Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Opis jednego dnia na serwerze

Limek

Rekomendowane odpowiedzi

QG7Ws4I.png

informacje.png

Witam was ja! Senior Pressman Limek z redakcji Project News. Na początku chciałbym pozdrowić wszystkie osoby, które pomagały mi w tworzeniu tego artykułu. Bez was na pewno byłoby to niemożliwe! ❤️
Wpadłem na pomysł, aby spróbować zrobić artykuł na temat zwykłego dnia na serwerze. Jak pomyślałem, tak też zrobiłem.  Poniżej przedstawię wam w skrócie odwiedziny u tunerów, porozmawiamy z kilkoma pracownikami frakcji oraz z graczami na serwerze, zobaczymy także integrację graczy w wolnym czasie oraz pracę wykonywaną przez frakcje. Myślę, że materiał się udał, więc serdecznie zapraszam do przeczytania oraz do oceny w komentarzu! 

artykul.png

Na samym początku chciałbym Wam pokazać integrację graczy, którzy razem spędzają wolny czas, aby razem pojeździć, zrobić zloty, porozmawiać, pośmiać się itp. Przykładem była ekipa spotkana przeze mnie u mechanika w Los Santos na dzielnicy Market. Gracz @DG55, @AdaMo! oraz @KACPEERRQ stali przy swoich pojazdach marki Euros i pisali na czacie. Postanowiłem ich podpytać czy nie chcieliby uczestniczyć w zdjęciu do artykułu. Gracze zgodzili się i wykonaliśmy całkiem dobre zdjęcia w kilku lokalizacjach. Pokazali mi również, jak potrafią latać bokiem. Zdecydowanie najbardziej spodobał mi się ten w kolorze żółtym.
9k8ZIo2.png

Następnie udając się i krążąc po San Fierro, zobaczyłem, jak @kepuszek z frakcji SAPD mierzył prędkość graczy poruszających się po dzielnicy Garcia.

Na tym zdjęciu mamy okazję zobaczyć policyjny motor.

4qHbfMs.png

Chwilę potem zobaczyłem na pasku informacji, że zlokalizowano punkt poboru krwi w mieście San Fierro na Downtown. Podjechałem zobaczyć ile osób stoi w kolejce, okazało się, że była niewielka, bo zaledwie kilka osób. Stanąłem więc również ja. Po chwili nadszedł czas, aby to ja wszedł do busa frakcji SAMD. Kierowca @Voseb.. Podawał wszystkie potrzebne informacje. Poniżej jak możecie zobaczyć, aby oddać krew, należy naciskać lewym przyciskiem myszy na guzik z napisem "Naciskaj" pojawiający się na ekranie. Na sam koniec, wychodząc z autobusu, dostajemy jedną czekoladę oraz soczek.

sOYCH1W.png

Następnie postanowiłem odwiedzić trzech tunerów, z czego dwóch mechanicznych i jeden programowy. Wpierw udałem się do @Zimna, gdyż byłem w okolicy. Gracz @Jabuszko*CDW podjechał swoim pięknym Vincentem, a następnie poprosił, abym zrobił mu zdjęcie, które znajdziecie w galerii poniżej.

3tdBs5q.png

Odwiedziłem również najbardziej znanego tunera mechanicznego na serwerze, czyli @Euzebiusz. Przed moim przyjazdem były tam tylko dwie osoby, a za chwilę przybyło kilkoro graczy.

sCk7The.png

Jeżdżąc po Blueberry, zobaczyłem osobę stojącą w warsztacie, okazał się to @Przemo*, który czekał na @Krychu , aby zamontował mu część w jego terenowym Sadlerze, który całkiem fajnie się prezentuje.

zSFpJvc.png

Na sam koniec udałem się na giełdę, która była wypełniona praktycznie cała w pojazdach. Gracze cały czas poszukają pojazdów pod siebie bądź pod handel. Według mnie giełda stała się bardzo ciekawym miejscem do pogadania z innymi graczami. Mamy dostępny tam duży parking oraz kilka ławeczek z możliwością posiedzenia. Aut na giełdach cały czas nie brakuje, a jeżeli już jest chwilowy brak, to po paru dniach ponownie giełda jest zapełniona.

UVIyCPR.gif

Gzqqb1L.png

L: @Limek W: @Wiesi3k.

