Skocz do zawartości
Aby otrzymać pełny dostęp do forum zarejestruj się, a następnie zsynchronizuj swoje konto z kontem w grze.

Project News - Przewodnik po San Fierro.

Livia

Rekomendowane odpowiedzi

EeLBmud.png

Witajcie, z tej strony Senior Pressman @Livia Redakcji Prasowej Project News.
Dziś przedstawię Wam przewodnik po mieście San Fierro.
VDgjwdI.png

San Fierro to najmniejsza metropolia spośród trzech przedstawionych w grze. Poniżej zostaną przedstawione konkretne dzielnice z atrakcjami, jakie się w nich znajdują.

5V20MaL.png

Foster Valley - Dzielnica, która mieści w sobie najtańszą giełdę do 25.000$ oraz wyścig dla pojazdów z zestawem ulicznym dodatkowe jego wymagania to 100 punktów reputacji i 10 level pracy rajdowca.

bIWpTSW.png

5V20MaL.png

Missionary Hill - Jest to wzgórze na, którym mieści się punkt widokowy, z którego można zobaczyć piękną panoramę miasta San Fierro. Oryginalnej wersji GTA:SA znajduje się baza San News.

5V20MaL.png

Easter Bay Airport - Lotnisko, na którym znajduję się długi pas startowy oraz system naprowadzający, do samego lotniska mamy bardzo utrudniony dostęp jest otoczone wodą. Na terenie dzielnicy znajduję się również mechanik, stacja paliw dla łodzi oraz warsztat programowy.

5V20MaL.png

Doherty  - Znajdziemy tu szkołę jazdy, w której możemy zrobić prawo jazdy:

B - Samochód osobowy. Koszt - 0$

A - Pojazd Jednośladowy. Koszt - 900$

C - Autobus, ciężarówka. Koszt - 1200$

L - Samolot, helikopter. Koszt - 1700$

Egzamin jest podzielony na dwie części, teoria oraz praktyka.

Dzielnica dysponuje także lakiernią, stacją paliw i parkingiem policyjnym oraz salonem klasy niskiej, który zostanie ukazany w gifie na końcu artykułu.

5V20MaL.png

Craberry Station - Jedyna stacja kolejowa w San Fierro, posiada halę i cztery perony.

5V20MaL.png

Garcia - Mieści w sobie park, dwa boiska do baseballa oraz Burger Shota.

5V20MaL.png

Avispa Country Club - Klub golfowy, w którym mieści się siedziba organizacji NieTykalni, której rolę lidera pełni @Maniac36. Baza jest jedną z większych oraz posiada wszystkie udogodnienia.

5V20MaL.png

Ocean Flats - Nadmorska dzielnica, zabudowana domkami jednorodzinnymi. Znajduje się w niej spawn San Fierro oraz komponenty, w których możemy wykonać:

Przyciemnianie szyb od 25000$

Aplikacja Transportowa  od 15000$

Wariant - cena zależna od pojazdu.

Dorabianie klucza - 10000$

Tablica rejestracyjna - 12000$

Podświetlanie licznika od 15000$

Kolor świateł od 45000$

Szerokość opon od 8000$

Zmiana ogumienia z letnie na zimowe - 3000$

Ulepszenie silnika - cena zależna od pojemności.

JgJrlKj.gif

5V20MaL.png

City Hall - Ratusz dysponuje placem oraz pomnikiem. Na dzielnicy znajduję się nowa baza frakcji San Andreas Fire Department.

zTGho38.png

5V20MaL.png

Hashbury - Mała dzielnica mieszcząca w sobie przechowalnie serwerowych pojazdów.

1yWuvIz.png

5V20MaL.png

Queens - Dzielnica, którą zamieszkują głównie osoby homoseksualne, jak i biseksualne dla tego możemy ujrzeć powieszone tęczowe flagi.

5V20MaL.png

King's - Główną atrakcją jest plac budowy oraz praca oczyszczania ulic i chodników. Praca ma własną mapę zanieczyszczeń, która będzie widnieć na końcu, dostępna od zerowej reputacji gdzie średnio zdobywa się reputację oraz EXP. Znajdziemy tu także Aptekę, możemy w niej zakupić:

Bandaż - 50$

Apteczka - 100$

5V20MaL.png

Easter Basin - Znajduję się tam baza wojskowa oraz doki, stacja paliw oraz mechanik.

5V20MaL.png

Chinatown - Mała dzielnica, w której oryginalnej wersji GTA:SA grasuje gang Triady, oraz znajduje się tam jedna z kryjówek.

5V20MaL.png

Downtown - Centrum San Fierro, obszar biznesowy otaczający dzielnicę finansową.. Znajduję się w niej urząd, możemy w nim wykonać:

Zmiana nicku - z premium 500$/100pp. Bez premium - 1000$/200pp.

Możliwość przypisania pojazdu do organizacji.

Wymiana własności z graczem.

Wypłacenie pieniędzy z frakcji.

