Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Skarga na gracza ciomkersoN

mihvvus

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 16265
Login: Finlandia
Nick oskarżonego: ciomkersoN
Powód skargi: Sprzedaz pojazdu po zawyzonej cenie, zawyzenie cen, złamanie regulaminu rat
Data zdarzenia: 11.02.23 
Dowody: ZTQjZfB.jpg
Opis sytuacji:Zakupiłem od gracza ciomkersoN infernusa 9102ID (10ns) za kwote zawyzona jaka jest +- 5.4/5.5kk zalezalo mi na tym aby kupic infernusa -10k id wiec targowalem sie z graczem do konca bedac swiadomy ze lekko duzo daje aczkolwiek gdy oferowalem mu 4.2kk wszyscy zaczeli dawac smieszne emotki pod jego postem , myslalem ze owy pojazd jest serio wiecej wart wkoncu to infernus po zakupie kilka osob zaczelo do mnie pisac i sie smiac ze przeplacilem za infernusa,  oferowalem mu kwoty 4/3/4/4kk na discordzie sie nie zgadzal napisal tam jakas swoja kwote 5kk napisalem ze przemysle, potem wyjsciowo wyszla kwota 5.4kk w zamianie (4.66kk) +perenial z tune 24942 wart (170k+-) do tego buffalo hellcat 34226 id warte 450/470k +125k w raty ktore napisal na discordzie poniewaz mialem muta w grze co jest nie dozwolone poniewaz jest to zlamanie regulaminu rat Wszelkie postanowienia umowy muszą zostać przedstawione na czacie lokalnym serwera lub w prywatnych wiadomościach między graczam rowniez gracz pozbyl sie pojazdu buffalo id 34226 oraz perenialla id 24942 id w okresie w jakim nie mial do tego prawa poniewaz nie minely 24h minely  Graczowi posiadającemu pojazd, który został zakupiony w systemie ratalnym zabrania się jego zbywania w chwili, gdy wszystkie raty nie są uregulowane.

1. W przypadku wystąpienia niespodziewanych komplikacji przy sprzedaży/zakupie własności w systemie ratalnym - obie strony mogą poprosić o cofnięcie transakcji w czasie nie dłuższym niż 24 godziny od jej zawarcia - w takiej sytuacji, jeśli własność zmieniła swoje właściwości (np. w pojeździe zmieniono tuning) - jej stan musi zostać przywrócony do stanu sprzed transakcji.

wyszla zamiana  ktora jest zawyzona o jakies 1.2/1.3kk porównujac do poprzednich ofert za owy pojazd . Sam gracz oznajmil to ze przeplacilem za niego jakies 1kk . Napisalem do niego  o odmiane gracz powiedzial ze on nie chce odmiany, Gracz takim o to sposobem zarobil bardzo duzo na tej wymianie , Jest to zlamanie regulaminu rat jak i zawyzanie cen psucie gospodarki .Pisalem na serwerze discord z jednym administratorem napisal mi ze nie powinno byc takiej akcji , wiec pisze skarge poniewaz oczekiwalbym aby cos z tym zostalo zrobione jest mozliwa odmiana ze gracz mi da $ ktore dalem mu przy zamianie +pieniadze z sprzedazy buffalo i pereniala , oraz mam wahania co do splat rat poniewaz powinno byc to napisane na serwerze a nie na discordzie bo to zlamanie regulaminu . Licze na pozytywne rozpatrzenie skargi oraz na odmiane i ukaranie gracza

Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 4t4pxXG.jpg

37 minut temu, Finlandia napisał:

Zakupiłem od gracza ciomkersoN infernusa 9102ID (10ns) za kwote zawyzona jaka jest +- 5.4/5.5kk

Sam tyle zapłaciłeś, nie mówiłem ci, że ten infernus jest warty taką kwotę

44 minuty temu, Finlandia napisał:

bedac swiadomy ze lekko duzo

tak jak piszesz, "będąc świadomy", czyli dokładnie znałeś jego wartość

image.png.6208c900dfae062f3511b23c51ddbc94.png

46 minut temu, Finlandia napisał:

przemysle, potem wyjsciowo wyszla kwota 5.4kk

Sam zaproponowałeś tę kwotę 

image.png.c9d067cfd339acd0d0927507724554fb.png

48 minut temu, Finlandia napisał:

+125k w raty ktore napisal na discordzie poniewaz mialem muta w grze co jest nie dozwolone poniewaz jest to zlamanie regulaminu rat

Tutaj popełniłem błąd, przepraszam, lecz nie mieliśmy jak napisać umowy, bo miałeś muta

56 minut temu, Finlandia napisał:

rowniez gracz pozbyl sie pojazdu buffalo id 34226 oraz perenialla id 24942 id w okresie w jakim nie mial do tego prawa poniewaz nie minely 24h

Jak to nie mam prawa sprzedać moich aut?

57 minut temu, Finlandia napisał:

Graczowi posiadającemu pojazd, który został zakupiony w systemie ratalnym zabrania się jego zbywania w chwili, gdy wszystkie raty nie są uregulowane.

