Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na wsiur

Oskiiii3

Rekomendowane odpowiedzi

Login: Oskiiii3
Nick oskarżonego: wsiur
Powód skargi: Niewłaściwe oraz nieludzkie podejście do graczy, zniechęcanie do udziału w rozgrywce
Data zdarzenia: 07.01.2023 16.58
Dowody: Także wiele różnych innych apelacji innych graczy. Wystarczy wejść na profil gracza wsiur i wszystko staje się jasne

https://imgur.com/a/hIIYYK0
Opis sytuacji: (z góry przepraszam za możliwy chaos, pisane pod wpływem na pewno jakichś emocji) Uważam, że podejście do graczy supportera wsiur jest bardzo nieludzkie. Głównie mówię tutaj o sobie, ale zapewne wiele graczy się ze mną zgodzi, że daje on często przesadzone kary, niczego nie wyjaśnia oraz uważa się za "nadczłowieka". Sądzę to głównie po wypowiedzi w mojej apelacji oraz po powodzie nadania mi kary. Wsiur niczego ze mną nie wyjaśnił i UWAGA - po ponad dwóch latach mojej niekaralności "daje mi prawko" za: VDM na kosiarkach, na których zawsze jest zamieszanie, bugi oraz lagi (tj. opóźnienie serwera oraz sprawność internetu graczy). Gracz (do teraz NIE WIEM kogo tak naprawdę zabiłem) nawet nie upomniał się o zadośćuczynienie czy też przeprosiny, nie dostałem nawet żadnej informacji o tym, że sprawę zamierza zgłosić do administracji. W konkluzji chciałbym, aby Wsiur został ukarany za niszczenie przyjemności z rozgrywki, "wlepianie" niesłusznych kar (stwierdzam to po tym, iż nie byłem świadomy oraz nie miałem żadnej informacji o popełnionym czynie) oraz brak jakiegokolwiek kontaktu z graczami i prób wyjaśniania czegokolwiek z nimi, a także głównie za odrzucanie każdemu apelacji i całkowity brak profesjonalizmu w wykonywaniu swoich powinności. Uważam, iż gracz ze swoim ordynarnym podejściem nie powinien znajdować się w ekipie tego serwera, ponieważ niszczy jej renomę.

PS. "Witam, niech ta kara będzie dla ciebie nauczką." - taką odpowiedź na moją apelację można skomentować jednym zwrotem - "xD".  Rozumiem, jakbym faktycznie był winny. Dodam też, że gracz, który nie miał żadnej kary od ponad dwóch lat nie powinien dostawać drugiej szansy, POWINNA należeć mu się co najmniej rozmowa wyjaśniająca tym bardziej w takiej sytuacji jak ta. Z racji iż nie wypada życzyć innym złych rzeczy to nie zamieszczę tutaj żadnych życzeń.
Liczę na pozytywne rozpatrzenie skargi przez administrację RCON i całkowite zdegradowanie tego supportera, ponieważ według mnie - ludzie z takim charakterem jak Wsiur nie powinni być wyznaczani do pomocy graczom, a jak dobrze wiemy ranga ta do tego służy.

Witam!
Jak powód kary mówi zostałeś ukarany przez VDM do śmierci pojazdem pracy. Jako że jesteśmy w dziale skarg to tutaj dopiero mam obowiązek się tłumaczyć, chciałem tylko wyjaśnić dlaczego nie otrzymałeś wyjaśnień w apelacji, ani na serwerze. Na serwerze unikam wyjaśniania powodów nadanych kar ponieważ takich incydentów jest dziennie dużo, a po drugie od wyjaśnień są działy na forum, w tym ten. Przechodząc do sytuacji i analizując podesłane mi nagranie nie mogę potwierdzić rzekomego zamieszania, w związku z czym powinieneś bez problemu zauważyć potrąconego przez siebie gracza. Od momentu kiedy nick gracza pojawił się w twoim zasięgu, do momentu jego śmierci minęło około 7 sekund, wydaje mi się że jest co najmniej odpowiednia ilość czasu żeby chociaż zanotować nick gracza. Odnosząc się do bugów i lagów, na klipie nie można żadnego z wcześniej wymienionych dostrzec. Odpowiadając na ostatni zarzut, dotyczący twojej 2 letniej nie karalności, otóż VDM z śmiercią, w dodatku pojazdem pracy, oraz po przeanalizowaniu okoliczności na klipie uważam za na tyle poważne przewinienie iż zakaz prowadzenia pojazdów na 1 dzień jest w tym przypadku odpowiednią karą. W temacie owej sytuacji jeszcze należy nadmienić iż nie mam obowiązku przedstawiać tobie dowodów za co zostałeś ukarany. Natomiast na końcu chciałem dodać iż skarga to nie jest miejsce na wyrażanie opinii na temat członków administracji lub innych graczy. To tyle z mojej strony, nie mam nic więcej do dodania na tą chwilę. 

