Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Leszek*nt

Pawex26

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Pawex26
Nick oskarżonego: Leszek*nt
Powód skargi: Bez podstawne nadanie kary, brak możliwości wyjaśnienia w apelacji. 
Data zdarzenia:  15.0.1.2023 godzina 13:30 +/-
Dowody: [2023-01-15 13:30:34] [Output] : Gracz Pawex26 został wyciszony na 16 godzin przez Leszek*nt (web), powód: BK na /g

Opis sytuacji: Zaczynając od początku, podczas codziennej gry na PRPG jak zawsze pisałem coś na chacie /g bądź wysyłałem bindy, oczywiście zwracam uwagę na to co wysyłam jak i liczę się z konsekwencjami danego słowa, o godzinie 13:04 wysłałem tego o to binda "[2023-01-15 13:04:46] [Output] : G> Pawex26: G> nero33: tak mi z pod pachy je*ie ze sie udusze z". Od tamtej pory zająłem sie robieniem kuriera i nic juz takiego nie pisałem na /g aż w pewnym momencie dokładnie o godzinie 13:30 zawitała mnie taka informacja : "[2023-01-15 13:30:34] [Output] : ⓘ Zostałeś wyciszony na 16 godzin przez Leszek*nt z powodem: BK na /g", jako, iż jestem osobą w miarę pamiętliwą nie przypominałem sobie abym napisał coś z brakiem kultury, postanowiłem napisać reporta aby doinformować się co takiego napisałem, oczywiści wyżej wymieniony czlowiek kazal mi napisać apelację oczywiście to zrobiłem. W apelacji otrzymałem info, iż wysłałem podkreślam "o wysyłanie wulgarnych bindów"  WULGARNYCH bindów. Raczej słowo które jest ocenzurowane nie podlega pod wulgaryzmy było by to co najmniej bez sensu. Co do braku możliwości wyjaśnienia w apelacji, nie chciałeś mi pokazać co napisałem, a gdy powiedziałeś mi zebym sprawdzić co pisałem o danej godzinie chyba ogarnąłeś swój błąd i odrzuciłeś apelację, żeby nie wyszło na moje + do tego twierdzisz, że dostałem 2 warny i przez to dałeś mi mute, w taki razie czekam na loga z drugim warnem. Pierwszy był od WhiteTigera za słowo które napisałem "[2023-01-15 12:57:38] [Output] : Gracz Pawex26 otrzymał ostrzeżenie od WhiteTiger*nt, powód: slowa" natomiast patrząc w logi nie widzę żadnego drugiego warna dzisiejszego dnia. Nie wiem czy chce mi się rozpisywać wiecej na dany moment (pewnie i tak pomieszałem to wszystko XD) ale czekam na info od ciebie i resztę wyjaśnimy później. Czekam na info od kiedy ocenzurowane słowo jest wulgarnę, kiedy dostałem drugiego warna i czemu nie dałeś wyjaśnić mi tego w apelacji. 

4 godziny temu, Pawex26 napisał:

dostałem 2 warny i przez to dałeś mi mute, w taki razie czekam na loga z drugim warnem

Otrzymałeś 3 warny o podobnym powodzie, za który dostałeś mute; "prosze nie wysyłać takich logów", "nie puszczaj wulgarnych bindów na chacie premium", "Nie wysyłaj takich logów!".
Po tych warnach, postanowiłeś dalej wysyłać wulgarne bindy, więc za to postanowiłem ciebie ukarać karą mute.

4 godziny temu, Pawex26 napisał:

Raczej słowo które jest ocenzurowane nie podlega pod wulgaryzmy

Ocenzurowana jest jedna literka i każda osoba będzie wiedziała, że chodzi tutaj o wulgaryzm. Jeżeli byłyby tam gwiazdki to oczywiście, że nie byłoby to wulgarne.

5 godzin temu, Pawex26 napisał:

patrząc w logi nie widzę żadnego drugiego warna dzisiejszego dnia.

Nadając karę patrzyłem na ostatnie warny w przeciągu 7 dni.

ocenzurowane słowo jest wulgarnę

Ocenzurowane wulgarne słowo nie będzie wulgarne, jeżeli nie będzie zawierało żadnych literek w sobie, tylko np. gwiazdki.

