Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Śmierć podczas morsowania

kvbvs

Rekomendowane odpowiedzi

vuAXDtN.png

naTqDnE.png

Witajcie, z tej strony Junior Pressman @kjvbusz Redakcji Prasowej Project News. W dzisiejszym artykule opowiem wam o tragicznym wydarzeniu podczas morsowania. Zapraszam do przeczytania.

VDgjwdI.png

Morsowanie, czyli zanurzanie lub krótka kąpiel w zimnym jeziorze, rzece i innych zbiornikach wodnych. Morsuje się w okresie zimowym, kiedy temperatura jest ujemna lub lekko powyżej zera. Najczęściej robi się to w grupach, jednak jeden z mieszkańców San Fierro wyruszył sam na morsowanie. Jest nim Carl, który wielokrotnie przybywał ze znajomymi w okresie zimowym w zimnych jeziorach oraz rzekach. Mężczyzna, udając się sam na morsowanie, popełnił jednak wielki błąd, który odbił się na jego życiu. Mroźnego poranka, dokładniej 18.12.2004 roku Carl postanowił przejechać się do pobliskiego Blueberry i trochę popływać w wodzie, nad którą unosiła się, gruba pokrywa lodowa. Po dotarciu na miejsce mężczyzna się rozebrał i zaczął wchodzić do lodowatej wody. Przy brzegu wycięte w lodzie była dziura na kształt koła, dzięki której morsy mogły wejść do wody. Carl zaraz po wejściu do wody zanurzył się i zaczął płynąć w kierunku drugiego brzegu. Mężczyzna płynął w kierunku drugiego brzegu, przy którym nie było żadnego otworu, przez który Carl mógłby wyjść. Był on w totalnym szoku, ponieważ ledwo już ruszał nogami i rękoma, a żeby wydostać się spod grubej pokrywy lodowej, musiał wrócić na brzeg od strony Fort Carson. Niestety Carl po chwili stracił przytomność, lecz po kilku minutach jeden z kierowców ciężarówki zauważył unoszące się ciało Carla pod lodem. Kierowca natychmiast zadzwonił na karetkę, która po 11 minutach dotarła na miejsce. Na nieszczęście Carla było już za późno na jakikolwiek ratunek utopionego mężczyzny i potwierdzono zgon. Po tej sytuacji postanowiłem przeprowadzić wywiad z jednym z kolegów Carla.

a3UYpdI.gif

Gzqqb1L.png

R - Redaktor @kjvbus  K - Kolega Carla

R: Witam, z tej strony Junior Pressman @kjvbus z Redakcji Prasowej Project News, czy miałbyś czas odpowiedzieć na kilka pytań?
K:
Tak, jasne.

R: Dobrze, od kiedy znałeś się z Carlem?
K:
Znałem się z nim od 1 klasy podstawówki, zawsze sobie nawzajem pomagaliśmy oraz dużo przybywaliśmy na boisku, grając w piłkę nożną.

R: Dużo razy byliście na morsowaniu?
K:
Tak, nie pamiętam dokładnie ile, ale sporo razy.

R: Jak zareagowałeś na śmierć swojego kolegi?
K:
Totalnie zamarłem w tamtym momencie, ponieważ zdałem sobie sprawę, że już nigdy nie zobaczę się z Carlem. Przyznam się, że uroniłem łezkę, gdyż było to kilkanaście lat wspaniałej znajomości.

R: To już na tyle, dziękuję Ci za chęć przeprowadzenia wywiadu.
K:
Dziękuję, miło mi się rozmawiało.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News

Autor: Junior Pressman @kjvbus
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Empl. Menager @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.