziła szum wśród graczy. Zapowiedzi na tik toku, wszelakie spoilery doprowadziły do zainteresowania graczy. Już przed samym utworzeniem gracze pisali do Toyi o rekrutacje. Tak jak w pierwszej organizacji rolę vlidera pełni @Volfol*.

hcsuzHu.png

R - Redaktor @_Matekkk_ | L - Liderka @Toya

R: Cześć! Tu Redaktor _Matekkk_ z Project News. Mogłabyś mi udzielić wywiadu odnośnie do organizacji? Mam dla ciebie kilka pytanek.
L:  Hej, jasne.

R: Co się stało, że zdecydowałaś się na odrodzenie organizacji?
L: Sam fakt, że w ostatnim czasie organizacje na serwerze upadają, zamykają się. Drugim powodem było to, że po oddaniu organizacji zaczęło mi jej brakować, a będąc w innych, nie czułam się tak dobrze. Oczywiście nie świadczy to o tym, że dana organizacja jest źle prowadzona czy coś w tym stylu, ale to nie było to samo. Dużo osób pisało do mnie, że fajnie byłoby, jakby California wróciła, dlatego postanowiliśmy zrobić reaktywację organizacji pod inną nazwą i na lekko innych zasadach.

R: Zapowiedzi na tik toku wzbudziły zainteresowanie wśród graczy. Czy spodziewałaś się aż tak dobrego odzewu?
L:
Nie, szczerze mówiąc, myślałam, że zobaczy to tylko kilka osób i na tym się zakończy. Zdziwieniem dla mnie było to, że tak dużo osób dobrze wspomina czasy Californii i chce powrócić do starej, zgranej ekipy.

R: Jak długo czekaliście na przyjęcie wniosku przez Zebrę?
L:
Na przyjęcie wniosku czekaliśmy dokładnie 15 dni. Został on przyjęty w godzinach popołudniowych.

R: To całkiem sporo, ale na pewno nie poszedł ten czas na próżno i działaliście cały czas w kierunku organizacji. Jak można dostać się do waszej ekipy?
L: Na subforum naszej organizacji będzie otwierana rekrutacja raz w miesiącu. Przez okres tygodnia będzie możliwość napisania podania przez graczy ProjectRPG.

R: Na pewno znajdą się i tacy gracze, którzy przyjdą tylko po to, aby napsuć wam krwi. Jakie ewentualne działania będą podejmowane dla takich graczy?
L: Jak to w życiu bywa, nie zawsze jest kolorowo, tak jakbyśmy tego chcieli. Będziemy się starać wybierać osoby, które dobrze będą reprezentować naszą organizację, nie będą serwerowymi odwalaczami. Jeśli zdarzy się, że osoba nie będzie pasowała do naszej organizacji, będzie łamać regulamin organizacji, to zostanie ona odpowiednio ukarana bądź wydalona z naszej ekipy.

R: Gdy zdecydowałaś się na odrodzenie organizacji, to zgłosiłaś się do starej ekipy w celu zapytania o chęć ponownego otwarcia organizacji razem z Tobą?
L: Tak, oczywiście wszyscy zgodzili się bez zastanowienia.

R: Jak długo chodził Ci po głowie pomysł o reaktywacji organizacji oraz jakie były podejmowane działania przed jej utworzeniem?
L: 
O reaktywacji organizacji myślałam już pod koniec stycznia. Początkiem lutego postanowiłam porozmawiać z ekipą i oto tym sposobem rozpoczęliśmy działania w tym kierunku. Na samym początku myśleliśmy, jak się do tego wszystkiego zabrać, dlatego powstała fabuła nawiązująca do naszej nowej organizacji, którą znajdziecie na naszym subforum organizacji. Później pomyśleliśmy o kierunku, klimacie i nazwach rang, które by nawiązywały do naszej fabuły, jak i klimatu. Następnie odezwałam się do grafika @_Matekkk_ czyli Ciebie, aby powstały grafiki pod ten klimat. Oto tym sposobem dążyliśmy do realizowania reszty rzeczy po kolei.

R: No cóż, dziękuję Ci za udzielenie odpowiedzi na moje pytania. Cieszę się, że mogłem dołożyć pewną cegiełkę do powstania organizacji. Chciałabyś coś dodać od siebie dla naszych czytelników?
L: Chciałabym pozdrowić całą społeczność ProjectRPG. Tobie chciałabym podziękować za wywiad, a wszystkich graczy Projecta zapraszam w szeregi naszej organizacji.

15g1elp.png

Tym oto sposobem doszliśmy do końca historii Californii oraz odrodzonej wersji Hotel California. Dziękuję bardzo za przeczytanie artykułu do końca. Mam nadzieję, że się spodobał!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News Trainee @_Matekkk_
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Academy Supervisor @xanny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.