Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Czy San Fierro to miasto idealne?

RomanBellic

Rekomendowane odpowiedzi

bMVqI0Y.png

Pasek-u-ywany-pod-nag-wkiem

Dzień dobry. Z tej strony Trainee RomanBellic i w dzisiejszym artykule sprawdzimy opinie graczy na temat tego, czy San Fierro jest MIASTEM IDEALNYM. Zapraszam do lektury!

VDgjwdI.png

Pewnego razu jeden z moich znajomych zapytał się mnie, co sądzę o San Fierro. Zorientowałem się wtedy, iż bardzo rzadko zastanawiamy się nad tym, czy dane miasto jest interesujące, czy też nie. Postanowiłem sprawdzić opinię mieszkańców San Fierro na ten temat i zdania były mocno podzielone. Pierwszym miejscem, które wybrałem do przeprowadzenia wywiadu, był najbardziej ruchliwy warsztat w San Fierro i to właśnie tam spotkałem pierwszą osobę, która postanowiła podzielić się swoją opinią na temat głównego miasta na serwerze.

Gzqqb1L.png

RB - Trainee RomanBellic | S - szyba^_^

RB: Witam! Z tej strony RomanBellic z Redakcji Prasowej Project News!
S: Witam, łowca pedofili szyba^^ z Fundacji ECPU Polska Łowcy Pedofili kłania się.

RB: Czym się Pan zajmuje zawodowo?
S: Zawodowo to jestem szambiarzem, koszę trawę sąsiadce.

RB: A co Pan robi w San Andreas? Czy tu Pan się urodził, czy wyemigrował?
S: Ja w stanie San Andreas urodziłem się w 1987.

RB: Skoro mieszka Pan tu już jakiś czas, to jeśli można wiedzieć w jakim mieście?
S: Mieszkam w San Fierro obok mostu na Bay Side, piękne widoki.

RB: Co Pana trzyma w San Fierro i dlaczego nie inne, większe miasto?
S: Mam w San Fierro rodzinę, pracę, przyjaciół. Czasem jeździmy do Las Venturas na wakacje.

RB: A czy widzi Pan jakieś wady w San Fierro? Jeśli tak-to jakie?
S: Zdecydowanie tak. Denerwuje mnie to, Że jest mało sklepów.

RB: A jakie zalety ma według Pana nasze San Fierro?
S: Pozytywni ludzie, dobrze wykonane drogi, oświetlenie dróg.

RB: A co Pan powie o zarządzie miasta?
S: Może być, ale był lepszy.

RB: Jeśli wiemy już, co sądzi Pan o mieście San Fierro, to zbliżamy się już do końca. Czy chciałby Pan kogoś pozdrowić?
S: Mamę, tatę, dziewczynę i całe San Fierro!

VDgjwdI.png

Jak widzimy Pan szyba^_^ jest mieszkańcem San Fierro od dłuższego czasu i nie widzi tu większych problemów. Tak, jak wspomniał szyba^_^ w mieście brakuje sklepów, więc liczymy na to, iż zarząd zajmie się problemem deficytu miejsc do kupienia żywności i wkrótce zobaczymy więcej sklepów w San Fierro!  Drugą lokalizacją, którą postanowiłem sprawdzić były okolice spawn'u w San Fierro. Spotkałem tam gracza Matekkk, który dosyć obszernie wyraził swoją opinię na temat miasta. Zapraszam do zapoznania się z jego zdaniem!

Gzqqb1L.png

RB - Trainee RomanBellic | M - Matekkk

M: Cześć!

RB: Jak się Pan nazywa?
M: Jestem Matekkk "Szybkie Palce".

RB: Ok, a gdzie Pan mieszka i czym się Pan zajmuje?
M: Aktualnie zamieszkuje w LV, na co dzień na serwerze zajmuje się robieniem grafik, a od niedawno również działam jako redaktor PN.

RB: To wspaniale, a co Pan robi w San Fierro?
M: Przyjechałem na egzamin praktyczne na licencję L.

RB: Czyli jest Pan tu przejazdem?
M: Można tak powiedzieć, jestem również pracownikiem SARA i przyjeżdżam tutaj też uzupełniać ubytki w drogach.

