Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Nielegalne zloty

Limek

Rekomendowane odpowiedzi

pK4XNPE.png

naTqDnE.png

Witam wszystkich czytelników redakcji Project News, z tej strony Trainee Limek.
Chciałbym w dzisiejszym artykule (co nieco w innej formie) przedstawić wam ostatnio spotkane przeze mnie nielegalne zloty w mieście Las Venturas organizowane przez graczy. Zapraszam serdecznie do czytania 🙂.

VDgjwdI.png

W niedzielę dnia 12.02.2023 odbył się tajemniczy zlot. Miał on miejsce na tak zwanym i popularnym "rondzie LV", a konkretniej na ulicy Julius Thruway South oraz Harry Gold Parkway. Licząc graczy, którzy brali udział, to jest ich ok. setka. Oprócz zlotu odbywały się też wyścigi na 1/4 mili. Pojawiło się kilu supporterów, moderatorów oraz administratorów do nadzorowania akcji, czy też ewentualnej pomocy. Po parunastu minutach zjawiła się jednostka SWAT, która przyjechała takimi pojazdami jak: FBI Rancher (2), Bus policyjny (2) oraz pojazd S.W.A.T. Gracze, którzy zachowywali się nie poprawnie, zostali zakuci przez policję, następnie wsadzeni do policyjnych autobusów. Po tym obstawa policji podjechała pod więzienie w Los Santos, gdzie do cel umieściła więźniów. Gracze cały czas obserwowali ruchy policji oraz trzymali się tuż za nimi przez całą drogę. Poniżej scena przedstawia akcje jednostki SWAT przy więzieniu.

0cmFZYS.gif

Dnia kolejnego po krótkim oczekiwaniu paru graczy, na większość ilość osób zlot przeniósł się do miejsca o nazwie "Area 69". Jest to dawny opuszczony obiekt wojskowy. Nie było większych problemów z dotarciem do punktu. Gracze powolutku, jeden po drugim wjeżdżali do obiektu, czy też wyjeżdżali z obiektu. Każdy bardzo szybko i sprawnie ustawił się obok innego pojazdu. Tutaj celem była tylko i wyłącznie szybka rozmowa graczy, gdzie mają przenieść swoje wyścigi. Bez żadnej policji, bez pisania na chacie, aby nikt nie wiedział, o co chodzi. Miejsce zostało ustalone po paru minutach. Wszyscy zaczęli opuszczać opuszczony teren bazy...

OuhmnkF.gif

Gracze dość szybko przenieśli się do lokalizacji zwanej "The Big Ear", na której stoi wielka satelita. Tutaj wyzwanie było zorganizowanie wyścigów. Uczestnicy ustawiali się parami. Na środku drogi stała osoba, która słownie oraz animacją, która w mniemaniu graczy oznacza o przygotowaniu, oraz rozpoczęciu wyścigu. W momencie startu gracze zjeżdżali po trzech ostrych zakrętach na sam dół, a za chwilę wracali na miejsce startu. Oczywiście wszystko zostało zorganizowane "for fun", bez żadnych pieniędzy dla wygranego.

wefhSlw.png

Gzqqb1L.png

L: @Limek | KT: @ks.Tadeusz

L: Cześć! Trainee Limek z redakcji Project News. Widziałem, że byłeś uczestnikiem nielegalnego zlotu. Kto był organizatorem tego wydarzenia?
KT: Organizatorem konkretnie nie wiem, kto był. Wiem, że gracze byli zbuntowani. Ciągle praca i praca. Przydałoby się coś innego porobić.

L: Czyli rozumiem taki nielegalny spot tak?
KT: Tak.

L: Jak oceniasz pracę służb, które przyjechały na miejsce zdarzenia?
KT: Policja spisała się, na medal nie byli aż tak agresywni i reagowali bardzo szybko. SARA też reagowała dość szybko i zabierała samochody blokujące drogę.

L: Byłeś tam jako uczestnik, długo trwało to wydarzenie?
KT: Byłem tam jako uczestnik, by przyjrzeć się bliżej, co tam się dzieje. Wydarzenie trwało jakieś 40-60 min.

L: Jasne, może opowiesz nam coś o swoim aucie, był on sportowy, nierzucający się w oczy? Możesz przytoczyć nam opis swojego pojazdu.
KT: Był to pojazd sportowy Bullet z lampami bardzo rzucający się w oczy, lecz trzymałem się z dala od środka całej tej sytuacji.

L: Dzięki bardzo za udzielenie pytań. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić ?
KT: Pozdrawiam Ks.Rydzyk, Ks.Jaca i Krzyvhu.

XGwBbve.png

L: @Limek | S: @Stasiekk

L: Limek z Project News się kłania. Tak jak obserwowałem, zlot widziałem tam Ciebie.
S: Dokładnie tak, śmiało zadawaj pytanka, a ja opowiem, to co wiem

L: Opowiesz mi coś o tym zlocie?
S: Jasne. Byłem podczas akcji jednostki SWAT-u. Sprawa wygląda w taki sposób, że wszedłem na serwer i włączyłem audycje, jak praktycznie codziennie wieczorem. Zabrałem się z moim znajomym z serwera - Mientuzem, jeździliśmy sobie po Las Venturas, po pewnym czasie podjechały jednostki policji z prośbą o rozjechanie się. Następnie przeniosło się wszystko pod więzienie Los Santos. Ludzie biegali jak opętani po ulicy, leciały wyzwiska w stronę policji, tak bez przerwy aż do momentu odjechania policji.

L:Czy znasz przyczynę tego zlotu?
S: Nie mam totalnie pojęcia. Wydaje mi się, że poszło info od jednego gracza do całej reszty i tak się wszystko zaczęło.

L: Okej. Jak długo byłeś tam?
S: Około 21:00 przybyłem na miejsce. Obecny byłem do godziny 22:00.

L: A co robiłeś w tej godzinie?
S: Przyglądałem się pracy policji, graczom oraz całemu chaosowi.

L: W takim razie zapytam. Jak oceniasz pracę policji?
S: Moim zdaniem praca policji na wysokim poziomie, nie ma co im zarzucić, bo oczywiście wykonywali swoje obowiązki, więc moim zdaniem pracę policji można ocenić na bardzo dobrą.

L: Super! Dziękuję za poświęcony czas. Pozdrawia oraz do zobaczenia na serwerze!
S: Również dziękuję, że mogłem udzielić wywiadu. Do zobaczenia!

k1AwIr0.png

jw1AGHh.gif

sjgV61C.png

XTxwEHg.png

8eybfgF.png

Dla Redakcji Project News
Twórca artykułu: Trainee  @Limek
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja: Senior Pressman @xanny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.