Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Opis frakcji SATC

Puffy

Rekomendowane odpowiedzi

OMXAPVk.png

image.png.d24dfdd65e3d231badd3ecea09375e20.png

Uszanowanko! Z tej strony Trainee @Maras. ze szkółki prasowej Project News! Na dzisiaj wraz z Trainee @Limek przygotowaliśmy dla Was prezentację frakcji SATC - San Andreas Transport Corporation. Znajdują się tutaj wywiady, jak i artykuł.  Również zawarty jest tu cennik przejazdów taksówkami lub nawet przelotów helikopterami!

Życzę miłej podróży po naszym temacie!

image.png.8a5360dde0664c18d3024ffddc3ca260.png

Frakcja SATC to nic innego niż transport ludzi w przeróżne miejsca na mapie. Potrzebna jest m.in. nowym graczom, którzy zaczynają grać na owym serwerze! Frakcja ta zaczęła swoją służbę prawdopodobnie 19.10.2020 roku. Od tamtej chwili, niemalże każdy gracz spełniał odpowiednie warunki, by dołączyć do frakcji, pomoc w rozwijaniu i budowaniu SATC w odpowiedni sposób. Od chwili powstania, dotychczas, zmieniło się bardzo dużo. Między innymi zmiany pojazdów, gdyż to właśnie one pełnia główną rolę przewozową graczy po całym stanie San Andreas! 01.02.2023, mogliśmy zaobserwować zmianę, która nie zdarza się codziennie, co tydzień, a nawet miesiące! Administrator @Banan99, gracz, który aktywnie udziela się na serwerze, zrezygnował z posady Lidera w owej frakcji. Jego miejsce przejął Członek zarządu, lubiany przez graczy, Moderator @Pervool. Od teraz to właśnie On, prowadzi tę korporację. Życzymy samych sukcesów I owocnego rozwoju San Andreas Transport Corporation! Wróćmy jednak do tematu. Administratorzy RCON wprowadzili ostatnio aktualizację na serwerze, która umożliwia lądowanie helikopterem w miejscach publicznych! Praktycznie wszędzie znajdziemy miejsce umożliwiające schodzenie na ziemie śmigłowca! To jest niesamowicie ożywiająca informacja dla helikopterów z frakcji SATC, ponieważ prawie zawsze, dotychczas zwykły taksówkarz, stoi na Spawnie miasta San Fierro i kursuje latającą maszyną niemal co chwile!

image.png.b455e5cdae77bf3502fa2b333c4d03a6.png

Z zebranych przeze mnie informacji, przedstawiam Wam cennik przejazdu taksówką / lotu helikopterem:

Przejazd zwykłą taksówką - 3.08 $ za 1 kilometr,

Przejazd Limuzyną - 9.10 $ za 1 kilometr,

Lot Helikopterem - Sam lot nie jest płatny, lecz trzeba zapłacić opłatę początkową w wysokości 100 $.

Osoby posiadające mniej niż 30 reputacji na swoim koncie, mają przejazdy taksówkami za darmo!

image.png.b455e5cdae77bf3502fa2b333c4d03a6.png

Tutaj chciałbym Wam przedstawić ilość gotówki, jaką trzeba zapłacić za przejazd w różne miejsca! (spojler niżej).

Oczywiście to są ceny za przejazd zwykłą taksówką, a kurs rozpoczyna się na Spawn'ie. San Fierro!!!

Spoiler

Miejsca w San Fierro:

- Przebieralnia - 16 $
- Kosiarki - 21 $
- Najtańsza giełda - 13 $
-
Sprzątanie dróg i ulic - 8 $
- Urząd miasta - 18 $
Ośrodek Szkolenia Kierowców - 6 $

Miejsca w Los Santos:

- Kosiarki - 60 $
Kurier - 70 $
- Urząd miasta - 55 $
- Kutry - 66 $
- Scena - 61 $
- Sprzątanie dróg i ulic - 54 $
- Strefa DM - 61 $

Miejsca w Las Venturas:

- Parking G1 - 61 $
- Sprzątanie dróg i ulic - 70 $
- Urząd miasta - 61 $
- Kutry - 57 $
- Droższa giełda - 59 $
- Tańsza giełda - 63 $

Miejsca poboczne:

- Magazyn - 30 $
- Drwal - 42 $

(Chciałbym złożyć wielkie podziękowania Xandr1n, iż to właśnie z nim jeździliśmy półtorej godziny po tych miejscówkach. Dzięki wielkie!)

