Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Wywiad z Prezenterami Project FM #2

Limek

Rekomendowane odpowiedzi

UHHxv4H.png

image.png

Witajcie drodzy czytelnicy, z tej strony Junior Pressman Limek! Chciałbym wam dzisiaj przedstawić wywiady z prezenterami radia Project FM. Jest to już druga taka część z trzech wywiadów. Starałem się zadawać każdemu trochę różne pytania. Dajcie znać, kto jest waszym ulubionym prezenterem. Zachęcam gorąco do przeczytania.

Gzqqb1L.png

L: @Limek  S: @Stasiekk

L: Cześć Stasiekk! Limek z redakcji Project News się kłania.
S
Witaj Limek! Stasiekk z radia ProjectFM się kłania.

L: Czy masz teraz trochę czasu? Kilka pytanek bym chciał zadać. Z racji, iż przeprowadzam wywiad z prezenterami radia Project FM i uznałem, że z takim aktywnym graczem jak ty wywiad ten też powinien się pojawić.
S: Jasne, zadawaj śmiało pytanka. Odpowiem na tyle, ile potrafię. 

L: Jak to się stało, że trafiłeś do radia? Większość Twoich znajomych odpowiada, że chcą się integrować ze społecznością Project RPG.
SDokładnie tak samo jest w moim przypadku. Jarała mnie zawsze muzyka, więc stwierdziłem, że spróbuje swoich sił w radiu. Oczywiście z początku były lekkie komplikacje z ogarnięciem tego wszystkiego, ale teraz już jest w porządku.

L: A jak pamiętasz swoją pierwszą audycję?
SMoja pierwsza audycja była bardzo stresująca. Nie wiedziałem totalnie, jak się dostosować do klimatu radia serwerowego tym bardziej nadając na żywo muzykę dla ponad 200 czy 300 osób. Przygotowywałem się do tej audycji około godziny. Stałem przed lustrem i mówiłem sam do Siebie (przedstawiałem się, jak to zawsze robię po wejściu na audycję). Tak wiem, brzmi komicznie, ale zadziałało! Mega dobrze i swobodnie mi się prowadziło audycję tym bardziej, jeśli ludzie mi pisali, że im się podoba muzyka, którą nadaję.

L: No proszę, jeżeli taka metoda zadziałała, to bardzo mnie to cieszy! Miałem okazję dzisiaj być na audycji i rzeczywiście, miałeś dużo spokoju w sobie. A jaki rodzaj muzyki najbardziej preferujesz?
SOwszem, miałem bardzo dużo spokoju jak już przeważnie na każdej audycji. Nie jest mi już straszna komunikacja z osobami na serwerze. U mnie na audycji puszczana jest muzyka w skrócie różna. Nie kładę nacisku na jeden rodzaj muzyki ze względu, że ProjectRPG składa się z ludzi o różnych poglądach, jeśli chodzi o muzykę. Staram się puszczać piosenki spokojne dla osób, które może miały gorszy dzień lub ciężką pracę i w jakimś stopniu im dogodzić rozgrywkę na serwerze, ale nie ukrywam, że również czasami puszczę piosenki zwane vixą na rozluźnienie atmosfery.

L: Co jeżeli nie masz piosenki, o którą gracz poprosi?
SW przypadku, gdy gracz podsyła mi w wiadomości prywatnej tytuł oraz wykonawcę piosenki i po dogłębnym sprawdzeniu folderów z muzyką stwierdzę, że jej nie posiadam, przepraszam gracza i mówię, że na następną audycję postaram się ją pobrać. Oczywiście nie pozostawiam piosenki w nie pamięć, ponieważ zapisuje ją sobie w notatniku, a następnie po pobraniu odhaczam.

L: Ile utworów posiadasz dla nas graczy? Przygotowujesz playlistę swoją czy na spontanie? Możesz nam opisać, jak to wygląda
SNie będę teraz liczył oczywiście tych utworów z tego powodu, że nie są one do zliczenia, jest ich po prostu masa. Co do playlist, posiadam foldery o różnych nazwach typu vixa, chill i tym podobne, by piosenki, które życzą sobie gracze, nie myliły mi się podczas poszukiwań. Jest to oczywiście również wygoda dla mnie, jeśli chce coś puścić spokojnego, odpalam folder z nazwą chill i wiem, że akurat tutaj będą piosenki spokojne. Działa to również w drugą stronę. Na ogół piosenki puszczam na spontanie, chyba że tak jak wspominałem wyżej, jakiś gracz sobie zażyczy jakiś konkretny tytuł.

