Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na bencownik i dvvmzxq

Tommy
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Twój Nick: Tommy
Nick pracownika/ów: bencownik, dvvmzxq
Powód skargi: Powergaming, brak kompetencji, próba skrócenia RP kosztem jakości.
Opis oraz data zdarzenia: 18.03.2022 ~13:00; Postanowiłem, że zastosuję technikę reckless driving przed SAPD, co spowodowało zatrzymanie, jako, że zagrałem ładne RP to zacząłem po chwili uciekać. Po pewnym czasie stwierdziłem, że warto będzie zagrać jakiś wypadek - wbicie w drzewo. SAPD oraz SAFD odbębniło swoją robotę, więc do sprawy podeszła wykwalifikowana gama ratowników medycznych, tj. bencownik i dvvmzxq. Zagrałem takie urazy: Deskowaty brzuch, zmiażdżenie nosa, ciało obce wbite w skroń, zmiażdżone nogi, skręcenie karku. Do tego okraszyłem to krwotokiem z ust. Bencownik i dvvmzxq jako, że ich znam to wiem co planowali zrobić, czyli zrobić swoje po linii najmniejszego oporu. Bencownik sprawdził puls oraz oddech badaniem ABC, nie wyczuł pulsu na tętnicy szyjnej ani na tętnicy promieniowej, kiedy się o tym dowiedział to rzucił wszystko i oboje stwierdzili zgon, pomimo tego, że napisałem im wyraźnie, że nie gram śmierci. Pisałem z osobami z SAPD i SAFD, sami byli zdziwieni, że SAMD tak śmiesznie podeszło do wypadku, byle by coś napisać i jechać dalej wbijać minuty.
Jak widać nie posłuchali się sugestii zarządu, bo kto normalny stwierdza zgon chwilę po wypadku, upewniając się, że doszło do NZK, przy okazji nie robiąc nic w tego kierunku. Nie chciałem tracić czasu na tak niski poziom RP, więc po prostu odwołałem akcje i odjechałem z miejsca :P
Dowody w postaci ss'ów lub logówhttps://imgur.com/a/wwklOW1

• Super 1
  • Haha 9
  • Lubię to! 3
  • Nie lubię tego 1
  • WOW! 1

Witam, z tej strony Paramedic III dvvmzxq z San Andreas Medical Department, kłaniam się!

Wiedząc jak ciężka jest ta sytuacja postanowiliśmy się zapytać jednego z członka zarządu jakie kroki należy podjąć. Otrzymaliśmy szybko wskazówki, które zrobiliśmy w trybie natychmiastowym. Nie jest to nasza wina, gdyż wykonaliśmy swoje obowiązki należycie powołując się na członka zarządu z doświadczeniem w życiu realnym.

Miłego weekendu.

• Super 2
  • Lubię to! 3

Doświadczenie ratownika KPP jest nieporównywalne do doświadczenia ratownika medycznego, jestem ciekaw czy przedstawiciel zarządu Vastek kazałby wam stwierdzić zgon po samym sprawdzeniu tętna, które odziwo zanikło w trakcie NZK, kto by pomyślał?!!

• Super 1
  • Haha 5

Witam serdecznie, Junior Hospital Manager Szender.

Analizując całą sytuację
1. Niestety ale nie posiadamy aktualnie materiału który obejmowałby skręcenie karku podczas wypadku ponieważ nikt tego nie robi, a patrząc na to co można wyczytać w google mogli przypuszczać, że gdy dojdzie do tak silnego urazu oraz występuje BFŻ od razu można stwierdzić zgon
2. Prosiłbym o napisanie z jaką prędkością nastąpił wjazd w drzewo
3. Prosiłbym o napisanie o ile stopni była wykręcona głowa
4. Prosiłbym o napisanie czy podczas wyciągania Cię przez SAFD funkcje życiowe jeszcze były

• Super 3
  • Haha 1

Szczerze? Najgłupsza odpowiedź jakiej mogłem się spodziewać.

Odpowiem Ci po kolei na te punkty

1. Nie wiem czy wiecie, ale skręcenie karku nie zawsze znaczy kalectwo do końca życia, bądź przerwanie ciągłości kręgów, które w sposób bezpośredni przełożyło by się na niemożność oddychania, ruchu itp itd;
ale za to w internet można wpisać o improwizacji, albo kompletnie olać sprawę, uderzając w zwykły kołnierz ortopedyczny...
2. SUV wjechał w drzewo przy około 60kmh
3. Na to pytanie nie odpowiem, bo jest kompletnie nieobiektywne i nielogiczne, wręcz wyglądem przypomina jakbyś się naśmiewał
4. Zaraz po wypadku jeden z funkcjonariuszy SAPD sprawdził puls na tętnicy szyjnej, lecz już wtedy zanikł.

btw sprawa rozbiega się o powergaming, czyli zmuszenie mnie do jakiejś akcji, na którą bezpośrednio nie mam wpływu + na niereagowanie na moje założenia rp

• Super 1
  • Haha 6

Witam ponownie.
Na obecny moment jako Zarząd San Andreas Medical Department postanowiliśmy skargę odrzucić.
Nie posiadamy materiału szkoleniowego który obejmowałby uraz jakim jest skręcenie karku - przez co pracownicy mieli prawo nie wiedzieć co się w danym przypadku robi.
Dodatkowo, powołując się na opinię osób trzecich, które na co dzień mają styczność z medycyną, stwierdziliśmy, że przedstawione przez ciebie urazy były na tyle rozlegle, aby pracownicy mogli odstąpić od czynności medycznych. Przy skręceniu karku następuje natychmiastowe przerwanie ciągłości rdzenia kręgowego co powoduje niedotlenienie mózgowe którego konsekwencją jest śmierć. Kołnierz ortopedyczny jest obecnie niezalecany do stabilizacji kręgosłupa szyjnego ponieważ powoduje on wzrost ciśnienia śródczaszkowego.
Od siebie mogę powiedzieć, że postaram się aby materiał dot. urazu wyżej powstał, a pracownicy zostaną z niego przeszkoleni.

Edytowane przez teez.
  • Super 10
  • Haha 1
  • Lubię to! 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.