Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Temat wątku: Skarga na Lemonlambo.at

YoungLeosia

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 3003
Login: neonik
Nick oskarżonego: LemonLambo.at
Powód skargi: zawyzanie ceny pojazdu
Data zdarzenia: 05.01.2023
Dowody: logi z wymiany pisał że auto jest warte 600k a w rzeczywistosci jest warte o wiele mniej 
Opis sytuacji: gracz zaproponował wymianę glendale 22819 +120k +300pp mialobyc ale w ramach donate dorzucil do 1000pp za jestera 29112. rzekoma glendala mialabyc warta 600k a niestety nie byla tyle warta
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: image.thumb.png.409140ad6023939bb927ddefd32fad5a.png

Skarga dotyczy mnie więc się wypowiem.

Gracz nie przyjmuje do wiadomości że pojazd jest ciężko sprzedać i wartość auta podawana przez osoby na giełdzie które chcą szybko zarobić nie jest realną wartością pojazdu.

Nie widzę też podstaw do stwierdzenia oszustwa, gracz został poinformowany jakie oferty były za pojazd (485k na forum) oraz to na ile pojazd wyceniam (600k) co pokrywa się z tym za ile pojazd końcowo został sprzedany gdy posiadałem go pierwszy raz czyli okolice 12 grudnia 2022 (wymieniłem go na buffalo z tune i dopłaciłem 40k, pojazd buffalo sprzedałem za 650k stąd moja wycena na 600k)

Ponad to YoungLeosia sprzedał glendale dla gracza PauLovsky i wycinka logów z rozmowy z nim:

[2023-01-07 13:31:58] [Output] : >> [134] PauLovskY: mordko mam dwa pytania
[2023-01-07 13:32:03] [Output] : << [134] PauLovskY: co tam
[2023-01-07 13:32:11] [Output] : >> [134] PauLovskY: pierwsze to takie ile dales za glendalke
[2023-01-07 13:32:20] [Output] : >> [134] PauLovskY: a druga sprawa czy handlujesz furkami dla zarobku
[2023-01-07 13:32:24] [Output] : << [134] PauLovskY: taniusko dalem za nia
[2023-01-07 13:32:30] [Output] : << [134] PauLovskY: no handluje od czasu do czasu xd
[2023-01-07 13:32:36] [Output] : >> [134] PauLovskY: czyli ile dales?

i po prośbach gracz wyjawił mi cenę:

[2023-01-07 13:38:15] [Output] : << [134] PauLovskY: 455 dalem

Także jak można zauważyć gracz który handluje autami i kupił glendale za 455k w celu zarobku uważa że to "taniuśko"

Ponad to gracz nasyła na mnie swoich kolegów którzy mi grożą do tego próbował wyłudzić odszkodowanie jeszcze przed napisaniem skargi.

[2023-01-07 12:26:25] [Output] : << [138] YoungLeosia: dawaj kase jestem stratny 150k na tym twoim gownie i nikt za to wiecej NIE DAWAL nikt

[2023-01-07 12:28:45] [Output] : << [138] YoungLeosia: daj blika chociaz za to bo zes mnie wydymal z tymi 600k

[2023-01-07 12:30:36] [Output] : << [223] DR1FT3R_: czemu leosie na kase owaliles?

[2023-01-07 12:32:08] [Output] : << [223] DR1FT3R_: sie zapytaj shagiego oc to jak teraz an permie siediz i 500k mi leci

[2023-01-07 12:32:16] [Output] : << [223] DR1FT3R_: chcesz to tez ci to mzoemy ogranax

[2023-01-07 12:35:50] [Output] : << [138] YoungLeosia: widzisz moje ceje staja za mna bo wyruchales mnie na siano

Po zachowaniu gracza uważam że szybka sprzedaż przed napisaniem skargi oraz jego zachowanie (z grożeniem mi skargą itp) mają na celu wyłudzenie ode mnie pieniędzy.