L: Super pomysł z tymi folderami! Jak możemy wyróżnić Twoją audycję? Organizujesz jakieś gry i zabawy?
SJasne, ostatnio była sytuacja, że pewne osoby, z którymi jeszcze w tamtym momencie miałem jakiś kontakt, próbowały na moją audycję zorganizować zlot motoryzacyjny. Bardzo się ucieszyłem i byłem wręcz zaskoczony takim pomysłem z ich strony z tego powodu, że no można powiedzieć, zostałem w jakiś sposób doceniony przez osoby, których w realnym świecie nie znam. Zdarza mi się również robić jakieś „szybkie paluszki” na audycji, lecz nie posiadamy niestety zbyt wysokiej kwoty na rozdanie podczas jednego występu. Można również wyróżnić moją audycję tym, że do każdego podchodzę w sposób mega luźny, staram się w jakiś sposób zażartować oczywiście nie żeby urazić tę osobę, tylko żeby się uśmiechnęła przed tym monitorem. 😄

L: Dziękuję Ci bardzo za wywiad! Chciałbym życzyć Ci spokojnych audycji oraz dużo donejcików, na koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?
SNie ma żadnego problemu, oczywiście jestem do usług. Dziękuje bardzo za życzenia. Chciałbym oczywiście pozdrowić mojego znajomego z frakcji, jak i z radia ProjectFM, którym jest to @Fideek oraz oczywiście ciebie.

L: Dziękuje bardzo, do usłyszenia, pozdrawiam.

jgBq0dn.png

L: @Limek  P: @PudzianzVolvo

L: Cześć! Junior Pressman Limek z tej strony. Czy chciałbyś odpowiedzieć na kilka moich pytań?
P
Witam, Prezenter PudzianzVolvo kłaniam się nisko. Jasne, nie ma problemu.

L: Opowiedz, proszę, jak zaczęła się Twoja przygoda w radiu Project FM.
P
Moja przygoda w radiu zaczęła się w czerwcu zeszłego roku. Dołączyłem tam z powodu mojej pasji do muzyki i chęci dzielenia się nią, z resztą użytkowników serwera ProjectRPG. Jednakże do dołączenia namówili mnie także znajomi z serwera i powiem, że jest to jedna z fajniejszych decyzji, którą podjąłem podczas grania na serwerze.

L: Jak oceniasz siebie na tej pozycji? Odczuwasz stres podczas prowadzenia audycji?
P
Powiem tak, z początku przez słaby mikrofon moje audycje nie były rewelacyjne. Po czasie nabyłem sobie lepszy, teraz audycje są, że tak powiem akceptowalne. Jest u mnie trochę niedociągnięć, które staram się poprawiać. Co do pozycji, to każdy prezenter jest oceniany inaczej przez społeczność ze względu na muzykę, którą puszcza. Na moich audycjach pojawia się dużo klasyków z Polski, jak i Ameryki oraz czasami metalowe brzmienie. Dlatego moje audycje są odbierane trochę inaczej, ponieważ nie puszczam vixy lub podobnych piosenek, bo najzwyczajniej w świecie nie jest to mój styl. A czy odczuwam stres? Stres może działać negatywnie lub pozytywnie, u mnie działa bardziej pozytywnie.

L: Czy widziałbyś siebie w zarządzie radia?
P
Nie, jest to duża odpowiedzialność, przez to, że pracuję oraz nie siedzę już tak długo przed komputerem, jak wcześniej to nie miałbym na to czasu i niestety zaniedbywałbym wtedy swoje obowiązki.

L: Podczas ilu oficjalnych imprez byłeś obecny?
P:
 Jeśli mnie pamięć nie myli to na jednej, były to walentynki z PFM.

L: Kto według Ciebie jest najbardziej pomocny oraz najszybciej odpowiada na pytania z PFM?
P
Dużo osób jest pomocnych. Zarząd, jak i reszta prezenterów. Według mnie nie ma czegoś takiego, kto najszybciej odpowiada. Każdy ma swoje życie prywatne, także jest to zależne od czasu. Momentami jest tak, że połowa PFM odpowie Ci na pytanie, które zadałeś, a czasami trzeba poczekać. No ale jak już mówiłem, czas gra tu dużą rolę.

L: Czy jako prezenter zmieniłbyś coś podczas audycji, ewentualnie w PFM?
P
Nie, na chwilę obecną nie odczuwam takiej potrzeby i konieczności.

