Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Omówienie serwerowych frakcji

bestia66

Rekomendowane odpowiedzi

s9VbqXW.png

naTqDnE.png

Witajcie drodzy czytelnicy!
Przed wami Pressman @Ketion z Redakcji Prasowej Project News. Dzisiejszy wątek przeznaczony jest omówieniu wszystkich frakcji na naszym serwerze! Zapraszam do czytania.

VDgjwdI.png

I - San Andreas Police Department

Opis
Frakcja zajmująca się głównie pilnowaniem porządku w całym stanie San Andreas.
Członkowie owej frakcji zajmują się wieloma ryzykownymi i odpowiedzialnymi rzeczami, takimi jak napady, pościgi, porwania, pomiary prędkości, rutynowe kontrole i wiele, wiele więcej. Poza zwykłą pracą funkcjonariuszy frakcja posiada kilka oddziałów, między innymi "Detective Bureau", "Special Weapons and Tactics", czy "Highway Patrol".

Siedziba
Komenda Główna znajduje się w północno - wschodniej części miasta Las Venturas na dzielnicy Roca Escalante.
W tym miejscu możemy znaleźć bardzo dużo pomieszczeń służbowych, czy podziemny garaż oraz miejsce na prywatne pojazdy pracowników.

Pojazdy
Niestety frakcja SAPD nie udzieliła nam zgody na wstęp do garażu, a więc zdjęcia musieliśmy wykonać na tyle, ile się dało. 
W samym miejscu znajdziemy wiele ciekawych pojazdów, a są to między innymi Sultany, czy motocykle.

Zarząd 
Obecnie w składzie zarządu frakcji znajdziemy dokładnie cztery osoby.
Liderem frakcji jest @Ukyori, jednocześnie nie posiadając swojego zastępcy, co czyni go wyłącznie jedynym członkiem głównego zarządu, zwanego "Executive Staff".
Na nieco niższych stopniach zarządowych znajdziemy @olcha95 na stopniu Colonel, a także @KamiloLZK oraz @idk przebywających na stopniu Major.

Stopnie Frakcyjne
a) Executive Staff
• Chief of Police
• Assistant Chief of Police
• Deputy Chief

b) Command Staff
• Commander
• Colonel
• Major

c) Patrol Division
• Captain III
• Captain II
• Captain I
• Lieutenant II
• Lieutenant I
• Sergeant II
• Sergeant I
• Police Officer III+1
• Police Officer III
• Police Officer II
• Police Officer I

d) Secondary Ranks
• Field Training Officer
• Examiner
• Supervisory Staff
• Highway Patrol
• Special Weapons and Tactics
• Detective Bureau

Stopni jest łącznie 23.

4UNQjn9.gif

Gzqqb1L.png

Poniżej przedstawiam wywiad, który udało mi się przeprowadzić z jednym z członków frakcji - @Kolo1324.

R - Redaktor  |  K - Kolo1324

R - Uszanowanie, Pressman Ketion z Redakcji Prasowej Project News.
K - Witam, Lieutenant II Kolo1324 z S.A. Police Department.

R - Bardzo dziękuję, że zgodziłeś się na przeprowadzenie wywiadu dla naszej Redakcji.
K - Również dziękuję za zaproszenie mnie.

R - Mógłbyś nam na początek powiedzieć, jak się czujesz we frakcji? Jaka panuje atmosfera?
K - We frakcji czuje się świetnie, atmosfera jest dobra. Jak w każdej frakcji - i u nas występują konflikty, ale raczej zarząd stara się je szybko gasić.

R - Rozumiem, a jak z zarządem frakcji? Według ciebie dobrze ją prowadzą?
K - Tak, zarząd stara się ulepszać frakcje, byśmy mieli coraz to nowsze skrypty czy pojazdy. Oraz dba o dobrą atmosferę. Według mnie prowadzi ją bardzo dobrze.

R - Mhm, a co sądzisz o zarobkach? Są dla ciebie wystarczające, czy oczekiwałbyś jednak trochę więcej?
K - Wiadomo, frakcja to nie jest kurier 3lvl, na którym zarabiamy 10k/h, a jest bardziej pod to, by mieć frajdę z gry. Ale wracając, zarobki są wystarczające, na swoim stopniu jestem już stanie wyciągnąć naprawdę fajną kwotę. Z wiadomych przyczyn nie mogę niestety jej podać. Aczkolwiek by osiągnąć takie zarobki, wiadomo, że trzeba być dość długo we frakcji.