L: Witam, z tej strony Senior Pressman Limek z redakcji Project News. Dzisiaj chciałbym podpytać Pana o życiu codziennym naszego serwera. Ma Pan chwilkę czasu?
W:
Hej, jasne! Mam chwilkę.

L: Super, zatem przejdźmy do pierwszego pytania. Możesz opowiedzieć nam parę zdań o pracy we frakcji SAFD?
W
Um.. No straż jak to straż. Naszymi głównymi zadaniami jest tak naprawdę ratowanie i pomaganie społeczności serwera. Usuwanie plam oleju, poprze zawalonych drzew, poprzez reagowanie na wypadki czy inne poważne zgłoszenia. Zawsze szybko reagujemy, nie ma u nas czasu na nie. We frakcji jestem od 18 stycznia tego roku.

L: Czy każdy może sobie poradzić w waszej frakcji? Zapewne potrzeba trochę wiedzy o roleplay'u oraz sprzęcie wyposażeniowym.
W:
Huh. Poradzi sobie każdy, kto ma odrobinę szacunku, że tak to nazwę do materiałów szkoleniowych. Frakcja jest otwarta na szkolenia, dzięki naszym kochanym szkoleniowcom. Jeżeli się ktoś przyłoży do nauki, to na pewno sobie poradzi.

L: Jaki jest wasz pojazd patrolowy?
W:
Jest to Huntley.

L: Czy zdarzył Ci się kiedyś brak chęci do bycia we frakcji?
W
Tak, raz w ciągu całej mojej kadencji, że tak to nazwę. Oczywiście pracuje aktywnie, wraz z całą frakcją idziemy do przodu.

L: Jak ludzie reagują, gdy widzą was podczas pracy?
W
Najczęściej biją nam brawa i chwalą nas, ale są też tacy, którzy narzekają na utrudnienia.

L: Zatem przedostatnie pytanie już. Jakie inne niestandardowe czy też mało spotykane RP odgrywacie oraz ja gracze reagują.
W
Na przykład tankowanie beczki w wozie, ale nie spotkałem się z tym jeszcze. A tak to skok z jakiegoś budynku.

L: Czy chciałbyś kogoś jeszcze pozdrowić?
W:
Tak, całą frakcję SAFD.

L: Zatem pozdrawiamy! Do zobaczenia.
W:
Dziękuję i do zobaczenia.
XGwBbve.png

L: @Limek W: @WiktorqXX

L: Witam, z tej strony Senior Pressman Limek. Dzisiaj w naszej redakcji tworzę wywiad z życia codziennego. Ma Pan chwilkę czasu porozmawiać?
WWitam, z tej strony Kierowca z frakcji San Andreas Transport Corporation. Jasne, chętnie porozmawiam na ten temat.

L: Widzę, że jesteś we frakcji San Andreas Transport Corporation, zatem od jak dawna już tam jesteś i jaką rangę tam posiadasz? 
WHistoria z frakcją San Andreas Transport Corporation jest zawiła, ponieważ byłem w niej kilka razy. Pierwszy raz dołączyłem za sprawą rekrutacji na początku lutego 2022 roku, bawiłem się nieźle, lecz przez brak czasu na dalszy pobyt w tej frakcji opuściłem jej szeregi końcem marca 2022 roku. Drugi raz nastąpił z początkiem października 2022 roku, chęci powróciły, przez co bawiłem się lepiej, pragnę wspomnieć, że byłem dłuższy czas niż za pierwszym razem, bo były to 4 miesiące. Po 4 miesiącach ponownie straciłem zapał do frakcji być może przez to, że nie awansowałem, o czym później, tak więc w połowie stycznia odszedłem z frakcji, lecz nie na dobre, ponieważ 18 lutego tego roku za namową kolegi z branży postanowiłem powrócić do frakcji. I tak oto jestem w jej szeregach dotąd. Powiem, że nie ma się czym chwalić, nie mam ochoty wbijania awansów, ponieważ lepsze stawki godzinowe czy lepsze auta mnie nie interesują. Mam rozrywkę z samego przewożenia klientów. Podsumuje to tekstem:
” SATC jest jak miłość, czasem Ty się nią nudzisz, czasem ona Cię przytłacza, ale i tak do siebie wracacie i nabijasz minuty do upadłego”

L: Powiesz mi, jak gracze reagują na przejeżdżające taksówki? Czy was szanują?
W
Jeśli chodzi o kulturę do taksówek, jest w porządku. Raz na jakiś czas zdarzy się sytuacja typu „poproszę na Liberty City” lub „wywietrzę panu auto” (otwiera wszystkie drzwi). Wydaje mi się, że większą kulturę mają nowi gracze, ponieważ myślą, że za kierownicą siedzi „prawdziwy taksówkarz” (czytaj 50-latek w mercedesie).

