Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Banan99

Siekierka

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Siekierka
Nick oskarżonego:  Banan99
Powód skargi: Zawyżona kara, nadużywanie rangi.
Data zdarzenia: 11.02.2023 oraz 09.02.2023
Dowody: Przedstawię stopniowo w opisie.
Opis sytuacji: 
A więc tak, otrzymałem bana permanentnego z powodem  "Masa kar i brak poprawy, prowokowanie administracji.", co uważam za nieadekwatną długość czasu do popełnionego przeze mnie czynu.  Kilka dni wcześniej usłyszałem od dwóch supporterów @Iguana oraz @Mixsu, że skok z mc jest dozwolony, O ILE NIE WYRZĄDZE NIKOMU SZKODU PRZY LĄDOWANIU.  

Zaczynając od sytuacji przed banem, wysłałem na siebie reporta "[2023-02-11 17:58:14] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza Siekierka zostało wysłane!", o następującej treści "skok z mc wstęp 100$ od sztuki", który został odrzucony przez oskarżonego "[2023-02-11 17:58:23] [Output] : ✔ Administrator Banan99 odrzucił twoje zgłoszenie!". Skoczyłem NRG-500 z mc przy użyciu usytuowanej rampy i możliwe, że nawet pobiłem rekord skoczni, aczkolwiek dostałem za to ten czyn perma. Jeżeli nawet miałby mnie ukarać za wysyłanie "bezsensownych reportów", co już zdarzyło mi się kilkakrotnie w ubiegłym czasie, to jestem przekonany, że kara w postaci bana powinna trwać maksymalnie 7 dni, bo również nie spamiłem reportami. 
Odwołując się do dopisku "Masa kar i brak poprawy", to moja najdłuższa kara wyciszenia oraz zabrania prawa jazdy, które były na okres 14dni miały miejsce prawie rok temu, a ostatnią moją najdłuższą karą był 14 dniowy ban, za to, że oddałem 4 pociski w kuriera z dm'a.  Jeżeli chodzi o brak poprawy, to jedyne co obiecywałem, że poprawie w swoich poczynaniach, to było to, że nie będę przytaczał nazwisk graczy na platformach powiązanych z serwerem. Każda inna osoba mojego pokroju z dużą ilością kar otrzymała pierw karę skalowaną 14-30dni, następnie bana na okres 30-90 dni, a dopiero po dalszym otrzymywaniu kar były karane permem. Więc dlaczego zostałem od razu zbanowany permanentnie? Jeżeli oskarżony uznał mojego ostatniego reporta o treści "Skok z mc wstęp 100$ od sztuki" za "prowokowanie administracji", to jak to działa, że ludzie za życzenie śmierci dostają mute'a na 2 dni, a ja perma za rzekome "prowokowanie"?