Jeżeli Chcesz otrzymać cenę przejazdu limuzyną, wystarczy podzielić cenę do miejsca docelowego przez cenę jazdy zwykłej taksówki za 1 kilometr i pomnożyć ten wynik przez 9.10 $. 
Na przykład; Jedziemy na G1, dzielimy 61 $ przez 3.08$, wynik mnożymy przez 9.10 $ (61 / 3.08 * 9.10 = 180). Wyjdzie koło 180 $.

image.png.6cef61c48e9e164923c935b81dbe4f20.png

image.png.e40554e684e99353dfb266f82ec6b8d1.png

Postanowiłem przeprowadzić wywiad z Doświadczonym Szoferem Knefel, znany wcześniej jako Guzik. Oto on:

M - Trainee @Maras. K - Pracownik frakcji SATC @Knefel

M: Uszanowanie, z tej strony Trainee Maras. ze Szkółki Prasowej Project News. Jestem tutaj po to, by zadać Ci kilka pytań. Jesteś gotowy?
K: Witam, z tej strony Doświadczony Szofer Knefel z San Andreas Transport Corporation! Jasne, zaczynajmy!

M: Kiedy zacząłeś rozgrywkę na serwerze ProjectRPG? Proszę, opowiedz nam trochę o sobie.
K: Zacząłem rozgrywkę 2 lata temu, jeszcze nie wiedziałem, że będę na nim grał. Grałem tutaj sporadycznie, dopóki nie dołączyłem do pierwszej frakcji SAFD, od tej pory cała moja przygoda z ProjectRPG się rozpoczęła.

MOkej, interesujące. Kiedy postanowiłeś dołączyć do frakcji SATC i jak się z tym czujesz?
K: Postanowiłem dołączyć do SATC pół roku temu z nadzieją, że ta frakcja podejdzie mi go gustu. Nie pomyliłem. Po ponad pół roku jestem na Doświadczonym Szoferze i nadal mam chęci, żeby rozwozić graczy do ich punktów docelowych.

MCzyli widzę, że doświadczony pracownik z Ciebie. Dobrze, następne pytanie brzmi następująco. Czy masz zamiar dobić jeden rok, być może dwa lata we frakcji?
K: Myślałem, żeby dobić chociaż jeden rok we frakcji, gdyż będzie to ładnie wyglądać.

M: Dobrze, to tyle ode mnie. Dziękuje za poświęcony mi czas i pozdrawiam!
K: Dziękuje również.

Mój współtwórca artykułu postanowił utworzyć kolejne dialogi. Więc są i one! Zapraszam do czytania.

L: Trainee @Limek F: Pracownik frakcji SATC @Flor3k

L: Halo, mogę zająć chwilkę? Jestem Trainee @Limek ze Szkółki Prasowej Project News!
F: Witam, z tej strony Starszy Kierowca Flor3k z San Andreas Transport Corporation! Jasne, akurat mam wolne.

L: Dobrze się składa. Pierwsze pytanie leci. Jak zaczęła pana przygoda we frakcji?
F: Z przygodą na początku było pod górkę, gdyż czekałem aż na 2 serie rekrutacji. Miałem problemy ze zdaniem egzaminu wewnętrznego, lecz w końcu się udało i jestem. Potem moje głupie błędy skazały mnie na pół roku siedzenia na czarnej liście frakcji. Po upływie tego czasu pojawiłem się tutaj i jestem do tej pory. Cieszę się z tego powodu.

L: Rozumiem, ciężko było powrócić w szeregi frakcji?
F: Ciężko, ale w końcu dopiąłem swego i się udało!

