Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Etanol

ZychuOficial

Rekomendowane odpowiedzi

Login:  wirimy2k
Nick oskarżonego: Etanol
Powód skargi: niepoprawny werdykt w sprawie reporta
Data zdarzenia: 01.12.2022
Dowody: link do nagrań z dnia 27.11.2022 gdy dostał wyciszenie na 3 dni https://streamable.com/zaq62i  a tu druga część https://streamable.com/yo840z  

link do drugiego nagrania z dnia dzisiejszego tj. 1.12.2022 https://streamable.com/49lbix

Opis sytuacji:  Ostatnio koleś o nicku @mejfuj wyzywał od niggerów oraz czarnuchów na voice dostał za to bana na voice na 3 dni. Sytuacja  powtarza sie notorycznie wiec nagrałem drugie nagranie z kilku dni pozniej jak tylko sie spotkaliśmy. Napisałem report na tego gracza przyjął zgłoszenie @Etanol i wysłałem mu nagranie na Discord. Podkreśliłem ze jest to notoryczne zachowanie tego gracza. Po czym napisał ze nie ma za co mu dać mute i to on podejmuje decyzję jaką kare nałoży. Gdy napisałem ze będę się odwoływać od tej decyzji, napisał że ( pisz jak chcesz, to sobie troche posiedzisz, popiszesz, A potem ją odrzucą, i ze to nie on zmarnuje czas)

Przechwytywanie.PNG

Przechwytywanie2.PNG

Przechwytywanie3.PNG

Przechwytywanie4.PNG

Witam. Na wstępie pragnę przypomnieć Panu wyżej że to nie osoba zgłaszająca ustala karę, a członek administracji. Uznałem że karą adekwatną do czyny popełnionego przez gracza będzie ostrzeżenie, którego udzieliłem. Po nadaniu ostrzeżenie sytuacja się nie powtórzyła więc nie było potrzeby mutować gracza. Gdy poinformowałem o tym @ZychuOficial próbował wymusić na mnie zmutowanie gracza strasząc skargą. 

IMG_20221201_153358.jpg

O tym że jest to zachowanie notoryczne nie miałem prawa wiedzieć ponieważ dostałem tylko nagranie z dzisiaj, a jestem tylko człowiekiem i nie pamiętam wszystkich kar nadanych przez administracje.

19 godzin temu, ZychuOficial napisał:

zasugerowałem nadanie graczowi dłuższej kary niż ostatnio ponieważ notorycznie się to powtarza, a nagrania tylko to potwierdzają.

Nie zasugerowałeś tylko postawiłeś mi ultimatum, że jeżeli tego nie zrobie to napiszesz skarge. Ale zapomniałeś że to członek administracji decyduje o karze. Po zapoznaniu się z nagraniem uznałem że gracz nie zasługuje na mute. Gdy dałem mu warna napisałeś skarge, która najprawdopodobniej zostanie odrzucona, marnując czas swój i administracji RCON.

1. Gracz powinien zachować pełną kulturę wypowiedzi przy interakcji ze społecznością serwera.
    1. Zabrania się tym samym używania skrótów uznawanych w otoczeniu za obraźliwe lub niestosowne.
    2. Zabronione jest prowadzenie rozmów na tematy religijne, rasistowskie, ksenofobiczne oraz tematy uważane powszechnie za niestosowne.
    3. Zabrania się prowokowania innych graczy do łamania regulaminu serwera.  

Wydaje mi sie ze słowo nigger jest zabronione przez regulamin (tzn. jest to obraźliwe słownictwo na tle rasistowskim). Jest to obraza oraz słowo uznane za pogardliwe, tak samo jak slowa "pamietasz mnie murzynie?"  dla administratora jak jest napisane w wiadomościach na dc ktore wstawiłem w poście nie jest to obraza innego gracza. Jeszcze dodam że jeżeli nie jest się pewnym warto zajrzeć do słownika języka polskiego gdzie jest o tym informacja cytuję "Jeszcze w czerwcu 2020 r. Słownik Języka Polskiego PWN uznawał słowo „Murzyn” za neutralne i nie było ono opatrzone żadnymi kwalifikatorami czy notami o użyciu (w przeciwieństwie do słowa „czarnuch” – ang. nigger – które oznaczone było jako „pogardliwe”). Aktualnie zarówno Słownik Języka Polskiego PWN, jak i Wielki Słownik Języka Polskiego notują, że współcześnie wyraz ten jest uznawany za obraźliwy" .  