Ten podpunkty dotyczy ciebie, bo to ty kupiłeś pojazd w systemie ratalnym 

58 minut temu, Finlandia napisał:

W przypadku wystąpienia niespodziewanych komplikacji przy sprzedaży/zakupie własności w systemie ratalnym - obie strony mogą poprosić o cofnięcie transakcji w czasie nie dłuższym niż 24 godziny od jej zawarcia - w takiej sytuacji, jeśli własność zmieniła swoje właściwości (np. w pojeździe zmieniono tuning) - jej stan musi zostać przywrócony do stanu sprzed transakcji.

Obie strony mogą prosić, ale nikt zgadzać się nie musi

Godzinę temu, Finlandia napisał:

Gracz takim o to sposobem zarobil bardzo duzo na tej wymianie , Jest to zlamanie regulaminu rat jak i zawyzanie cen psucie gospodarki

Były na tym serwerze wymiany w których gracze zarobili 200%-300% więcej niż ja w tej 🙂

3 minuty temu, ciomkersoN napisał:

Sam tyle zapłaciłeś, nie mówiłem ci, że ten infernus jest warty taką kwotę

tak jak piszesz, "będąc świadomy", czyli dokładnie znałeś jego wartość

image.png.6208c900dfae062f3511b23c51ddbc94.png

Sam zaproponowałeś tę kwotę 

image.png.c9d067cfd339acd0d0927507724554fb.png

Tutaj popełniłem błąd, przepraszam, lecz nie mieliśmy jak napisać umowy, bo miałeś muta

Jak to nie mam prawa sprzedać moich aut?

Ten podpunkty dotyczy ciebie, bo to ty kupiłeś pojazd w systemie ratalnym 

Obie strony mogą prosić, ale nikt zgadzać się nie musi

Były na tym serwerze wymiany w których gracze zarobili 200%-300% więcej niż ja w tej 🙂

Jesli wystapi jakas komplikacja to mam prawo pieac skarge i jest konieczna odmiana , nie miales prawa sie ich pozbyc co widac w regulaminie jasny podpunkt , chciales taka keote zgodzilem sie nie swiadomie,mimo to ze mialem muta nie mogles pieac o yym na dc dalem ci ss nawet ze jeden admin napisal ze zlamales regulamin , obie strony moga prosic o odmiane i jesli jest taka koniecznosc musza sie zgodzic do 24 h nie masz prawa tego sprzedawac 

nie przypominam sobie zeby ktos zostal bez bana zarabiajac 200/300%

Teraz, Finlandia napisał:

Jesli wystapi jakas komplikacja to mam prawo pieac skarge i jest konieczna odmiana , nie miales prawa sie ich pozbyc co widac w regulaminie jasny podpunkt , chciales taka keote zgodzilem sie nie swiadomie,mimo to ze mialem muta nie mogles pieac o yym na dc dalem ci ss nawet ze jeden admin napisal ze zlamales regulamin , obie strony moga prosic o odmiane i jesli jest taka koniecznosc musza sie zgodzic do 24 h nie masz prawa tego sprzedawac 

nie przypominam sobie zeby ktos zostal bez bana zarabiajac 200/300%

Kwota ta zostala znacznie zawyzona zlamales regulamin pozbyles sie tych aut a nie mogles proponuje to co piealem wyzej

28 minut temu, Finlandia napisał:

obie strony moga prosic o odmiane i jesli jest taka koniecznosc musza sie zgodzic

Nie jest to wystarczający powód abym musiał się odmienić

Przypomnę, że to ty spamiłeś mi o tego infernusa od ponad miesiąca 

do 24 h nie masz prawa tego sprzedawac 

Już ci odpisywałem, że mogę robić ze swoimi autami co chce, czytanie ze zrozumieniem się kłania

Kwota ta zostala znacznie zawyzona zlamales regulamin

Na to już ci odpowiedziałem

Czekam na decyzje administracji

15 godzin temu, Gomez napisał:

kupiles po takiej kwocie i byles zadowolony, a ze ci ktos napisal ze przeplaciles to odrazu placz. Nie rozumiem tego placzu o zawyzanie cen z moich doswiadczen to zawsze jakis handlarzyna sie splacze do admina ze za drogo bo nie moze kupic taniej i sprzedac drozej

po co sie udzielasz w nie swojej skardze

15 godzin temu, Finlandia napisał:

2kk

dzieki za free repke hahahahah

Po dogłębnym przeanalizowaniu z Administrają RCON wszystkich transakcji oraz wyliczeniu kwoty, o jaką podrożał samochód względem jednej transakcji, osobę oskarżoną (@ciomkersoN) zobowiązuje się do wyrównania strat graczu (@mokotov) w kwocie 799 649,15$. Ile potrzebujesz czasu na zapłatę takowej kwoty?

