Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na MokrySerek47

TheNorbix

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 43784
Login: Norbix69
Nick oskarżonego: MokrySerek47
Powód skargi: Oszustwo tune pojazdu
Data zdarzenia: dziś około godziny 10/11
Dowody: Logi w spoilerze 

Spoiler

Wiadomość gracza do mnie o wymiane: [2022-11-12 10:10:44] [Output] : << [34] MokrySerek47: WYMIENIE Moonbeam FT bez baku abs mzn nitra id 646 

Tuż przed wymianą zapytałem się ponownie czego brak:
[2022-11-12 10:45:12] [Output] : (13) TheNorbix: czego tam do ft brakuje
[2022-11-12 10:45:19] [Output] : (34) MokrySerek47: Bak mzn abs nitro

[2022-11-12 10:46:17] [Output] : â“ Trwa przetwarzanie wymiany...
[2022-11-12 10:46:17] [Output] : ⓠOtrzymałeś:
[2022-11-12 10:46:17] [Output] : -- Pojazd: Moonbeam (ID: 646)
[2022-11-12 10:46:17] [Output] : -- Posiadłość: Dom z garażem (ID: 545)
[2022-11-12 10:46:17] [Output] : -- GotĂłwkÄ
: 25,000$
[2022-11-12 10:46:17] [Output] : â“ OddajÄ…c:
[2022-11-12 10:46:17] [Output] : -- Pojazd: ** (ID: **)
[2022-11-12 10:46:17] [Output] : ✔ Wymiana zakończona sukcesem.

Sekunde po wymianie on na to:

[2022-11-12 10:46:18] [Output] : (34) MokrySerek47: no moonbeam ma liczny i lpg nbrakuje jeszcze
[2022-11-12 10:46:40] [Output] : (13) TheNorbix: tera piszesz ze lpg tam brakuje
[2022-11-12 10:47:00] [Output] : (34) MokrySerek47: zapomnoilem dopisac
[2022-11-12 10:47:09] [Output] : (34) MokrySerek47: ze nie ma lpg

Opis sytuacji: Napisał do mnie graczy czy chce wymiane za auta wyslalem mu ss pojazdow na dc z forum (moge dac ss jesli bedzie to potrzebne). Gracz napisał mi co bys chcial ja sie na to zgodzilem zapytałem gracza przed wymiana co ma ten moonbeam jeszcze raz (przed tym napisał mi na pm rowniez tune) Po dokonaniu transkacji w sekundzie napisał ze brakuje rowniez lpg o czym wczesniej nie poinformował. Licze na zwrot pieniedzy na montaz brakujacego tuningu.
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: informacja na discordzie oraz ping na forum @MokrySerek47 https://imgur.com/a/jndZVdC

ale czm nie dales wszystkich logow ?

dalem ci te 25k poniewaz sie umuwilismy ze bedzie to na lpg 

umówiliśmy*

moze daj cale logi a nie probojesz kolejne pieniądze wymuscic 

dodalem ci te 25k poniewaz mowione bylo ze to na lpg i sie zgodziles i miales tw 25k wiesz ze za wymuszenie jest ban ?

te nie tw*

proponuje by Adm.RCON zobaczyla całe logi i jak potwierdzi sie ze te 25k bylo na lpg i to potwierdzil niech da za klamstwo kare 

@Zebra@Sky@Volenirprosił bym o całe logi poniwaz gracz naprawde wymusza  

15 minut temu, MokrySerek47 napisał:

ale czm nie dales wszystkich logow ?

dalem ci te 25k poniewaz sie umuwilismy ze bedzie to na lpg 

umówiliśmy*

moze daj cale logi a nie probojesz kolejne pieniądze wymuscic 

dodalem ci te 25k poniewaz mowione bylo ze to na lpg i sie zgodziles i miales tw 25k wiesz ze za wymuszenie jest ban ?

te nie tw*

proponuje by Adm.RCON zobaczyla całe logi i jak potwierdzi sie ze te 25k bylo na lpg i to potwierdzil niech da za klamstwo kare 

Stary nigdzie się nie umówiliśmy że 25k na lpg jak zobaczą całe logi będzie doskonale to widać tak jak poniżej https://imgur.com/a/JFpGvLL

( Potem mi pisałeś z płaczem czy ci nie oddam 15 lub 10k bo masz długo więc stary przeczysz samemu sobie)

@MokrySerek47 Nie ma opisanej dokładnej umowy w logach i określonego tego że owe 25k jest przeznaczone na montaż LPG. Nie mogło to być przeznaczone na LPG skoro o braku LPG przypomniałeś sobie PO wymianie, w której dałeś tą kwotę. W związku z oszustwem na tuning pojazdu, jesteś zobowiązany oddać 35000$ graczowi @TheNorbix. Masz na to czas do 13.11.2022r do godziny 17:00. Jeśli uda Ci się przelać wcześniej pieniądze to poinformuj mnie w odpowiedzi do tej skargi.

Na przyszłość proszę nie rób takich przekrętów i sprawdzaj czego brakuje w sprzedawanych pojazdach.

Ogłaszałeś klocka jako FT bez kilku części, zatem obowiązuje tutaj następujący zapis z regulaminu:

Pełny Wizualny (FV/Full Visual) - pojazd, który posiada zamontowaną każdą z części wizualnych dostępnych dla pojazdu, bez względu na ich cenę czy poziom, wliczając w to każdy możliwy do zamontowania wizualny komponent pojazdu w warsztacie wizualnym. Do tej definicji należy wliczyć wszelkie dodatki wizualne dostępne w warsztacie komponentów. Nie dotyczy Bodykitów, wariantów, tablicy rejestracyjnej oraz rozmiaru felg nie wliczając poszerzeń.
Pełny Mechaniczny (FM/Full Mechanical) - pojazd, który jest ulepszony do najwyższych możliwych dostępnych wartości mechanicznych mających wpływ na zachowanie pojazdu oraz długość jego jazdy na jednym tankowaniu, wliczając w to każdy możliwy do modyfikacji mechaniczny komponent pojazdu dostępny w warsztacie mechanicznym oraz warsztacie komponentów, do tego dodatki mechaniczne (typu radio). Nie dotyczy ustawień ECU, zmiany napędu na AWD lub RWD lub FWD, gwintowanego zawieszenia lub hydrauliki oraz zmian właściwości mechanicznych kół.
Pełny Tuning (FT/Full Tune) - pojazd, który zawiera pełne ulepszenia zarówno mechaniczne jak i wizualne (FM + FV).

Stąd musisz mieć najwyższą możliwą część z tuningu mechanicznego, dlatego liczę kwotę najdroższego LPG. Sprawdziłem logi i nie ma w nich informacji o tym żeby te 25k były przeznaczone na montaż części do pojazdu. Jeśli chodzi o wyzwiska w wiadomościach prywatnych Discord to nie karamy za to jako administracja serwera, gdyż takie zajście ma miejsce poza serwerem. 

W takim wypadku jeśli oskarżony nie wykazuje chęci do zapłaty, to zostaje on zbanowany. Zgodnie z regulaminem serwera, administracja nie zwraca kwoty jaka została niespłacona. W momencie napisania apelacji przez oskarżonego, warunkiem odbanowania będzie zwrócenie zaległej kwoty długu. W tej sytuacji jest to jedyny sposób na odzyskanie pożyczonych pieniędzy.

Skargę uznaje się za przyjętą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.