RB: Ok, a czy według Pana San Fierro ma jakieś wady?
M: Tak, dużo tutaj "rajdowców", którzy odwalają na drogach.

RB: Ok, a jakie są zalety San Fierro według Pana?
M: Miasteczko same w sobie jest spoko, dużo tutaj pozytywnych osób.

RB: Spoko, czyli koniec końców może Pan nazwać San Fierro miastem idealnym?
M: Tego nie powiedziałem, więc określiłbym miasto mianem neutralnym.

RB: Rozumiem, jeśli znamy już Pana opinię, więc możemy przejść do zakończenia wywiadu!
RB:Chciałby Pan kogoś pozdrowić?
M: Pozdrawiam Richardson^nvd oraz ka6i.

RB: Dziękuję za wywiad i do zobaczenia!
M - Dzięki.

VDgjwdI.png

Jak widzimy, Pan Matekkk jako pracownik służby drogowej nazywa miasto San Fierro mianem "neutralnego". Czy więc bardziej doświadczeni gracze serwera ProjectRPG mają gorszą ocenę o San Fierro niż gracze nowi? Postanowiłem to sprawdzić, pytając się gracza o nicku ProboszczWikary. Driftując swoją Mananą DTM po opuszczonym placu, zgodził się na chwilę przerwy i udzielił mi dosyć nietypowego wywiadu na temat tego, co sądzi o San Fierro. Zapraszam do przeczytania tego "zakręconego" wywiadu!

Gzqqb1L.png

pnhuz3H.png

RB - Trainee RomanBellic | PW - ProboszczWikary

PW: Witam, z tej strony proboszcz z parafii małpich gajów.

RB: Gdzie Pan mieszka?
PW: Jestem bezdomny, ponieważ jestem misjonarzem.

RB: Czyli Pan jest w San Fierro przejazdem, zgadza się?
PW: Zgadza się.

RB: A jak Pan ocenia San Fierro, jako turysta?
PW: Ogólnie to mało tu katolików, nie podoba mi się to, coraz mniej osób daje na tacę.

RB: Czyli negatywnie ocenia Pan miasto?
PW: Negatywnie, czyli średnio.

RB: A co Pan by zmienił w San Fierro?
PW: Wstawiłbym tu klasztor.

RB: Czyli wedle Pana San Fierro nie zasługuje na miano miasta idealnego?
PW: Zasługuje.

RB: Ok, to jakie Pan tu widzi zalety?
PW: Żadnych.

RB: To teraz Pana wypowiedź mija się z sensem! Czyli miasto jest idealne, ale nie ma zalet?
PW: Tak. Jest idealne, bo nie ma zalet-proste.

RB: Dobrze, skoro znamy już Pana zdanie na ten temat, więc możemy przejść do końca wywiadu! 
 Kogo chciałby Pan pozdrowić?

PW: Pozdrawiam Wiesławę Kanister, miała super sgt!

RB: Super, dziękuję za wywiad i żegnam!
PW: Dziękuję, siemano!

VDgjwdI.png

Podczas wywiadu z Panem ProboszczWikary zacząłem zastanawiać się nad tym, co na temat San Fierro myślą osoby z innych miast. Na wywiad udałem się w okolice fabryki chemikaliów, gdzie spotkałem dwójkę nowych graczy, z którymi ze względów technicznych nie udało mi się przeprowadzić wywiadu. Spotkałem tam jednak gracza o nicku deyzikk. Dowiedziałem się, iż pracuje on w korporacji taksówkarskiej. Była to świetna szansa na wywiad, ponieważ deyzikk jeżdżąc po różnych miastach, ma doskonałą perspektywę na to, które miasto jest najlepsze! Wywiad z nim był dla mnie czystą przyjemnością. Zapraszam do lektury!

Gzqqb1L.png

LMGhQBM.png

RB - Trainee RomanBellic | D - dayzikk

D: Witam.

RB: Jak się Pan nazywa?
D: Nazywam się Deyzikk.