L: Co na co dzień robisz na serwerze? Ile godzin dziennie lub też tygodniowo przeznaczasz dla PRPG?
W: J
eśli chodzi o mój dzień na serwerze, najczęściej skupia się on na jeżdżeniu autem dla samej rozrywki, bardzo lubię wsiąść do szybkiego auta, odpalić w tlę jakąś muzykę i po prostu pojeździć. W moim codziennym dniu nie zabraknie również czasu na frakcję. Gdy najdzie mnie ochota, robię zadanie dzienne. Tygodniowo spędzam około 10h w świecie MTA.

L: Czym innym się zajmujesz na serwerze oprócz pracy we frakcji?
W
Jeśli chodzi typowo o to, co robię, aby zarobić, to jest to definitywnie frakcja i biznes, jakim jest Marquee Outdoor Media. Natomiast, mówiąc szczerze, nie skupiam się na tym, aby zarabiać, jeśli mam ochotę, to po prostu to robię.

L: Czy według Ciebie administracja powinna coś zmienić na serwerze?
W
Tak, z przydatniejszych spraw byłoby to dodanie pracy co-op, w zimie tak owa praca zawitała na nasz serwer, lecz była ona dostępna do końca zimy. Moim zdaniem taka praca co-op powinna być dostępna cały czas.

L: Jak oceniasz dzień codzienny na serwerze? Kiedy jest spokojnie, a kiedy możemy spodziewać się dużej ilości graczy?
W
Co do zwykłego dnia na serwerze jest on przyjemny, a graczy jest wystarczająco. Zazwyczaj liczba graczy sięga koło 300 osób. Sytuacja ma się całkiem inaczej podczas eventów, gdy tak owe są – potrafi nie starczyć slotów.

L:  Jasne. Czy chciałbyś jeszcze kogoś pozdrowić?
W
Na wstępie bardzo dziękuje za wywiad. Było bardzo miło. Pozdrawiam wszystkich czytelników, całe Network Trouble, graczy: @kubcioX, @kubus2.Ext, @CzouGu, @sabek2137.Ext oraz członków biznesu Marquee Outdoor Media.

L:  Pozdrawiamy oraz do zobaczenia!
W
Na razie!

UP0xgaU.png

XGwBbve.png

L: @Limek S: @Szczurasek

L: Witam, z tej strony Senior Pressman Limek. Dzisiaj w naszej redakcji tworzę wywiad z życia codziennego. Ma Pan chwilkę czasu odpowiedzieć na kilka pytań? 
S
Witam, z tej strony AEMT II Szczurasek z S.A. Medical Department. Tak mam chwilę, aby opowiedzieć o swoim ciekawym życiu.

L: Super. Proszę, opowiedz nam coś o swojej pracy.
S
Na co dzień służę we frakcji San Andreas Medical Departmet jako ratownik medyczny, nie jest to łatwa praca, lecz kocham pomagać osobą leczyć ich, odgrywać RP, oraz urozmaicić sobie rozgrywkę botami tak zwanymi Mieszkańcami na, których możemy odegrać RP i uleczyć ich. We frakcji jestem od 31.07.2022, myślę, że jest to w miarę długi staż oraz planuje dotrwać do rocznicy.

L: Czy każdy może sobie poradzić w owej frakcji ? Trzeba mieć zapewne dużo wiedzy na temat ratownictwa.
S
Moim zdaniem nie każdy może sobie poradzić, ponieważ trzeba mieć doświadczenie, jak i psychikę do takiej pracy, zdarzenia są różne, a na każdym przypadku dajemy z siebie 110%, lecz nie każdy też ma siłę do takiej pracy. Frakcja stoi otworem, więc zapraszamy po fajną przygodę oraz doświadczenie na lata do wykorzystania nawet w życiu codziennym.

