Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na luzny.mt i Voseb.

Tommy
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Twój Nick: Tommy
Nick pracownika/ów: luzny.mt, Voseb.
Powód skargi: Nieodgrywanie zabezpieczania obrażeń, lenistwo, niekompetencja
Opis oraz data zdarzenia: 19.03.2023, 18:45 - 19:07.     Jak zawsze, aby rozbudzić troche karetkarzy, postanowiłem zrobić pościg z punktem kulminacyjnym w postaci wypadku. Wyskoczyłem z rampy przy kontenerach w Blueberry. SAPD zabezpieczyło teren, postawili pierwsze kroki w kierunku pomocy osobie poszkodowanej. Na skutek skoku doszło do złamania kostki u prawej nogi, licznych pocięć na skórze, utworzonych przez latające wewnątrz samochodu szkło. Do tego doszedł najcięższy, lecz wcale nietrudny, jak na realia gry, uraz - ciało obce w postaci szkła wbite w górną część krtani poszkodowanego. Z początku grałem nieprzytomnego, lecz później się to zmieniło, o czym za chwilę wspomnię. Voseb. oraz luzny.mt klęczeli nade mną parę minut, nikt z nich nic nie pisał, zgaduję, że pisali coś na czacie frakcyjnym, co niby można zweryfikować, ale wracając... Próbowali pójść, tak jak bencownik i dvvmxzq, po najsłabszej linii oporu - wrzucając mnie prosto na deskę ortopedyczną. Wiedząc co się święci zagrałem odzyskanie przytomności, które wzmocniłem miotaniem się na boki, stwarzając bezpośredni problem dla ratowników medycznych, próbujących mnie umieścić na desce. Jako, że miałem szkło wbite w krtań, to grałem, że ledwo wyduszam z siebie słowa, tj. "pomóżcie mi". Brak kompetencji oraz lenistwo ratowników objawiło się tym, że pomimo wierzchania, chcieli mnie w dalszym ciągu umieścić na desce, co im się nie udawało, więc zawołali SAPD do pomocy przy przytrzymaniu mnie. Od tego momentu zagrałem zmęczenie, na skutek którego postać, którą grałem straciła przytomność. Analizując całą sytuację jeszcze raz - kompletny brak wymaganej wiedzy ze strony SAMD, od momentu przyjazdu, do odjazdu jedyne co zagrali to umieszczenie na desce i na noszach, okrycie mnie folią NRC i sprawdzenie funkcji życiowych badaniem ABC. Kiedy zagrałem chwilową nieruchomość klatki piersiowej, to Voseb. założył mi rurkę UG oraz podpiął tlen z butli do worka AMBU. Nie wiem co to był za ruch, ale na pewno nic nie wniósł, skoro moja postać nie była wentylowana, choć brakowało jej powietrza. Niezbędne ss'y postaram się wrzucić na imgura linijkę niżej.
wszystkie logi oraz ich szeroko rozwinięte słownictwo można śmiało sprawdzić w logach, pozdrówki

Dowody w postaci ss'ów lub logów: https://imgur.com/a/CGo152g

• Super 2
  • Haha 4
  • Auć 1
  • Nie lubię tego 2

Witam, z tej strony EMR II Voseb. Z racji gdyż jestem również oskarżony to się wypowiem.  luzny.mt wykonał ci badanie urazowe , tu mu odpisałeś że masz szkło wbite w krtań. Nie napisałeś nic o jakimś złamaniu prawej kostki, bądz też o licznych pocięciach na ciele. Miałeś wbite szkło w krtań przez co nie mogłeś przez nie oddychać. Postanowiliśmy przetransportować cię na szpital, i tam wykonać dalsze czynności. Napisałeś że chcesz bez hospitalizacji więc nie wiem czego oczekujesz. Nie mogliśmy ci tego szkła wyjąć na miejscu. Czego jeszcze oczekujesz, bo co napisałem że pozdrawiam z akcji Role-Play którą ty robisz?. Pozdrawiam ode mnie to tyle.

• Super 1
  • Haha 1

Jak dobrze, że jestem w posiadaniu ponad 50-cio minutowego materiału, od A do Z. Na żadnym urywku z waszej dwudziestominutowej opierdzielanki nie widać wykonywanego przez luznego badania urazowego.

8 minut temu, Voseb. napisał:

Nie napisałeś nic o jakimś złamaniu prawej kostki, bądz też o licznych pocięciach na ciele. 

Nie pisałem, gdyż wszystkie nacięcia skóry zostały opatrzone przez funkcjonariuszy. Apropos kostki, informacja o złamaniu na pewno by wam się nie przydała, szczególnie bez wykonanego badania urazowego. Nie miałem zamiaru wam o tym pisać, gdyż nie niosło to bezpośredniego zagrożenia życia mojej postaci.