RB: Witam, Panie deyzikk! Czy kiedykolwiek był Pan w San Fierro?
D: Oczywiście, że byłem w San Fierro. Jest to "stolica" naszego serwera. W San Fierro jestem codziennie przez kilka godzin dziennie, ze względu na to, że jestem adeptem w frakcji SATC.

RB: Czyli jest Pan taksówkarzem? Jak wygląda Pana praca?
D: Tak, jestem taksówkarzem. Wożę ludzi w cele, które mi wyznaczają.

RB: Więc jako taksówkarz, zna Pan San Fierro, jak własną kieszeń?
D: Oczywiście, że znam San Fierro na wylot. Ba, żeby być dobrym taksówkarzem, trzeba znać całą mapę na pamięć.

RB: A więc, jak według Pana wypada San Fierro na tle innych miast?
D: Sądze, że San Fierro to bardzo fajnie rozbudowane miasto, na tle innych miast jest przodujące, ze względu na to, że wlaśnie w tym mieście znajduje się główny spawn. Natomiast San Fierro wypada słabo, porównując do innych miast pod względem wzniesień. Jest ich bardzo dużo i utrudnia to trochę poruszanie się po mieście. Również moim zdaniem San Fierro wypada słabo na tle innych miast, patrząc na ilość ciekawych baz, czy domków do zamieszkania.

RB: Czyli są zalety i wady. A według Pana czego jest więcej zalet, czy wad?
D: Moim zdaniem jest więcej zalet.

RB: Ok, a czy mógłby Pan określić San Fierro mianem miasta idealnego?
D: Nie wydaje mi się, żeby San Fierro było miastem idealnym, moim zdaniem żadne miasto nie jest miastem idealnym. Każde miasto ma swoje wady i zalety.

RB: Skoro znamy już Pana opinię na ten temat, to możemy przejść do zakończenia naszego wywiadu.
Czy chciałby Pan kogoś pozdrowić?
D: Tak, chciałbym pozdrowić całą organizację NieTykalni, członków mojej upadłej już organizacji Southstars i całą frakcję SATC.

RB: Dziękuję za wywiad, także pozdrawiam i życzę miłego dnia!
D: Dzięki również, pozdrawiam.

VDgjwdI.png

Jak widzimy, zawodowy taksówkarz ocenia San Fierro jako miasto z wadami. Według niego żadne miasto nie może być idealne. Osobiście podzielam jego zdanie. 
Po tym wywiadzie wróciłem jeszcze raz do San Fierro, gdzie spotkałem kolejnego gracza o nicku MenelRafik, który w tamtym momencie wypompowywał szambo ze studzienki. Pomyślałem, że może On jako zwykły mieszkaniec wyrazi nam odmienną opinię i nie myliłem się. Zapraszam do przeczytania wywiadu z zawodowym szambiarzem! 

Gzqqb1L.png

Jhg5TUk.png

RB - Trainee RomanBellic | MR - MenelRafik

MR: Witam Pana.

RB: Jak Pan się nazywa?
MR: Dawid.

RB: Wspaniale! A gdzie Pan obecnie mieszka i czym się zajmuje?
MR: Mieszkam w San Fierro, posiadam 2 domy i 3 pojazdy. Mieszkam tu od 2 lat prawie, a zajmuję się pracą szambiarza.

RB: A gdzie Pan mieszkał wcześniej?
MR: Miesiąc mieszkałem w Las Venturas.

RB: Ok, a jakie są według Pana zalety mieszkania w San Fierro?
MR: Zalety są takie, że są piękne działki, miła atmosfera, sexy taxsówkarze i spokojni kierowy ciężarówek.

RB: A czy widzi Pan w San Fierro jakieś wady?
MR: Tak, nie ma żadnej pracy szambiarek, miałbym szybko do roboty.

RB: Czyli główny problem to brak miejsc pracy, tak?
MR: Tak, Ciężarówek, bo je kocham! Jest tylko zamiatanie ulic, ale to jest nuda.

RB: Ok, rozumiem. Czyli według Pana San Fierro to miasto idealne, czy też ma jakieś wady?
MR: Nie posiada wad moim zdaniem.

RB: W takim razie, gdy już znamy Pana opinię, to możemy przejść do końca wywiadu.
MR: Tak, pozdrawiam Kacperann900, Mirek i Edek-starzy znajomi.

