Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Bezdomni oblegają Los Santos!

_PeMaR_

Rekomendowane odpowiedzi

iP3XWcP.png

naTqDnE.png

Witam, z tej strony Reporter _PeMaR_, z redakcji Project News. Mieszkańcy narzekają na dużą liczbę bezdomnych w mieście, czym jest spowodowany ich napływ i dlaczego w Los Santos jest ich tak dużo, zapraszam do artykułu.

VDgjwdI.png

Z roku na rok liczba bezdomnych na ulicach Los Santos wzrasta, ich napływ jest tak duży, że miasto ma specjalną organizację do zarządzania nimi i różne działy. Podobno w samym centrum miasta mieszka ich około 3 tysięcy, namioty są rozbite na ulicach i parkingach. Mieszkańcy skarżą się coraz częściej, w tej sprawię i nie chcą zwiedzać centrum miasta, jak i wybrzeża. Turyści przyjeżdżają z chęcią wypoczęcia, a przy plaży porozstawiane są namioty. Urząd miasta Los Santos mówi, że jest to wina ich samych, ponieważ mieszkania są dostępne w atrakcyjnych cenach, lecz bezdomni bez wyższej szkoły nie mają i tak jak na nie zarobić, a potem wyżyć, bo koszty życia w Los Santos są ogromne, tak przyznają mieszkańcy tego miasta, jak i bezdomni. 

BZPGslX.gif

Udało się przeprowadzić wywiad z jednym bezdomnym człowiekiem, który mieszka tu bardzo długo i postanowił opowiedzieć swoją historię.

Gzqqb1L.png

R: Redaktor _PeMaR_  |  B: Bezdomny z Los Santos

R: Witam, z tej strony Redaktor _PeMaR_, z redakcji Project News, czy mogę zadać kilka pytań Panu?
B:
 Jasne, śmiało proszę pytać, czasu mam mnóstwo.

R: Ile lat Pan mieszka jako bezdomny i dlaczego nie zamierza Pan tego zmienić?
B: Bezdomnym jestem od 11 lat, nie zamierzam tego zmieniać jak na razie, dlatego że zbytnio nie mam jak, bo koszty tu są wielkie, gadają, że jest praca i tanie mieszkania, ale to nie prawda, zarobię grosze i ledwo mnie będzie stać na jedzenie, a co dopiero mieszkanie, więcej zarobię tu na plaży, grając na gitarze, czy po prostu żebrząc. Ludzie dla mnie są mili, bo rozumieją moją sytuację, lata są ciepłe i dla mnie dochodowe, bo turyści rzucą na tacę, a zimą w miarę ciepły grzejnik mam w namiocie, więc da się żyć.

R: A jak to się stało, że Pan został bezdomnym człowiekiem?
B: 
Miałem wtedy 32 lata, nie piłem, nie brałem żadnych narkotyków, więc dziwne, że zostałem bez domu i kasy, lecz taka prawda, nie poszedłem na studia, urodziłem 2 dzieci i po prostu nie miałem kasy na ich utrzymanie, a żona mnie rzuciła dla innego, co był inżynierem. Nic mi nie pozostało, jak ta droga, którą teraz podążam.

R: Imponująca historia, ja życzę Panu powodzenia i miłego dnia.
B: 
Miłego dnia!

vfG91sA.png

Bezdomnym w Los Santos się żyję dobrze i źle, lokalni mieszkańcy im pomogą i wesprą dolarem. Ja dziękuje za przeczytanie artykułu i życzę miłego dnia, adios!

8eybfgF.png

Autor: Reporter @_PeMaR_
Grafiki: Senior Graphic Designer  @Aiishan
Korekta: Reporter @xanny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.