3 minuty temu, YoungLeosia napisał:

485k offki na forum? ja slyszalem jedynie ze ty sam go sprzedales za 580k

wmówiłes mi to ze ta glendale jest warta 600k 

5 godzin temu, lemonlambo.at napisał:

Nie widzę też podstaw do stwierdzenia oszustwa, gracz został poinformowany jakie oferty były za pojazd (485k na forum) oraz to na ile pojazd wyceniam (600k) co pokrywa się z tym za ile pojazd końcowo został sprzedany gdy posiadałem go pierwszy raz czyli okolice 12 grudnia 2022 (wymieniłem go na buffalo z tune i dopłaciłem 40k, pojazd buffalo sprzedałem za 650k stąd moja wycena na 600k)

Trzymaj pysiek, wszystko masz opisane. Poza tym mogę się dowiedzieć dlaczego pojazd sprzedałeś za cenę 455k tuż przed napisaniem skargi, gdzie sam kupujący określił to jako "taniuśko" i kupno pojazdu traktuje jako łatwy i szybki zarobek?

znacznie zawyzyles cene pojazdu i tyle , niby mowiles mi ze offki miales 485k na forum ja jedyne o czym sie dowiedzialem od ciebie to to ze sprzedales to za 580k wiec ci zaufalem

i po jednym graczu stwierdziles ze auto jest tyle warte brawo

rozumiem ze wtedy tez kupil od ciebie to auto jakis niefartowny gracz nie znal sie na cenach i kupil i stad sie wziela twoja wycena

W dniu 7.01.2023 o 19:59, YoungLeosia napisał:

znacznie zawyzyles cene pojazdu i tyle , niby mowiles mi ze offki miales 485k na forum ja jedyne o czym sie dowiedzialem od ciebie to to ze sprzedales to za 580k wiec ci zaufalem

i po jednym graczu stwierdziles ze auto jest tyle warte brawo

A ty po jednym dniu posiadania auta i dostaniu oferty od handlarza uznałeś że jest to oferta warta sprzedaży, pozbyłeś się auta na szybkości aby tylko dostać cokolwiek i napisałeś skargę żeby nie wyjść na minus licząc na to że ci oddam to ile wyliczysz.

Pisałem ci wielokrotnie że żeby sprzedać auto za fajną cenę trzeba poczekać, pisałem ci też że ja aby otrzymać wyżej wspomnianą offke wymiany i wymienić glendale na równowartość 610k czekałem dwa tygodnie. Do tego dodam też że po wymianie jak płakałeś mi na pmce że za glendale ci dają offki po 450k to zamiast poprosić o odmianę, poprosiłeś o przelew na jakąkolwiek kwotę (dostałeś 2k).

Dodam też że jeśli nie chciało ci się czekać na lepsze oferty i postanowiłeś sprzedać innemu graczu tak aby ten poczekał i zarobił to nie jest to moja wina tylko twoja. Jeszcze raz wkleje ci logi gracza któremu sprzedałeś glendale bo nie wiem czy to do ciebie dociera:

[2023-01-07 13:32:24] [Output] : << [134] PauLovskY: taniusko dalem za nia

W dniu 7.01.2023 o 20:12, DR1FT3R_ napisał:

skoro moje logi zostały dane to również jestem włączony w skargę adm ma logi od 24h pisze o sprzedaży offki jakie miałem to tak 450k , 400k , 430k i raz kejwi napisał dla beki 500k chcieliśmy je dziś za tyle sprzedać to nie offerta była jak to gracz określił tf . Więc pojazd został za tyle sprzedany czyli 455k  , a nawet jeśli te 500k była realną offertą to i tak gracza oszukałeś na kwotę 80k bo niby za 580k została sprzedana . Nawet w linku który załączyłem odnosinie twojej oferty sprzedarzy to miałeś 2 w jednej 480k a w drugie 450k trade wiec gdzie jest 580k ? nie wiem

Na wstępie to proszę o ukaranie punktami bo wypowiadasz się nie potrzebnie a temat skargi ciebie nie dotyczy, logi były wklejone czysto informacyjnie żeby nakreślić mój punkt widzenia oraz zachowanie @YoungLeosia przed napisaniem skargi.