L: Czy chciałbyś kogoś pozdrowić?
P
Pozdrawiam całą ekipę z SATC, ProjectFM, organizację Jabol Warehouse, @Chudy_Szczur*dm, @Banan99. Niech się to trzyma, dobry przekaz leci.

L: Dziękuję za znalezienie czasu. Pozdrawiam.
P
Pozdrawiam cieplutko.

eoWk4YM.png

L: @Limek S: @Szuru

L: Cześć, z tej strony Junior Pressman Limek z redakcji Project News. Czy masz chwilę, aby udzielić mi odpowiedzi na parę pytań?
S: 
Cześć Limek, jasne. Mam czas, aby odpowiedzieć na Twoje pytania.

L: Jakie rodzaje muzyki preferujesz na audycji, a jakie preferują gracze?
S: 
Wiadomo, każdy ma inny gust muzyczny. Zauważyłem, że ludzie uwielbiają stare hity w remixach. Ja sam preferuję najbardziej trap. Na ogół staram się puszczać to, co chcą gracze.

L: Kto jest właścicielem radia oraz kto mu pomaga?
S: 
Aktualnym właścicielem jest Jezus_Carbonara, tuż pod nim jest noisyy oraz Kulek.

L: Gdzie możemy posłuchać radia Project FM?
S: 
Radia można słuchać w grze na stacji - Project FM. Drugą opcją jest strona internetowa poniżej.
https://panelradiowy.projectrpg.pl/public/projectfm

L: Ile aktualnie osób liczy zespół radiowy?
S: 
W tym momencie mamy 19 osób, licząc zarząd.

L: W jaki sposób działa u was zapisywanie się na audycję?
S: 
Więc tak, mamy taki kalendarz, w którym wpisujemy się na dany dzień z wyprzedzeniem maksymalnie dwu dniowym, aby nie wchodzić sobie w drogę.

L: Jest jakiś maksymalny czas, przez ile możecie grać na jednej audycji?
S: 
Na jednej audycji możemy przegrać dwie godziny, chyba że zarząd wyrazi zgodę na dłużej.

L: Opowiedz coś o swoich audycjach.
S: 
Audycje, prowadzone przez moją osobe są z pasji do muzyki oraz dla całej społeczności serwera ProjectPRPG. Mam doświadczenie w muzyce od tzw. strony zaplecza. Jeżeli łączysz hobby z pasją, wtedy to wychodzi. Głównie audycje, które prowadzę, zależą od mojego czasu. Audycję prowadzę wtedy, kiedy mam czas i ochotę. Nie jestem fanem robienia czegoś na siłę, bo jeżeli robisz coś na siłę i nie sprawia Ci to przyjemności, to osobiście nie widzę  sensu tego. Staram się przegrać te 3-4 godziny tygodniowo.

L: Zatem jakie wiadomości najczęściej trafiają do Ciebie?
S: 
Na pierwszym miejscu są pozdrowienia, ponieważ jest to jakby nieodłączny element prezentera. Tuż po tym dałbym donejty, za które dziękuję. Fajne jest to, że ktoś docenia Twoją pracę. Ostatnią rzeczą są zdecydowanie żarty oraz suchary.

L: Czy coś Ciebie stresuje?
S: 
Przy każdym zająknięciu się na pewno lekko stresuje, poza tym nie odczuwam stresu.

L: Czy udało Ci się być na jakiejś oficjalnej imprezie PFM? 
S: 
Była jedna okazja, z której niestety nie skorzystałem, ponieważ wypadła mi bardzo ważna sprawa, ale mam nadzieję, że wkrótce się coś uda.

L: Co nam powiesz o zarobkach?
S: 
Dostajemy pewną kwotę od samego radia, taka godzinówka oraz donejty od graczy.

L: Jaka jest atmosfera u was?
S: 
Atmosfera w radiu jest bardzo przyjemna, jeżeli mamy jakiś problem, to zawsze jest ktoś do pomocy. Sam zarząd działa bardzo szybko (oczywiście, jeżeli ma czas), dodatkowo prowadzą sporą interakcję z pracownikami.

L: Ostatnie pytanie na dziś. Podczas audycji jest obowiązek przebywania w siedzibie Project FM?
S: 
Nie, możemy robić, co chcemy. Przykładowo pracować na pracy dorywczej lub jeździć po stanie San Fierro.

L: Dziękuję bardzo Szuru za wywiad. Do zobaczenia i do usłyszenia!
SDziękuję również, papa.

w89kYhm.png

8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News
Twórca artykułu - Junior Pressman  @Limek
Grafiki - Senior Graphic Designer  @Aiishan
Autoryzacja - Reporter @xanny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.