Dobrze, zatem wyjaśnij mi dlaczego nadałeś karę, skoro gracz nawet się mnie nie upomniał o żadne zadośćuczynienie czy też przeprosiny. Skoro gracz nie miał do mnie żadnych problemów to nie rozumiem dlaczego została nałożona kara. Powinieneś się na ten temat doinformować. 

26 minut temu, wsiur napisał:

nie mogę potwierdzić rzekomego zamieszania, w związku z czym powinieneś bez problemu zauważyć potrąconego przez siebie gracza.

Tak czy siak nie zauważyłem, żebym kogoś przejeżdżał. Byłem pochłonięty pracą, z resztą jestem top 1 w pracy odśnieżarek i mój mózg nie pracuje na tak szybkich obrotach. 

Od momentu kiedy nick gracza pojawił się w twoim zasięgu, do momentu jego śmierci minęło około 7 sekund, wydaje mi się że jest co najmniej odpowiednia ilość czasu żeby chociaż zanotować nick gracza.

Niestety z racji na mój słaby sprzęt nie jestem w stanie zareagować w 7 sekund, ponad to nawet nie wiem w którym momencie mojej dzisiejszej rozgrywki odbyła się cała sytuacja VDM'u więc... No z mojej perspektywy sytuacja wydaje się totalnie niesłuszna. Dodatkowo domyślam się, że było to podczas odstawiania kosza do blipa, więc gdyby nie było tam zamieszania to 7 sekund powinno być jak najbardziej wystarczającym dla mnie czasem, niestety tego możemy się tylko domyślać. Jeżeli naprawdę byłbym świadomy zabójstwa na serwerze to myślę, że zareagowałbym na to jakąś wiadomością na czacie.

Odnosząc się do bugów i lagów, na klipie nie można żadnego z wcześniej wymienionych dostrzec.

Odnośnie lagów nie wiesz jaki mógł być mój ping. Ping to nie tylko dziwne różne teleportacje, ale też zwykłe opóźnienie, które mogło być kluczowe w niezauważeniu przeze mnie całego incydentu. Ze względu na synchronizację mta gracz ze swojej perspektywy mógł wpaść mi pod koła, a u mnie nie musiało go być. To wiąże się właśnie z pingiem

Odpowiadając na ostatni zarzut, dotyczący twojej 2 letniej nie karalności, otóż VDM z śmiercią, w dodatku pojazdem pracy, oraz po przeanalizowaniu okoliczności na klipie uważam za na tyle poważne przewinienie iż zakaz prowadzenia pojazdów na 1 dzień jest w tym przypadku odpowiednią karą.

Taktyczne "XD". 2 lata to 2 lata, jako porządny (xD) supporter powinieneś domyślić się, że coś jest nie tak, że tak nieskazitelny gracz popełnia takie przestępstwo.
Co do twojego "przeanalizowania okoliczności" to właśnie widać xD, nie dowiedziałeś się niczego więcej, co było widoczne na nagraniu, a co za tym idzie - nie przeanalizowałeś niczego.

PS. Dopatrzyłem się ciekawej zależności. Pod każdym postem odpowiadasz niemalże identycznym wzorem. To pokazuje twoje profesjonalne i niebanalne podejście do graczy.
Na ten moment to tyle 🙂 

9 minut temu, Oskiiii3 napisał:

Dobrze, zatem wyjaśnij mi dlaczego nadałeś karę, skoro gracz nawet się mnie nie upomniał o żadne zadośćuczynienie czy też przeprosiny. Skoro gracz nie miał do mnie żadnych problemów to nie rozumiem dlaczego została nałożona kara. Powinieneś się na ten temat doinformować. 

To tak nie działa. Złamałeś regulamin, więc niezależnie czy jest to twój kolega czy obcy gracz, czy zrobiłeś mu na złość czy nie. Złamałeś regulamin, za co zostałeś ukarany.

Tak czy siak nie zauważyłem, żebym kogoś przejeżdżał

Dlatego ta kara będzie nauczką żebyś bardziej zwracał uwagę na to co się dzieje na ekranie.

Niestety z racji na mój słaby sprzęt nie jestem w stanie zareagować w 7 sekund, ponad to nawet nie wiem w którym momencie mojej dzisiejszej rozgrywki odbyła się cała sytuacja VDM'u więc... No z mojej perspektywy sytuacja wydaje się totalnie niesłuszna. Jeżeli naprawdę byłbym świadomy zabójstwa na serwerze to myślę, że zareagowałbym na to jakąś wiadomością na czacie.

