Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Skarga na hezus

AndrejKicipipa

Rekomendowane odpowiedzi

Uid: 22068

Login: Mati64

Nick oskarżonego : hezus

Powód skargi : oszukanie na tunnig

Data zdarzenia :  14.01 około 15

Dowody: logi

Opis sytuacji : Gracz sprzedawał admirala combi, który miał być ft bez nitra . Okazało się, że te auto nie ma jeszcze baku, mzn, abs . Nie chce być na minus i oczekuje, że gracz odda pieniądze za brakujący tunnig.

Dowód na  poinformowanie gracza o skardze : image.thumb.png.36481a859640f88617a5cf363a2bab15.pngss

Po 1. Stał na giełdzie wystawiony od wczoraj i stałeś przy nim od jakiejś gosziny.

Po 2. Wystawiony był za 420k a ty mi dałeś 280k i jakieś rozwalone gruzy więc to ia jestem na minus.

Po 3. Mogłeś sprawdzić na forum co dokładnie posiada.

Po 4. Na forum był też wysrawiony więc również mogłeś zobaczyć.

Szczerze nie wiem w czym masz problem bo sprzedałem ci go za połowe ceny a ty wcisnołeś mi jakieś rozwalone gruzy, nie wsponę o sadlerze któwy był cały rozwalony i ledwo dojechałem do mechanika + miał przebite 3 opony a wspomniałeś o tylko 2.

Pozdrawiam ❤

To prawda stał na giełdzie, lecz nie miałem potrzeby przyglądania się mu, gdyż byłem pewien, że jesteś wobec mnie uczciwy i nie ukrywasz przede mną braków w tuningu. Na taką cenę się zgodziłeś ty jak i ja, więc teraz nie możesz mieć żalu do nikogo, że sprzedałeś go za tanio, lecz ja mogę mieć żal do ciebie, że oszukałeś mnie i admiral nie posiada tego tuningu o którym mówiłeś. Co do trzeciego: również nie miałem potrzeby sprawdzania tuningu danego auta, gdyż myślałem że jesteś wobec mnie uczciwy. Na forum ogłoszenia nie widziałem. Na te gruzy również się zgodziłeś, wiec nie wiem o co ci chodzi, a mówiąc o tych oponach to mogę ci oddać 500$ za tą jedną, o której nie wspomniałem. Podsumowywując liczę na zwrot kosztów za zamontowanie ABS, MZN oraz baku 150l, a 500$ za oponę przeleje ci przy najbliższej okazji.

Napisałeś mi, że admiral jest FT bez nitra, wiec nie miałem potrzeby tego weryfikować, czyli dodatkowo oglądać auta, które stało na giełdzie. Uwierzyłem ci na słowo, a ty mnie po prostu oszukałeś, więc poniesiesz za to koszty. A co do opony to jeśli nie chcesz to ci nie bede oddawać tych pieniędzy. 

Według waszych rozmów, cały czas była mowa o Admiralu Combi z body STR posiadającym FT na zestawie drifterskim. Potwierdzają to ogłoszenia na czacie /og oskarżonego (zawierały również cały czas informacje o braku nitra), jak i wiadomości wymieniane z oskarżającym. Oskarżający również kilkukrotnie zapytał czy pojazd jest na FT, w toku rozmowy oskarżony poinformował poprzez wiadomości prywatne o braku nitra. Potwierdziło się również że pojazd posiadał wszystkie pozostałe części składowe pojazdu FT. W tym momencie pozostaje mi ustalić dokładne tune pojazdu oraz jego ewentualne braki.

2 godziny temu, Pandzioloszek napisał:

wtrącę się, ale ten MatiStack już sprzedał tego Admirala, więc skarga jest nieaktualna kociaku

pzdr bez pkt ❤️

I tak zarobił na nim 2x tyle ile dał więc nie wiem o co chłop sie nadal spina.

Dziś był on znów wystawiony za 450k

Pojazd w momencie sprzedaży nie posiadał: Baku (150l), MZN oraz systemu ABS, w związku z tym oskarżony zmuszony jest pokryć koszt montażu tych części. Jako że pojazd został sprzedany, oskarżony, kwotę za brakujace części przekaże na konto RCON. Tym samym gracz @hezuszmuszony jest do wpłaty 155.000$ poprzez bank w Los Santos do 12.02.2023 do godziny 23:59 na UID 30077. 

Od 4 grudnia był on wystawiony na forum, miałem dokładnie opisane co ma a czego nie. 13 stycznia wróciłem z bana i od razu go wystawiłem na sprzedaż Mówiłem że ma sprawdzić na forum co ma a ten to zignorował więc nie czuje się winny. Nie moja wina że nie potrafi zrobić tak prostej czynności jak wejście na forum i poczytaniu kilku zdań. Poza tym jeżeli sprzedał pojazd dalej za o wiele większą kwote gdzie i tak jest sporo na plus to moim zdaniem temat powinien być zamknięty.

Pozdrawiam z rodzinką❤

@Klocek wypowiesz się?

W dniu 19.01.2023 o 17:36, hezus napisał:

Od 4 grudnia był on wystawiony na forum, miałem dokładnie opisane co ma a czego nie. 13 stycznia wróciłem z bana i od razu go wystawiłem na sprzedaż Mówiłem że ma sprawdzić na forum co ma a ten to zignorował więc nie czuje się winny. Nie moja wina że nie potrafi zrobić tak prostej czynności jak wejście na forum i poczytaniu kilku zdań. Poza tym jeżeli sprzedał pojazd dalej za o wiele większą kwote gdzie i tak jest sporo na plus to moim zdaniem temat powinien być zamknięty.

Pozdrawiam z rodzinką❤

@Klocekwypowiesz się?

Nie ma tu potrzebny mojej wypowiedzi, ale mimo wszystko wyjaśnie kilka spraw. Twój post w motoryzacji z grudnia, jest w bardzo głębokim archiwum  - na moment pisania posta 95 strona, w momencie sprzedaży 76-80 (wyglądował w archiwum 8.12.2022 o godzinie 0:45 - pojazd sprzedałeś 14.01.2023), gracz kilkuktornie pytał się czy jest FT, co potwierdziłeś. NIe jestem w stanie stwierdzić kto co widział, a czego nie - po prostu nie mam takich mocy, wy z resztą też. Poza tym sam wspomnałeś że opisałeś go: 

Spoiler

2023-01-14 14:45:13    hezus    MatiStack_69    pisałem w ogłoszeniu 🙂
2023-01-14 14:44:56    MatiStack_69    hezus    nie pisałs ze bez n
2023-01-14 14:44:50    MatiStack_69    hezus    pisałes mi poprostu ft na d
2023-01-14 14:44:41    MatiStack_69    hezus    to inna offa
2023-01-14 14:44:37    hezus    MatiStack_69    pisalem na og
2023-01-14 14:44:35    MatiStack_69    hezus    a
2023-01-14 14:44:30    hezus    MatiStack_69    ft na driftowym nie ma nitra
2023-01-14 14:44:23    MatiStack_69    hezus    ?
2023-01-14 14:44:20    MatiStack_69    hezus    to napewno ft bo nie patrzałem

Na żadnym czacie nie dałeś linka do postu z motoryzacji, więc ten temat nie jest tu w żaden sposób wiążący na twoją korzyść. Tak jak wyżej na spłate 155.000$ na kontro RCON masz czas do 12.02.2023.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.