Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na Mechatron

burgundy

Rekomendowane odpowiedzi

Login: @burgundy
Nick oskarżonego: @Mechatron
Powód skargi: Nieprzemyślane nadawanie kar, podejrzewam również faworyzację kolegi z frakcji.
Data zdarzenia: 27.12.2022
Dowody

Spoiler

[2022-12-27 22:07:52] [Output] : (255) Mirek*Blacharz: no to ssij
[2022-12-27 22:07:53] [Output] : (255) Mirek*Blacharz: proste
[2022-12-27 22:08:35] [Output] : (460) burgundy: ssij
[2022-12-27 22:08:49] [Output] : Gracz burgundy zostaĹ‚ wyciszony na 3 dni przez Mechatron, powĂłd: cbk

Opis sytuacji: Witam drodzy Państwo, jestem zmuszony napisać tę skargę, bo po ludzku czuję się w tej sytuacji poszkodowany. 

Zaczynając od pierwszego powodu skargi; za "ssij" zostałem ukarany karą trzech dni, poważnie? Zaczynając od tego, że w moim odczuciu za nie aż tak szkodliwe słowo (przynajmniej w przeciwieństwie do rzeczywistego CBK, wjazdu na rodziców etc) aż tyle dni wyciszenia, kończąc na tym, że jest to trzecia kara wyciszenia, podczas gdy poprzednie dwie były nadane kolejno 2021-01-27 oraz 2021-06-03. Oczywiście nie neguję słuszności kary, nie powinienem napisać w taki sposób, natomiast jest to z pewnością bardzo nieprzemyślane nadanie kary, a supporter powinien trzeźwo oceniać każdą sytuację.

Przechodząc do drugiego powodu, w dowodach możemy zauważyć, że zaledwie pół minuty wcześniej inny osobnik wystosował dokładnie te same słowo w moją stronę, gdzie karę otrzymałem tylko ja. Oczywiście można się spierać, że oskarżony tego nie widział, ale czy na pewno? Przecież podejmuje w tym miejscu interwencję, czyli widzimy tylko moje przewinienie?

Witam, jakowo iż jestem oskarżony pozwolę się sobie wypowiedzieć w tym temacie. Kara została nadana owszem za słowo napisane na czacie lokalnym, słowo to nawet sam przytoczyłeś w tej skardze. Wymiar kary jest tak długi tylko i wyłącznie z jednego powodu, a mianowicie biernej postawy wobec moich rozkazów. Na moje polecenie abyś zaprzestał blokowania drogi odpisałeś "Kto pytał". A wracając do oskarżenia o faworyzację innych graczy to mogę powiedzieć tylko tyle że nie wszystko człowiek okiem wyłapie, a twoja wiadomość akurat pierwsza rzuciła mi się w oko, jeśli masz co do tego jakieś wątpliwości możesz napisać skargę na gracza. Dziękuję za uwagę!

12 minut temu, Mechatron napisał:

Wymiar kary jest tak długi tylko i wyłącznie z jednego powodu, a mianowicie biernej postawy wobec moich rozkazów. Na moje polecenie abyś zaprzestał blokowania drogi odpisałeś "Kto pytał".

Rozumiem, czyli potwierdzasz to co napisałem,  jako supporter powinieneś podchodzić trzeźwo do każdej sytuacji, w momencie gdy nie wszystko idzie po Twojej myśli nadajesz mi dłuższą karę. Pozostaje mi to jedynie traktować jako personalne podchodzenie do wykonywanej przez siebie roboty, a raczej nie w ten sposób powinno to wyglądać.

16 minut temu, Mechatron napisał:

A wracając do oskarżenia o faworyzację innych graczy to mogę powiedzieć tylko tyle że nie wszystko człowiek okiem wyłapie, a twoja wiadomość akurat pierwsza rzuciła mi się w oko, jeśli masz co do tego jakieś wątpliwości możesz napisać skargę na gracza. Dziękuję za uwagę!

Czyli tak jak sądziłem, huh? Napisałem na gracza skargę frakcyjną, bo wcześniej wymieniony gracz zachował się w ten sposób na duty frakcyjnym, natomiast mimo wszystko trochę niefajnie.

