Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Stripper Buster

xanny

Rekomendowane odpowiedzi

EfNX6E1.png

naTqDnE.png

Witam, z tej strony Trainee @xanny.at z Redakcji Project News. Dziś, przedstawię wam historie z 1999 roku o mężczyźnie, który mordował same striptizerki, tym razem ofiarą padła kobieta z klubu LV. Czy policji uda się ustalić sprawcę tego okrutnego zdarzenia? Tego się dowiecie, czytając artykuł, zapraszam!

yGoLjPe.png

Marco Riva o pseudonimie „Stripper Buster”, morderca, który miał upodobanie do striptizerek, stąd też jego ofiary to były głównie one, powód jego „fetyszu” był nieznany. Jak podaję policja, miał on 32 lata, 182 cm wzrostu i 72 kg wagi. Ubierał się w poplamiony od pizzy granatowy garnitur oraz spodnie jeansowe. Nosił buty z dość popularnej marki odzieżowej „Guccio”. Jego włosy były koloru brązowego, a oczy niebieskie. Cechą charakterystyczną Riva to blizna na poliku, po poprzedniej ofierze. Pewnego dnia w strip clubie, upolował swoją następną zdobycz, Sophie Davis... lecz to był dopiero wstęp, teraz zapraszam was na dalszą część artykułu!

VDgjwdI.png

Klub w LV, tam doszło do tragedii z 1999 roku. Sophie pracując dzień jak co dzień, obsłużyła raz pewnego klienta. Mowa tu o włoskim mordercy „Stripper Buster”, Marco przyszedł do strip clubu, następnie zapłacił za usługi i wybrał ofiarę, którą w późniejszym czasie brutalnie torturował. Kiedy już padło na striptizerkę Sophie Davis, ten wpadł w szał z zachwytu. Nawet po upojnej zabawie, wciąż o niej myślał. W klubie był codziennym bywalcem, powoli zdobywał wierność kobiety, aż dnia 9 września 1999 roku, zapytał ją o prywatny taniec u niego w mieszkaniu. Seryjny morderca zaproponował jej 9.000 $, striptizerka bez wahania się zgodziła na daną kwotę. Marco zacierając rączki, powiedział jej, że będzie czekał z pieniędzmi oraz przyjedzie po nią specjalnie pojazdem pod miejsce pracy kobiety.

msks0g3.gif

Dnia 12 września 1999 roku, Stripper Buster podjechał po Sophie swoim ekskluzywnym pojazdem marki Stafford, pod strip club i oczekiwał jej przyjścia, będąc przy tym cały podekscytowany. Gdy już kobieta zabrała się z nim, ten pojechał, do swojego mieszkania, którym tak naprawdę był jakiś stary młyn, w środku lasu, z którego wydobywał się ogromny nie do zniesienia smród. Po dotarciu do celu Marco przed wyjściem z pojazdu rzucił się na striptizerkę, lekko dusząc jej szyję, by oznajmić, że nie wyjdzie z tego żywa. Zakleił jej usta taśmą, następnie wysiedli pojazdu. W trakcie ruchu molestował Sophie i obnażał ją z ubrań, ta natomiast krzyczała na darmo, ze względu na brak takowej możliwości. Kiedy już weszli do młyna, tam zaczęły, się okropne dźwięki piły spalinowej oraz spod drzwi wydobyła się krew, prawdopodobnie ofiary mordercy.

NdQREC4.gif

Detektyw policyjny Gregory Travolta bacznie obserwował Marco przez cały rok. Na całe szczęście w 1999 r. udało się go złapać na gorącym uczynku. Zabójca wyszedł wtedy cały zakrwawiony z szopy i obmył się z krwi, następnie pojechał do swojego lokum mieszącego się w Los Santos. Dom był zadbany i schludny, odbiegał od tego, czym zajmował się seryjny morderca. Detektyw początkowo pojechał za Rivą i bacznie go śledził. Po dojechaniu na miejsce zamieszkania zabójcy, Gregory wszystko zapisał w swoim notatniku roboczym. Dnia 14 września o 5:00 rano, SWAT wleciało z hukiem do jego domu. Morderca nie wiedział, co się dzieje, minęła krótka chwila, a policjanci wynieśli go z domu i zabrali na przesłuchanie, kiedy ono dobiegło końca. Ten stanął przed sądem i skazano go na 50 lat pozbawienia wolności.