Przechodząc do zdarzenia z dnia 09.02.2023, które miało miejsce w San Andreas State Prison, po odsiedzeniu wyroku "[2023-02-09 22:53:45] [Output] : ✔ Twój czas odsiadki dobiegł końca. Zostałeś uwolniony." Poszedłem na dm'a no i po pewnym czasie umarłem na strefie i zrespiło mnie w celi. Wysyłałem kilka reportów i tłumaczyłem jednocześnie na czacie G do administracji, która na początku odrzucała/ignorowała moje zgłoszenia.:
[2023-02-09 23:21:18] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza Siekierka zostało wysłane!
[2023-02-09 23:21:22] [Output] : ✔ Supporter Mixsu odrzucił twoje zgłoszenie!
[2023-02-09 23:22:27] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza Siekierka zostało wysłane!
[2023-02-09 23:22:35] [Output] : ✔ Supporter Grzyb. przyjął twoje zgłoszenie!
[2023-02-09 23:22:41] [Output] : (407) Siekierka: eo
[2023-02-09 23:22:44] [Output] : (407) Siekierka: wyciagnij mnie stond
[2023-02-09 23:22:46] [Output] : (311) Grzyb.: ?
[2023-02-09 23:22:51] [Output] : (407) Siekierka: no wyciagnij mnie
[2023-02-09 23:22:54] [Output] : (407) Siekierka: bo mnie zrespilo tu
[2023-02-09 23:22:57] [Output] : (407) Siekierka: a jaila nie mam
[2023-02-09 23:22:59] [Output] : (311) Grzyb.: ...
^ Napisał mi 3 kropki i se poszedł.
Kiedy reporta przyjął oskarżony:
[2023-02-09 23:24:44] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza Siekierka zostało wysłane!
[2023-02-09 23:24:49] [Output] : ✔ Administrator Banan99 przyjął twoje zgłoszenie!
Wytłumaczyłem mu na voice chacie, jak do tego doszło, że zrespiło mnie w celi, to bawił się mną teleportami.
[2023-02-09 23:26:17] [Output] : ⓘ Zostałeś przeniesiony do Banan99
[2023-02-09 23:26:38] [Output] : ⓘ Zostałeś przeniesiony do Banan99
[2023-02-09 23:26:41] [Output] : ⓘ Zostałeś przeniesiony do Banan99
[2023-02-09 23:26:43] [Output] : ⓘ Zostałeś przeniesiony do Banan99
[2023-02-09 23:26:44] [Output] : ⓘ Zostałeś przeniesiony do Banan99
[2023-02-09 23:27:23] [Output] : ⓘ Zostałeś przeniesiony do Banan99  <--- tym teleportem zamknął mnie  w  celi.:

Spoiler

image.png

[2023-02-09 23:31:13] [Output] : ✔ Zgłoszenie na gracza Siekierka zostało wysłane!
[2023-02-09 23:31:16] [Output] : ✔ Supporter Mixsu przyjął twoje zgłoszenie!
[2023-02-09 23:31:21] [Output] : ⓘ Zostałeś przeniesiony do Banan99 <--- Dopiero wtedy zostałem wyciągnięty z celi. 
Jak widać w dowodach oskarżony pierw wyciągnął mnie z celi, bawił się teleportem i zamknął mnie z powrotem do celi i dopiero gdy wysłałem kolejnego reporta z upomnieniem mnie wyciągnął.

Jeżeli administracje Rcon interesuję w jaki sposób doszło do tego, że zrespiło mnie w celi, to błąd polega na tym, że co każdą odsiedzianą minutę gracz jest teleportowany do swojej celi pierwotnej jeżeli jest poza terenem interioru. Ja podczas odsiadki teleportowałem się na event i kiedy z eventu teleportowało mnie z powrotem do celi, to w celi miałem ustawioną ostatnią pozycję do teleportacji po śmierci, która została by zaliczona gdybym umarł na evencie zamiast na najbliższego spawna.

[2023-02-09 21:41:44] [Output] : ⓘ Pozostały czas odsiadki: 35 min.
[2023-02-09 21:41:49] [Output] : ✔ Pomyślnie przeteleportowano na event HymelJadwiga

Pozdrawiam.

Witaj, 

Odniosę się do twoich zarzutów i mam nadzieję że wszystko Ci wyjaśnię. 

Zaczynając od twojej kary. Karę otrzymałeś za prowokacje w reportach i zuchwałe zachowanie - wypisywanie reportów tego typu jak twoje ("Skok z mc wstęp 100$ od sztuki") i chwilę później oddawanie skoku jest czynem, który powinien zostać ukarany mimo wszystko, gdyż jawnie prowokujesz administrację i piszesz reporty, które nie powinny zostać napisane. Patrząc na to że miałeś w tym momencie 2 aktualne kary , 4 bany i 50 kar w historii miałeś otrzymać bana i po 30 dniach apelacja miała zostać przyjęta (Swoją drogą szkoda, że jej wcześniej nie napisaleś, bo tam wszystko byś miał wyjaśnione. Na przyszłość zachęcam do obrania kolejności apelacja od kary ---> skarga).

