Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Keicam.

Baleron

Rekomendowane odpowiedzi

S0B7tj8.png

naTqDnE.png

Witajcie, ja jestem Pressman @Baleron z redakcji Prasowej Project News, a w dzisiejszym wywiadzie przedstawię wam @Keicam.. Zapraszam do lektury!

Gzqqb1L.png

B: @Baleron | K: @Keicam.

B: Cześć, z tej strony Pressman @Baleron z redakcji prasowej Project News, czy mógłbym ci zadać kilka pytań?
K: Tak, jak najbardziej.

B: Super, może na początku przedstaw się naszym czytelnikom.
K: Cześć wszystkim, na serwerze, kryję się pod nickiem Keicam, mam na imię Maciek, posiadam prawie 14 lat, pochodzę z województwa opolskiego. Od dosyć niedawna chodzę do szkoły zawodowej jako mechanik. Przez ostatni czas zaczęła interesować mnie straż pożarna i takie motywy. W zasadzie to planuję za 2-3 lata dołączyć do straży, gdyż po prostu mnie to interesuje. Również miałem w planach dołączenie do służby liturgicznej kościoła, jako ministrant, wiem, że dla niektórych może to się wydawać śmieszne, lecz ja mam inne poglądy, ale powoli i do przodu jak to się mówi. Moim marzeniem, które mam nadzieję, że uda mi się zrealizować, jest zdać prawo jazdy na motocykl oraz takowy zakupić, lecz jest to jeszcze kilka lat, zanim zdam kategorię A, również od dawna zacząłem interesować się literaturą, staram się czytać wiele różnorakich książek, lecz przez szkołę i sprawy prywatne nie zbyt mam ma to czas, co prawda mam weekendy do tego, ale w takie dni jak te, wolę zrelaksować się, wyjść na spacer z psami czy też po prostu odpalić komputer i pograć w jakąś grę. Na co dzień pomagam rodzicom w gospodarstwie rolnym, które ma powierzchnię ok. 50 ha. Nie jest to duże gospodarstwo, ale jednak zawsze coś, niestety przy obecnych cenach paliwa czy też nawozów sztucznych ciężko jest się utrzymać na rynku rolnym wśród większych i bogatszych gospodarstw, gdyż po prostu powoli nie opłaca się hodować trzody chlewnej ze względu na ceny mięsa. Niestety coraz mniej ludzi bierze zawód rolnika w tym ja, ponieważ niestety w biedniejszych gospodarstwach nie ma takich rzeczy jak ładowarka, którą wozi się obornik, a niestety wybudowanie nowej hali, w której jest możliwość wywożenia ciągnikiem obornika lub ładowarką kosztuje bardzo dużo. Cóż o rolnictwie można byłoby gadać i gadać, lecz wiem, że nie każdego to interesuje. Przejdźmy do następnego pytania.

B: Świetnie! A skąd się wzięło akurat takie zamiłowanie do rolnictwa i motoryzacji?
K: Zamiłowaniem do rolnictwa, bym tego nie nazwał, jest to bardziej moje hobby, a interesuję się tym gdyż po prostu mam to na co dzień w domu i po prostu muszę pomóc rodzicom przy obrządku krów i koni, lecz no powoli mi to hobby wygasa, lecz może wróci jeszcze. A co do motoryzacji to też takie zainteresowanie tylko większe, bo po prostu lubię ten charakterystyczny ryk silnika w nowoczesnych samochodach, wiadomo, że w maluchu nie usłyszymy dźwięku silnika, lecz no po prostu, lubię mieć ręce w oleju, smarze i tak dalej.

B: Rozumiem, Jak wyglądały twoje początki ze sceną MTA i serwerem ProjectRPG, skąd się dowiedziałeś o MTA?
K: Moje początki z MTA zaczynały się dokładnie od tego serwera. Kiedy zobaczyłem, że znajomy wysyła zdjęcia z tego serwera, więc postanowiłem pobrać te MTA, wejść na serwer i zobaczyć jak to wszystko wygląda, no i jak widać, spodobało mi się, gdyż nadal tu gram, może nie tak często, jak kiedyś, ale zawsze coś. Wiadomo, początki zawsze są trudne, lecz nie wolno się poddawać i trzeba iść do przodu. Pamiętam, że zalogowałem się w styczniu 2022 roku o godzinie 17:00 i po prostu od razu zacząłem pracować na magazynie, zbierać rp i powoli dobijałem 3k rp, następnie robiłem na coraz lepszych pracach, aż w końcu zarobiłem na auto moich marzeń, którym był Schafter, niestety musiałam go sprzedać, gdyż miałem dług i nie miałem szans go spłacić. A o MTA dowiedziałem się od mojego bardzo dobrego przyjaciela @TheKrzychu13, którego zresztą pozdrawiam.