Teraz, burgundy napisał:

Rozumiem, czyli potwierdzasz to co napisałem,  jako supporter powinieneś podchodzić trzeźwo do każdej sytuacji, w momencie gdy nie wszystko idzie po Twojej myśli nadajesz mi dłuższą karę. Pozostaje mi to jedynie traktować jako personalne podchodzenie do wykonywanej przez siebie roboty, a raczej nie w ten sposób powinno to wyglądać.

Jeśli raport był na CIEBIE to zwracam uwagę na to co robisz TY i w żadnym wypadku nie jest to personalne podchodzenie do sprawy. Jeśli stawiasz mi opór w ten sposób to mam prawo nadać większą karę. 

3 minuty temu, burgundy napisał:

Czyli tak jak sądziłem, huh? Napisałem na gracza skargę frakcyjną, bo wcześniej wymieniony gracz zachował się w ten sposób na duty frakcyjnym, natomiast mimo wszystko trochę niefajnie.

Pierwsze "ssij" (dokładnie wobec tego loga zareagowałem) napisałeś wcześniej od gracza Mirek*Blacharz:

Spoiler

dowody.png.67df6a4987569665529b496acbef2980.png

Więc tym samym uważam że specjalnie uciąłeś  logi na swoją korzyść, aby mnie oczernić oraz znaleźć punkt zaczepki do skargi. 

Nie mam nic więcej do dodania jest to raczej moja ostatnia wypowiedź w tym temacie poczekam na wypowiedzi ARCON. 

5 minut temu, Mechatron napisał:

Więc tym samym uważam że specjalnie uciąłeś  logi na swoją korzyść, aby mnie oczernić oraz znaleźć punkt zaczepki do skargi. 

Uważać sobie możesz, natomiast czy jest to prawdziwe? Wstawiłem 3 logi, nic więcej, nie uciąłem zatem logów w żaden sposób. 

Pomijając "ucięcie" co ma piernik do wiatraka? W jaki sposób działa to na moją korzyść i w jaki sposób oczerniam Ciebie? Gracz napisał "no to ssij", ja napisałem "ssij", jeden z nas wyszedł z tej sytuacji z karą wyciszenia, drugi już nie.

30 minut temu, burgundy napisał:

Uważać sobie możesz, natomiast czy jest to prawdziwe? Wstawiłem 3 logi, nic więcej, nie uciąłem zatem logów w żaden sposób. 

No jeśli znalazłem twoją poprzednią wiadomość to oznacza że jednak coś uciąłeś i źle przedstawiasz sytuację.

Gracz o nicku Mirek*Blacharz napisał "no to ssij" (swoją drogą nie wiem dlaczego dalej brnąłeś w tą konwersację i mu odpowiadałeś w zacytowanych przez siebie logach, ale nie mi to oceniać) w odpowiedzi na log który zacytowałem w spoilerze w odpowiedzi powyżej (dowodem na to jest wcześniejszy czas wysłania wiadomości, który pokrywa się z twoimi logami). Właśnie na ten log zwróciłem uwagę i za niego nadałem karę, podczas wpisywania kary ciężko jest mieć aż taką podzielność uwagi aby widzieć to co piszecie do siebie.

Teraz to już naprawdę nie mam nic do dodania czekam na odpowiedź ARCON.

Powtórzę raz jeszcze. Nie uciąłem żadnych logów, bo po prostu nie wstawiałem całych logów. Wstawiłem log za który dostałem karę wyciszenia, log w którym inny gracz napisał dosłownie to samo, tyle. 

Zarzucać mi wycinanie logów mógłbyś, gdybym wstawił logi z całej sytuacji, a wyciął tego konkretnego loga. W dalszym ciągu nie rozumiem w jaki sposób Ciebie oczerniam.

Kara faktycznie została stanowczo zawyżona, zostaje ona unieważniona.

Obowiązkiem członka administracji jest odpowiednie skalowanie kary w odniesieniu do poprzednich przewinień gracza (w tym przypadku poprzednie kary wyciszenia gracza nie powinny być brane pod uwagę ze względu na odległość czasową). 

Ostrzeżenie w tej sytuacji powinno w zupełności wystarczyć.

Jest to pierwsza taka skarga na oskarżonego, więc tym razem zostanie ukarany wewnętrznie. Ostrzegam o rozsądnym nadawaniu kar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.