RB: Także pozdrawiam i życzę miłego dnia! Do zobaczenia.

VDgjwdI.png

Jak widzimy, MenelRafik jako nowy gracz chwali sobie San Fierro. Jego jedynym zarzutem jest brak prac związanych z taborem ciężarowym. Liczymy na to, że zarząd stanie na wysokości zadania i w najbliższym czasie będziemy mogli pojeździć tzw. "patelniami" lub "ósemkami". Po tym wywiadzie pojechałem jeszcze raz na spawn, gdzie byłem umówiony w sprawie sprzedaży auta. Auta nie sprzedałem, ale za to zrobiłem wyśmienity wywiad z graczem o pseudonimie Igosiek. Zapraszam do przeczytania! 

Gzqqb1L.png

fWJmM5q.png

RB - Trainee RomanBellic | I - Igosiek

I: Witam.

RB: Jak Pan się nazywa?
I: Igor.

RB: Jak Pan znalazł się w San Fierro? Urodził się Pan tu, czy wyemigrował?
I: Wyemigrowałem, bo pożyczyłem autko i chciałem zwiedzić San Fierro, pojeździć po różnych miejscach.

RB: Ok, a gdzie dokładnie Pan meszka?
I: Mieszkam w Los Santos.

RB: Dlaczego takie duże miasto, a nie spokojne San Fierro lub Las Venturas?
I: Bo w Los Santos mam blisko do roboty, np. takie jak kurier, czy kosiarki.

RB: Rozumiem, czyli względy logistyczne?
I: Tak.

RB: Cudnie, w takim razie co sądzi Pan o San Fierro, jako podróżny?
I: Sądzę, że San Fierro jest bardzo fajnym miasto do zwiedzenia różnych miejsc, podróżowania, i sądzę, że jest nawet fajne, bo się znajdują tutaj warsztaty, giełdy i można po prostu pojeździć i pozwiedzać.

RB: Ok, to super! A czy myślał Pan nad przeprowadzką do San Fierro?
I: Jeszcze nie myślałem, ale pomyśle nad tym, może faktycznie się przeprowadzę do San Fierro.

RB: To świetnie, a czy widzi Pan jako osoba przejezdna jakieś wady w San Fierro?
I: Nie widzę żadnych, nie widziałem jeszcze po prostu.

RB: To zrozumiałe, że w tak krótkim czasie Pan nie dostrzegł problemów. A może po prostu ich nie ma? Jak Pan uważa?
I: Uważam, że nie ma.

RB: Czyli uznaje Pan San Fierro za miasto idealne?
I: Tak.

RB: Jeśli znamy już Pana zdanie na ten temat, to zbliżamy się do końca artykułu!
I: Dobrze.

RB: Czy chciałby Pan kogoś pozdrowić?
I: Pozdrawiam DarkHeaven oraz Pervool.

RB: W takim razie dziękuję i pozdrawiam również!
I: Dzięki nawzajem.

VDgjwdI.png

Pan Igosiek jako turysta ocenił San Fierro bardzo pozytywnie. Liczę na to, iż inni turyści oceniają miasto równie pozytywnie, jak Pan. Po zakończeniu wywiadu dostałem wiadomość od znanej wszystkim persony, która zasłynęła u boku popularnego youtubera Umefora i teraz zarzuca mu spowodowanie wypadku!  Przed Państwem wywiad z dobrze nam znanym graczem FuziiPL, który niejednokrotnie dowiódł, że brawurowa jazda może doprowadzić do poważnych konsekwencji. Zapraszam na wywiad!

Gzqqb1L.png

4SxLB3W.png

RB - Trainee RomanBellic | F - FuziiPL

RB: Witam! Z tej strony RomanBellic z Redakcji Prasowej ProjectNews!
F: Siema, to ja Fuzii!

RB: Jeśli można widzieć, gdzie Pan mieszka?
F: Przedmieścia Los Santos, dokładniej Las Colinas.

RB: A czy coś łączy Pana z San Fierro?
F: Swego czasu pracowałem w San Fierro, lecz obecnie często tam bywam. Warto dodać, że na giełdzie w San Fierro kupiłem swój pierwszy samochód.

