Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana  Skarga na wsiur

DesmondMustard

Rekomendowane odpowiedzi

Login: xyz.fin
Nick oskarżonego: wsiur
Powód skargi: Nadanie kary bez jakiejkolwiek przyczyny, zero chęci rozwiązania sytuacji w grze, w skrócie - supportowe odklejenie.
Data zdarzenia: 25.03.2023 15:50
Dowody: Dowody poniżej.
Opis sytuacji: Szczerze to ja sam nie wiem do końca co się stało. Wbijam do gry, ludzie jak zawsze piszą sobie coś na /g i nagle w pewnym momencie wsiur dostał jakiegoś odklejenia i zaczął mutować kilkanaście osób na 15 minut, logi:

Spoiler

[2023-03-25 15:47:18] [Output] : Gracz AVIX został wyciszony na 15 minut przez wsiur, powód: Kontynuowanie dyskusji pomimo ostrzeżeń
[2023-03-25 15:47:23] [Output] : Gracz Zusje został wyciszony na 15 minut przez wsiur, powód: Kontynuowanie dyskusji pomimo ostrzeżeń
[2023-03-25 15:47:29] [Output] : Gracz Toby. został wyciszony na 15 minut przez wsiur, powód: Kontynuowanie dyskusji pomimo ostrzeżeń
[2023-03-25 15:47:37] [Output] : Gracz v3ctor został wyciszony na 15 minut przez wsiur, powód: Kontynuowanie dyskusji pomimo ostrzeżeń
[2023-03-25 15:47:51] [Output] : Gracz *.*Arxu*.* został wyciszony na 15 minut przez wsiur, powód: Kontynuowanie dyskusji pomimo ostrzeżeń
[2023-03-25 15:48:02] [Output] : Gracz Grachuuu007 został wyciszony na 15 minut przez wsiur, powód: Kontynuowanie dyskusji pomimo ostrzeżeń
[2023-03-25 15:48:10] [Output] : Gracz Knucik został wyciszony na 15 minut przez wsiur, powód: Kontynuowanie dyskusji pomimo ostrzeżeń
[2023-03-25 15:48:19] [Output] : Gracz Ksyz.fin został wyciszony na 15 minut przez wsiur, powód: Kontynuowanie dyskusji pomimo ostrzeżeń
[2023-03-25 15:48:35] [Output] : Gracz Slash_ został wyciszony na 15 minut przez wsiur, powód: Kontynuowanie dyskusji pomimo ostrzeżeń
[2023-03-25 15:49:04] [Output] : Gracz -=KodaK=- został wyciszony na 15 minut przez wsiur, powód: Kontynuowanie dyskusji pomimo ostrzeżeń

Najlepsze jest to, że nadal nie wiem za co dostałem mute bo nie wiem o czym pisali poprzedni gracze, jedyne co napisałem to te kilka wiadomości które nie miały najmniejszego związku z tym co pisali inni wcześniej:

Spoiler

[2023-03-25 15:47:33] [Output] : G> Ksyz.fin: zadymka
[2023-03-25 15:47:47] [Output] : G> Ksyz.fin: ja dalej bede dyskutował i coi mi zrobisz
[2023-03-25 15:48:09] [Output] : G> Ksyz.fin: no taki gangsta jesteĹ› wsiur to dawaj
[2023-03-25 15:48:17] [Output] : G> Ksyz.fin: tylko o czym gadali bo nie pamietam ;/

Jeśli ktoś ma wątpliwości to niech sobie ktoś sprawdzi pełne moje logi, nie wiem w jaki sposób niby te wiadomości łamały regulamin. Dodatkowo wysyłałem kilka reportów w celu wyjaśnienia sytuacji z wsiurem bezpośrednio w grze, natomiast wsiur postanowił to zignorować czterokrotnie odrzucając mojego reporta i jednocześnie zmuszając mnie do tej skargi. Mam już dość wydłużania mojej listy kar takimi karami jak ta, dlatego też w tym przypadku nie tylko wymagam zmienienia opisu kary na "Kara nadana niesłusznie", ale również konsekwencji za takie mass mutowanie bez najmniejszej weryfikacji czy faktycznie mutuje kogoś kogo powinien. 

