Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Mechatron

Juzef.Stallion

Rekomendowane odpowiedzi

Temat wątku: Skarga na Mechatron

Login: Driloxoo
Nick oskarżonego: @Mechatron
Powód skargi: Wywalenie z serwera bez powodu
Data zdarzenia: 08.02.2023
Dowody: image.png.55e9f7f3121c2650e97d44ad03b903ae.png
Opis sytuacji: A więc tak. W okolicach godziny 20, odbywała się jakaś akcja RP, więc postanowiłem sobie pooglądać. Zaczęło się od wyganiania mnie (z terenu poza RP) za utradnianie w akcji, czy coś takiego. Następnie przyszedł Pan Mechatron, który mnie wyrzucił z serwera za: ''Utrudnianie akcji RP''.image.thumb.png.32e8881ebf16b8e3cd98fd6b4cc1c16a.png

Jestem oskarżony, a więc się wypowiem. Na początku chciałbym tobie opowiedzieć czym jest tak naprawdę utrudnianie akcji RP. Są to wszelkie działania, które mają na celu sprowokowanie, odwrócenie uwagi bądź dekoncentrację funkcjonariuszy podczas wykonywanych czynności. Jak sami widzimy na załączonym obrazku stoicie obok barierek. Jak już podałem wcześniej czym jest utrudnianie akcji RP, to czy nie uważasz że tworzenie sztucznego tłumu oraz niestosowanie się poleceń funkcjonariuszy policji podlegają jednak pod tą definicję. Mi się zdaje, że jednak tak. Drogą dedukcji możemy dojść do powodu wyrzucenia ciebie oraz kilku innych graczy z serwera. Na samym początku polecenia abyście się rozeszli dawali wam @Maras. oraz @semyaaza , robili to wielokrotnie bez większego skutku. Maras. napisał raporta, abym was w tym miejscu ogarnął. Dłużej się nad tym nie zastanawiając przeteleportowałem się do gracza i zobaczyłem co najmniej 10 osób stojących przy barierkach. W obronie funkcjonariuszy dodam, że ciężko jest ogarnąć taką gromadę graczy przez 2 osoby. Skonsultowałem z nimi sytuację i uznali że ich polecenia nie mają dla tych graczy większego znaczenia, więc polecenia zacząłem wydawać ja. Kilkukrotnie prosiłem całą gromadę o rozejście się, lecz tym razem jak można się domyślać nic sobie z tego nie robili. Wszyscy zgromadzeni zapierali się jednak że oni tylko stoją za barierkami i nic nie robią (tworzenie sztucznego tłumu tak jak już wspomniałem też jest brane pod uwagę jako przeszkadzanie w akcji RP 🙂 ). Chociaż co do tego nic nie robienia to bym się kłócił, ponieważ duża część graczy co chwilę wbiegała na teren akcji RP, tym samym prowokując służby (stąd moja interwencja z kickami). Po moich nieudanych próbach przekonania was abyście jednak się rozeszli, wlepiłem kicki kilku osobom, które nie zareagowały na moje prośby i dalej stały zbyt blisko barierek bądź radiowozu (byłeś jedną z nich ponieważ ciągle stałeś przy barierkach). Streszczając więc całą sytuację kicki moim zdaniem były słuszne i jak najbardziej zasłużone. Jest to moja ostatnia wypowiedź, dziękuję za uwagę.

Kick nie poleciał za wchodzenie na teren akcji RP, a jej utrudnianie. Gracz razem z grupką graczy co chwilę podchodzili pod radiowóz widoczny na screenshocie (zwykle robili tak, gdy jakiś gracz został w nim umieszczony) robiąc tym samym zamieszanie (pisząc różne bezsensowne rzeczy) i uniemożliwiał sprawną pracę dla SAPD i tym samym uważam że mija się to z twierdzeniem iż jest to "grzeczne stanie za barierkami". Sami pracownicy frakcji skarżyli mi się na uciążliwość takich zachowań ze strony tych graczy, więc musiałem zainterweniować w tej sprawie (na początku ostrzegałem całą grupkę na czacie aby się rozeszli). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.