Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga WyglyBen

Ravex19

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 8184
Login: Ravex19
Nick oskarżonego: @WyglyBen
Powód skargi: Oszustwo na tune
Data zdarzenia: Dziś to jest 04.12/05.12  wieczorem
Dowody: Logi na serwerze z rozmowy między mną a graczem 
Opis sytuacji: Szukałem Sultana FT napisał do mnie gracz @WyglyBen, że ma sultana bez baku i abs stwierdziłem, że są to nie wielkie braki i ten tune którego brakuje zamontuję sam. Po zakończeniu negocjacji ceny pojechaliśmy do urzędu LS zobaczyłem auto z zewnątrz i zauważyłem, że pojazd nie posiada Body kitu napisałem o tym graczowi a ten odparł że nie pisał że ma body (gdzie na początku rozmowy pisał, że pojazd nie posiada jedynie baku i abs). W związku z tym, że body jest czymś co widać na pierwszy rzut oka i wiedziałem o jego braku nie robiłem już problemu odnośnie braku body. Po dokonaniu transakcji gracz poprosił o podrzucenie go na drogą giełdę LV  podczas jazdy z nim zauważyłem, że nie pod shiftem brakuje opcji zmiany napędu którą oferuje mzn, gdy napisałem do gracza, że brakuje owego tuningu ten odparł, że zapomniał o mzn. Gracz proponował mi odmianę lub pozostawienie sprawy bez żadnej formy zapłaty. Zaproponowałem mu przelanie na moje konto kwoty potrzebnej na montaż mzn tj. 75k na co gracz odparł, że byłby stratny i ma długi. Gdy napisałem mu, że w takim razie jedynym wyjściem jest skarga skoro nie chce oddać kwoty potrzebnej do montażu ten odparł, że może zwrócić połowę kwoty jednak odmówiłem związku z tym, że nie pokryje to kosztów które będę zmuszony ponieść by otrzymać pojazd za który zapłaciłem.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: 

Spoiler

mta-screen_2022-12-05_00-32-58.thumb.png.12685ab1e52f6e5dd8b237322a3f5f6d.png

Zaczynając od samego początku, niejednokrotnie spotkałem się, iż gracze oferowali pojazdy FT bez body, tak więc i ja nie uwzględniałem tego w mojej wiadomości do ciebie na serwerze. O MZN tj. Moduł Zmiany Napędu rzeczywiście zapomniałem i jest to mój błąd, jednak w ramach rekompensaty proponowałem mu głównie i niejednokrotnie odmianę, ale gracz negował moją ofertę i podkreślał, że to ja mam przystać na jego warunki, nie on na moje. Jak dla mnie odmiana jest tutaj najlepszą opcją, gdyż oboje nie dopatrzyliśmy wspomnianego braku MZN. Czekam na decyzje administracji.

16 minut temu, WyglyBen napisał:

Zaczynając od samego początku, niejednokrotnie spotkałem się, iż gracze oferowali pojazdy FT bez body, tak więc i ja nie uwzględniałem tego w mojej wiadomości do ciebie na serwerze. O MZN tj. Moduł Zmiany Napędu rzeczywiście zapomniałem i jest to mój błąd, jednak w ramach rekompensaty proponowałem mu głównie i niejednokrotnie odmianę, ale gracz negował moją ofertę i podkreślał, że to ja mam przystać na jego warunki, nie on na moje. Jak dla mnie odmiana jest tutaj najlepszą opcją, gdyż oboje nie dopatrzyliśmy wspomnianego braku MZN. Czekam na decyzje administracji.

Skarga wogóle nie dotyczy body kitu a jedynie mzn, wspomniałem o nim jedynie przedstawiając całą sytuację. Tak jak sam podkreśliłeś jest to twój błąd i niedopatrzenie więc wyjaśnij mi proszę czemu miałbym przystawać na twoje warunki skoro to ja jestem osobą która została oszukana.

7 godzin temu, Ravex19 napisał:

Skarga wogóle nie dotyczy body kitu a jedynie mzn, wspomniałem o nim jedynie przedstawiając całą sytuację. Tak jak sam podkreśliłeś jest to twój błąd i niedopatrzenie więc wyjaśnij mi proszę czemu miałbym przystawać na twoje warunki skoro to ja jestem osobą która została oszukana.

Proponuje ci po raz któryś odmianę i po problemie, ale ty nie chcesz i dalej upierasz się, według mnie odmiana będzie najlepsza opcja, gdyż odzyskasz pieniądze, a ja pojazd 😉

jeżeli dokonałeś transakcji wypisując co posiada pojazd, a ma braki których nie wypisałeś widzę tutaj opcję:
1- Odmiany między Wami
2- Dopłacenie graczowi @Ravex19 kwotę za którą bedzie musiał zamontować MZN za tą kwotę (Tylko i wyłącznie na to będzie mógł poswięcić kwotę)
Widzę, że gracz wyżej domaga się pieniędzy, także chce poznać Wasze rozwiązanie w tej sytuacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.