Wszystkiego dobrego.

/// image.png.e356e59cbb53239a387eade11e309b09.png

Witam! Pierwszą kwestią do której się odniosę w odpowiedzi będą odrzucone reporty. Mianowicie reporty były przeze mnie odrzucane z tego powodu iż serwer nie jest miejscem na wyjaśnianie tego typu rzeczy, od tego właśnie są skargi (w tym ta), lub apelacje. Przechodząc do nadanych przeze mnie kar. Zostały one nadane ponieważ dyskusja którą prowadzili gracze na G była nacechowana prowokacjami, dopóki był spokój to nie interweniowałem. Dwukrotnie również ostrzegałem, w związku z czym zostałem zmuszony podjąć bardziej drastyczne środki działania. Natomiast jeśli o ciebie chodzi to nie znajomość tematu o którym gracze pisali w momencie w którym piszesz do mnie "ja dalej bede dyskutowal, i co mi zrobisz", nie sprawia że jesteś niewinny. Ponadto dołożyłeś do tego dalsze prowokacje w postaci "no taki gangsta jestes wsiur to dawaj". W związku z czym zdecydowałem się nadać to symboliczne mute i na ciebie. Ode mnie to wszystko na tą chwilę, czekam na dalsze wypowiedzi.

3 minuty temu, wsiur napisał:

Witam! Pierwszą kwestią do której się odniosę w odpowiedzi będą odrzucone reporty. Mianowicie reporty były przeze mnie odrzucane z tego powodu iż serwer nie jest miejscem na wyjaśnianie tego typu rzeczy, od tego właśnie są skargi (w tym ta), lub apelacje. Przechodząc do nadanych przeze mnie kar. Zostały one nadane ponieważ dyskusja którą prowadzili gracze na G była nacechowana prowokacjami, dopóki był spokój to nie interweniowałem. Dwukrotnie również ostrzegałem, w związku z czym zostałem zmuszony podjąć bardziej drastyczne środki działania. Natomiast jeśli o ciebie chodzi to nie znajomość tematu o którym gracze pisali w momencie w którym piszesz do mnie "ja dalej bede dyskutowal, i co mi zrobisz", nie sprawia że jesteś niewinny. Ponadto dołożyłeś do tego dalsze prowokacje w postaci "no taki gangsta jestes wsiur to dawaj". W związku z czym zdecydowałem się nadać to symboliczne mute i na ciebie. Ode mnie to wszystko na tą chwilę, czekam na dalsze wypowiedzi.

Oczywiście, że można było to wyjaśnić od razu w grze. Jak widać, wolisz nadać karę nie będąc pewnym i zmarnować czyjś czas na pisanie skargi - bezsensowne myślenie. 
Co chodzi o czat to kupiłem premkę więc mam prawo do korzystania z niego, to że Cię coś naszło i zaczynasz sypać mutami na lewo i prawo nie znaczy, że już nie mogę nic napisać. Szukasz sobie teraz usprawiedliwienia zamiast przyznać się do błędu, ja nigdzie nie złamałem regulaminu, normalne wiadomości i w żaden nawet najmniejszy sposób nie uczestniczyłem w dyskusji za którą inny dostali mute.

Istotą kar nadanych przeze mnie nie był temat dyskusji, a sposób jej prowadzenia. Była ona pełna prowokacji i żadna ze stron nie prowadziła tego do ugody. Natomiast co do wyjaśniania w grze, to tego nie robimy, ponieważ od tego jest forum. W ciągu dnia mamy wiele takich przypadków, w związku z czym odpowiadanie w grze, w momencie kiedy jesteśmy zajęci jednocześnie czymś innym mija się z sensem.

12 minut temu, wsiur napisał:

Istotą kar nadanych przeze mnie nie był temat dyskusji, a sposób jej prowadzenia. Była ona pełna prowokacji i żadna ze stron nie prowadziła tego do ugody. Natomiast co do wyjaśniania w grze, to tego nie robimy, ponieważ od tego jest forum. W ciągu dnia mamy wiele takich przypadków, w związku z czym odpowiadanie w grze, w momencie kiedy jesteśmy zajęci jednocześnie czymś innym mija się z sensem.