L: Zdumiewające! Nic tylko pogratulować. Jak czujesz się z tym że ponownie jesteś członkiem frakcji SATC?
F: Dziekuję serdecznie za gratulacje. Powiem krótko, świetne chłopaki, miła atmosferka. Nic tylko pracować!

L: Jakimi pojazdami do chwili obecnej udało się Tobie przewozić ludzi po całym San Andreas?
F: Na ten moment to jest najwyższa ranga, jaką miałem od dawna i poruszam się tym szybkim Admiralem. Staram się urozmaicać mój arsenał, mieszając w Cabakach oraz Vincentach. I to chyba tyle z tych pojazdów, którymi udało mi się przejechać.

L: Jakieś dalsze plany związane z frakcją?
F: Na ten moment nie chce, sobie planować nic na przyszłość, ponieważ rozważam tak poza kulisami odejść z frakcji pod koniec lutego ponieważ do wakacji będzie w mojej sytuacji bardzo dużo pracy i obowiązków.

L: Rozumiem. To nic tylko życzyć dalszych sukcesów oraz zdrowia w życiu prywatnym!
F: Dziękuję serdecznie i polecam się na przyszłość.

L: Może zrobimy jeszcze fotkę?
F: Jasne, możemy!

Następujący wywiad jest przeprowadzony z pracownikiem SATC @rafciok.cj.
L: Trainee @Limek R: Pracownik frakcji SATC @rafciok.cj

L: Witam, z tej strony Trainee Limek ze szkółki prasowej Project News. Czy ma Pan czas na parę pytań?
R: Jasne.

L: A więc widziałem ostatnio, jak leciał pan Helikopterem na spaw w San Fierro. Czy możesz nam opowiedzieć coś więcej o sobie i swojej pracy?
R: Jasne, mam na imię Rafał. Grę na serwerze ProjectRPG zacząłem ubiegłego roku w maju. a miesiąc po dołączeniu na serwer, podjąłem się pracy w San Andreas Transport Corporation. Moja praca jest dość prosta, ponieważ moim zadaniem jest przewóz mieszkańców San Andreas z punktu A do punktu B. Mam do dyspozycji wiele ciekawych pojazdów, takich jak Sultan, Limuzyne, czy też Helikopter.

L: To bardzo miło usłyszeć takie słowa od pracownika frakcji. Czy najczęściej przewozisz osoby po całym stanie San Andreas? Ostatnio mogliśmy dość często zauważyć Cię w helikopterze. Jak wrażenia z lotów?
R: Najczęściej wykonuje kursy z punktu A, do punktu B, a najczęstsza trasa to najpewniej Spawn San Fierro - Magazyn

L: Jak wygląda rola pilota śmigłowca, jest to bardzo trudne i odpowiedzialne zadanie?
R: Oczywiście, jest to odpowiedzialne zadanie. Jeśli chodzi o trudność, to jest to zależne od siły wiatru.

L: Jak często ludzie korzystają z przelotów i jakie miejsca odwiedzają najczęściej?
R: Jeśli chodzi o transport powietrzny, dość sporo osób korzysta z tej usługi. Jednak nie jestem w stanie odpowiedzieć, gdzie takie kursy odbywają się najczęściej.

L: Ile wynosi przelot helikopterem w dane miejsce, jest do tego oddzielny cennik?
R: Koszt transportu powietrznego wynosi 100$. Po wpłaceniu kwoty możemy wybrać dowolny z helipad'ów znajdujący się w San Andreas.

L: Rozumiem, ode mnie to wszystko. Dziękuję za poświęcony czas, Życzę dalszych sukcesów we frakcji. Do widzenia!
R: Dziękuje i Do widzenia.

Ostatni wywiad z pracownikiem tej frakcji.
L
: Trainee @Limek l: Pracownik frakcji SATC @lntruZ

L: Cześć! Trainee Limek ze szkółki prasowej Project News się kłania. Masz może czas, aby odpowiedzieć na pytania?
l: Witam, z tej strony Doświadczony Transporter lntruZ z San Andreas Transport Corporation. Oczywiście, że mam czas i chętnie odpowiem na wszystkie pytanie, które mi zadasz!