Wydaje mi sie że nie umiesz czytać ze zrozumieniem...

15 godzin temu, Etanol napisał:

Ale zapomniałeś że to członek administracji decyduje o karze.

Nie musiałem mu dać mute niezależnie czy słowo murzyn jest obraźliwe czy nie BO TO JA USTALAM KARY, i zdecydowałem że tylko go ostrzegę. Przykro mi że nie spełniłem twoich oczekiwań, ale po warnie się uspokoił więc nie było potrzeby go mutować. 

"Graczowi pełniącemu funkcje administracyjne zezwala się stosować kary według własnej skali lecz wymaga się od niego sprawiedliwego wymierzania kary w stosunku do złamanych zasad Regulaminu Serwera."

Uważam, że kara przezemnie wymieżona była jak najbardziej sprawiedliwa w stosunku do czynu popełnionego przez osobę którą reportowałeś, aczkolwiek to administrator RCON ma w tej sprawie decydujący głos. Nie ty, ani nie ja więc powstrzymajmy się od robienia spamu i poczekajmy na werdykt.

9 godzin temu, Etanol napisał:

Wydaje mi sie że nie umiesz czytać ze zrozumieniem...

Myślę że to nie ja nie potrafię czytać ze zrozumieniem a wręcz odwrotnie ponieważ ja już się odniosłem do czego innego czyli że uznajesz słowa obraźliwe za nie obraźliwe wiec coś dziwnego. Etanol uważa że nadal ciągnę wątek o tym jaką kare nałożył gdzie po prostu wyjaśniłem słowa które są obraźliwe a ty nadal ciągniesz wątek tej kary jaką nałożyłeś. 

Co nadal nie zmienia faktu iż jesteś osobą moim zdaniem która nie powinna znajdować się na tym miejscu ponieważ nawet nie wiesz co to jest obraza gracza jak pisałeś na DC według ciebie nie jest to obraza nazywanie kogoś murzynem,niggerem. A jednak słownik mówi coś innego wiec radził bym na przyszłość sprawdzić to co się mówi. 

A co do regulaminu doskonale wiedziałeś że jest to zachowanie które się powtarza ponieważ pisałem o tym w reporcie jak i na DC. A co do tego że nałożyłeś warna to mam inne podejscie ponieważ w regulaminie jest napisane jasno:

7.3 Zezwala się na stosowanie bardziej dotkliwych kar dla graczy, którzy łamią regulamin po raz kolejny.

I dalej to nie zmienia faktu iż odnosisz się nadal do tego samego czyli do nałożonej przez ciebie kary, gdzie ja zmieniłem temat na to, że po prostu moim zdaniem masz słabą wiedzę na temat słów obraźliwych.

47 minut temu, ZychuOficial napisał:

uznajesz słowa obraźliwe za nie obraźliwe wiec coś dziwnego.

według ciebie nie jest to obraza nazywanie kogoś murzynem,niggerem. A jednak słownik mówi coś innego wiec radził bym na przyszłość sprawdzić to co się mówi. 

Uważam że słowo "murzyn" i "nigger" skierowane przez osobę białoskórą do drugiej białoskórej nie jest tak obraźliwe, jak skierowanie tego samego zwrotu do osoby czarnoskórej i nie zasługuje na natychmiastowego mute bez upomnienia. Jednocześnie doskonale znając znaczenie tych słów. 

Co nadal nie zmienia faktu iż jesteś osobą moim zdaniem która nie powinna znajdować się na tym miejscu

To mogłeś sobie odpuścić bo ani mnie, ani administracje RCON nie obchodzi twoje zdanie na mój temat. Sami wyrobią sobie opinie zaznajamiając się ze skargą.

Cytat

A co do regulaminu doskonale wiedziałeś że jest to zachowanie które się powtarza ponieważ pisałem o tym w reporcie jak i na DC.