RB: Czyli może Pan nam coś powiedzieć na temat tego miasta?
F: Hmm, jest kilka ładnych miejsc, przez chwilę mieszkałem w domku na klifie w Palisades. Na uwagę zasługuje również Missionary Hill, z którego jest przepiękny widok na górę Mount Chiliad.

RB: A jakie widzi Pan zalety w San Fierro?
F: W San Fierro znajduje się mnóstwo miejsc, których nie znajdziemy w innych miastach jak szkoła jazdy. Znajduje się tam również warsztat, w którym można zamontować fajne bajery do swojego pojazdu, co jest dla mnie bardzo ważne. Plusem jest także giełda, na której znajdziemy najtańsze pojazdy w całym San Andreas.

RB: Ok, a czy zauważył Pan jakieś wady?
F: Niestety wady również są. Zdarza się, że kierowcy nie uważają na drogach. San Fierro jest pełne wzniesień, co chwilę słyszę w radiu, że kolejna osoba miała przez to wypadek. Brakuje też miejsc, w których można w miarę bezpiecznie poszaleć swoim samochodem. No i za mało sklepów, w których można kupić piwsko.

RB: Czyli zalety równoważą się z wadami. Więc czy uważa Pan, że San Fierro to miasto idealne?
F: Niestety nie jest to miasto idealne. Wszędzie jest duży ruch, hałas. Na przedmieściach Los Santos żyje mi się znacznie lepiej.

RB: Ok, w takim razie możemy przejść do zakończenia wywiadu. Czy chciałby Pan kogoś pozdrowić?
F: Oczywiście! Pozdrawiam moich znajomych TheKrzychu13, bigosiq, Jakubexx, Greenlandboll, umefor, całą redakcję LifeStyle, oraz całą redakcję ProjectNews, w tym Pana.

RB: Dziękuję serdecznie, również pozdrawiam i mam jeszcze jedno pytanie na koniec. Czy spór z Umeforem się zakończył?
F: Jest takie przysłowie, przyjaciół trzymaj blisko, a wrogów jeszcze bliżej. Wojna nadal trwa, wraz z umeforem czekamy na rozstrzygnięcie skargi, lecz w międzyczasie pojawią się również nowe materiały przeciwko niemu. Dobra lecę, do widzenia.

RB: Do zobaczenia!

VDgjwdI.png

Jak widzimy, FuziiPL uważa, że nawet przedmieścia Los Santos są lepsze od San Fierro. Z każdym kolejnym wywiadem utwierdzam się w przekonaniu, że San Fierro to miasto idealne wyłącznie dla nowych użytkowników. Po wizycie w domku Fuzii'ego udałem się do najbliższego warsztatu w celu naprawy newsvana. Naprawiając pojazd, spotkałem gracza Lukiu209, który zabrał mnie ponownie do San Fierro, aby ukazać mi swoją bazę. Pomyślałem, że będzie to dobra okazja do porozmawiania z nim o tym, czy jego zdaniem San Fierro zasługuje na miano miasta idealnego.

Gzqqb1L.png

oUEWSvE.png

RB - Trainee RomanBellic | L - Lukiu209

RB: Witam! Z tej strony Roman Bellic z Redakcji Prasowej Project News!
L: Dobry.

RB: Na wstępie-jak się Pan nazywa?
L: Lukiu209.

RB: Ok, a gdzie Pan mieszka i czym się Pan zajmuje?
L: Nie mam domu i pracuję jako szambiarz.

RB: Rozumiem, a co Pan robi w San Fierro?
L: Jestem w odwiedzinach.

RB: Czyli jest Pan tutaj przejazdem?
L: Tak.

RB: To, co Pan może powiedzieć o San Fierro, będąc tu tylko chwilę?
L: Uważam, że jest to piękne miasto z miłymi osobami.

RB: A czy widzi Pan w San Fierro jakieś wady?
L: Jest jedna, czyli pijani kierowcy.

RB: Czyli wad jest mało?

RB: A więc może Pan nazwać San Fierro miastem idealnym?

