Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

✔️ zrealizowana Skarga na PanKOX_PL - oskarżony przez Daniel.

Daniel.

Rekomendowane odpowiedzi

Nick pracownika:  PanKOX_PL
Data zdarzenia:  27.08
Opis zdarzenia:  Zatrzymałem się na poboczu, musiałem coś załatwić a wiadomo, że w motorach nie ma świateł awaryjnych. Wywaliło mnie z gry gdy wróciłem ujrzałem pojazd na parkingu policyjnym z nazwą Pojazd źle zaparkowany, kwota : 500$.
Dowody:  Logi (jeśli jest potrzebny dowód, jutro Sky mi wyśle logi)

Po 1, gratuluje znajomości KRD skoro chciałeś zostawić pojazd na poboczu na awaryjnych jeśli nie jest on uszkodzony bądź brakuje mu paliwa  §4.3 Kierujący ma prawo korzystać ze świateł awaryjnych jedynie w sytuacji, gdy faktycznie takowa miała miejsce. "Nieprawidłowe użycie świateł awaryjnych (występuje, gdy stan zarówno silnika, ilość paliwa jak i naładowanie akumulatora pozwalają na kontynuowanie jazdy) może zostać ukarane mandatem, bądź też pojazd może zostać zabrany na parking policyjny." Nie przedstawiłeś żadnego dowodu w postaci tego, że w ogóle wsadziłem ci ten pojazd na pp, może jakiś ss z Parkingu Policyjnego, że taki pojazd ci wsadziłem za taką kwotę i z takim powodem a nie puste słowa rzucane na wiatr bo tak sobie każdy może powiedzieć.

Po 2, motor stał poprawnie zaparkowany w stylu amerykańskim jednak stał on dłużej niż 30minut co kwalifikuje go do odholowania ponieważ taki postój jest tylko tymczasowy, o to kolejny cytat z KDR "§4.2 Kierujący ma prawo jedynie do parkowania w wyznaczonych do tego miejscach, bądź w stylu amerykańskim/polskim do 30 minut. W innych przypadkach może on zostać zabrany na parking policyjny zgodnie z Taryfikator SA Road Assistance."

Tak więc na zakończenie autorowi skargi GRATULUJE znajomości KRD, poniżej znajdziesz link możesz się doszkolić 😉

Spoiler

mta-screen_2022-08-27_16-30-14.thumb.png.2e85de5c23bfe131ccf1009355c83654.png

Nigdzie nie napisałem, że pojazd został zabrany nie słusznie, po prostu zastanawia mnie dlaczego pojazd został zabrany za ,, Źle zaparkowany '' stąd cała sytuacja. Skoro nie potrafisz się przyznać i wytykasz mi brak znajomości KRD to może spójrzmy na Twój brak wiedzy z zakresu taryfikatora. 

image.png.aa96503f4e4accfd6de982b61563b852.png 

image.png.17b126f5fbd8f1a570ee3223223c0edb.png

Dosłownie tego nie napisałeś ale bardzo wyraźnie sugerowałeś, że nie dało się włączyć świateł awaryjnych i przez to motor stał tak a nie inaczej

Cytat

Zatrzymałem się na poboczu, musiałem coś załatwić a wiadomo, że w motorach nie ma świateł awaryjnych. Wywaliło mnie z gry gdy wróciłem ujrzałem pojazd na parkingu policyjnym

Co do powodu faktycznie pomyliłem się i wpisałem zły powód, ponieważ zamiast "porzucony" wpisałem "źle zaparkowany", zwykły ludzki błąd gdy w ciągu dnia wrzucasz na pp kilkadziesiąt takich pojazdów. Jednak chciałem zauważyć iż kwota jest poprawna a raczej jest ona ważniejsza niż powód wstawienia ponieważ pojazd powinien się tam znaleźć jako porzucany co widać na ss`e.

Nic nie sugerowałem, tak jak napisałem wyżej zastanawiał mnie powód. Miałem również niepewność co do czasu mojej nieobecności, ale pokazałeś że minęło ponad 30 minut, a wytykanie mi braku znajomości KRD jest co najmniej mało profesjonalne. Zostało wyjaśnione.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.