O Dzień Dobry. 
Zaczynając od początku, piszesz, że dostałem 3 warny (z powodami widocznymi wyżej) okej w przeciągu tygodnia mogło być, iż dostałem lecz dlaczego patrzysz na kary/warny tydzień przed a nie w ciągu danego dnia, gdy ten warn był jeden a na dodatek z innego powodu, to tak trochę jak by zobaczyć ze ktoś pojechał pod prąd sprawdzić jego kary, że miesiąc temu też pojechał pod prąd i dać mu prawko na tydzień. Co najmniej wygląda to jak byś mnie nie lubił bądź ktoś inny i postanowiłeś mnie ukarać. Do tego o ile coś tam kojarzę to najpierw powinien być warn natomiast później kara nie patrząc na to co było tydzień wcześniej.  Natomiast 

Co do słowa. A co jeśli graczu chodziło o słowo "jecie" bo ma dysortografię i po prostu źle napisał, słowo zostało zagwiazdkowane i trzeba się domyślić co one oznacza więc nie zaliczył bym tego pod słowo cenzuralne co innego jeśli faktycznie było by tam napisane słowo wulgarne jak cytuję "jebie" bez żadnej gwiazdki wtedy jestem w stanie przyjąć na klatę brak kultury w bindach. 

Dalej nie dostałem odpowiedzi, dlaczego w grze nie podałeś mi dokładnego powodu nadania kary a powinieneś tak jak mówi PKT. 7.1 Regulaminu Administracji Serwera "Członek administracji jest zobowiązany do podawania dokładnych powodów nakładanych przez niego kar."   Natomiast, gdy poprosiłem o podanie powodu w apelacji, kazałeś mi sprawdzić co napisałem o danej godzinie zamiast mi to napisać, a dwa zamknąłeś apelację bez jakiejkolwiek możliwości wypowiedzi/wytłumaczenia. 

to tak trochę jak by zobaczyć ze ktoś pojechał pod prąd sprawdzić jego kary, że miesiąc temu też pojechał pod prąd i dać mu prawko na tydzień

Na tym polega nadawanie kar, patrzymy na ostatnie warny/kary i na podstawie kar i warnów wyznaczamy kolejne kary. "Odwalacze" nie byli by wtedy "odwalaczami", jakbyśmy patrzyli na kary z dnia... Jeżeli chcesz pisać skargę z takiego powodu, to następnym razem proszę, żebyś się doinformował jak działa wyznaczanie kar na naszym serwerze.

gdy ten warn był jeden a na dodatek z innego powodu

Nie przytoczyłem ci tego warna, spójrz:

13 godzin temu, Leszek*nt napisał:

Otrzymałeś 3 warny o podobnym powodzie, za który dostałeś mute; "prosze nie wysyłać takich logów", "nie puszczaj wulgarnych bindów na chacie premium", "Nie wysyłaj takich logów!".

A co jeśli graczu chodziło o słowo "jecie" bo ma dysortografię i po prostu źle napisał,

Tak nie działa dysortografia. Jeżeli większość graczy by nam to mówiło to nikt, nigdy nie dostałby kary. Proszę nie wmawiaj mi nieprawdy... Wiesz dokładnie, że nie chodziło tutaj o słowo "jecie".

Dalej nie dostałem odpowiedzi, dlaczego w grze nie podałeś mi dokładnego powodu nadania kary

W gierce napisałem tobie, że powód masz napisany w karach pod f5, po czym napisałem, że kare dostałeś za "Brak Kultury". W apelacji wyjaśniłem tobie dokładnie za co dostałeś mute, i wtedy zdałem sobie sprawę, że błędnie napisałem powód kary, od razu zmieniłem powód na: "Wulgarne bindy na /g".

Natomiast, gdy poprosiłem o podanie powodu w apelacji, kazałeś mi sprawdzić co napisałem o danej godzinie zamiast mi to napisać, a dwa zamknąłeś apelację bez jakiejkolwiek możliwości wypowiedzi/wytłumaczenia. 

Myślałem, że wyjaśniłem tobie powód kary dokładnie, myślałem, że się rozumiemy. W apelacji napisałeś: "i piszę ją tylko z ciekawości co takiego napisałem". Wywnioskowałem wtedy, że nie chcesz się tłumaczyć, więc po wyjaśnieniu dokładnie za jakie słowo dostałeś mute. Postanowiłem, że odrzucę tobie apelację.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.