RB: Super! W takim razie zbliżamy się do końca naszego wywiadu.

L: Nie, dzięki.

RB: Ok, w takim razie miłego dnia!
L: Nawzajem!

VDgjwdI.png

Pan Lukiu209 pokazał nam, iż nawet doświadczony gracz jest w stanie uznań San Fierro za miasto idealne! Zaraz po wywiadzie postanowiłem wyskoczyć na kawkę i rogalika do przydrożnej kawiarni. Tam właśnie zauważyłem Ranchera w wersji Long Pickup. Miał on na sobie lakier w kolorze malin. W tamtym momencie stwierdziłem, iż idealnym zwieńczeniem mojego artykułu będzie przeprowadzenie wywiadu z członkiem tej legendarnej organizacji, jaką są "Maliniarze"! Na moje szczęście osobą, która kierowała tym pojazdem, był nie kto inny, jak E34, który właśnie wracał z patrolu w San Fierro. Po chwili namysłu pojechaliśmy na parking za miastem, gdzie udało mi się uchwycić wspaniałe zdjęcie! Zapraszam do ostatniego wywiadu w tym artykule, z którego poznacie opinię E34 na temat San Fierro!

Gzqqb1L.png

CVdy9uY.png

RB - Trainee RomanBellic | E - E34

RB: Witam! Z tej strony Roman Bellic z Redakcji Prasowej Project News!
E: Witam, sergeant I E34, San Andreas Police Department.

RB: Jeśli możemy wiedzieć-skąd Pan pochodzi i gdzie Pan mieszka?
E: Mieszkam w knajpce Steakhouse w Las Venturas, w dzielnicy Redsands west wraz z moim znajomym @Chvdy09. Prowadzimy tam interes gastronomiczny. Pochodzę również z miasta Las Venturas.

RB: Czyli z San Fierro ma Pan mało wspólnego, oprócz służby?
E: Niekoniecznie, w San Fierro spędzam całkiem sporo czasu dziennie, praktycznie rzecz biorąc parę, a nawet naście godzin. Oczywiście na służbie w policji również patroluję to miasto.

RB: A więc może Pan podzielić się z nami swoją opinią na temat San Fierro?
E: Moim zdaniem jest to bardzo ładne miasto, jest tam właściwie wszystko, czego potrzeba, restauracje, sklepy, domki na wynajem oraz salony samochodowe, również wiejskie okolice San Fierro są bardzo ładne.

RB: Więc nie widzi Pan wad, prawda?
E: Nie, raczej nie, poza tym, że jest tam dużo kierowców którzy nie przestrzegają Kodeksu Ruchu Drogowego.

RB: Skoro już znamy wszystkie „za i przeciw” dochodzimy do najważniejszego pytania-Czy San Fierro to miasto idealne?
E: W mojej opinii-tak, jest to miasto idealne, oczywiście nie każdy musi się z tym zgadzać, ja jednak uważam, że tak jest.

RB: Jeżeli znamy już Pana zdanie na ten temat, możemy przejść do zakończenia wywiadu.
E: Owszem, chciałbym pozdrowić gracza @Tomcio. @Chvdy09 @RomanNierosoman @Kapiszpi. oraz @KoDzo.

RB: Dziękuję za wywiad i również pozdrawiam! Miłego dnia.
E: Elo.

VDgjwdI.png

Po odjechaniu z miejsca spotkania i odstawieniu vana na bazę biznesu doszedłem do wniosku, iż San Fierro nie jest miastem idealnym. Pomimo wielu pozytywnych opinii, nie możemy nadać miana miasta idealnego dla San Fierro z kilku znaczących powodów. Pierwszym z nich jest nagminne łamanie Kodeku Drogowego. Drugim jest brak miejsc pracy i sklepów spożywczych. To niestety tylko niektóre z wielu problemów, z którymi zmaga się San Fierro. Widzę jednak, iż władze starają się udoskonalać to miasto i liczę na to, że wkrótce będę mógł zrobić artykuł potwierdzający tezę, mówiącą o tym, że San Fierro jest MIASTEM IDEALNYM.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News:
Autor: Trainee @RomanBellic
 Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Director @Rafaal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.