Na dzielnicy również znajduję się salon pojazdów klasy wyższej.

Praca kosiarek w San Fierro polega na koszeniu trawy do momentu zapełnienia się zbiornika, możemy go w każdym momencie odczepić i zanieść sprzedawcy, który odkupi od nas trawę.

5V20MaL.png

Esplanade North - Wybrzeże składa się z kilku przystani, przez dzielnice przebiega linia tramwajowa.

5V20MaL.png

Esplanade East - Na jej terenie znajdują się tylko 3 budynki.

5V20MaL.png

Financial - Większość dzielnicy to duże budynki, wieżowce, na dzielnicy znajduję się przebieralnia skinów, dzięki niej możemy wybrać dowolny podobający się nam skin postaci.

5V20MaL.png

Calton Heights - Najbardziej luksusowa dzielnica w mieście, znajdują się tu najwyższe wzniesienia.

5V20MaL.png

Juniper Hollow - Dzielnica przy autostradzie do San Fierro, uwagę także przykuwa most nad wodami.

5V20MaL.png

Juniper Hill - Dzielnica mieszkaniowa, położona na wzgórzach oraz większość stomych ulic.

5V20MaL.png

Paradiso - Mieszkają tu bogaci gracze, przez dzielnice biegnie kawałek autostrady.

5V20MaL.png

Battery Point - W GTA:SA ma tu siedzibę klub nocny Jizzy'ego. Przez dzielnice przebiega most Gant Bridge. 

5V20MaL.png

Santa Flora - Znajduje się tu San Fierro Medical Center - jedyny szpital w San Fierro w GTA:SA.

5V20MaL.png

Palisades - Dzielnica położona nad morzem, wybrzeże jest zakończone klifem. Wyścig z zestawem torowym wymaga 1500rp, 5 level pracy rajdowca. Znajduję się przechowalnia dla łodzi, komponenty i lakiernia.

k1AwIr0.png

Praca kosiarek oraz sprzątania ulic.

SyzMaUb.gif

Salon niskiej i wyższej klasy.

Ag8wYs9.gif

Frakcję w ruchu San Fierro.

jw1z8xi.png

Gzqqb1L.png

- Mieszkaniec San Fierro | RE- Redaktorka Project News @Livia

RE - Witam z tej strony Senior Pressman @Livia z Redakcji Prasowej Project News.
M - Dzień dobry.

RE - Super, że zgodziłeś się abym zadała Ci parę pytań, zacznijmy od kiedy mieszkasz w mieście San Fierro?
M - Mieszkam tu od urodzenia, rodzice przeprowadzili się tu chwilę po wieściach ciąży mojej mamy. Ojciec miał tu swoją pracę od lat na najwyższym stażu, sprzątał ulice, jak i chodniki jeżdżąc sweeper'em po mieście. Matka znalazła tu pracę na pobliskiej stacji paliw. Mieszkaliśmy w starej kamienicy na dzielnicy Downtown.

RE -  Rozumiem, co było dalej i co Cię przekonało do dalszego mieszkania tu?
M - Skończyłem tu szkołę oraz studia medyczne, rodzice bardzo naciskali na to, abym został lekarzem. W trakcie studiów dorabiałem po godzinach oraz na wakacje wyjeżdżałem do pracy, sprzedawałem stare rzeczy oraz pomagałem sklepom w towarze. Dorobiłem się tak na swój dom, który rodzina gdzie tam mieszkała, chciała go sprzedać szybko i dosyć tanio. Mój dom mieści się w Ocean Flats, nie chciałem stąd wyjeżdżać klimat tego miasta oraz ludzie doprowadzili, że zatrzymałem się tu. Ukończyłem kursy strażackie i zmierzałem po swoje marzenia, zawsze chciałem pomagać ludziom, nie tylko ratując im życie. Na jednej ze służb poznałem swoją narzeczoną Barbarę.

RE - Dalej zamieszkujesz tę dzielnicę?
M - Nie, po kilku latach odkładania pieniędzy z narzeczoną kupiliśmy ogromne mieszkanie na Financial. Niedawno urodził się nasz syn Maciej.

RE - Co wyróżnia San Fierro od innych miast?
M - Miasto ciągle żyje, bardzo dużo wesołych oraz pomocnych ludzi, jest tu baza mojej pracy oraz ciągle gdzieś musimy jeździć do kłód lub pożarów. Jest najmniejsze z metropolii i ma dużo górek. Łatwy i szybki dostęp do lotniska oraz inne udogodnienia.

RE - Dziękuję za wywiad i życzę dalszych sukcesów.
M - Również dziękuję. Miłego dnia.

8eybfgF.png

Autor: @Livia
Grafiki: @Aiishan
Korekta: @xHamster

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Siema! Jako, że odwiedziłeś/aś naszą stronę jesteśmy zmuszeni poinformować Ciebie o tym jak wykorzystujemy i przetwarzamy Twoje dane osobowe. Prosimy Ciebie o zapoznanie się z tym linkiem: Polityka prywatności. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.