ah9qHRg.gif

Zapraszam teraz na krótki wywiad z byłym już Detektywem Gregorym Travolta, który złapał mordercę z 1999 roku.
Gzqqb1L.png

X: xanny | GT: Gregory Travolta

X: Witam z tej strony Trainee xanny z Redakcji Project News, w dzisiejszym wywiadzie przeprowadzę rozmowę z byłym detektywem policyjnym Gregorym Travolta, który działał w sprawie seryjnego mordercy Marco Riva obierającego za swój cel striptizerki. Witam Cię serdecznie Gregory.
GT: Witam wszystkich serdecznie.

X: Odnośnie do sprawy, pytanie, które chciałbym ci zadać, na samym początku jest następujące. Jakim naprawdę człowiekiem był Marco?
GT: Przez rok stałego śledztwa nad mordercą, utwierdziłem się w przekonaniu, iż wyglądał jak niczego nieświadomy człowiek, który miał ewidentnie problemy psychiczne i rozdwojenie jaźni. Był on dwiema osobami w jednym ciele. Raz był miłym i życzliwym człowiekiem, a raz nieobliczalnym psychopatą, który uwielbiał się znęcać nad striptizerkami.

X: Jeżeli uwielbiał krzywdzić i znęcać się nad striptizerkami to jego jedynymi ofiarami były tylko i wyłącznie one?
GT: Tak, miał tendencję do krzywdzenia tylko i wyłącznie kobiet, które wykonują usługi w klubach jako striptizerka.

X: Odnośnie do starego młyna, o którym otrzymałem informacje, miałeś możliwość wejść do niego?
GT: Tak miałem taką możliwość.

X: A mógłbyś opisać, co w nim, było wewnątrz?
GT: Owszem, było to okropne. Smród, rozczłonkowane ciała. Po prostu rzecz biorąc, były to drastyczne widoki.

X: Widok, który miałeś okazje, zobaczyć pewnie był bardzo makabryczny, jak i wstrząsający, ale zapewne nie jedyny, jaki cię spotkał, w twojej karierze detektywa policyjnego mam rację?
GT: Owszem, za mojej kadencji było ich mnóstwo. Mimo wszystko staram się nie patrzeć w głąb moich śledztw, takie widoki kosztują bardzo dużo utraty na zdrowiu psychicznym. Miałem przez to wiele nieprzespanych nocy.

X: W zanadrzu mam jeszcze dwa pytania więc wywiad dobiega powoli końca natomiast, chciałbym się dowiedzieć, jakie było mieszkanie Stripper Bustera? Ponieważ miałeś okazję go zobaczyć, a pewnie wyobrażenia co do jego miejsca zamieszkania były inne niż realia, jakie cię spotkały.
GT: Tak, mieszkanie wyglądało bardzo normalnie. Było tam czysto i schludnie, może oprócz łazienki. W niej znaleźliśmy pistolet na podłodze, z wystrzelonymi pociskami w ścianie, a lustro było rozbite i widniał na nim ślad 3 uderzeń pięścią.

X: Czyli tak jak przypuszczałem. Jednakże co do ostatniego pytania to, odnośnie do ofiar Marco, ile dokonał zabójstw?
GT: Mimo iż nie jestem od ponad 2 lat na służbie, to dalej obowiązuję mnie tajemnica służbowa. Więc nie mogę udzielić informacji co do zabójstw mordercy.

X: Rozumiem, w takim razie nie będę już zabierał czasu. Dziękuję za chęć mi udzielenia dla mnie krótkiego wywiadu. Życzę Ci wszystkiego, co najlepsze, żegnaj.
GT: Nie ma sprawy, jest to dla mnie przyjemność. Również Ci życzę wszystkiego, co najlepsze, hej.

XGwBbve.png
Dziękuję ślicznie za uwagę, mam nadzieję, że podobał Wam się artykuł, zapraszam do oceny niżej oraz zostawienia symbolicznej reakcji, do usłyszenia w następnych materiałach przygotowanych przez moją osobę!

8eybfgF.png

Dla Redakcji Prasowej Project News: Trainee @xanny.at
Grafiki: Senior Graphic Designer  @Aiishan
Korekta: Empl. Manage @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.