L: Co to za pojazd, na którym robi Pan tzw. patrol ?
S
Jest to Motorek tak zwany Motoambulans HPV-1000. Wykorzystywany do szybkiego reagowania takiego jak leczenie mieszkańców lub patrolowania terenu.

L: Czy zdarzył się kiedyś brak chęci do pracy?
S:
Tak, jest to nieuniknione i każdego to czeka, jeżeli chce zostać dłużej w takiej frakcji, miałem przez chwile takie coś, że po prostu chciałem zmienić frakcję i zaczerpnąć czegoś nowego, po dłuższym namyśleniu się stwierdziłem, że to głupota także nie ma co podejmować pochopnie decyzji tylko przemyśleć i poczekać jak na razie mam chęć i będę jak najdłużej.

L: Jak ludzie reagują, gdy widzę właśnie was medyków, pomagającym inny przechodniom?
S
Są osoby, które staną obok, przyjrzą się, a potem może dołączą do nas. Natomiast są też osoby, które odwalają, przeszkadzają w RP, ale ogólnie są z nas zadowoleni, że wykonujemy swoje obowiązki.

L: To właśnie wy leczycie nas, czyli graczy. Ode mnie wielkie brawa za chęci oraz umiejętności, które posiadasz na ten temat. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
S
Tak, chciałbym pozdrowić gorąco @teez.@VasteK*nt@Szender.mt, @Kulek, @Voseb., @Komponat., @bencownik, @dvvmzxq, @Barson.bec, @Wejperson@Bartaz, @Livia, @Defol, @WhiteTiger*nt, @LastoAkaRudy, @Toya, @Euzebiusz, @sirkosu1, @GBS!, @Mario92, @emploi oraz Strefe kibica.

L: Dziękuję bardzo za wywiad, powodzenia oraz do zobaczenia.
S
Również dziękuje powodzonka w życiu i zapraszam wszystkich serdecznie do SAMD.

QUuy4mm.png

XGwBbve.png

L: @Limek A: @AGO_Miki

L: Cześć, ja jestem Senior Pressman Limek z Redakcji Project News. Czy chciałbyś odpowiedzieć na kilka moich pytań?
A
Witam Cię, jak i wszystkich graczy serwera. Oczywiście, że odpowiem na twoje pytania.

L: Super, zatem opowiedz nam, od kiedy grasz na serwerze.
A
A więc grę na naszym pięknym serwerze zacząłem dokładnie niech ja pomyśle w styczniu ubiegłego roku.

L: Czy od tamtego czasu codziennie starasz się wchodzić na serwer?
A
Tak, lecz miałem sporą przerwę w okolicach wakacyjnych, około 3 miesięcy.

L: Jaka jest Twoja opinia o serwerze?
A
No cóż, ja mogę powiedzieć, ten serwer jest genialny. Tylko według mnie Administracja powinna go częściej aktualizować i dodać nowe prace oraz więcej autek lub innych wersji do obecnych.

L: Czy przynależysz do jakiejś frakcji ? Jak tak to, do jakiej oraz jak długo tam jesteś?
A
Tak jestem w naszych kochanych i pomocnych pomocach drogowych, czyli SARA. Jestem dość nowy w tej frakcji, ponieważ jestem tu zaledwie 3 miesiące dokładnie od stycznia.

L: Czy dla Ciebie jest to najlepsza frakcja?
A
Czy jest to najlepsza frakcja? Myślę, że każda jest najlepsza na swój sposób, ponieważ gdyby chociaż jednej z nich zabrakło, to życie na serwerze byłoby mocno utrudnione.

L: Jakie rzeczy głównie wykonujesz w SARA?
A
U nas we frakcji zawsze jest coś do roboty od łatania dziur do pomocy graczom, gdy ich auto jest zniszczone lub potrzebują transportu pojazdu. Sam najczęściej zajmuję się patrolowaniem naszych pięknych serwerowych ulic.

L: Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam oraz do zobaczenia!
A
Również dziękuje i życzę każdemu czytającemu miłego dnia oraz dobrego i przyjemnego grania na najlepszym serwerze w całej Polsce!

XGwBbve.png

BpLe9tV.png

L: @Limek Z: @Zanitxuu

L: Cześć ! Senior Pressman Limek z redakcji Project News. Czy miałbyś czas odpowiedzieć na parę pytanek?
Z
Hej, pewnie mam czas. 

