Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Tornado na północy San Andreas (gotowe)

WrongWay

Rekomendowane odpowiedzi

LrTd7EF.png

naTqDnE.png

Witajcie! Z tej strony Trainee WrongWay*nc z redakcji prasowej Project News!
W dzisiejszym artykule przedstawię Wam  historię o największym tornadzie w San Andreas!
Zapraszam do przeczytania!

VDgjwdI.png

W stanie San Andreas, w okolicach dzielnicy El Quebrados miało miejsce największe tornado w historii. Wszystko miało miejsce 8 maja 2006 roku.
Jak relacjonuje nam Pan Zdzisław dzień wcześniej, każdy z mieszkańców otrzymał alert w formie SMS, aby zabezpieczyć swój dobytek oraz schować się w bezpiecznym miejscu.
Każdy z mieszkańców zabezpieczył swój dobytek oraz schowali się w bezpiecznych miejscach. w godzinach wieczornych, mieszkańcy zdołali dojrzeć zbliżające się tornado. Część z nich schowała się w piwnicach, reszta pod ciężkimi stołami oraz w innych miejscach. Gdy tornado dotarło do wioski, zabezpieczenia swoich dobytków przez mieszkańców zdały się na nic, tornado podniosło wszystkie ciężkie  przedmioty z plandek, zerwał dach z budynków oraz powybijał w nich okna. Tornado panowało na terenie wioski przez około 30 minut, w tym czasie niszcząc domy, stodoły, farmy, pojazdy oraz inne dobytki mieszkańców. Gdy tornado przeszło dalej, mieszkańcy wyszli z ukryć, niestety nie wszystkim się udało, ponieważ z wioski liczącej pięciuset mieszkańców przeżyło ich raptem 300, niestety pozostałych znaleziono martwych pod gruzami swych mieszkań. Z całej wioski pozostał jedynie gruz, który nie przypominał już wioski, a śmietnisko. Z rana do wioski przybyły jednostki San Andreas Medical Department oraz San Andreas Fire Department. Gdy jednostki znalazły zmarłych mieszkańców byli w szoku, że tornado pochłonęło tyle żyć. Gdy wszyscy mieszkańcy zostali odnalezieni, rozpoczęło się sprzątanie gruzu, który był utylizowany w jednostce Las Venturas Trash Utilization, drewniane elementy domów, stodół, płotów zostały wykorzystane jako opał. Po trzech dniach w miejscu, gdzie była wioska pozostało ledwie parę domów, które nie nadawały się już do zamieszkania.

AszVRms.png

Mieszkańcy złożyli wniosek o odbudowę wioski, lecz burmistrz Las Venturas go odrzucił. Mieszkańcy byli zrozpaczeni, lecz znalazła się osoba, która założyła zbiórkę na nowe mieszkania oraz ją rozgłosiła. Po okresie czterech miesięcy byli mieszkańcy wioski dostali przyczepy kempingowe w dzielnicy El Quebrados. Reszta mieszkańców musiała czekać kolejne miesiące na swoje przyczepy, lecz i tak byli zadowoleni, że ludzie są na tyle dobrzy, że pomagają im w tak trudnej sytuacji. Gdy minął rok po przejściu tornada, wszyscy mieszkańcy żyli już sobie w swoich przyczepach.

pnQ66Pb.png

Gdy zobaczą turystę bądź przejezdnego w miasteczku, od razu goszczą w swoich przyczepach, zapraszają na obiad, kawę, herbatę oraz inne przekąski, jak mówią, trzeba być dobrym, ponieważ dobro wraca.

iXieDrk.png

Na potrzeby artykułu przygotowałem również wywiad z Panem Zdzisławem, który nam opowiedział tę historię, znajdziecie go u dołu!

Gzqqb1L.png 

R: WrongWay*nc | Z: Pan Zdzisław 

R: WItam! Z tej strony Trainee WrongWay*nc z redakcji prasowej Project News!
Czy mógłbym przeprowadzić z Panem wywiad?

Z: Witam, jasne pytaj śmiało!

R: Okej, na początek czy mógłby się Pan przedstawić? 
Z: Na imię mi Zdzisław, z zawodu jestem monterem linii energetycznych oraz aktualnie stuknie mi 65 lat.
Jestem starym monterem, aktualnie mam emeryturę, więc sobie podróżuję. 

R: Czy mógłby się Pan wypowiedzieć  odnośnie do tornada?
Z: Jasne, czekam na pytania!

R: Kiedy się to wszystko zaczęło?
Z: Zaczęło się to wieczorem, wraz z sąsiadami dostrzegliśmy tornado, które się nie poruszało.
Jeden z sąsiadów oglądał często seriale pod tytułem "Łowcy Tornad", dlatego też wiedział, że idzie ono prosto na nas.

R: Czy wśród mieszkańców była panika?
Z: Panika to mało powiedziane. Każdy zaczął momentalnie się chować, gdzie tylko mogli.
Niektórzy wsiedli do aut i uciekali od tornada, z tego, co wiem, to im się udało.
Większa część osób, które uciekły autami, kierowało się w stronę Las Venturas oraz San Fierro.

R: Czy wśród ofiar śmiertelnych były dzieci?
Z: Z tego, co pamiętam, było tylko jedno dziecko, które miało 8 lat. 

R: Czy Pan długo czekał na własną przyczepę od burmistrza Las Venturas?
Z: Ja dostałem przyczepę w pierwszym rozdaniu, więc stosunkowo wcześniej niż inni.

R: Okej, nie mam więcej pytań. Czy chciałby Pan kogoś pozdrowić?
Z: Jasne, pozdrawiam sąsiadów oraz czytelników!

R: Przyłączam się do pozdrowień oraz życzę miłego dnia!
Z: Na razie! 

8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News
Twórca artykułu - Trainee @WrongWay*nc
Grafiki - Senior Graphic Designer  @Aiishan
Autoryzacja: Director @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.