Admiral wart kolo 300 k takie mial ofy

doplacilem ci jeszcze 125 k w raty tego tez nie zapomniaj

Kredyt sam mi zaofrtowal taka kwote za infka , znowu wywalilo id i infek na obecna chwile jest tyle warty

wiec nie wiem o co ci chodzi 🙂 , ty zarobiles ponad 1 kk nie ja

id ciagle drozeje infek id 3 k ma ofke 20 kk wiec łot

mialem go miesiac a sam widzisz jak rozne auta na id potrafi wyciagnac w gore w takim czasie 🙂

dostawalem sam oferty ale po miesiacu za niego po 5/5.5 w zamianie 🙂 a odrazu po zakupie byly straszne slabe ofki i smiane sie o przeplate

uwazam ze jest to tez zbyt duzy zarobek na aucie około 1-1.3 kk ( na discordzie sie smiales ze przrplacilem w ten sam dzien) zrobiles to z dnia na dzien 

dostales około 5.4/5.45 ponad w zamiance wiec jakie 200 k zarobku 

buffalo z takim tune okolo 500 k po normalnej cenie , perenial 180/200k 4.66 kk kasa i 125 rata to wychodzi jakies 5.45 ponad dla ciebie w zamianie 🙂

wiec co ty mi tutaj opowiadasz za bajki

14 minut temu, ciomkersoN napisał:

Czekam na konkretny powód dla którego mam przelać 800k, bo stratny @mokotovnie jest i czekam na przeanalizowanie drugiej transakcji. Z której jasno wynika, że jedynym poszkodowanym teraz jestem ja, bo ja mam oddawać gotówkę

sorki cos sie tekst popsul surfus 4 stycznia  mial ofe na forum 3.5 kk kasa  ty 6 lutego na forum miales oferte 4.2 kk zamianka 🙂 od tego czasu mijaja dzis prawie 2 miesiace wiec pojazd na obecna chwile jest wart tyle ile ja zaplacilem za niego 2 miesiace temu wiec byla to przeplata + zarobiles na jednej transakcji okolo 1 kk + wiec jest to duzy zarobek i psucie gospodarki ja go od ciebie zabralem 12/13 lutego wiec wartosc z dnia na dzien skacze poniewaz jest to jedyny infernus raczej na sell - 10 k id 

2 minuty temu, mokotov napisał:

Surfus 4 stycznia mial ofke na forum 3.5 kk ty 6 lutego na forum miales ofke 4.2 kk wymiana  ja go zabralem od ciebie  12/13 lutego oddalem 13 marca wiec sam widzisz jak infernus zyska na wartosci 🙂 na tamten moment byl on przeplacony o czym nie wspomne ze zarobiles grubo ponad 1 kk na nim 🙂

Jak ci oddam 800k to przecież ty zarobisz 1kk. Dalej nie wiem skąd się wzięła ta kwota

ale auta na id z dnia na dzien zyskuja na wartosci nie wiem czego ty nie pojmujesz pozdro

kredyt sam gdy mu oferuje 5.5 kk ps mowi zebym napisal za pol roku jak cena infka bedzie jeszcze bardziej kosmiczna

sultan 3700 id 2 miesiace temu ledwo oferty po

3 kk teraz ponad 4 kk grube

Blisko 5 kk mial oferte 

Po obliczeniu wszystkich wartości pojazdów, wyszło dokładnie, iż:
Infek ID9102 2 661 500$
Bullet ID7686 1 339 000$
Buffalo ID34226 530 000$
Perennial ID24942 339 000$
Powyższe wartości są cenami aut z 100% cen tuningów mechanicznych oraz bez podliczenia ID.

Sprzedałeś pojazd o wartości bazowej ~2.66kk za ~5.5kk - w poprzedniej transakcji została ustanowiona nowa wartość ~3.5kk.
Bullet był sprzedany za 1.8kk co daje nam 4kk za wymianę z lutego.
Porównując obie transakcje, infernus wzrósł na wartości po ostatniej wymianie o ~29%.
Podjęliśmy się wyrównania do 15%.

Wyliczając dysproporcję:
Infernus przy wymianie z dnia 05.01 - osiągnął wartość 3 900 000$
Infernus przy wymianie z dnia 11.02 - osiągnął wartość 5 528 999$
Od drugiej transakcji obliczamy 15% (5 528 999 *0,15) - 829 349,85$ 
Odejmujemy od kwoty ostatniej wymiany kwotę wymiany z 5 stycznia oraz 15% (5 528 999 - 3 900 000 - 829 349,85) - 799 649,15 

Kwota 799 649,15$ to kwota, którą musisz zapłacić graczu.
Druga transakcja będzie przenalizowana w odpowiednim czasie, na ten moment zobowiązuje się ciebie do zapłaty takowej kwoty.

Jak druga transakcja zostanie wyjaśniona to przeleje.

Jak to jest ze np. id 14 zostało kupione za 1.3kk sprzedane za 7kk? I nic nikt z tym nie zrobił? Ludzie zarabiaja po 5kk + na transakcjach i jest dobrze

Tym bardziej, że obecny właściciel ma ofertę ponad 7kk. Według waszego rozumowania gdyby go teraz sprzedał to poprzedni właściciel powinien mu dopłacać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.