L: Ile godzin dziennie spędzasz na serwerze?
Z
Dziennie na serwerze spędzam po około nawet 6-7h, trzeba nabijać godzinki.

L: Co ciekawego porabiasz na serwerze podczas tego spędzonego czasu?
Z
Moja gra w większości wygląda tak, że sobie z odwalam, chociaż ostatnio staram się to robić mniej, bo trzeba się jakoś w końcu na serwerze ustawić, czasem sobie pójdę na szambiarki lub kosiarki dorobić.

L: Jak dużo zebrałeś już kar, grając od swojego początku ?
Z
Od początku gry na serwerze zebrałem 18 kar, chociaż większość w przeciągu jakiś dwóch miesięcy.

L: Jesteś obecnie w jakimś biznesie albo we frakcji? Jeżeli nie to czy planujesz coś w przyszłości?
Z:
Tak, jestem we frakcji SATC i zobaczymy, co będzie dalej.

L: Co najbardziej wspominasz na serwerze?
Z
Najbardziej wspominam „nielegalny” zlot w bazie wojskowej, na którym wygrałem wyścigi i to jego wspominam najlepiej z wszystkich wydarzeń na serwerze, szczególnie że moja gra na nim nie jest zbyt ciekawa.

L: Kto jest Twoim ulubionym prezenterem radia Project FM?
Z
Nie słucham zbytnio radia, ale jeśli już mam wybierać to DarkHeaven.

L: Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
Z:
Oczywiście, ziomka, z którym najlepiej się odwala antkowiak123.

L:  Dziękuję i do zobaczenia!
Z:
Nie ma za co, trzymaj się.

k1AwIr0.png

roNahr1.gif

SaWn8U1.png

Ao8CmWl.png

4BMdK2k.png

GK7gfrH.gif

HwrcDVP.gif

LjN3mhT.gif

d65WIRg.png

7uNa30W.png

x3a944l.gif

UIrCo2K.gif

8lu0Aes.png

r6fwuAC.png

QMfd1PI.png

0mebLjl.png

2gN74cp.gif

j5LCMil.png

oGR3Acg.gif

dSW2KVn.gif

fJpq7Os.gif

2x6dhXu.gif

8FubQgG.gif

8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News
Twórca artykułu -
Senior Pressman  @Limek
Grafiki - Senior Graphic Designer  @Aiishan
Autoryzacja - Empl. Manager @xHamster

24 minuty temu, kepuszek napisał:

Super artykuł, pozdrawiam i czekam na kolejne dni! 

Dzięki szefie, pamiętaj "niech zobaczy co straciła" XD. Pomyślimy co dalej 😄

22 minuty temu, AGO_Miki napisał:

Fajnie to wszystko wyszło dzięki @Limekza możliwość udziału 

Dzięki 🙂 Również dzięki za udział 😛

20 minut temu, Szczurasek napisał:

Super artykuł warty uwagi czekam na kolejne. Pozdrawiam

Dziękuję! Na pewno coś ciekawego wymyślę 😄

20 minut temu, DG55 napisał:

Świetne ♥️♥️♥️♥️

Pozdrawiam z żółtego Eurosa 🥰

Dziękuję bardzo! Pozdrawiam!

7 godzin temu, Richard_SoN^nvd napisał:

Woow świetny artykuł! Tego właśnie spodziewałem się po Tobie @Limek!

Dzięki! Zobaczymy co wymyślę na dniach. Pozdrawiam 🙂

2 godziny temu, FLgaming napisał:

Świetny artykuł. Dzięki za możliwość wzięcia udziału 

Również dzięki wielkie za pomoc! Co do artykułu mogłem się ciut bardziej jeszcze rozpisać.

Godzinę temu, Jabuszko. napisał:

Kozak artykuł fajnie sie go czyta pozdro linek ❤️

Miło mi. Pozdrawiam!

3 minuty temu, TheShadov. napisał:

W końcu coś co nie czyta się 2 minut tylko troszkę więcej, przyjemne dla oka, oby więcej takich ❤️🔥

Dałeś mi trochę pomysłu, więc myślę, że taka "niestandardowa" forma może okazać się całkiem ciekawa. Dzięki wielkie oraz pozdrowionka! 👋

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.