Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Zagrożenia mieszkańców San Andreas

Sz3wcu

Rekomendowane odpowiedzi

erXLZ64.png

tQxJChk.png

Witajcie drodzy czytelnicy, z tej strony Trainee Sz3wcu z akademii Project News. W dzisiejszym artykule poruszę tę ciemniejszą stronę naszego pięknego San Andreas, czyli niebezpieczeństwa, z jakimi mieszkańcy miasta muszą się zmagać z dnia na dzień. Poprosiłem kilka osób o pomoc w wyszczególnieniu zagrożeń życia codziennego. Razem z wywiadowcami przedstawimy San Andreas z mniej przyjemnej strony i doradzimy, na co uważać, jak postępować by nasi bliscy, znajomi oraz my sami byli bezpieczni, zapraszam do lektury.

7f7u2TN.png

Dzisiaj, wczoraj a może nawet i jutro my, mieszkańcy będziemy narażeni na niebezpieczeństwo... Jednymi z najczęstszych niebezpieczeństw są piraci drogowi, grupy przestępcze, wypadki, pożary, oszustwa, nałogi takie jak uzależnienia od alkoholu, narkotyków czy też hazardu, kradzieże i wiele innych. Jest to niepokojące zjawisko. Mieszkańcy chcą powiedzieć stanowcze NIE, zagrożeniom, od których zależy nie tylko ich życie, ale też zdrowie fizyczne czy psychiczne. Służby robią wszystko, co w ich mocy, by zadbać o ich bezpieczeństwo, ale to my sami musimy zmienić swoje życie. Postanowiłem zapytać poszczególnych przedstawicieli danych frakcji, by dowiedzieć się, z czym to oni muszą się zmagać jako "strażnicy" życia, przede wszystkim mieszkańców.

ruHf05Y.png

W pierwszej kolejności poprosiłem o wywiad Junior Hospital Managera Szendera, z San Andreas Medical Department.

hcsuzHu.png

T - Trainee @Sz3wcu  | M - Junior Hospital Manager @Szender

T: Dzień dobry, Trainee Sz3wcu z Akademii Prasowej Project News. Na początku prosiłbym Pana o krótkie przedstawienie się.
M: Witam serdecznie Junior Hospital Manager Szender z San Andreas Medical Department.

T: Witam, Panie Menadżerze. Mieszkańcy San Andreas borykają się z licznymi zagrożeniami w swoim ukochanym mieście. Chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda dbanie o bezpieczeństwo mieszkańców ze strony San Andreas Medical Department? Z jakimi zgłoszeniami pańska frakcja spotyka się najczęściej ?
M: Niestety to prawda. Mieszkańcy często nie przestrzegają kodeksu ruchu drogowego, uważając, że są na torze wyścigowym. Najczęściej nasza frakcja ma zgłoszenia właśnie w tego typu przypadkach. Wypadki są codziennością.

T: To prawda, wypadków na drogach, szczególnie w sezonie zimowym jest najwięcej, lecz wiem, że nie jest to jedyny problem. Co jeszcze według Pana jest znaczącym zagrożeniem mieszkańców? Czy są to, może nałogi tzn. alkohol, narkotyki lub Grupy przestępcze? Czy może narastająca ilość wirusów i coraz to nowszych chorób, które dotykają mieszkańców? Czy SAMD jest odpowiednio przygotowana na zwalczanie tego rodzaju niebezpieczeństw życia codziennego?
M: Powiem Panu tak... nałogi to plagą dzisiejszych czasów. Dostęp do alkoholu oraz narkotyków jest ogromny. Próby walki z tym są niestety ciężkie. Ludzie niestety często ulegają tym nałogom, nie potrafiąc w porę powiedzieć stanowczego STOP. Od strony stricte chorobowej wirusy oraz mutujące choroby również mają ogromny wpływ na zdrowie ludzi choćby całkiem niedawno przechodzony przez większość populacji COVID-19.

T: Zgadzam się z Panem w stu procentach. Ilość osób niszczących sobie życie przez nałogi rośnie nieubłaganie wiele. Czy SAMC ma odpowiedni personel i sprzęt do radzenia sobie z ów problemami ? Czy według Pana przydałoby się, dla dobra innych zmodernizować bądź wymienić użytkowany przez ratowników medycznych, lekarzy bądź terapeutów sprzęt ?
M: Uważam, że zawsze może być lepiej. Mamy już pewne plany na wprowadzenie nowych sprzętów, a także uprawnień dla naszych pracowników.

T: Co Pan, jako wykwalifikowana osoba, która pomaga społeczności, od której nie kiedy zależy życie człowieka, chciałby powiedzieć lub przekazać, żeby ludzie zwracali uwagę na swoje bezpieczeństwo, swoich rodzin czy znajomych ?
M: Chciałbym, aby każdy 2 razy pomyślał przed zrobieniem czegoś, co może odmienić jego życie na gorsze. Należy pamiętać, aby nie wsiadać, do aut będąc zdenerwowanym, pijąc, czując się jak Bóg, a także, aby stronić od alkoholu i używek narkotykowych.