Druga sprawa to oferta sprzedaży (linki z cytatu) jak można zobaczyć stanowi tylko rozeznanie w cenie, oferta na forum 450k potem 485k brak zainteresowania autem to go za te oferty nie sprzedałem, trafiła się korzystna oferta na serwerze to zdecydowałem się na zamianę. Zrozumcie teraz jedną prostą rzecz to że wam się nie chce zaczekać na normalną ofertę i decydujecie się na szybką sprzedać po zaniżonej kwocie to nie jest to moja wina.

Chcesz szybko sprzedać=sprzedajesz tanio, chcesz sprzedać za normalną cenę=dłużej ci na tym schodzi, na tym zarabiają handlarze aut dają szybko gotówkę potem trzymają auto i czekają na lepsze oferty, nikt wam nie zabronił tak zrobić, woleliście sprzedać w jeden dzień to się nie dziwcie że dostaliście tylko 4 oferty które nie były podobne do ceny za jaką sprzedałem auto.

Trzecim ważnym aspektem jest to że glendale nie jest mocno rozchwytywanym pojazdem, pisałem i tłumaczyłem autorowi skargi to wielokrotnie że nie jest to szybki zabieg i trochę czasu to zajmie.

Poza tym mam nadzieję że administracja zobaczy że:

napisaliście mi na serwerze że napiszecie na mnie skarge -> sprzedaliście glendale (za 455k XD) -> napisaliście skargę o to że "oszukałem was na wartość auta"

Cała skarga wygląda na próbę wyłudzenia pieniędzy, do tego dochodzi fakt że oba pojazdy zostały już sprzedane więc w mojej opini ta skarga została napisana jedynie w celu otrzymania dodatkowych pieniędzy po nieudanym "interesie".

Jeśli możecie to zaczekajmy na werdykt administracji, i nie podbijajcie tematu.

Teraz, YoungLeosia napisał:

ja chcialem odmiane ale sie zapytalem ciebie czy sprzedales jestera mowiles ze sprzedales wiec jaka odmiane?

Jak już byłem po sprzedaży to byłem po sprzedaży, wystarczyło zaproponować inną opcje np: taką abym odkupił glendale, ale wolałeś poprosić o "donate" więc nie miej do mnie pretensji. 

ta odkupilbys

lemon co nie zmienia faktu ze mowiles ze glendala jest warta 600k a tyle nie jest warta to czy ja to za 450k to byl moj wybor moglem nawet za 100k sprzedac ale i tak napisalbym skarge bo mi wcisnales ze ten gruchot jest tyle wart

oddasz mi to ile przeceniles swoje auto

moze jakis admin wyliczy ile auto dokladnie jest warte i mi oddasz to poprostu 

nie 150k czyli tyle ile stracilem tylko tyle o ile przeceniles swoje auto proste

a na moje oko przeceniles okolo 80k

mam nadzieje ze jakis admin zobaczy te nasze wypowiedzi

mowisz mi o jakies próbie wyludzenia pieniędzy nikt od ciebie nic nie wyludza tylko poprostu chce zwortu o tyle ile przeplacilem za to auto

4 godziny temu, YoungLeosia napisał:

oddasz mi to ile przeceniles swoje auto

moze jakis admin wyliczy ile auto dokladnie jest warte i mi oddasz to poprostu 

nie 150k czyli tyle ile stracilem tylko tyle o ile przeceniles swoje auto proste

a na moje oko przeceniles okolo 80k

mam nadzieje ze jakis admin zobaczy te nasze wypowiedzi

mowisz mi o jakies próbie wyludzenia pieniędzy nikt od ciebie nic nie wyludza tylko poprostu chce zwortu o tyle ile przeplacilem za to auto

