Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Kolejne dni "Cejota" na serwerze.

xHamster

Rekomendowane odpowiedzi

nmuJTbh.png
naTqDnE.png

Cześć, ja jestem Employee Manager @xHamster z Redakcji Prasowej Project News i przychodzę do Was po raz kolejny z Carlem. Jest to kontynuacja poprzedniej części, którą możecie zobaczyć pod tym linkiem:

https://projectrpg.pl/topic/70950-project-news-pierwsze-dni-cejota-na-serwerze/

Zapraszam do lektury.

VDgjwdI.png

W poprzedniej części skończyliśmy na tym, że Carl kupuje swój pierwszy pojazd oraz zmienia ubiór za pierwsze zarobione pieniądze. Tym samochodem w nowych ubraniach udaje się do lepszej pracy z większymi wymaganiami niż magazyn. Postanawia swoją karierę rozpocząć na kosiarkach. Carl wsiada na zieloną kosiarkę i kosi zieloną trawę, opróżnia kosz i zdobywa doświadczenie, zarabiając gotówkę. Praca kosiarek znajduje się w dwóch lokalizacjach. W San Fierro, w dzielnicy Downtown oraz Los Santos, w dzielnicy Verdant Bluffs.

4jaJDjp.gif

Nadejdzie w przyszłości taki dzień, że nasz Cejot znudzi się kosiarkami i postanowi spróbować swoich sił w innej pracy. Jeżeli posiada on kategorię C, próbuje rozpocząć karierę jako kurier przy rozwożeniu paczek na początku tylko po Los Santos, następnie z większym doświadczeniem po całym San Andreas, a na końcu, jeśli Carl będzie długo pracować, to rozwozić będzie walizki z pieniędzmi. Jeśli Carl chce rozpocząć tam pracę, musi udać się do Los Santos na dzielnicę Ocean Docks.

u9VRcql.gif

Nic nie może przecież wiecznie trwać i nasz Carl chce spróbować czegoś nowego. Postanawia wyrobić licencję na łodzi i pobawić się w rybaka. W tym przypadku, jeśli już zdobył odpowiednie uprawnienia i spełnia wymagania, może pojechać do Las Venturas Rockshore West lub Los Santos, Ocean Docks i tam usiądź za sterami kutra rybackiego i wypłynąć na szerokie wody.

hFsbFHT.gif

Ależ ile to można pływać? Carlowi kiedyś i ta praca się znudzi i będzie chciał testować coś innego. Do wyboru ma wiele innych prac, są to:

Praca szambiarza, gdzie wymagane jest posiadanie prawa jazdy kategorii C oraz i 800 punktów reputacji.
Nasz Carl lubi też samotność oraz przebywać w zalesionych miejscach, może podjąć się pracy drwala. Pielęgnować drzewa, sadzić je lub ścinać i rąbać na mniejsze kawałki. Może również zbierać grzyby, a następnie je sprzedawać. Dodatkowo nasz Carl tak rozwija się w swoich umiejętnościach i zdobywa kolejne punkty reputacji, zyskuje kolejną licencję, jaką jest latanie samolotami i rozpoczyna pracę jako strażak, gasząc pożary, które wybuchają w stanie San Andreas. 

XGwBbve.png

I tak nasza postać z biednego Cejota, może zostać bogatym Carlem. 

prRMqZf.gif

Wszystkie wymagania dotyczące serwerowych prac, Carl może przeczytać w zakładce poradnik, pod klawiszem F1.

Gzqqb1L.png

H: @xHamster | R: @Dawidek0

H: Na wstępie chciałbym odpowiedzi na pytanie. Jak wyglądały twoje początki na serwerze?
R: 
Wszystko zaczęło się na początku wakacji, wtedy to nudziło mi się z kolegami i szukaliśmy serwera na MTA i znalazłem ProjectRPG i zaczęliśmy na nim grać i się nam bardzo spodobało i graliśmy po nocach nawet, później koledzy przestali grać na Projecie i tak zostałem sam, później wbiłem 800RP i poszedłem na kosiarki.

H: Czemu postanowiłeś podjąć pracę na kosiarkach?
R: 
Praca kuriera mi się nie podobała, a wiele osób mi mówiło, że najlepsze prace to kosiarki lub kurier, pierw próbowałem na kurierze, ale no nie podobało mi się, jak mówiłem, a kosiarki to spodobały mi się przez to, że to łatwa praca i przyjemna.

H: Jak dawno zacząłeś pracę właśnie tam na kosiarkach i jak wyglądają statystyki obecnie twoje?
R: 
Więc no dokładnie to nie pamiętam, kiedy zacząłem, ale jakoś 4 dni po moim starcie na serwerze, jak mówiłem, bardzo dużo grałem, zdarzyło mi się nawet, że grałem 12h w jeden dzień. I wbiłem szybko Reputacje, pracowałem po 2/4h na kosiarkach na dzień. Przez mojego bana to pracowałem na kosiarkach ostatnio kilka miesięcy temu, więc nie wiem, jakie są moje statystyki obecne.