B: Jeszcze niedawno mogliśmy zauważyć cię pod nickiem pawelek345, dlaczego akurat Keicam?
K: Tak to prawda, jeszcze nie tak dawno na serwerze mogliście mnie zobaczyć jako pawelek345, zmieniłem nick, ze względów estetycznych, nie podobał mi się, również, gdy ktoś pisał na czacie lub mówił do mnie na VC, ciągle słyszałem tylko „ej pawełek”, „pawelek”, po czasie zaczęło mnie to irytować, a zmieniłem nick na Keicam, ponieważ Keicam od tyłu to Maciek, czyli tak jak mam na imię, a spodobał mi się, więc na taki zmieniłem.

B: Byłeś w jakiś frakcjach? Jak wspominasz chwile spędzone we frakcji?
K: Owszem byłem w dwóch frakcjach, może na początek milsze wspomnienia, czyli frakcja San Andreas Medical Department, w której spotkałem bardzo miłych, wyrozumiałych ludzi, z którymi niestety kontakt mi się urwał, samego byłego lidera frakcji, Mario poznałem na egzaminie oraz również mam miłe wspomnienia z nim, gdyż był najzwyczajniej miły i pełen humoru. Niestety nie udało mi się zdać egzaminu praktycznego, przez co zostałem wydalony z frakcji, której nigdy nie zapomnę i może wrócę w najbliższym czasie. Niestety gorzej zapamiętana frakcja to San Andreas Fire Department, lecz nie było to spowodowane przez zarząd oraz atmosferę, tylko przez jednego członka frakcji, który brzydko powiem „podkablował” na mnie poza służbą i zgłosił do administracji, przez co dostałem zakaz prowadzenia na 4 dni oraz zostałem wydalony ze struktur frakcji, sama frakcja była okej, lecz przez tego jednego członka mam złe wspomnienia z żadnych frakcji nie odszedłem, tylko w SAMD nie zdałem egzaminu, a w SAFD zostałem wyrzucony przez karę serwerową.

Ppj6rmg.png

B: Ile mniej więcej wart jest twój majątek i jakie prace preferujesz do zarobku?
K: Można powiedzieć, że mój majątek nie istnieje, gdyż mam auto z eventu „duchomobil”, które jest moim błędem życiowym, ponieważ zamontowałem tam lampy i wtedy nieświadomy ja nie myślałem nad konsekwencjami tego oto czynu, bardzo żałuję tego tuningu, lecz już teraz nic nie zrobię, a mój majątek oceniam na jakieś 62 tysiące dolarów. Najlepsze prace moim zdaniem to odśnieżanie posesji oraz kosiarki, oczywiście, gdy ktoś ma 4 poziom kuriera, to nikt mu nie dorówna, sam nie umiałbym pracować 10-13 h tak jak Natalka na magazynie, jeżeli już miałbym spędzić te 10-13 h na serwerze to wbijałbym kuriera, a nie początkową pracę, jaką jest magazynier.

B: Posiadasz przegrane niecałe 530 godzin na serwerze. Faktycznie 62 tysiące przez tyle godzin nie jest dużą sumą. W takim razie co spowodowało, utratę znacznej części twojego majątku?
K: To prawda nieduża jest to kwota, lecz było to spowodowane tym, że raz chciałem się zabawić w handel, który nie wyszedł niestety, potem straciłem na różnych pojazdach oraz potem nazbierało się kredytów, które udało mi się spłacić, ciężko, ale się powiodło. Moim zdaniem, gdy nie ma się np. tego 4 lvl kuriera, a ma się kredyt 300-400 k to jest po prostu ciężko to spłacić.