Dobra glendalke wyceniasz na 450k a przypomnisz na ile wyceniłeś tego jestera i jakie za niego były offki? image.thumb.png.94d73dc6d064653b0a7337735527b3b8.png

nie mowilem ze wyceniam

na 450k tylko na oklo 520k napisalem u gory

jestera jakbys poczekal to sprzedalbys  go za 750k 

ja za niego mialem jedna offke bo nawet go nie wystawialem bylo to 720k

od nie pamietam kogo ale od kogos z gieldy

jesterka wycenilem ci na okolo te 720k

bo po tyle chodzi na gieldzie , ja nie musze sobie kwot wymyslac

takze nie wiem o co ci chodzi z jesterem cene podalem normalna pozatym po tyle ludzie kupowali i sprzedawali znam 3 osoby ktore mialy to przedemna i kazda sprzedala to powyzej 700k

8 godzin temu, YoungLeosia napisał:

takze nie wiem o co ci chodzi z jesterem cene podalem normalna pozatym po tyle ludzie kupowali i sprzedawali znam 3 osoby ktore mialy to przedemna i kazda sprzedala to powyzej 700k

To z czym ty masz problem? Podałem ci normalną cenę za Glendale w dodatku pomyliłem się na twoją korzyść to ci nie pasuje, ale jak za jestera offka 720 od nie wiadomo kogo to już git. Zejdź na ziemie zrobienie glenadli kosztuje więcej od jesterka z tą różnicą że w jesterze odejmujesz 100k od ceny zamontowania a w glendali 50% wszystkiego. Wyłudzenie kasy nie mam zamiaru się z tobą kłócić, nie potrafisz wycenić auta.

Pozdrawiam gracz który handluje autami i odkupił wcześniej wspomnianą glendale, wystawił autko za cenę podobną do tej o której wspomniałem YoungLeosi i za tą za którą sprzedałem.

mta-screen_2023-01-08_15-02-08.png

no to dziekuje za odpowiedz ale jakis admin powinien wycenic 

przestan mowic o jakim kolwiek wyludzeniu pieniędzy nie potrzebuje ich wole zebys wylecial na bana za to ze lecisz w chuja z kwota pojazdu

kiedy zrozumiesz ze glendale nie jest warte 600k

7 godzin temu, YoungLeosia napisał:

przestan mowic o jakim kolwiek wyludzeniu pieniędzy nie potrzebuje ich wole zebys wylecial na bana za to ze lecisz w chuja z kwota pojazdu

kiedy zrozumiesz ze glendale nie jest warte 600k

DLA MNIE glendale jest warte 600k, ktoś mi za nie tyle zapłacił, gracz który je aktualnie sprzedaje też tak uważa. Zrobiłeś głupi ruch wymieniłeś się potem sprzedałeś po taniości, teraz chcesz wyłudzić kaskę za niby oszustwo. Zdania nie zmieniam także pozdrawiam.

7 godzin temu, OliwkaBrazil.GD napisał:

Jak gracz tak uwarzą jak glendla na giełdzie stoi za 520k xD

//Kolejna osoba do ukarania punktami

Gracze nie gracz jak już, uwarzą czy uważają, no i glendale a nie glendla.

Z pojazdu zostało zdemontowane tune i już nie jest FT, zanim coś napiszesz to lepiej sprawdź czy twój argument coś wnosi do dyskusji i czy w ogóle ma sens.

W dniu 15.01.2023 o 17:43, lemonlambo.at napisał:

Brakuje absu oraz modułu zmiany napędu, a sprzedający nadal chce więcej od ciebie. 🙂

skontaktowalem sie z paulovskym ktoremu sprzedalem glendale i mowil ze jest w plecy bo sprzedal to za bodajrze 370/380k nie wiem do czego ty dazysz tlumaczac sie tutaj ewidentnie zawyzyles kwote pojazdu i tyle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.