Osobiście byłem świadkiem sytuacji gdzie gracz który miał problemy z FPS'ami "cofał się" na mapie, z tobą takie anomalie nie miały miejsca na klipie.

Odnośnie lagów nie wiesz jaki mógł być mój ping. Ping to nie tylko dziwne różne teleportacje, ale też zwykłe opóźnienie, które mogło być kluczowe w niezauważeniu przeze mnie całego incydentu.

Tak, masz rację, duży ping to nie są od razu lagi. Jednakże skoro miałeś na tyle wysoki ping i jednocześnie nie było widać że cię "cofa" to paradoksalnie nie miałeś pingu na tyle wysokiego żeby w 7 sekund nawet nie zanotować nicku.

Taktyczne "XD". 2 lata to 2 lata, jako porządny (xD) supporter powinieneś domyślić się, że coś jest nie tak, że tak nieskazitelny gracz popełnia takie przestępstwo.
Co do twojego "przeanalizowania okoliczności" to właśnie widać xD, nie dowiedziałeś się niczego więcej, co było widoczne na nagraniu, a co za tym idzie - nie przeanalizowałeś niczego.

To czy grasz na serwerze pół roku, rok, dwa lata bez kary nie ma żadnego znaczenia w momencie kiedy ja mam namacalny dowód na klipie gdzie dokładnie widać twój nick. 

12 minut temu, wsiur napisał:

Dlatego ta kara będzie nauczką żebyś bardziej zwracał uwagę na to co się dzieje na ekranie.

Nie jest to zawsze zależne ode mnie, błędny argument

Tak, masz rację, duży ping to nie są od razu lagi. Jednakże skoro miałeś na tyle wysoki ping i jednocześnie nie było widać że cię "cofa" to paradoksalnie nie miałeś pingu na tyle wysokiego żeby w 7 sekund nawet nie zanotować nicku.

ale ping ten mógł spowodować, że z gracza perspektywy znalazł się on pod kołami, a u mnie nie, błędny argument

To czy grasz na serwerze pół roku, rok, dwa lata bez kary nie ma żadnego znaczenia w momencie kiedy ja mam namacalny dowód na klipie gdzie dokładnie widać twój nick.

Tak czy siak powinieneś brać na to poprawkę, że coś jest nie tak, skoro po 2 latach w tak "randomowej" sytuacji omyłkowo kogoś VDM'uje. Cieszę się, że dostałeś dowód, ale zwykła życzliwość ludzka i nie demotywowanie kogoś do rozgrywki powinno być na 1. miejscu. 

Jeszcze pozostaje kwestia niezdejmowania nikomu kar. Na serwerze powinieneś resetować swoje emocje i nie dawać im tutaj ujścia, przez co nie zachowywać się jak "nadczłowiek". To, że rzeczywistość jest dla ciebie brutalna nie znaczy, że masz się tutaj wyżywać na graczach. Mam nadzieję, że kiedyś karma do ciebie wróci. 

29 minut temu, Oskiiii3 napisał:

Nie jest to zawsze zależne ode mnie, błędny argument

To co się dzieje na ekranie tak, to czy uważasz na to co się dzieje na ekranie nie.

29 minut temu, Oskiiii3 napisał:

ale ping ten mógł spowodować, że z gracza perspektywy znalazł się on pod kołami, a u mnie nie, błędny argument

Nie.

30 minut temu, Oskiiii3 napisał:

Tak czy siak powinieneś brać na to poprawkę, że coś jest nie tak, skoro po 2 latach w tak "randomowej" sytuacji omyłkowo kogoś VDM'uje. Cieszę się, że dostałeś dowód, ale zwykła życzliwość ludzka i nie demotywowanie kogoś do rozgrywki powinno być na 1. miejscu. 

Ponownie, nie ma to żadnego znaczenia, wyjaśnienie w poprzedniej odpowiedzi.

31 minut temu, Oskiiii3 napisał:

Jeszcze pozostaje kwestia niezdejmowania nikomu kar. Na serwerze powinieneś resetować swoje emocje i nie dawać im tutaj ujścia, przez co nie zachowywać się jak "nadczłowiek". To, że rzeczywistość jest dla ciebie brutalna nie znaczy, że masz się tutaj wyżywać na graczach. Mam nadzieję, że kiedyś karma do ciebie wróci. 

Mówiłem już że skarga to nie jest miejsce na wyrażanie opinii na temat graczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.