Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Afera Fryzjerska

xanny

Rekomendowane odpowiedzi

LauSwiT.png

naTqDnE.png

Witam serdecznie Academy Supervisor @xanny z Project News! W dzisiejszym artykule omówimy aferę, która wydarzyła się w salonie fryzjerskim “Gay Gordos”. Zapraszam!

yGoLjPe.png

Elias Boufon oraz Bastien Boutique to 25-letnia para homoseksualistów, charakterystycznymi cechami Eliasa były z pewnością jego włosy, były postawione do góry, a z tyłu tych włosów były przeróżne wzorki. Bastien natomiast był łysy, odbierało mu to dużo pewności siebie, dlatego miał na sobie czepek kucharski i okulary przeciwsłoneczne. Boutique był mulatem i urodził się we francuskiej rodzinie, a Boufon był Niemcem z jasną karnacją skóry. W 2021 roku postanowili otworzyć swój salon fryzjerski, na ich nieszczęście w sierpniu tego samego roku został on zamknięty z powodu afery, która się tam wydarzyła, tego dowiecie się, czytając artykuł... Zapraszam!

2PEZEFq.gif

VDgjwdI.png

Wszystko miało miejsce na początku 25 marca 2021 roku. Elias i Bastien chcieli zacząć zarabiać wspólnie i mieć taką samą pasję. Złożyli się oni razem na zakład fryzjerski mieszczący się w Las Venturas na dzielnicy Redsands East. Następnie pod koniec następnego miesiąca było już wszystko gotowe i otworzyli swój wymarzony salon. W maju postanowili przyjmować klientów. W jakiś tydzień uzbierali masę negatywnych opinii na temat ich salonu, lecz się nie poddawali i zaczęli za zarobione pieniądze kupować fałszywe opinie, które doprowadziły ich do lekkiego sukcesu. Bastien i Elias, nauczyli się jednej i tej samej fryzury. Zaczynali obcinać każdego tak samo z dopiskiem w ich karcie fryzur “Modny Rok 2021”. Wszystkie opinie, które zostały przez nich zakupione, w zupełności wystarczały i każda następna opinia była od prawdziwych ludzi. Biznes się kręcił aż do sierpnia ubiegłego roku, w którym jeden z influencerów David Suffer, postanowił nagrać im reklamę na popularny serwis Instaplaks. Podczas strzyżenia Elias swoimi ostrymi niczym cięciwa nożyczkami obciął Davidowi prawe ucho. Wszystko działo się tak dynamicznie, że mężczyzna upadł na podłogę i się wykrwawiał. Bastien szybko zadzwonił na pogotowie i próbował zatamować krew wydobywającą się z influencera. Elias przez ten widok zemdlał, a po 40 minutach karetka zjawiła się przy salonie fryzjerskim. Mężczyznę zabrano do szpitala.

wsoqHOK.gif

Po tej sytuacji postanowili zamknąć lokal, aby sprawa ucichła. David wytoczył im proces sądowy, na którym owa para musiała się zjawić. Był on krótki i treściwy, osoba, która odcięła ucho klientowi, miała zapłacić 350.000$ rekompensaty oraz została pozbawiona wolności na kilka miesięcy, oczywiście wyrok został skrócony, ponieważ wydał swojego chłopaka za kupowanie nielegalnie fałszywych opinii w internecie, żeby ich salon był popularny i zyskał rozgłos, przez to Bastien musiał odbyć pracę społeczne i zamknąć ich zakład fryzjerski. Ten postanowił go sprzedać i cały ten zysk wziąć dla siebie. Wszystko się udało, a ich związek nie przetrwał, ze względu na donos Eliasa. Teraz nie wiadomo jak żyją, aczkolwiek znalazłem poszkodowanego influencera, który postanowił udzielić mi krótkiego wywiadu.

XGwBbve.png

Wywiad z Davidem Sufferem.

Gzqqb1L.png

X: xanny | DS: David Suffer

X: Witam serdecznie! Moim gościem, który udzieli mi wywiadu, jest David Suffer znany influencer z milionem obserwujących na Instaplaksie, moje uszanowanie.
DS: Hej widzę, że research już zrobiony. *uśmiechnął się pod nosem*

X: Oczywiście, powiedz mi na samym początku, jak to się stało, że postanowiłeś wykonać reklamę dla “Gay Gordos”?
DS: Sprawa była dość prosta, potrzebowałem usługi fryzjerskiej, aczkolwiek nie chciałem zbytnio na nią wydawać, okazja się trafiła wtedy, gdy napisali mi na e-mail, ucieszyłem się, ponieważ widziałem ich świetnie opinie na internecie i mogłem też zarobić, reklamując ich a przy tym za darmo skorzystać z usług.

X: Gdybyś mógł cofnąć czas, zdecydowałbyś się na ich salon?
DS: Oczywiście, że nie, przez nich straciłem prawe ucho, przez co okropnie na tym wycierpiałem, oczywiście dostałem odszkodowanie i dużo fanów, lecz wolałbym słuch niż jakieś liczby.

X: Rozumiem, chciałbym Cię jeszcze zapytać o próg bólu, jaki przeżyłeś w skali od 1 do 10
DS: Myślę, że jest to największy ból w moim życiu, jaki przeżyłem, aczkolwiek pewnie jeszcze będą większe, stąd moja skala to mocne 8/10.

X: Dobrze ostatnie moje pytanie brzmi, czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
DS: Myślę, że nie mam takiej potrzeby.

X: W takim razie bardzo Ci dziękuję i życzę miłego dnia!
DS: Również dziękuje i wzajemnie, do widzenia!

FShRZoN.png

To byłoby na tyle, pamiętajcie, by nie ufać w 100% opiniom napotkanym w internecie, dziękuję za przeczytanie tego artykułu i widzimy się w następnych!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News
Autor: 
Academy Supervisor @xanny
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Empl. Manager @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.