Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Niezapomniane wakacja w stanie San Andreas

dzu.stka

Rekomendowane odpowiedzi

wbL28c9.png

naTqDnE.png

Witajcie, z tej strony Senior Pressman @N1K0D3M z Redakcji Prasowej Project News. W dzisiejszym artykule zaprezentuje Wam kilka z najlepszych miejsc do odwiedzenia w całym stanie San Andreas. Zapraszam do lektury.

VDgjwdI.png

Kilometry gęstej zabudowy, monumentalne pomniki oraz błękit oceanu – taki krajobraz otacza trzy nasze miasta: Los Santos, San Fierro i Las Venturas. Te położone w niewielkiej odległości od siebie miasta różnią się tylko stylem budowania i klimatem. Podpowiem wam, jak najlepiej spędzić tam kilka dni urlopu. Przepiękny Ocean Spokojny, plaże i lasy to nie tylko kraje egzotyczne. Równie piękne widoki oferuje nasz stan, a szczególnie malownicze Los Santos. Przedstawię Wam 3 miejsca, począwszy od plaży, aż po centrum miasta. Plaża w Los Santos leży w dzielnicy Santa Maria Beach. Wjeżdżając na molo, możemy po prawej stronie zauważyć latarnię morską oraz mniejszą część plaży. Natomiast z lewej strony zobaczymy większą część plaży z przybrzeża. Koncentrując się na głównym miejscu na plaży, a dokładniej molo to zobaczymy tam różnorodne sklepy, restauracje, a nawet strefę rekreacyjną z diabelskim młynem, czyli coś, co dzieci lubią najbardziej. Idąc prosto na samą końcówkę naszej estakady, ujrzymy lunety, przez które możemy zaglądać w głąb oceanu. Przechodząc przez tłumy turystów, znalazłem pracownika restauracji, który zadecydował udzielić mi wywiadu.

KoZWK7S.gif

Gzqqb1L.png

P - Pracownik Restauracji | R - Redaktor Project News @Nikodem.

R: Uszanowanie, Senior Pressman @N1K0D3M z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zadać Panu kilka pytań na temat wypoczynku nad Santa Maria Beach?
P: 
Dobrze, nie ma problemu.

R: Czy panuje to duży ruch na co dzień?
P: 
Ruch w dni robocze jest znikomy, natomiast w weekend jest wręcz ogromny, nie raz nie ma gdzie zaparkować pojazd.

YObWszD.png

R: Co by Pan mógł powiedzieć o całej naszej plaży?
P: 
Plaża jak to plaża, jest piasek, jest woda. Już tak całkiem na poważnie to jest bardzo ładne miejsce, ruch spory, rodziny z dziećmi tu przyjeżdżają, po prostu jest wspaniale.

R: Dobrze nie będę już Panu przeszkadzał, mam jeszcze kilka miejsc do odwiedzenia. Dziękuje za wywiad i życzę Miłego Dnia!
P: 
Również dziękuje, Miłego Dnia!

XGwBbve.png

Kolejnym miejscem do zobaczenia w Los Santos to zdecydowanie centrum miasta. Wysokie budynki, liczne pomniki czy gęste starodawne kamienice. Gdy będziemy zmierzać w kierunku centrum, przez dzielnice Commerce możemy zauważyć, pierwsze kilkudziesięciometrowe budynki w tym kilka uczelni. Idąc cały czas w kierunku centrum, będziemy mijać zabytkowe kamienice, przybliżając się tym samym do jednego z najwyższych budynków w stanach. Jak już dotrzemy w samo serce, możemy zauważyć bloki, liczne wieżowce lub jeden z największych w stanie, który należy do międzynarodowego banku. Po chwili namysłu jeden z przechodniów zgodził się na przeprowadzenie z nim wywiadu.

1IFSnCb.gif

Gzqqb1L.png

P - Przechodzień | R - Redaktor Project News @Nikodem.

R: Witam, Senior Pressman @N1K0D3M z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zadać Panu kilka pytań na temat centrum Los Santos?
P: 
Tak nie ma problemu.

R: Mógłby Pan wymienić wady i zalety centrum?
P: 
Hmm... Wady i zalety powiadasz? Na pewno wadami to są liczne korki bądź utrudnienia w ruchu autobusów. Tak się składa, że kilka razy jechałem autobusem do centrum i był zawsze opóźniony. Nie mniej jednak co do zalet to na pewno piękny widok, rodzaj zabudowy czy liczne szkoły, które mogą edukować młodsze osoby.

GswhOPV.png

R: Rozumiem, czy ów miejsce przyciąga wiele osób?
P: 
Tak, codziennie widze setki, jak nie tysiące ludzi.

R: Co Pan sądzi na temat budynku banku, który jest jednym z największych w stanie?
P: 
Budynek sam w sobie jest świetnie zaprojektowany oraz zaplanowany na tle innych, jedyne czym się wyróżnia to wysokością.

R: Dobrze nie będę już Panu przeszkadzał, mam jeszcze kilka miejsc do odwiedzenia. Dziękuje za wywiad i życzę Miłego Dnia! 
P: 
Również dziękuje, do zobaczenia!