Przechodząc do wydarzeń z dnia 09.02.2023 to wyslałeś reporta że zbugowałeś się w jailu i oczekiwałeś z mojej strony pomocy. Patrząc na twoje wiadomości po tepnięciu się do ciebie ("wyciagnij mnie stond" ;"no wyciagnij mnie" ; "bo mnie zrespilo tu"; "a jaila nie mam")byłem przekonany że po prostu chcesz sobie urozmaicić siedzenie w więzieniu i po prostu bez sensu wzywasz administrację, lecz finalnie uwierzyłem Ci w tłumaczenie, że teleportowałeś się na event i tam umarłeś i zrespiłeś się w celi, jednakże prosiłem Cię abyś odczekał pełną minutę przy mnie, nigdzie nie oddalając się. Zrobiłem tak gdyż wiedziałem, że po upływie minuty, gra automatycznie powinna Cię przenieść do celi. Nie byłem jednak pewien czy teleportacja do siebie nie odnawia tego czasu, w związku z tym chciałem żebyś pełną minutę przestał obok mnie. Ty nie zastosowałeś się do poleceń, biegając w stronę wyjścia z SASP, w związku z tym zrezygnowałem z pomocy i wsadziłem Cię znów na miejsce. Próbowałem się porozumieć z kimś z SAPD, lecz byli wtedy zajęci, w związku z tym pomocy nie otrzymałem. Mixsu przyjmując reporta, przyszedł i jako że to on Cię tam wsadził to był pewny, że odsiadka Ci się skończyła, w związku z czym zostałeś finalnie wyjęty z celi. Nie mogłem samemu Cię wyjąć, nie mając gwarancji że robię to po zakończeniu jaila (Niestety jako administrator nie będący w SAPD nie mam informacji czy masz nadal aktywną karę więzienia czy nie). Nie współpracowałeś i nie wykonywałeś poleceń Ci wydawanych, w związku z czym zostałeś wsadzony znów na miejsce, z którego "startowaliśmy" całą sytuację. Nie nadużywałem w żaden sposób rangi, po prostu tepałem Cię do siebie żebyś nie mógł się oddalić z miejsca zdarzenia. 

W razie dalszych wątpliwości zapraszam do dyskusji i z chęcią odpowiem na wszystkie niejasności, które dla Ciebie będą dalej występowały.

Tłumaczyłem Ci, że jak jestem w interiorze, to nie przeniesie mnie z powrotem do celi, bo to już sprawdzałem jak odwiedzałem kolegę w celi przy pewnej pomocy. Tak podbiegłem jednorazowo w stronę drzwi, ale jedyne co zrobiłem to stanąłem za rogiem, a przy reszcie teleportów nie miałem nawet możliwości odejść od Ciebie na metr, bo spamiłeś komendą, co widać w logach odstęp 1-2 sekundy.

Godzinę temu, Banan99 napisał:

Nie współpracowałeś i nie wykonywałeś poleceń Ci wydawanych, w związku z czym zostałeś wsadzony znów na miejsce, z którego "startowaliśmy" całą sytuację.

Nie wiem czy pamiętasz, ale prześmiewczo wsadziłeś mnie z powrotem do klatki, po tym jak wstawiłem konkretnie tego log'a na G "[2023-02-09 23:27:13] [Output] : G> Siekierka: ⓘ Otrzymałeś przedmiot: Piwo od gracza Banan99" mówiąc na czacie głosowym bodajże taki dobór słów "aha skonfiłeś się na mnie".

[2023-02-09 23:26:17] [Output] : ⓘ Zostałeś przeniesiony do Banan99  <--- od tego momentu mieliśmy czekać do czasu 23:27:15 żeby minęła pełna minuta. 
[2023-02-09 23:27:23] [Output] : ⓘ Zostałeś przeniesiony do Banan99 <--- Sam zapewne zauważyłeś, że nie teleportowało mnie automatycznie do celi po upływie "pełnej minuty". 

Godzinę temu, Banan99 napisał:

miałeś otrzymać bana i po 30 dniach apelacja miała zostać przyjęta (Swoją drogą szkoda, że jej wcześniej nie napisaleś, bo tam wszystko byś miał wyjaśnione. Na przyszłość zachęcam do obrania kolejności apelacja od kary ---> skarga).

