Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na kenzi.

reyess.

Rekomendowane odpowiedzi

UID: 4702
Login: forneqq
Nick oskarżonego: @kenzi.
Powód skargi: brak zaplaty rat za sprzedaz pojazdu
Data zdarzenia: tydzien temu
Dowody: 

Spoiler
  • (85) kenzi.: Oddam to Tygodnia 45k.

1.  

unknown.png

mta-screen_2022-11-01_14-30-29.thumb.png.36d2ca04494b866026b7afcc1143b2d1.png

Opis sytuacji: Co tu duzo opowiadac. Sprzedałem dla chlopa flasha i mial mi splacic 45k do tygodnia. Pisałem do niego na dc ale mnie zablokowal a w gierce nie odpisywal. 
Dowód na poinformowanie gracza o skardze: >> [455] kenzi.: informuje o skardze

7 godzin temu, kenzi. napisał:

Miałem Ci spłacić 45k ale też mówiłes drogi kolego, że Flash ma 10k id, a z tego co wiem to jest niskie id i sprzedałeś mi go jako 24k id. A samochód nie był tak naprawdę wart tych 180k ponad więc za co ja mam ci je spłacić za oszustwo wariacie?

XD? Gdzie jak tak niby mówiłem. Jedynie to Flasha miałem wystawionego na forum, bo na serwerze miałem mute. 

Co do ceny Flaaha to sam pisałeś, że sprzedałeś go za 223k. Wszystkie ss'y z rozmowy wyśle jak będę w domu 🙂

Myślę, że gracz oszukał w skardze, ponieważ na początku napisał że musze mu oddać hajsiwo, a później na dc (pv) napisał, że nie musze oddawać tej kasy i mnie zwyzywał. A co do discorda to wątpie, że miałeś włama, w kulki poprostu lecisz.  Dla mnie to już jest wyjaśnione, ale mordo nie powinieneś tak graczy oszukiwać.. Dowód umieszczam poniżej:
https://imgur.com/a/VHwUxCh
Ps. Nie umiesz kłamać 😛

6 minut temu, kenzi. napisał:

Myślę, że gracz oszukał w skardze, ponieważ na początku napisał że musze mu oddać hajsiwo, a później na dc (pv) napisał, że nie musze oddawać tej kasy i mnie zwyzywał. A co do discorda to wątpie, że miałeś włama, w kulki poprostu lecisz.  Dla mnie to już jest wyjaśnione, ale mordo nie powinieneś tak graczy oszukiwać.. Dowód umieszczam poniżej:
https://imgur.com/a/VHwUxCh
Ps. Nie umiesz kłamać 😛

XDDD, nie chce mi sie z toba juz nawet pisac. Nie wiem skad ty takie pomysly do tej swojej malej glowy bierzesz. Zobacz sobie apelke jak chcesz. Jak mi nie uffasz to nie ufaj xdd

Bazując na regulaminie serwera a dokładnie na następujących jego punktach:

12. Wszelkie postanowienia umowy muszą zostać przedstawione na czacie lokalnym serwera lub w prywatnych wiadomościach między graczami.

12.1. Do umowy wchodzą takie składniki, jak: Kupiec/Usługobiorca, Sprzedawca/Usługodawca, data zawiązania umowy, data rozwiązania umowy, przedmioty umowy, okres spłaty, potwierdzenie zawarcia umowy między graczami.

W związku z tym nie uznaje umorzenia pożyczki w wiadomościach discord. Dodatkowo oskarżony w momencie kiedy podejrzewał że cena pojazdu może być zaniżona, powinienbył skontaktować się z graczem sprzedającym i poprosić o odmianę. Jeśłi do takowej by nie doszlo, mógł on sam zamieścić skargę o oszustwo i dochodzić prawa przeprowadzenia odmiany.  W momencie kiedy pojazd został sprzedany dalej (Łamiąc przy tym kolejny punkt regulaminu ("Graczowi posiadającemu pojazd, który został zakupiony w systemie ratalnym zabrania się jego zbywania w chwili, gdy wszystkie raty nie są uregulowane.")) prawo do cofnięcia wymiany wygasło. 

Pytam zatem @kenzi.czy masz zamiar spłacić swój dług i jeśli tak to ile potrzebujesz na to czasu? Oczekuję odpowiedzi w ciągu 24h.

2 godziny temu, kenzi. napisał:

Ale skąd ja mam wiedzieć co zdemontował? Nie podał mi takiej informacji. A poza tym widać wyraźnie ,,Nie oddawaj tej kasy"

Czego ty nie rozumiesz, że miałem włama na mojego Discorda? Pozatym sprawdź moją apelację odnośnie tego

Spoiler

Wracając do demontu to wszystko Tobie pisałem na Discordzie i teraz nie oszukuj administracji bo na złe Ci to wyjdzie 🙂

2 godziny temu, kenzi. napisał:

Ale skąd ja mam wiedzieć co zdemontował? Nie podał mi takiej informacji. A poza tym widać wyraźnie ,,Nie oddawaj tej kasy"

Spoiler

image.thumb.png.a4a6abbf297f38461f228311e217ee45.png

image.png.a06d1e05f6362ae126d73bf081acad56.png

Ss'y macie przedstawione wyżej. Nie chce mi się już z nim pisać. Za te oszustwa proszę go ukarać. Czekam na werdykt administracji. Dzięki

Z racji że nie widzę żadnych postępów w kwestii zarobienia gotówki (saldo na koncie wynosi równe 0) to oskarżony zostaje zbanowany. Zgodnie z regulaminem serwera, administracja nie zwraca kwoty jaka została pożyczona. W momencie napisania apelacji przez oskarżonego, warunkiem odbanowania będzie zwrócenie zaległej kwoty długu. W tej sytuacji jest to jedyny sposób na odzyskanie pożyczonych pieniędzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.