Pisałeś, a to nie jest dowodem którego potrzebowałem. Dowód dostałem tylko jeden więc, nawet gdybym chciał nie mogłem założyć że sytuacja się powtarza i dać mu większą karę. 

Cytat

I dalej to nie zmienia faktu iż odnosisz się nadal do tego samego czyli do nałożonej przez ciebie kary, gdzie ja zmieniłem temat na to, że po prostu moim zdaniem masz słabą wiedzę na temat słów obraźliwych.

Odnoszę się do powodu skargi "niepoprawny werdykt w sprawie reporta" .  Co do wiadomości "no jak dla mnie nie jest to obraza" którą wysłałem ci w prywatnej konwersacji na discordzie, mam ci do powiedzenia tyle że pisana była na szybko i nie do końca zawarłem w niej to co chciałem. A chodziło mi o to co napisałem wyżej, czyli: 

Cytat

Uważam że słowo "murzyn" i "nigger" skierowane przez osobę białoskórą do drugiej białoskórej nie jest tak obraźliwe, jak skierowanie tego samego zwrotu do osoby czarnoskórej i nie zasługuje na natychmiastowego mute bez upomnienia. Jednocześnie doskonale znając znaczenie tych słów. 

Tyle ode mnie. Na dalszy spam nie zamierzam odpowiadać i czekam na decyzje RCON. Buziaczki. 

54 minuty temu, Etanol napisał:

To mogłeś sobie odpuścić bo ani mnie, ani administracje RCON nie obchodzi twoje zdanie na mój temat. Sami wyrobią sobie opinie zaznajamiając się ze skargą.

Wydaje mi się ze nie na miejscu są tego typy teksty ze względu na to iż administrację RCON powinno interesować zdanie graczy na temat ich serwera jak i administracji. 

Dodam jeszcze że przed chwilą Etanol rozpatrywał reporta iż samochód na giełdzie stoi nie poprawnie zaparkowany bez właściciela, ręcznego  i dopisałem, że zgłaszam to na report ponieważ nie ma SARA. Po czym wpada Etanol na giełdę i mówi że z takim problem to do SARA. Po chwili zobaczył że nie ma SARA (co z tego ze pisałem o tym na reporcie) to wrócił i jednak odpakował ten pojazd >.<

[2022-12-02 12:19:11] [Output] : (47) Etanol: sara
[2022-12-02 12:19:16] [Output] : OG > (35) _pepe_: kupie cos do 266k
[2022-12-02 12:19:24] [Output] : OG > (88) keeganky: | WypoĹĽyczam Banshee FT na torowym | Udzielam pozyczek |
[2022-12-02 12:19:27] [Output] : (47) Etanol: nie ma saryw

Więc wydaje mi się ze osoba która jest nie uprzejma dla graczy( mówi że moje zdanie nikogo nie obchodzi, twierdzi że nie potrafię czytać ze zrozumieniem, że mogę sobie pisać skargę którą i tak odrzucą, że marnuje czas administracji RCON składając skargę na administrację do czego mam prawo, brak poszanowania dla graczy ponieważ moje odpowiedzi są dla niego spamem). Jest nie wyedukowana (Nie wie nawet co jest obraźliwe a co nie, nie zna definicji słów które używa kolejny przykład "ultimatum" , "murzyn,nigger" a ja dałem mu możliwość wyboru oraz padła informacja o tym że w takim razie złożę skargę, a nie jak on to nazywa "ultimatum" oraz wymuszeniem, skoro w wiadomościach na DC mówił ze nie da mu za to mute a tu w komentarzach mówi ze nie miał prawa wiedzieć o tym skoro to pisałem, wystarczyło zapytać czy mam na to jakiś dowód). Tworzy swoje własne poglądy nie wiedząc czy nie jestem osobą czarnoskórą czy białoskórą. Bez względu na to do kogo by to zostało wypowiedziane w obecnych czasach jest to nie na miejscu. Ma problem z czytaniem ze zrozumieniem nie powinna zajmować takiego stanowiska. Dodam tylko że jest to moje zdanie ale zostawiam to do rozpatrzenia dla RCON.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.