R - Dobrze, a czy jest jakaś rzecz, którą byś zmienił, dodał, bądź usunął we frakcji?
K - Jeżeli chodzi o usuwanie, to raczej nic bym nie usuwał. Natomiast rzeczy, które chętnie bym zobaczył no na pewno Panic Button, może nowe HQ oraz skiny.

R - W takim razie to tyle ode mnie, jeszcze raz dziękuję za wywiad. Chciałbyś coś dodać od siebie?
K - Nie, dziękuje za zaproszenie i miłego dnia.

87hyfVT.png

VDgjwdI.png

II - San Andreas Medical Department

Opis
Tym razem omówimy frakcję medyczną, która głównie prowadzi działania ratownicze na miejscu zdarzenia oraz dalsze czynności w szpitalu na tak zwanym SORze (SOR - Szpitalny Oddział Ratunkowy). Działania frakcji, które możemy zauważyć to zazwyczaj wypadki, ale również mobilne punkty poboru krwi, czy zwyczajne patrole po mieście.
Tak samo jak Police Department, frakcja ta również posiada swoje oddziały, a są nimi "Helicopter Emergency Medical Services" oraz "Water & Mountain Rescue Unit".

Siedziba
Szpital frakcji znajdziemy również w mieście Las Venturas na dzielnicy Redsands West, który jest położony tuż obok lotniska oraz biznesu Night Racing Club.
Na terenie szpitala znajdziemy parking dla pracowników, no i oczywiście parking dla pojazdów służbowych, jeden z nich jest położony na zewnątrz, a drugi pod samym szpitalem.
W środku budynku znajdziemy strasznie dużo pomieszczeń, z czego większość z nich to sale dla pacjentów. Sam szpital jest podzielony na parter oraz pierwsze piętro, na które możemy dostać się windą.
Co ciekawe, SAMD jako jedyna frakcja posiada jednostkę przeznaczoną wyłącznie dla akademii, która znajduje się w małym miasteczku Fort Carson!

Pojazdy
W zanadrzu frakcji znajdziemy wiele różnych rodzai pojazdów, zaczynając od karetek, po Huntley'e, Premier'y, motocykle, kończąc aż na Bus'ach, czy Maverick'u H10.

Zarząd
Na chwilę obecną w składzie zarządu frakcji przebywają tylko trzy osoby.
Na stopniu Lidera znajdziemy @Mario92, który posiada swojego zastępcę @teez., a tuż pod nimi, na stopniu Hospital Junior Manager możemy znaleźć gracza @VasteK.

Stopnie Frakcyjne
a) Management
• Hospital Manager
• Hospital Deputy Manager
• Hospital Junior Manager

b) Workers
• Doctor
• Resident
• Paramedic III
• Paramedic II
• Paramedic I
• AEMT IV
• AEMT III
• AEMT II
• AEMT I
• EMT III
• EMT II
• EMT I
• EMR III
• EMR II
• EMR I
c) Side Functions
• Trainer
• Examiner

Stopni jest łącznie 20.

BiViwul.gif

Zdjęcie jednostki w Fort Carson:

kjbCra8.png

Gzqqb1L.png

Poniżej przedstawiam wywiad, który udało mi się przeprowadzić z jednym z członków frakcji - @wsiur.

R - Redaktor  |  W - wsiur

W - Witam, z tej strony AEMT I wsiur z San Andreas Medical Department.

R - Bardzo dziękuję, że zgodziłeś się na przeprowadzenie wywiadu dla naszej Redakcji.
Mógłbyś nam na początek powiedzieć, jak się czujesz we frakcji? Jaka panuje atmosfera?
W - We frakcji czuje się znakomicie, ze wszystkich frakcji ratownictwo medyczne jest moją ulubioną frakcją. We frakcji panuje luźna i przyjazna atmosfera, da się pośmiać i pogadać. Oczywiście wszystko z umiarem.

W - Na tą chwilę nie mam do czego się przyczepić. Frakcja nie jest zaniedbywana, zwłaszcza w obecnym składzie zarządu.

R - Mhm, a co sądzisz o zarobkach? Są dla ciebie wystarczające, czy oczekiwałbyś jednak trochę więcej?
W - Pieniędzy każdy by chciał jak najwięcej, trzeba pamiętać, że frakcja nie może równać się normalnym pracom. Poza tym obowiązuje mnie tajemnica zawodowa.

