Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

❌ skarga odrzucona Skarga na Traperhoff

JozinZBazin*

Rekomendowane odpowiedzi

Login: JozinZBazin
Nick oskarżonego: Traperhoff
Powód skargi: Zabranie Prawa Jazdy bez okazania jakich dowodów
Data zdarzenia: 02.09.2022 około godziny 22;53
Dowody: Gracz JozinZBazin777 otrzymał zakaz prowadzenia pojazdów na 3 dni przez Traperhoff, powód: Celowy taran graczy, odwalanie
Opis sytuacji: Jeździłem sobie wyścig uliczny w SF moim Sultanem , po kilku przejazdach zostaje zabrane mi prawo jazdy bez żadnego ostrzeżenia ani nikt nie napisał że spowodowałem jakąś kolizje. Wiadomo , że jeśli bierze się udział w wyścigu nie patrzy się na ruch uliczny ponieważ jest brak kolizji w pojeździe którym jadę. Trsperhoff przeteleportował się do mnie prawdopodobnie wrzucił mój pojazd na parking policyjny i napisał że taranuje SARA i celowo odwalam i nie dał sobie wytłumaczyć że jadę wyścig chociaż gdyby bardziej znał serwer to wiedział by jak przechodzą trasy wyścigu, ponieważ przed zabraniem prawa jazdy mógł mnie specować i zobaczyć czy naprawdę odwalam, a nie zabrać prawko po pierwszym raporcie. Gram na serwerze już prawie dwa lata i nie kręcą mnie zabawy w taranowanie innych ale niektórzy widać biorą wszystkich jedną miarą. A jeśli nawet już uszkodziłem komuś pojazd to jest problem z serwerem bo powinienem nie mieć kolizji.

Witaj.
Około godziny 22:39 otrzymałem raporta, w którym gracz zgłaszał, że taranujesz + uciekasz. Momentalnie zacząłem Ciebie specować (+/-15 sekund od przyjęcia reporta, dlatego nie ma opcji zaczęcia wyścigu w tamtym miejscu)
Po chwili specowania uderzyłeś w pracownika SARY, na szczęście udało mi się zrobić screena tej sytuacji. Obserwując ją nadal, gracz miał kolizję - odrzuciło go. W późniejszym czasie prawda - zacząłeś wyścig, gdzie również nie jechałeś zgodnie z przepisami ( skakałeś z doherty ).
Dla potwierdzenia reporta napisałem do gracza ponownie, aby udzielił mi kilku szczegółów na temat pierwotnego zgłoszenia. Wszystkie zdjęcia dowodowe załączam na dole.
P.S nie mamy opcji sprawdzenia logów, czy dany gracz jest na wyścigu.

SCREEn1.thumb.png.813045e80de87965a60ea712a1788782.png

screen2.thumb.png.fb39bd3e15be6e631a25a2d8341a486a.png

W tym screenie poniżej, byłeś na wyścigu - co nie zwalnia Cię z ruchu jezdni prawostronnego.

scrteen3.thumb.png.37534c0786dd5ed14c4e02bf31e73b4e.png

Niestety musiałem zamazać wrażliwe dane, aczkolwiek wszystko co ważne - jest widoczne.

Od kiedy w wyścigach trzeba jechać zgodnie z przepisami? Nie są ono po to żeby poprawiać swój czas poprzez szukanie lepszej linii przejazdu trasy. To po co tu na tym serwerze te wyścigi? Skoro mimo tego że pojazdy nie mają kolizji to przez widzimisię jakiegoś supporta tracę prawko na 3 dni bez żadnego ostrzeżenia. Bez sens. 

[2022-09-02 22:40:12] [Output] : ✔ Otrzymałeś 199.46$ (+84 EXP) [+87%]
[2022-09-02 22:41:55] [Output] : ✔ Otrzymałeś 149.57$ (+85 EXP) [+87%]

Godziny moich zakończonych wyścigów za trzecim wyścigiem odebrano mi prawko

[2022-09-02 22:42:59] [Output] : Gracz JozinZBazin777 otrzymał zakaz prowadzenia pojazdów na 3 dni przez Traperhoff, powód: Celowy taran graczy, odwalanie

Teraz, JozinZBazin777 napisał:

Od kiedy w wyścigach trzeba jechać zgodnie z przepisami? Nie są ono po to żeby poprawiać swój czas poprzez szukanie lepszej linii przejazdu trasy. To po co tu na tym serwerze te wyścigi? Skoro mimo tego że pojazdy nie mają kolizji to przez widzimisię jakiegoś supporta tracę prawko na 3 dni bez żadnego ostrzeżenia. Bez sens. 