L: Proszę, opowiedz nam coś o sobie i o przygodzie we frakcji. Długo czekałeś na rekrutację?
l: Mam na imię Kacper, pochodzę z województwa małopolskiego i za niedługo będę kończył 18 lat. Moja przygoda we frakcji rozpoczęła się 14 sierpnia 2022 roku. Wtedy otrzymałem szanse od zarządu na dostanie się do niej. Od tego czasu jestem pracownikiem SATC. Bardzo dobrze się tutaj czuję i nie zamierzam z własnej woli rezygnować z tej posady. Na rekrutację nie czekałem długo, ponieważ udało mi się dostać do frakcji za pierwszym razem.

LJakie posiadasz wspomnienia związane z tą frakcją?
l
: Posiadam wiele ciekawych wspomnień, jeżeli chodzi o frakcję. Każdego dnia podczas pełnionej służby zdarzają się przeróżne sytuacje. Czasami są one śmieszne, a czasem wręcz straszne i bardzo nie na miejscu. W końcu jest to frakcja, w której cały czas masz kontakt z klientem. Każdy może do Ciebie wsiąść, a Twoim zadaniem jest bezpiecznie dowieść go w wyznaczone miejsce bez zadawania zbędnych pytań. Ludzie na serwerze są bardzo różni. Niektórych klientów bardzo miło wspominam, natomiast są tacy, którzy przynieśli mi tylko dużo stresu i zmarnowanych nerwów. Jeśli miałbym opisać konkretne wspomnienie, z pewnością byłby to pamiętny kurs, który odbywał się na trasie wyścig Red County - tania giełda LV. Podczas kursu klienci zachowywali się okropnie. Ciągle mnie pospieszali, obrażali, namawiali do łamania KRD oraz regulaminu serwera. Gdy kurs dobiegł końca, używając komendy /me napluli mi na siedzenie oraz powiedzieli wiele nieprzyzwoitych słów. Jednak mimo wszystko udało mi się dowieźć ich w wyznaczone miejsce i zakończyć kurs. Odczułem dużą ulgę, kiedy opuścili mój pojazd. Tego kursu nie zapomnę bardzo długo... To pokazuje tylko, że dołączając do SATCtrzeba być opanowanym i nie dopuścić do sytuacji, w której emocje wezmą na Tobą górę. Często też spotykam się z wiadomościami na PM typu: możesz przyjąć moje zgłoszenie? Albo, dlaczego nie przyjąłeś mojego zgłoszenia?. Jest mi bardzo przykro to stwierdzić jednak w sytuacji, gdy na serwerze jest 300-500 osób a osób na służbie 3-5 nie każde zgłoszenie zostanie przyjęte. Nie wynika to jednak z lenistwa taksówkarzy, a z ogromnej ilości zgłoszeń oraz ogromnego popytu na naszą frakcję. Jeśli natomiast miałbym opisać moje najlepsze wspomnienie z frakcji, byłoby to z pewnością te wszystkie godziny przesiedziane na Voice Chacie z kolegami z SATC, albo pisanie na discordzie do późnych godzin nocnych. Naprawdę bardzo mile wspominam te wszystkie chwile i mam nadzieję, że będzie ich tylko więcej.

LWedług Twojej opinii, jaka jest frakcja SATC?
l: Moim zdaniem SATC jest bardzo fajną oraz przyjemną frakcją. Jak już pisałem wcześniej mam z niej dużo ciekawych wspomnień. Wydaje mi się jednak, że nie jest to frakcja dla każdego. Pokazuje to, chociażby ilość odejść w ciągu tygodnia. Uważam, że każdy, kto zdecyduje się napisać podanie, musi sobie zadać dwa ważne pytania. Czy dam radę jeździć po całym San Andreas w tę i z powrotem kilka/kilkanaście razy dziennie? Czy nawet w trudnej lub napiętej sytuacji z klientem będę umieć zachować kulturę i opanowanie? Jeśli uważasz, że podołasz wyzwaniom, które będzie przed Tobą stawiać ta frakcja, śmiało możesz napisać podanie. Jeżeli natomiast twierdzisz, iż nie poradzisz sobie w SATC, to nie pisz podania i nie zajmuj innym szansy ani miejsca na dostanie się do niej. Posłużę się przykładem mojej rekrutacji, czyli sierpień 2022. Wtedy do frakcji dostały się aż siedemdziesiąt trzy osoby, a po upływie miesiąca było ich już trzydzieści. Teraz po prawie pół roku jest nas już tylko trójka. Dlatego też osobiście uważam, że SATC to nie jest frakcja, do której każdy się nadaje. Bardzo często zdarzają się także sytuacje, gdy po przyjęciu zgłoszenia od klienta okazuję się, że nie ma go w wyznaczonym miejscu albo widać na mapie jak przemieszcza się innym pojazdem do swojego celu. Wtedy pomimo odczuwanej frustracji bądź złości trzeba trzymać nerwy na wodzy, usunąć to zgłoszenie i zacząć przyjmować inne kursy z panelu.