T: W takim razie dziękuje za wywiad Panie Menadżerze, życzę owocnej a szczególnie bezpiecznej służby. A was czytelnicy zachęcamy o dbanie o swoje i innych bezpieczeństwo.
M: Dziękuję również.

Fj2umsw.png

Następnie poprosiłem o pomoc Lieutenant'a xanny'ego z Highway Patrolu.

XGwBbve.png

T - Trainee @Sz3wcu | X - Lieutenant @xanny

T: Dzień dobry, Trainee Sz3wcu z Redakcji Prasowej Project News. Prosiłbym na samym początku, aby się pan przedstawił, powiedział, jak długo pan służy ?
X: Witam serdecznie, Lieutenant xanny z Highway Patrolu, co do pytania to służę już od kilku dobrych lat.

T: Proszę Pana mieszkańcy San Andreas, borykają się nagminnie, z wieloma problemami, jednym z najczęściej wymienianych spośród wszystkich to piraci drogowi, niekiedy nazywani "amatorami driftu". Dziś mogliśmy się spotkać z ich "imprezą", mam przez to na myśli niebezpieczne zabawy, podczas których łamią przepisy ruchu drogowego, przez co zagrażają bezpieczeństwu na drodze. Ich zabawni jest między innymi drift wokół ronda w Las Venturas i wyścigi. Przez bardzo długi czas uczestnicy tych zabaw kontynuowali je, a policja nie reagowała. Podczas nielegalnych wyścigów i driftu dochodziło niejednokrotnie do wypadków zwykłych ludzi. Dlaczego Policja nie zareagowała ? Co jest przyczyną tak nikłej obecności policji w mieście ?
X: Jak już wspomniałeś w drugim pytaniu, na tę porę była nikła obecność policjantów, dodatkowo jak na takie zgromadzenie potrzebowalibyśmy jednostek SWAT, których jak się domyślam, nie było nikogo na służbie. Oczywiście to są tylko moje spostrzeżenie, bo sam nie byłem przy tej "akcji". Jednak mogę zapewnić, że Stan San Andreas jest strzeżony przez bardzo dobrych policjantów. Takie sytuacje jak ta, są niedopuszczalne i bardzo niebezpieczne wśród zwykłych cywili. Nie będę się wypowiadał za moich kolegów z pracy, lecz ja jestem w gotowości, aby nie dopuścić do takiego przedsięwzięcia następnym razem.

T: Bardzo miło to słyszeć, że ktoś strzeże bezpieczeństwa nasz i naszych bliskich. Na razie mieszkańcy widzą same odejścia lub wydalenia z frakcji. Jakie kroki są podejmowane, by liczba policjantów w mieście się zwiększyła?
X: Aktualnie jest rekrutacja w nasze szeregi, wszyscy chętni niech piszą, czasu za wiele nie ma. Odejścia oraz wydalenia są spowodowane albo niekompetencją, albo brakiem czasu czy też wypaleniem. Jak widać Zarząd SAPD działa także nad tym, by w naszych szeregach byli sami kompetentni do tego funkcjonariusze.

T: To bardzo dobre wieści. Miejmy nadzieję, że jak największą ilość przyszłych policjantów się zgłosi i stara ekipa łącznie z nową będzie współpracować, by te zagrożenia ograniczyć. Z jakimi zgłoszeniami z pana doświadczenia policja spotyka się najwcześniej poza łamaniem kodeksu ruchu drogowego ?
X: Nasze zgłoszenia to głównie "skoczek" tzn. osoba próbująca pozbawić swoje życie skacząc z bardzo wysokiego budynku. Czasem też są zgłoszenia wysokiego ryzyka, takie jak napad na bank czy też porwanie jakiegoś cywila. Oczywiście są też tak zwane "śmieszki" i onanizują się w miejscach publicznych... jednakże jak mówiłem głównie to skoczek lub też zwykła interwencja w postaci jakiejś stuczki bądź pijanego kierowcy.

T: Co według Pana mogłoby pomóc w ograniczeniu tego typu złych, niepoprawnych i zagrażających zdrowiu lub życiu zachowań ? Jak zwykli cywile mogliby zrobić, aby takich sytuacji było mniej?
X: Moim zdaniem wystarczy pójść na specjalne tory do takich zabaw, mamy takich dużo w miastach. Droga codziennego użytku, nie jest przeznaczona do driftu. Jeśli mam być szczery to osoby, które mają trochę "oleju w głowie" to zrozumieją, lecz te, które dalej tak robią, niech mają świadomość, że to też jest przestępstwo i będą z tego wyciągane konsekwencje.

T: Zgadzam się z Panem w 100%. Fanatyków driftu zapraszamy na tory do tego przeznaczone. Dziękuję za wywiad, była to dla mnie niezmierna przyjemność.
X: Dziękuję również i pozdrawiam czytelników.