R - Dobrze, a czy jest jakaś rzecz, którą byś zmienił, dodał, bądź usunął we frakcji?
W - Do dodania można znaleźć multum rzeczy, zawsze na coś jest miejsce, gorzej z zasobami ludzkimi do przygotowania tych rzeczy. Do usunięcia też za bardzo nie, jedyne co to przydałby się nowy szpital.

R - W takim razie to tyle ode mnie, jeszcze raz dziękuję za wywiad. Chciałbyś coś dodać od siebie?
W - Tak, pozdrawiam SAMD'y, Biznes NRC, organizacje Network Trouble oraz @NOOD, @Testosteron i @Pervool. Dziękuję za wywiad, życzę miłego dnia!
R - Również pozdrawiamy!

paOLBWe.png

VDgjwdI.png

III - San Andreas Fire Department

Opis
Fire Department jest ostatnią frakcją mundurową, którą omówimy. Owa jednostka zapewne jest kojarzona z gaszenia pożarów, nie ma co się dziwić - zajmują się oni właśnie gaszeniem pożarów oraz ich zapobieganiem. Tę frakcję również możemy spotkać na różnego rodzaju wypadkach, czy tak zwanych "skoczkach", a także na usuwaniu różnych plam i wycieków z  asfaltu, które mogą doprowadzić do większych tragedii. Również jak w pozostałych frakcjach, SAFD także posiada dodatkowe oddziały. Mianowicie są to jednostki górskie, wodne, powietrzne i ratownicze. Co ciekawe - frakcja posiada również dodatkową jednostkę, o której spora część osób nawet nie miała pojęcia, a zajmuje się ona niebezpiecznymi, toksycznymi i zagrażającymi życiu substancjami.

Siedziba
Koszary frakcji Fire Department możemy znaleźć w mieście San Fierro, co czyni frakcję jedyną w tamtym mieście. Dokładniej mówiąc - frakcja znajduje się na dzielnicy City Hall, niedaleko miejsca z komponentami.

Pojazdy
We frakcji znajdziemy wiele pojazdów, jednakże najczęściej są używane pojazdy gaśnicze oraz techniczne. Jednak w samym parkingu znajdziemy także pojazdy patrolowe, jak i śmigłowce.

Zarząd
Stanowisko Lidera frakcji pełni @Reiji_Sakamaki, lecz na nieco niższym stopniu - Assistant of Deputy Chief znajdziemy gracza @Grzyb.. Tym samym są oni jedynymi członkami głównego zarządu frakcji. Poza nimi rolę zarządową pełnią: 
- @HymelJadwiga na stopniu District Chief,
- @Finamitoraz @BareY na stopniu Training Officer.

Podsumowując - w zarządzie na chwilę obecną przesiaduje aż pięć osób!

Stopnie Frakcyjne
a) Department Heads
• Fire Chief
• Deputy Fire Chief
• Assistant of Deputy Chief

b) Department Leaders
• District Chief
• Battalion Chief
• Training Officer

c) Training Staff
• Captain
• Lieutenant

d) Fire Department
• Master Technician
• Senior Engineer
• Engineer
• Senior Firefighter
• Firefighter III
• Firefighter II
• Firefighter I
• Probationary Firefighter

e) Fire Academy

Stopni jest łącznie 17.

Cs0uO9j.gif

Gzqqb1L.png

Poniżej przedstawiam wywiad, który udało mi się przeprowadzić z jednym z członków frakcji - @Krzychu99.at.

R - Redaktor  |  KR - Krzychu00.at

KR - Witam, z tej strony pracownik Fire Department - Fire Cadet Krzychu99.at.

KR - Dziękuję bardzo za taką możliwość wypowiedzenia się.

R - Mógłbyś nam na początek powiedzieć, jak się czujesz we frakcji? Jaka panuje atmosfera?
KR - Tak, więc atmosfera jest miła, nie jest, taka jak mówią. We frakcji się czuję dobrze, RP nie jest tak trudne, jak myślałem. Egzaminatorzy i szkoleniowcy są bardzo pomocni.

KR - Oj tutaj mogę długo wypowiadać się, ale po prostu odpowiednia osoba jest na odpowiednim stopniu.

KR - Powiem po prostu, że zasoby są bardzo rozumne i bardzo przemyślanie napisane. Do niczego nie można się przywalić, rozumiem wszystko z wszystkich materiałów.