B: Jak wiemy, społeczność MTA jest często toksyczna. Czy ty spotkałeś się z hejtem i jak sobie z nim radziłeś?
K: Osobiście tak, spotkałem się z owym hejtem, lecz poradziłem sobie z tym, nie chce mówić jak, ale no kto wie, ten wie.

B: Skoro interesujesz się motoryzacją to, jakie jest twoje wymarzone auto i dlaczego?
K: Moim wymarzonym autem jest passat 1.9 tdi lub bmw e46. Passat z powodu wyglądu i dźwięku oraz bmw, ze względu, na to, że można latać bokiem.

B: A co chciałbyś osiągnąć na serwerze? Jaki jest twój aktualny cel?
K: Akurat to jest dobre pytanie, mam dużo celów, pierwszym celem jest zarobienie tych 200k, a następnie kupno domku i zrobienie sobie kolekcji autek, motorów i innych pojazdów, następnym, zresztą odległym celem będzie swoja własna organizacja, lecz nie wiem jeszcze dokładnie, a wiadomo najlepszy i najdroższy cel mój to Infernus, ale zanim ja na niego zarobię to minie szmat czasu, a no i do końca roku planuję wbić 4 poziom kuriera, gdyż, bardzo ułatwiłoby mi to osiągnąć ten cel.

B: Gdybyś mógł cofnąć czas i zacząć od nowa grę, co byś zmienił?
K: 
Bardzo dobre pytanie. Gdybym mógł cofnąć czas, to na pewno nie wydawałbym kasy na jakieś pierdoły typu projekty gruzów, kupowanie aut, które mi się podobają, a nie koniecznie są opłacalne, tak samo nie szedłbym od razu do jakiejś organizacji, gdyż przez składki, kary oraz wstępne, straciłem dosyć dużo swoich funduszy, również, nie sprzedawałbym mojego auta schaftera, gdyż jest on teraz dosyć sporo warty i mógłbym go sprzedać z zyskiem, przez co bym kupił coś lepszego. No cóż, czasu nie cofnę, mogę tylko o tym myśleć i wspominać.

B: Jest coś, co chciałabyś zobaczyć na serwerze? Może jakiś nowe auto lub praca?
K: Osobiście auto to chciałbym zobaczyć na serwerze auto Hotring Racer, tylko że w innej formie niż ten oryginalny, czyli np. bez tej klatki, bez napisów itd. tak jak jest to na konkurencyjnym serwerze znanym pod różnymi formami, ale każdy wie, o co chodzi. A pracą, na którą czekam to oczywiście wyczekiwana przez wszystkich kopalnia obok Angel Pine lub w Las Venturas, mam nadzieję, że kiedyś wdrożą tę pracę oraz to auto, bo te opcje zasługują na dodanie.

B: Uprawiasz jakiś sport? Jeżeli tak, to jaki?
K: Nie, nie uprawiam żadnego sportu, gdyż nie interesuje mnie żaden, jedynie co to deskorolką lubię jeździć, nic poza tym.

B: Dobrze, na koniec wywiadu chciałbyś kogoś pozdrowić?
K: Na sam koniec chciałbym serdecznie pozdrowić moich znajomych @AlimentoS @Baleron @Kosiarczyk @TheKrzychu13 wraz z całą organizacją Army For You oraz każdego, kto chce być pozdrowiony.

B: W takim razie dziękuję za wywiad, do zobaczenia!
K: Również dziękuję, do zobaczenia!

XGwBbve.png 

Szybkie strzały

B: Infernus czy Turismo?
K: Infernus

B: Kosiarki czy Kurier?
K: Kurier

B: Benzyna czy Diesel?
K: Benzyna

B: V-max czy Drift?
K: V-max

B: SAMD czy SAFD?
K: SAMD

B: Konsola czy Komputer?
K: Komputer

B: Kawa czy Kakao?
K: Kakao

B: Zima czy Lato?
K: Lato

B: Rosół czy Pomidorowa?
K: Rosół

B: Rolnictwo czy Motoryzacja?
K: Rolnictwo

XGwBbve.png

To by było na tyle w dzisiejszym wywiadzie, dziękuję wam za przeczytanie. Zapraszam do następnych, miłego dnia!

DVyCJnw.gif

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News
Autor: Pressman @Baleron

Grafiki:  Senior Graphic Designer @Aiishan
Korekta: Reporter @xanny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.