L: Odczuwasz jakieś braki pojazdów bądź ilości osób we frakcji?
l: Mówiąc szczerze, to nie zaobserwowałem żadnych poważniejszych braków we frakcji. Na małą ilość pojazdów z pewnością nie możemy narzekać, ponieważ niedawno była spora aktualizacja, w której to zostało dodanych wiele nowych samochodów, do niektórych dodali Body Kity, a jeszcze inne odświeżyli oraz zaktualizowali ich wygląd. Jedyne, do czego mógłbym się przyczepić, to mała ilość osób na służbie. Owszem są dni, w których jest sporo osób, lecz bywają i takie, gdy jest tylko jeden taksówkarz na ogromną ilość osób na serwerze. Mam również wrażenie, że liczba odjeść w ciągu tygodnia jest zdecydowanie za duża. Poza tym nie mam większych powodów do narzekania. Słowem końca mam również prośbę do wszystkich graczy serwera ProjectRPG. Nie bądźcie na taksówkarzy źli, że wasze zgłoszenie nie zostało przyjęte. Nie wysyłacie im pełnych pretensji wiadomości ani opinii na /pm lub /g. Taka sytuacja nie wynika z lenistwa oraz niechęci taksówkarza, a ze zbyt małej ilości osób na służbie w stosunku do ilości graczy na serwerze.

LDziękuję Panu bardzo za trud poświęcony dla wywiadu. Pozdrawiam serdecznie! Do widzenia.
l: Również dziękuję za możliwość podzielenia się swoją opinią z innymi graczami serwera. Mam nadzieję, że wywiad ze mną Wam się podobał albo Was zaciekawił oraz dowidzieliście się czegoś więcej na temat frakcji SATC z perspektywy zwykłego pracownika. Wszystkich czytających pozdrawiam i życzę Wam miłego dnia!

uUYqgYm.png

Trainee @Limek postanowił przeprowadzić wywiad z jednym graczem na temat frakcji SATC.
L: Trainee @Limek P: Gracz @Pabloescobar.

L: Witam, z tej strony Trainee Limek z redakcji Projekt News, czy mogę zająć dosłownie minutkę?
P: Oczywiście, że tak!

LCzy kiedykolwiek korzystał Pan z usług frakcji SATC?
P: Tak, korzystałem. Jest to bardzo przydatna usługa, gdy nie ma się środka transportu.

L: Często korzystasz z usług frakcji?
P: Rzadko, dlatego że posiadam swoje auto, lecz nieraz skorzystam z usług tej frakcji.

LRozumiem, że jesteś zadowolony z możliwości przetransportowanie się taksówką frakcji SATC?
P: Tak, rzecz jasna!

LDziękuję za poświęcony czas! Ode mnie to już wszystko, do widzenia.
P: Dziękuje również.

image.png.da02e717a80375065c6f0c4c1112df70.png

vLUYF9Z.gif

UwrYj3f.gif

image.png.c69faca3d96fa4883374f339ea7c5676.png

Dla Redakcji Project News

Twórca artykułu - Trainee @Maras.
Współtwórca artykułu - Trainee @Limek
Grafiki - Senior Graphic Designer @Aiishan
Autoryzacja -
 Academy Supervisor @Livia

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.