H: Czego zdążyłeś się już dorobić przez ponad 200 godzin gry przegranych na serwerze?
R: 
Więc tak, obecnie robię projekt Manany Type 1, jak na razie zrobione wizu jedynie jak popracuje na mojej ulubionej pracy, czyli kosiarkach wtedy będzie włożone E4,T5 i tam inne rzeczy, mam jeszcze Waltona F-350 z bodykitem, ale to bardziej taka doniczka, pieniążków nie mam zbyt dużo, bo było wydawane na Manane.

H: Masz jakiś cel, który chciałbyś osiągnąć na serwerze?
R: 
Tak, zamierzam kupić sobie Infernusa lub Turismo. Aczkolwiek to przede mną dużo pracy.

H: Czy masz jakieś przesłanie dla nowych graczy?
R: 
Tak, polecam pracować na magazynie bardzo nudna praca, lecz szybko się dorobicie na niej oraz szybko wbijecie reputację.

H: Chciałbyś kogoś pozdrowić?
R: 
Tak pozdrawiam organizację AND oraz gracza @essasito69.

XGwBbve.png

H: @xHamster | N: @NateNeX.

H: Na wstępie chciałbym odpowiedzi na pytanie. Jak wyglądały twoje początki na serwerze?
N: 
Na serwerze zacząłem grać ok. rok temu, gdy rozpocząłem grę, w pierwszej kolejności udałem się do pracy magazyniera, aby zarobić na pierwsze auta i RP. Gdy zdobyłem odpowiednie ilości RP, rozpoczynałem pracę na kurierze oraz kosiarkach, aby dorobić się na wymarzone auto. Na początku było dość ciężko ze względu na brak konta premium, levelów w pracach i braku organizacji. Dużo rzeczy nie wiedziałem i kompletnie nie rozumiałem jak wiele osób początkujących, byłem tzw. "cejotem"

H: Czemu postanowiłeś podjąć pracę na kurierze?
N: 
Iż na wysokich lvl jest to jedna z lepszych prac. Kosiarki są również opłacalne szczególnie na początku rozgrywki, kiedy kurier 0 i też 1 lvl nie jest opłacalny. Z czasem mojej rozgrywki kosiarki przestały mi wystarczać i rozpoczęło się farmienie levelu na kurierze, co jest dość mozolne, aczkolwiek kosiarki po prostu przestały mi wystarczać. Sama praca była również ciekawsza, natomiast zdobywanie LVL było podobne, jak i na kosiarkach.

H: Jak dawno zacząłeś pracę właśnie tam na kurierze i jak wyglądają statystyki obecnie twoje?
N: 
Pracę na kurierze zacząłem tuż po zdobyciu pierwszych RP i na początku rozgrywki nie był zadowalający, ale mimo to nie będę ukrywał, że było warto. Mimo iż na początku faktycznie nie był zadowalający, tak w późniejszej rozgrywce był i jest głównym źródłem dochodu. Na levelu 3+ na godzinę bez problemowo można zarobić 7/8k+ co mnie zupełnie satysfakcjonuje. Jednak 3 lvl to nie jest wszystko, co można zyskać, bo staram się osiągnąć 5 lvl. Sama praca już po 2 lvl stała się bardzo opłacalna. Aktualnie posiadam 3 LVL i pracuję na kurierze międzymiastowym.

H: Czego zdążyłeś się już dorobić przez blisko 200 godzin gry przegranych na serwerze?
N: 
Poza znajomościami? Przez moje konto przewinęło się sporo aut, przyjemności i nieruchomości. Aktualnie poprzez blisko 200 godzin rozgrywki dorobiłem się Jestera PFT i planuję stworzenie projektu pod dom i zakup wymarzonego Sultana. Dołączyłem również do organizacji i zdobyłem levele na różnych pracach. Z reguły nadal uzupełniam swój majątek o nowe samochody i nieruchomości. Kolekcjonerem jako tako nie jestem, aczkolwiek wolę posiadać 1-3 auta i nimi się wozić więc stąd też nie posiadam różnorodnych kolekcji aut, jednak coś do kolekcji będę mimo to dorzucał.

H: Masz jakiś cel, który chciałbyś osiągnąć na serwerze?
N: 
Moim celem jest stanie się rozpoznawalnym, mile widzianym i czerpanie przyjemności z rozgrywki na różne sposoby, aby w przyszłości wspominać z kolegami przy rozklekotanej Mananie 100id stare czasy.

H: Czy masz jakieś przesłanie dla nowych graczy?
N: 
Nie zrażanie się na trudności i dążenie do swoich celów

H: Chciałbyś kogoś pozdrowić?
N: 
Chciałbym pozdrowić moje mordeczki @RkZ, @OperatorKosiarki, @Patryk337, @Keicam., całą organizację SrednioNaJeza oraz wszystkich sapdów biorących udział w moich pościgach.

XGwBbve.png

To był ostatni taki materiał w takim stylu. Wkrótce, jak dostanę natchnienie, będą kolejne. Oczekujcie z niecierpliwością. Dziękuję @xanny za pozowanie do zdjęć.

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News
Autor: Empl. Manager @xHamster
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Senior Pressman @xanny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.