Jaki jest sens w nadawaniu kary permanentnej z zamierzeniem zdjęcia jej po upływie 30 dni?

Jeżeli chodzi o te 4 bany, to powinny być tam 3, ale pewna osoba nie zmieniła nazwy, a samego w sobie bana dostałem za to, że znalazłem się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie szukając znajdziek przejeżdżając obok zwodowanej taksówki. Ban został zdjęty po 20 minutach przez brak dowodów na moją winę.

Cytat

Tłumaczyłem Ci, że jak jestem w interiorze, to nie przeniesie mnie z powrotem do celi, bo to już sprawdzałem jak odwiedzałem kolegę w celi przy pewnej pomocy.

Nie mam potwierdzenia, że twoje tłumaczenie jest prawdziwe. Bez tego nie mogę Ci zaufać na słowo. W ten sposób mógłby każdy kto siedzi w celi się tłumaczyć z nadzieją zostania wytepanym poza celę.

Cytat

Tak podbiegłem jednorazowo w stronę drzwi, ale jedyne co zrobiłem to stanąłem za rogiem, a przy reszcie teleportów nie miałem nawet możliwości odejść od Ciebie na metr, bo spamiłeś komendą, co widać w logach odstęp 1-2 sekundy.

Cały czas biegłeś w kierunku wyjścia, bez tego nie zostałbyś przenoszony w moim kierunku.

Cytat

Nie wiem czy pamiętasz, ale prześmiewczo wsadziłeś mnie z powrotem do klatki, po tym jak wstawiłem konkretnie tego log'a na G "[2023-02-09 23:27:13] [Output] : G> Siekierka: ⓘ Otrzymałeś przedmiot: Piwo od gracza Banan99" mówiąc na czacie głosowym bodajże taki dobór słów "aha skonfiłeś się na mnie".

Wsadziłem Cię do celi dochodząc do wniosku, że nie mogę mieć pewności czy to wszystko działa jak powinno. Na sam koniec powiedziałem że powinieneś zrobić Reconnecta, który umożliwiłby Ci pojawienie się na dowolnym spawnie na mapie, Ty jednak powiedziałeś że szkoda Ci nagrody godzinnej. Zostawiłem Cię zatem z założeniem, że zostały Ci minuty do odebrania nagrody godzinnej i potem zrobisz Reconnecta, który był najlepszym wyjściem z owej sytuacji.

Cytat

[2023-02-09 23:26:17] [Output] : ⓘ Zostałeś przeniesiony do Banan99  <--- od tego momentu mieliśmy czekać do czasu 23:27:15 żeby minęła pełna minuta. 
[2023-02-09 23:27:23] [Output] : ⓘ Zostałeś przeniesiony do Banan99 <--- Sam zapewne zauważyłeś, że nie teleportowało mnie automatycznie do celi po upływie "pełnej minuty". 

Tak jak już wcześniej wspomniałem, nie znam dokładnego działania skryptu i nie byłem przekonany czy ponowne teleportowanie Cię do siebie nie odświeża tego czasu. Tak jak podałeś wyżej ostatni teleport miał miejsce prawie pół minuty później i nie minęła pełna minuta od teleportu

[2023-02-09 23:26:44] [Output] : ⓘ Zostałeś przeniesiony do Banan99.

Dochodząc do wniosku że zalecenie reconnecta daje mi największą pewność poprawnej reakcji, zostałeś wtepany z powrotem do celi i zaleciłem Ci wykonanie tej czynności.

Cytat

Jaki jest sens w nadawaniu kary permanentnej z zamierzeniem zdjęcia jej po upływie 30 dni?

Sens takiej kary jest w momencie kiedy przed odbanowaniem Ciebie chce o tym porozmawiać z RCON i ewentualnie dostosować długość kary zgodnie z ich zaleceniami, jednakże 30 dni to jest minimum z informacji jakie otrzymaliśmy od jednego z członków RCON. Co do wcześniejszych banów to nie jest moja wina, jeśli ktoś nie edytował treści kary - ja za to nie odpowiadam i patrzę tylko w historię kar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.