R - Emm... No dobrze. Pytanie było trochę inne... Powiedz nam - czy jest jakaś rzecz, którą byś zmienił, dodał, bądź usunął we frakcji?
KR - Bardzo chciałbym, żeby modele, które są potrzebne do RP, zostały dodane do frakcji.

KR - Dziękuję, wzajemnie. Pozdrawiam całą frakcję. Miłego dnia.

WmmGJ0Y.png

VDgjwdI.png

IV - San Andreas Transport Corporation

Opis
Po samej nazwie wiemy już, że chodzi o transport. Zadaniem frakcji jest po prostu transport graczy z punktu A do punktu B.
Wezwać taksówkarza możemy poprzez komendę "/taxi". Gdy taka osoba do nas przyjedzie, wystarczy podać wybraną przez nas lokalizację, a pracownik bez większych problemów nas tam zawiezie.
Ważną kwestią jest opłata - podczas każdego kursu jest pobierana opłata w wysokości 3,08$ za kilometr, lecz wyjątkiem jest Limuzyna, u której ta opłata jest nieco wyższa.
Jest pewien wyjątek, mianowicie gracze, którzy posiadają 30 reputacji lub mniej odbywają kursy za darmo!
SATC jako jedyni nie wykonują akcji RolePlay.

Siedziba
Transport Corporation jako jedyni z wszystkich frakcji mają swój punkt w Los Santos! Zagłębiając się, znajdziemy ich na dzielnicy Rodeo, nieopodal salonu pojazdów "Exclusive Cars" oraz przebieralni. Mimo że członkowie frakcji są w ciągłym ruchu, to baza jest im bardzo potrzebna, ponieważ mieszczą tam naprawdę dużo pojazdów różnych klas.  

Pojazdy
Z racji, że SATC jest frakcją przewozową, to zadbano o pojazdy, ponieważ jest to ich najważniejsza rzecz. Mają bardzo szeroki wybór pojazdów, jednak każdy pracownik może poruszać się tylko pojazdami przystosowanymi do swojego stopnia.
W samej frakcji znajdziemy między innymi pojazdy takie jak:
- Cabbie
- Sultan
- Greenwood
- Vincent
- Stretch
- Maverick
- Rancher Long
I dużo, dużo więcej innych, o których teraz nie wspomnieliśmy.

Zarząd
Na obecną chwilę posadę Lidera pełni @Banan99, który nie posiada swojego zastępcy, co oznacza, że jest on jedynym członkiem głównego zarządu.
Zaś w zarządzie aż cztery osoby! Są nimi:
- @Pervool oraz @Leszek*nt na stopniu Kierownika,
- @Testosteron oraz @TheDreamer na stopniu Menadżera.

Stopnie Frakcyjne
a) Główny Zarząd
• Szef
• Zastępca Szefa

b) Zarząd Pomocniczy
• Kierownik
• Menadżer

c) Pracownicy
• Doświadczony Szofer
• Szofer
• Specjalny Transporter
• Doświadczony Transporter
• Transporter
• Doświadczony Przewoźnik
• Starszy Przewoźnik
• Przewoźnik
• Młodszy Przewoźnik
• Doświadczony Kierowca
• Starszy Kierowca
• Kierowca
• Nowy Kierowca

Stopni jest łącznie 17.

8TQL9bC.gif

Gzqqb1L.png

Poniżej przedstawiam wywiad, który udało mi się przeprowadzić z jednym z członków frakcji - @Curry.

R - Redaktor  |  C - Curry

C - Witam, z tej strony Specjalny Transporter Curry z San Andreas Transport Corporation!

C - Nie ma żadnego problemu.

C - Szczerze jest bardzo miła atmosfera między pracownikami i zarządem, często gadamy sobie na luzie i również po służbie nie raz.

C - Z nimi zawsze była luźna atmosfera i robią, co mogą, żeby było nam wygodnie we frakcji.

C - Nie mogę zdradzać dokładnych liczb, ale według mnie jest bardzo dobrze.

C - Hmm, Jest tylko jedna rzecz, czyli poprawić wjazd do garażu, a tak to jest wszystko dobrze.

C - Nie ma problemu i tobie również dziękuję za uprzejmość i życzę miłego dnia!