Pokaż mi proszę punkt w regulaminie, który zezwala na skracanie/skakanie podczas wyścigu + zezwala na jazdę lewą stroną jezdni. Najważniejszy jest screen z taranem frakcji SARA, gdzie widać, że ją odbiło w lewą stronę po Twoim uderzeniu. Udało mi się również nawiązać kontakt z osobą, którą staranowałeś "będąc na wyścigu".

329061008_Beztytuu.thumb.png.949198932577b71a38ef16dddb487ded.png

Jeśli jedziesz wyścig nie zawsze zapanujesz nad pojazdem i może cię wynieść na przeciwny pas, to są wyścigi w grze . Po co miał bym to robić specjalnie? z nudów. i tłumacze że jeśli uszkodziłem albo przesunełem pojazd innego gracza to problem z serwerem bo jeśli raportujący nie ma dowodu video tak jak ja, too czemu niby jego słowo jest ważniejsze niż moje, bo mnie nic podczas niby tej kolizji nie zatrzymało .

W dniu 2.09.2022 o 23:41, JozinZBazin777 napisał:

Jeśli jedziesz wyścig nie zawsze zapanujesz nad pojazdem i może cię wynieść na przeciwny pas, to są wyścigi w grze . Po co miał bym to robić specjalnie? z nudów. i tłumacze że jeśli uszkodziłem albo przesunełem pojazd innego gracza to problem z serwerem bo jeśli raportujący nie ma dowodu video tak jak ja, too czemu niby jego słowo jest ważniejsze niż moje, bo mnie nic podczas niby tej kolizji nie zatrzymało .

Jak najbardziej, wyścigi są pokonywane z dużą prędkością - może cię zarzucić na przeciwny pas, nie musisz aż tak bardzo rygorystycznie przestrzegać zasad na drodze, zgodzę się. Wątpię jednak, że przerzuciło Cię aż nad stacje Doherty, z której górki wykonałeś skok. Później jechałeś cały czas przeciwnym pasem, powodując przy tym zakłopotanie osoby będącej na tamtym pasie ( ona nie widzi, czy ty robisz wyścig i czy masz kolizje ).

Obrócmy sytuacje, dlaczego więc gracz, którego staranowałeś "ale niby nie miałeś kolizji" napisał raporta, z nudów? Na screenie z pracownikiem SARA również jest widoczne, jak w niego wjeżdżasz. Dlaczego miałbym Ci dawać prawko za nic? Nie jara mnie to.

udało mi się również uzyskać film ze zdarzenia, przez którego dostałeś reporta. Pozostawiam to do oceny RCON, wymagane jest sprawdzenie logow - istnieje opcja, że kolizja się zbugowała. W takim wypadku będę mógł Cię przeprosić, aczkolwiek jak teraz sam zauważysz okiem graczy + moim kolizja najzwyczajniej w świecie działała w stosunku do innych graczy, w których wjeżdżałeś - dlatego postanowiłem nadać Ci karę na 3 dni w związku ze skokami z doherty, jazdą pod prąd + taranowaniem graczy - a konkretniej chodzi mi o motocykl oraz pracownika SARY ( z mojego punktu widzenia kolizja działała i widać było jakoby taranowałbyś graczy - uszkadzając im pojazd ). Mogłeś również po prostu napisać apelacje, wtedy poprosiłbym administracje RCON aby sprawdziła logi, czy takowe wyścigi wykonywałeś.

https://imgur.com/eESkDC8

p.s edytowane ponieważ źle zinterpretowałem posiadanie kolizji/nieposiadanie

Przeglądając dowody, które otrzymałem również w wiadomości prywatnej na Discordzie faktycznie występuje problem, w której kolizja, której teoretycznie nie powinno być, pojawiła się. Sprawdziłem również logi prób czasowych, w momencie wystąpienia sytuacji były one przeprowadzane.

Co do konieczności wyciągania konsekwencji na podstawie KRD to były one zasadne zgodnie z regulaminem, w przyszłości zastosujemy poprawki, aby próby czasowe były bardziej komfortowe i bezproblemowe. Na czas wystąpienia tej kary członek administracji nie był w stanie (nie miał narzędzi) ocenić czy oskarżający wykonywał próby czasowe.

Skarga zostaje odrzucona z powodu braku winy członka administracji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.