XGwBbve.png

Ostatnim naszym przystankiem w mieście Los Santos to doki w dzielnicy Ocean Docks. Możemy ujrzeć tam duże żurawie, stacje załadunkowe, miejsca do łowienia ryb czy pomosty dla łódek prywatnych. Miejsce to przyczyniło się, do rozrostu miasta, przez co dzisiaj jest ono jednym z najbogatszych miast świata. W dokach możemy również zauważyć magazyny, w których na co dzień pracują tysiące osób. Sama dzielnica została wpisana na listę obiektów chronionych. Skontaktowałem się z dyrektorem jednej z placówek w celu wykonania krótkiego wywiadu, po chwili namysłu zgłosił chęć.

VqNdovp.gif

Gzqqb1L.png

DZ - Dyrektor Zakładu | R - Redaktor Project News @Nikodem.

R: Witam, Senior Pressman @N1K0D3M z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zadać Panu kilka pytań na temat doków?
DZ: Tak, nie ma problemu.

R: Czy do tego miejsca sprowadza się dużo turystów?
DZ: W dni robocze nie natomiast w weekendy można zamówić wycieczkę z przewodnikiem, który nas oprowadzi i opowie co nieco o obiekcie.

JHnUFDU.png

R: Obiekt został wpisany na listę obiektów chronionych. Czy ma to jakieś odzwierciedlenie na tle pracy?
DZ: Tak, nasi pracownicy mają specjalny regulamin, który muszą przestrzegać podczas pracy na tym terenie. Niesubordynacja może nawet grozić wydaleniem ze struktur zakładu.

R: Pańska firma ma duży obrót w ciągu dnia?
DZ: Moja firma w ciągu dnia może załadować nawet kilka kontenerowców, które wyruszają drogą morską do Europy.

DZ: Również dziękuje i Miłego Dnia życzę!

XGwBbve.png

Z Los Santos przenosimy się do San Fierro, w którym mamy do zwiedzenia 2 miejsca począwszy od centrum, kończąc na Gant Bridge. Zacznijmy od centrum, Śródmieście miasta San Fierro jest praktycznie jak centrum Los Santos, również możemy tam ujrzeć stare kamienice i jeden wieżowiec. Na samej górze jest punkt widokowy, z którego można ujrzeć całe San Fierro i Gant Bridge, do którego zaraz przejdziemy po wywiadzie z jednym z turystów.

T7cxdWr.gif

Gzqqb1L.png

T - Turysta | R - Redaktor Project News @Nikodem.

R: Cześć, Senior Pressman @Nikodem. z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zadać Ci kilka pytań na temat Śródmieścia miasta San Fierro? 
T: 
Cześć, tak byle szybko śpieszy mi się.

XfEPVhg.png

R: Czy ów miejsce wyróżnia się od innych miast?
T: 
Oczywiście, że tak. Każde miejsce ma swój klimat oraz inaczej wygląda, tutaj możemy zobaczyć, że cała aglomeracja tętni życiem i przez to miejsce przewijają się tysiące ludzi.

R: Czy byłeś już na punkcie widokowym, jeśli tak to mógłbyś coś o nim powiedzieć?
T: 
Byłem już i co mogę powiedzieć to niesamowite! Z punktu widać całe miasto z każdym szczegółem, najbardziej podobał mi się Gant Bridge.

R: Dobrze nie będę już Ci przeszkadzał, mam jeszcze kilka miejsc do odwiedzenia. Dziękuje za wywiad i życzę Miłego Dnia! 
T: 
Dzięki i wzajemnie!

XGwBbve.png

Zbliżamy się już do końca artykułu i pragnę wam przedstawić Gant Bridge, czyli największą perełkę z całego zestawienia! Most łączący aglomeracje San Fierro z wioską Bayside Marina. Mierzy on sobie 160 metrów długości oraz wznosi się na wysokość 60 metrów. Budowa go była bardzo czasochłonna i niebezpieczna, szacuje się, że pochłonęła wiele ofiar. Liny na, których wiszą przęsła, mają 93 cm średnicy oraz składają się z ponad 27 tysięcy drutów stalowych. Każdy pylon wytrzymuje obciążenie 95 tysięcy ton, a każda zamontowana na brzegu blokada wytrzymuje naciąg 28,5 tysiąca ton. Most jest płatny w dwie strony i przejazd przez bramki kosztuje 35$. Na koniec przeprowadziłem wywiad z konserwatorem obiektu.

Ng0xJZ6.gif

Gzqqb1L.png

K - Konserwator | R - Redaktor Project News @Nikodem.

R: Witam, Senior Pressman @N1K0D3M z Redakcji Prasowej Project News. Czy mogę zadać Panu kilka pytań na temat mostu, który Pan na co dzień konserwuje?
K: 
Witam, tak proszę śmiało pytać.

R: Most w swojej historii miał jakieś dłuższe przerwy?
K: 
Podczas mojej kadencji jako konserwatora most był zamknięty tylko raz z powodu silnych podmuchów wiatrów, które mogły spowodować utrudnienia komunikacyjne.

f7rzcIG.png

R: Konstrukcja miała styczność z trzęsieniem ziemi?
K: 
Tak, w swojej historii miała styczność z 11 trzęsieniami, z czego jedno miało natężenie 7 stopni w skali Richtera.

R: Zrozumiałem, w najbliższej przyszłości są plany wzmocnienia mostu?
K: 
Tak jak najbardziej, lecz na pewno nie wydarzy się to w tym roku.

R: Dobrze dziękuje Panu za wywiad, Miłego Dnia!
K: 
Również dziękuje i wzajemnie!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News
Autor: Senior Pressman @Nikodem. 
Grafiki: Senior Graphic Designer @Aiishan
KorektaSenior Pressman @xanny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.