JI1jRJM.png

VDgjwdI.png

V - San Andreas Road Assistance

Opis
Ostatnia frakcja, jaką mamy na serwerze, zajmuje się pomocą... drogową! Członkowie frakcji głównie poruszają się pojazdami holowniczymi, lecz nie ma się co dziwić, ponieważ to właśnie one są najbardziej przydatne. 
Gdy zabraknie nam paliwa, rozładuje się akumulator lub potrzebujemy narzędzi naprawczych, to zawsze ktoś z członków frakcji się u nas zjawi. To nie wszystko... jeśli zauważymy porzucony pojazd, źle zaparkowany, czy też po prostu chcemy przetransportować nasz pojazd w dane miejsce bez naszego wkładu przy tym, to SARA również nam to umożliwi! 
Sama frakcja również zajmuje się usuwaniem różnego rodzaju substancji na naszych drogach, aby zapobiec różnym niechcianym wypadkom.
Road Assistance również umożliwia nam wykonywanie przeglądów! Obecnie przegląd techniczny pojazdu jest bardzo ważną kwestią, ponieważ to właśnie on umożliwia nam legalne poruszanie się po naszych drogach.
Serdecznie zapraszamy do wykonywania regularnych przeglądów waszych pojazdów!

Siedziba
Podobnie jak Police Department oraz Medical Department, frakcja Road Assistane również mieści się w Las Venturas, dokładniej mówiąc - na dzielnicy Linden Station, a tuż obok znajdziemy warsztat mechaniczny.
Osobiście uważam, że jest tam naprawdę bardzo dużo miejsca, lecz nie ma co się dziwić...
Sama frakcja, tak jak wyżej, wspomniałem prowadzi przeglądy techniczne pojazdów, tym samym jest to część ich bazy.
Warto dodać, że godny uwagi jest garaż dla pojazdów frakcyjnych, gdyż jest on ogromny! Mianowicie, to podziemny tunel, który mieści wiele różnych pojazdów przystosowanych do różnych działań. 

Pojazdy
Jak można się domyślić, głównie we frakcji znajdziemy pojazdy holownicze, czyli lawety. To nie wszystko... poza pojazdami zarządowymi, czy bardziej patrolowymi, znajdziemy także pojazdy przystosowane pod gorsze warunki, czy pojazdy techniczne i wiele więcej.
Warto zwrócić uwagę na zdjęciu poniżej!

Zarząd
Aktualnie w składzie zarządu przesiadują cztery osoby i każda z nich jest na innym stopniu.
Na najważniejszym szczeblu, czyli Lidera znajdziemy @Braian11, a pod nim @Toya, która pełni rolę zastępcy. 
W zarządzie na nieco niższych stopniach znajdziemy także @Krychu na stopniu Kierownika i @xPawel69 na jego zastępcy.

Stopnie Frakcyjne
a) Główny Zarząd
• Główny Inżynier
• Inżynier

b) Zarząd
• Kierownik
• Zastępca Kierownika
• Brygadzista

c) Pracownicy
• Inspektor
• Młodszy Inspektor
• Operator
• Młodszy Operator
• Starszy Specjalista
• Specjalista
• Młodszy Specjalista
• Doświadczony Pracownik 
• Starszy Pracownik
• Pracownik

d) Stopnie poboczne
• Szkoleniowiec
• Egzaminator

Stopni jest łącznie 17.

WF6quUP.gif

Gzqqb1L.png

Poniżej przedstawiam wywiad, który udało mi się przeprowadzić z jednym z członków frakcji - @VineeK.

R - Redaktor  |  V - VineeK

V - Witam, Pracownik VineeK z SA Road Assistance!

V - Nie ma sprawy, dla mnie to sama przyjemność!

V - We frakcji czuję się jak u siebie, atmosfera jest bardzo fajna, myślę, że każdy znalazłby tu dużo nowych przyjaciół.

V - W mojej opinii zarząd frakcji spisuje się na medal, ponieważ jest wszystko ładnie rozplanowane, każdy z nas ma swoje obowiązki i powinności.

V - Zarobki? Owszem, są wystarczające, jednak myślę, że niektórym mogłyby nie pod pasować. Ja osobiście jestem z nich bardzo zadowolony, mimo iż nie jestem we frakcji pod zarobek, a pod świetną zabawę.

V - Myślę że nie, obecna sytuacja jest ciekawa i jak najbardziej wystarczająca.

V - Chciałbym pozdrowić gorąco wszystkich czytelników, zarząd frakcji oraz administrację. Bez nich nie byłoby tego cudnego klimatu, jaki panuje na serwerze!
R - My również jesteśmy tego samego zdania!

IMhG9iE.png

8eybfgF.png

Autor: @Ketion
Grafiki: @Aiishan
Korekta: @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.