8SV9nYW.gif

0UpYBxj.png

A trzecią i ostatnią osobą, która udzieliła mi wywiadu, była przedstawicielem frakcji San Andreas Fire Department i był nią Capitan @MasnyBratan

XGwBbve.png

T - Trainee @Sz3wcu | B - Capitan @MasnyBratan

T: Dzień dobry Trainee Sz3wcu z akademii Project News. Niezmiernie mi miło, że zgodził się pan udzielić wywiadu. Poprosiłbym teraz, abyś się przedstawił i powiedział pokrótce naszym czytelnikom, kim jesteś.
B: Cześć jestem Bratan, na serwerze gram od stycznia 2021 roku. Należę do struktur frakcji Fire Departament, do której po raz pierwszy dołączyłem w lutym 2021 roku. Jestem również Supporterem na naszym serwerze. Oraz Vice Liderem organizacji Triada.

T: Należy pan do Fire Department i na jakim stopniu jesteś?
B: W strukturze Fire Department znajduję się aktualnie na stopniu Captain, który należy do przedziału Training Staff i jest przedziałem przygotowawczym przed dołączeniem do zarządu frakcji.

T: To oznacza, że szkoli Pan młodych, przyszłych strażaków prawda ?
B: Nie do końca, ponieważ przedział Training Staff nazywa się tak tylko z nazwy. To prawda szkolę nowo przyjęte akademie. Jestem zastępcą lidera szkoleniowców w naszej frakcji, zajmuję się szkoleniem nowo przyjętych akademików oraz obecnościami naszej ekipy szkoleniowej.

T: Rozumiem, to odpowiedzialna funkcja. Poprosiłem Pana o wywiad, ponieważ w San Andreas ostatnimi czasy wydarzyło się dużo niebezpiecznych zdarzeń, z którymi mieszkańcy mają wrażenie, frakcje sobie nie radzą. Dziś porozmawiamy o zagrożeniach, którymi zajmuję się San Andreas Fire Department. Na początku chciałbym poruszyć sprawę zagrożeń, które zmniejszają bezpieczeństwo na drodze, mam na myśli powalone drzewa oraz plamy oleju. Na przestrzeni ostatnich kilku dni jeden z naszych pojazdów biznesowych miał wypadek przez plamę oleju, proszę pana, aby wyjaśnił nam, jaka jest procedura usuwania takich plam i jak się wasza frakcja o takich zagrożeniach dowiaduje ?
B: Plamy są dla nas oznaczone przez cały czas, jeżeli dostaniemy zgłoszenie, to niezwłocznie na nie wyruszamy. Po dojeździe na miejsce od razu zabieramy się, do roboty wyciągamy wiaderko, z sorbentem i rozprowadzamy go po plamie. Następnie odczekujemy 5 min, po czym zbieramy nasz sorbent, który wchłonie w tym czasie całą substancję. Sorbent jest substancją wykorzystywaną przez nas do wszelakich wycieków właśnie takich jak plamy na drodze czy wycieki spod pojazdu podczas wypadków komunikacyjnych.

T: Wydaje się proste, a jak to jest w przypadku powalonych drzew? One też są poważnym niebezpieczeństwem.
B: Tak są poważnym niebezpieczeństwem, tym bardziej na autostradach gdzie rozpędzone auto może w nie wjechać. W takim przypadku wyjeżdżamy, na zgłoszenie przygotowujemy piłę do cięcia, następnie tniemy kłodę i sprzątamy po sobie, bardzo prosta sprawa.

T: Wydaje się na jeszcze prostsze. Zadam panu pytanie, które zadałem w dwóch poprzednich wywiadach mianowicie z jakimi zgłoszeniami SAFD ma najwięcej do czynienia? Które pojawiają się najczęściej?
B: Najczęściej pojawiają się plamy oraz kłody myślę, że przez ich ilość w San Andreas.

T: Rozumiem, wrócę jeszcze na chwilę do procedury wykonywania zgłoszeń. Jak to jest z pożarami? Ile osób minimum musi jechać na pożar, by zlikwidować to zagrożenie ?
B: Na pożar zewnętrzny dysponujemy jedną jednostkę 2-osobową, natomiast na pożar wewnętrzny jest to od 1 do 2 jednostek, zależy od wielkości tego pożaru. Na pożarach zewnętrznych najczęściej używamy linii szybkiego natarcia, natomiast do pożarów wewnętrznych zawsze jest to pełna linia składająca się z w-52 oraz w-75.

T: Co by pan zmienił, aby poprawić bezpieczeństwo w San Andreas i co by pan przekazał mieszkańcom, aby ich czynami poprawić to bezpieczeństwo ?
B: Więcej uwagi podczas prowadzenia auta, aby było mnie wypadków w stanie San Andreas. Zakaz telefonu podczas jazdy samochodem oraz przestrzeganie kodeksu ruchu drogowego.

T: Dziękuje, to tyle. Bardzo miło było skorzystać z pana wolnej chwili i przeprowadzić wywiad. Pozdrawiam, twoją frakcję oraz czytelników.
B: Również pozdrawiam czytających oraz dziękuje za wywiad.

36np72L.gif

huohHVu.png

Dla Redakcji Prasowej Project News
Autor: Trainee @Sz3wcu
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Reporter @xanny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.