Rozumiem, ale do Ciebie najwyraźniej nie dociera, że ja w żadnej dyskusji nie uczestniczyłem. Napisałem 4 randomowe wiadomości i dałeś mi mute za jakąś kontrowersyjną dyskusję innych graczy. 

Teraz, Ksyz.fin napisał:

Napisałem randomow 4 wiadomości i dałeś mi mute za jakąś kontrowersyjną dyskusję innych graczy. 

Nawet nie znając tematu, to pisząc mi "ja dalej bede dyskutowal, i co mi zrobisz" to kontynuujesz, i udowadniasz że kontynuowałbyś dalej.

1 minutę temu, wsiur napisał:

Nawet nie znając tematu, to pisząc mi "ja dalej bede dyskutowal, i co mi zrobisz" to kontynuujesz, i udowadniasz że kontynuowałbyś dalej.

Powtarzam po raz ostatni, co bym kontynuował skoro ja w żadnej dyskusji nie uczestniczyłem? Proszę, wskaż mi co bym kontynuował. 

16 minut temu, Ksyz.fin napisał:

owtarzam po raz ostatni, co bym kontynuował skoro ja w żadnej dyskusji nie uczestniczyłem? Proszę, wskaż mi co bym kontynuował. 

Ja nie karałem wszystkich którzy zabrali głos w tej dyskusji chociaż raz w ciągu jej trwania. Karałem wszystkich którzy postanowili się dalej wypowiadać po moich ostrzeżeniach. W związku z czym nie sprawdzałem kto brał udział wcześniej, kto przestał to przestrzał, a kto postanowił pisać dalej po ostrzeżeniach to inna kwestia. W związku z czym nawet jeśli nie brałeś udziału wcześniej, ale się włączyłeś po ostrzeżeniach to zgodnie z tym że ostrzegałem miałem prawo nadać karę wyciszenia także i tobie.

1 minutę temu, wsiur napisał:

Ja nie karałem wszystkich którzy zabrali głos w tej dyskusji chociaż raz w ciągu jej trwania. Karałem wszystkich którzy postanowili się dalej wypowiadać po moich ostrzeżeniach. W związku z czym nie sprawdzałem kto brał udział wcześniej, kto przestał to przestrzał, a kto postanowił pisać dalej po ostrzeżeniach to inna kwestia. W związku z czym nawet jeśli nie brałeś udziału wcześniej, ale się włączyłeś po ostrzeżeniach to zgodnie z tym że ostrzegałem miałem prawo nadać karę wyciszenia także i tobie.

Z Twoim tokiem rozumowania jest coś poważnie nie tak. Ja nie otrzymałem żadnego ostrzeżenia, nie uczestniczyłem w żadnej dyskusji ani nawet nie byłem w pełni świadom co się na /g dzieje. Ja się do żadnej dyskusji innych graczy nie włączałem bo ja naprawdę nadal nie wiem czego dyskusja dotyczyła, napisałem sobie kilka wiadomości na /g bo kupuje Premium i mam prawko korzystać z /g, moje wiadomości w żaden sposób nie łamały zasad serwera czy regulaminu. Szukasz sobie usprawiedliwienia już z każdej możliwej strony, a przypuszczam, że sam w głębi siebie wiesz, że odwaliłeś maniane.

Jeśli uważasz, że jak będziesz szedł w zaparte to coś na tym ugrasz - proszę bardzo, ale naprawdę polecam się zastanowić jeszcze raz nad tym co teraz napiszesz, bo tłumaczenie "mogłem Ci dać mute, bo ostrzegałem innych" naprawdę nie przejdzie.

Nie planuje się już więcej udzielać i poczekam na decyzję RCON.

W dniu 25.03.2023 o 17:13, wsiur napisał:

Ja nie karałem wszystkich którzy zabrali głos w tej dyskusji chociaż raz w ciągu jej trwania. Karałem wszystkich którzy postanowili się dalej wypowiadać po moich ostrzeżeniach.

Czy ostrzeżenia były słowna na czacie czy nadane bezpośrednio jako kara?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.