9 minut temu, Voseb. napisał:

Miałeś wbite szkło w krtań przez co nie mogłeś przez nie oddychać. Postanowiliśmy przetransportować cię na szpital, i tam wykonać dalsze czynności. Napisałeś że chcesz bez hospitalizacji więc nie wiem czego oczekujesz. Nie mogliśmy ci tego szkła wyjąć na miejscu. Czego jeszcze oczekujesz, bo co napisałem że pozdrawiam z akcji Role-Play którą ty robisz?. Pozdrawiam ode mnie to tyle.

Z tego co wiem, choć mogę się mylić, jesteście zasileni niezbędnymi materiałami, w tym tymi, co zrobić, gdy doszło do niedrożności dróg oddechowych na skutek, np. ciała obcego. Może się orientujesz co to jest konikopunkcja, bądź tracheotomia? Nie? Tak myślałem, skoro klęczałeś przy mnie prawie 20 minut, jedyne do czego się przydałeś to do przyniesienia noszy, xD

No i już lecąc do końca, idąc Twoim tokiem myślenia, na miejscu nie powinniście byli podejmować się żadnych czynności, tylko zająć się tym na szpitalu, mam rację?

• Super 1

Witam serdecznie Chciałbym się Wypowiedzieć w temacie Oskarżeń Gracza "Tommy" , Chciałbym również zaznaczyć iż większość w moim nie maniu bzdur które zostały napisane przez gracza są wyssane z palca typu: nie odgrywania przeze mnie i Gracza Voseb Zabezpieczenia obrażeń czy rzekome złamanie kostki u prawej nogi czy licznych cięć na skórze poszkodowanego. z logów przedstawionych przez gracza nie ma nic o informowaniu nas jako ratowników o urazach których gracz doświadczył jedyne o czym zostaliśmy poinformowani to o wbitym kawałku szkła w górną część krtani który z kolei został zabezpieczony gazami przez funkcjonariusza SAPD . następnie gracz napisał na czacie lokalnym że przekłada się z lewej na prawą czego nie odegrał od razu a minute później tym samym nie odgrywając w mojej ocenie RP , Tyle ode mnie.

image.png.acd7374c09d113cedb48752481129ec8.png

image.png.c9828d16d58b8946eb8597e2861118d6.png

image.thumb.png.b7c9e435c87e637eb0cfba7d834c7320.pngimage.thumb.png.60f5ff4909faa2debf203ae15785eb5d.png

• Haha 1

3 minuty temu, luzny.mt napisał:

Chciałbym również zaznaczyć iż większość w moim nie maniu bzdur które zostały napisane przez gracza są wyssane z palca typu: nie odgrywania przeze mnie i Gracza Voseb Zabezpieczenia obrażeń czy rzekome złamanie kostki u prawej nogi czy licznych cięć na skórze poszkodowanego. z logów przedstawionych przez gracza nie ma nic o informowaniu nas jako ratowników o urazach których gracz doświadczył jedyne o czym zostaliśmy poinformowani to o wbitym kawałku szkła w górną część krtani który z kolei został zabezpieczony gazami przez funkcjonariusza SAPD .

Do rozcięć na skórze i złamania kostki odniosłem się u góry, to funkcjonariusz miał wam przekazać niezbędne informacje o urazach, ale skoro się nie dowiedzieliście od niego, to w waszym interesie było się dowiedzieć o tym samemu. Tak w ogóle to co to za argument "jedyne o czym zostaliśmy poinformowani to o wbitym kawałku szkła w górną część krtani który z kolei został zabezpieczony gazami przez funkcjonariusza SAPD"? Od kiedy pare gaz jałowych stanowi niezbędny opatrunek oraz zabieg, który potencjalnie uratowałby poszkodowanego? 

8 minut temu, luzny.mt napisał:

następnie gracz napisał na czacie lokalnym że przekłada się z lewej na prawą czego nie odegrał od razu a minute później tym samym nie odgrywając w mojej ocenie RP , Tyle ode mnie.

No tak, powinienem był co parę sekund pisać narrację o ciągłym przekładaniu się. Widziałeś kiedykolwiek filmik, albo w prawdziwym życiu, osobę, u której przekroczył się próg bólowy, w dodatku w pewnym stopniu nie może oddychać? Nawet jeśli nie, to śmiało można było załapać na logikę, że taka osoba jest pobudzona psychoruchowo i bardzo ciężko ją uspokoić. No i też odnosząc się do "nieodgrywania, w Twojej ocenie, RP", nie wiem co w Twoim giga mądrym umyśle musiało się uroić, żebyś myślał, że będę cały czas coś grał, w trakcie kiedy sobie klęczysz z kolegą, tuż obok mnie xddd

• Super 1

Witam serdecznie, Junior Hospital Manager VasteK. 

Skarga zostaje zaakceptowana. Po przeanalizowaniu logów doszliśmy do tego, że była jasna informacja o szkle które zostało wbite w tchawicę. Lekarz faktycznie zawinił nie podejmując się zabiegu konikopunkcji.  

• Super 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.